Brandon Walsh 04.02.15 14:22
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Focus RS
odkazy vyššie v tomto príspevku mi nechcelo dať link
som pre ne rozhodnutý no riešim ešte havarijnú poistku s poistením finančnej straty a uvidíme ak ju vyplatím v jednorázovej splátke asi mi na ne spolu s gumami nevyjde, manželka ma už zabije >:D
uvidíme na akých pneu príde, tiež sa mi veľmi tie rozdiely nechce veriť a nevidím hlavne dôvod to takto deliť
k tomu snehu ešte teraz ma bolí chrbát ako mi dal otec na jeho príjazdovke zabrať, najskôr sa sneh hádzal ku garáži, potom sa začal voziť fúrikom za garáž, potom som stratil nervy a začal prehadzovať susedovi cez plot no nechcem ani spomínať >:D -
iudex 04.02.15 13:45
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Focus RS
Bran: jasne, viem, že s akciovými modelmi X u Fordu sa nedá nič robiť, sám som dva kúpil. ;-)
S tými pneu je to dobrá haluz, to musia Focusy na 16" plecháčoch mať odchýlku v rýchlosti oproti alu 16". Btw. aké disky máš vybraté, pochváľ sa.
Každopádne je fajn, že sa zase plnohodnotne tešíš z auta, tak to má byť. Pri tom Tolede bolo cítiť, že ho berieš ako z núdze cnosť a jeho kúpu si musíš obhajovať sám pred sebou; takto je to lepšie. :yes:
Btw. ako v Poprade, už ste konečne odhrabali ten 50 ročný sneh?
Ad Cayman: to GT4 je už taký okruhový pološpeciál, ako univerzála by som uprednostnil GTS (a reálne akéhokoľvek, aj základného a jazdeného Caymana ;-) ). -
Brandon Walsh 04.02.15 10:18
« Re: Re: Re: Re: Re: Focus RS
iudex priplácať som nemohol za nič, kvôli gumám som bral auto z centrálneho skladu, ak by som objednával, čakacia doba 3,5 mesiaca a vyzeralo by úplne inak, kolesá samozrejme aftermarket už mám aj vybraté >:D včera som na tom výkkonnejšom motore dosť najazdil a bol som z toho prekvapený, hlavne zvuk ako všade čítam že je skvelý tak potvrdzujem je, určite to bude lepšia voľba ako 1,2 tsi a na auto sa teším -
Provocateur 04.02.15 10:11
« Re: Re: Re: Re: Focus RS
W-A: Auto, jako soukromá osoba, klidně můžeš prodat i dříve než za rok. Sice to nemáš osvobozeno, ale do výdajů si dáš pořizovací cenu, která bude v 99% vyšší než prodejní, tzn. nic nedaníš. Takže jediná nevýhoda je v tom, že tento prodej musíš uvést v přiznání ;-) -
woody-alien 04.02.15 09:47
« Fotosoutěž změny
Byl jsem kontaktován redakcí ACZ, jestli bychom nechtěli soutěž poněkud zviditelnit. Jsme tady sice docela příhodně "za bukem" a můžeme si tady řešit svoje barvičky, xenony a pseudo sporťáky bez přítomnosti přínosných příspěvků páně holden holdena a podobných >:D ,ovšem na druhou stranu tady věčně bojujeme s poměrně skromnou účastí.
Prozatím jsme se tedy domluvili na tom, že formát a fungování soutěže zůstane ve stejné podobě se všemi výhodami (neomezené plkání) a nevýhodami (především nepřehlednost pro nováčky). Na homepage ACZ se ovšem začnou objevovat články v přímé souvislosti s důležitými daty soutěže - tedy vyhlášení tématu, přihlašování, hlasování, vyhlášení výsledků. Pokud by tato "osvěta" vedla ke zvýšení zájmu o fotosoutěž v podobě vyššího počtu účastníků, je redakce připravena dát jí i větší prostor, případně zainteresovat účastníky nějakými drobnými dárky.
No tak uvidíme. ;-) -
iudex 04.02.15 09:14
« Re: Re: Re: Re: Focus RS
Presne tak som to tipol pri pohľade do cenníka. Silnejší motor je lákavý (plus má 6.st), na druhej strane príplatok 1400 eur nie je malý (a možno sa to dá lacnejšie vyriešiť dodatočne nejakým power-kitom či čipnutím). Disky sú tiež jasné, plecháče môžeš nechať na zimu a kúpiš si krajšie alu, ideálne 17ky, 16" sú tam dosť stratené a keďže v tej výbave si ani nemôžeš kúpiť origo 17ky, zostáva aftermarket. Možno by som bol ešte dokúpil lepšie audio hlavne kvôli displeju, ten základný 2-riadkový tam bude asi trochu stratený, chcelo by to aspoň ten 4,2".
Potom som zvedavý na Tvoje dojmy z motora, na jednej strane bude vyšší výkon, na druhej strane menší objem a o valec menej, tak uvidíme, ako sa to prejaví v praxi.
P.S. Ešte ma zaujali tie rozmery kolies od výrobcu, základ je 205/55 R16, väčšie sú 215/50 R17, teda tie druhé sú väčšie (priemerom, resp. obvodom), obvodom porovnateľné by boli 205/50 R17.
woody: u nás je príjem z predaja hnuteľných vecí od dane z príjmu úplne oslobodený, teda v prípade nepodnikateľov. Ak máš ale auto v účtovníctve, oslobodený je až po uplynutí 5 rokov od vyradenia z obchodného majetku. -
woody-alien 04.02.15 09:00
« Re: Re: Re: Focus RS
iudex: Nevím, jak na Slovensku, ale u nás má takový prodej ještě jeden aspekt. A sice daň z příjmů. Prodej motorového vozidla, letadla a lodě je od daně z příjmů osvobozen, pokud mezi nabytím a prodejem uplyne jeden rok. Samozřejmě, to se týká soukromých osob. Pokud je auto na firmu, ať už fyzické nebo právnické osoby, tam není co řešit, to je jiná záležitost.
Takže já soukromé auto neprodávám dříve než za rok. ;-) -
Brandon Walsh 04.02.15 08:52
« Re: Re: Re: Focus RS
ty jo písal som "vyčerpávajúcu" odpoveď a nevšimol si, že ma odhlásilo, takže sumár
toledo vŕzgalo
focus slabší ecoboost, trend edition x, výbava v cenníku, silnejší bol zbytočne pre mňa drahší, za farbu 700 Eur som taktiež nechcel dať, ale biela, strieborná nie, v race red vyzerá strašne lacno a keď si zoberiem dodatočnú zľavu ako "stály" zákazník a zimné gumy v cene je teoreticky zdarma
úpravy : 17 disky, parkovacie senzory, možno pedále a podľa typu diskov možno červené strmene bŕzd -
iudex 04.02.15 08:20
« Re: Re: Focus RS
Brandon: Ty vážne predávaš Toledo? Po pár mesiacoch od kúpy? Ty voe, tak to si prelomil aj tunajší woodyho rekord. A inak aké veľké výhrady si k Toledu mal, že Ťa donútili spraviť tak radikálny krok? Lebo som tu nič nezaznamenal.
P.S. Samozrejme si pravil dobre, Toledo (a aj Rapid lift) majú taký dôchodcovský a lowendový image, Focus je jednoducho lepšie auto. A chválim aj farbu, ja by som síce toľké prachy za farbu nedal, ale vyzerá dobre. A ktorý liter si zobral? Dúfam, že ten silnejší. A aká výbava?
P.S.2 Tu sa tie autá menia fakt ako ponožky; kto je teraz na rade? Kto tu má najstaršie auto, Leg alebo label? ;-) -
Brandon Walsh 04.02.15 07:56
« Re: Focus RS
tak to som mal s objednaním focusa počkať >:D
po sklamaní z toleda a môjho pocitu, že som dôchodca za volantom sa včera v deň predstavenia RS objednal litrový ecoboost, je na centrálnom sklade takže za nejaké dva týždne by som sa mohol voziť, po facelifte je to vážne nádherné auto, akurát si nie som istý farbou, kvôli zimným pneu zdarma trebalo zobrať z centrálneho skladu a boli tam 4 biela, svetlá červená, strieborná a candy červená špeciálna metalíza, tak po dlhom vnútornom boji som zobral ten candy shop od 50centa
PS: je zaujímavé predávať pár mesačné auto s 8500 km na tachometri, každý ma len podozrieval čo s tým autom je a vyzvedal kde pracujem, nakoniec sa doňho zamiloval jeden chalan, takže mám radosť spolu s ním :yes: -
boost. 04.02.15 00:28
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Focus RS
Já nevím, nepracuji v BMW. Jen můj odhad, ale pokud by byl základ kolem 50-52, stejně za výbavu dva litry (a víc) utratíš tak jako u jiných modelů. Neříkej, že ne. ;-)
Výhoda M2 je, že nebude nikterak limitovaná jako byla 1 M alias Pyrat. Taková jednička s předváděčkovými kilometry pod padesát moc nejde.
M GmbH BMW upravené Alpinou v katalozích nenajdeš. -
Thomasino 03.02.15 23:15
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Focus RS
Jooo tak nová M2 mě bude hodně zajímat, stejně jako Alpinka >:-[]
Ale za M2 55T EUR? To by bylo asi moc :-( :'-( Vzhledem ke konkurenci bych doufal spíše kolem 50-52T :-! Ale stejně bude zajímat především až tak po 2 a více letech, jako mírně ojetá ;-)