Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 04.02.15  16:04

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Focus RS

Brandon: gratulujem k novému autu, pekne to striedaš! Hádam budeš spokojnejší. Neobávaš sa, že ťa zasa začne cukať za nejakým hothatchom a v lete budeš zasa po pol roku predávať Focusa? ;-)

Je trochu zvláštne že Toledo vnútri vŕzga, jednak po pol roku na to nemá nárok ani dacia (sorry woody >:D ) a známy má jeden z prvých Rapidov, nedávno ma viezol, a vnútri nič, až som si hovoril, že slušný výkon na lowend. Asi to bude tým, že Španieli nedisponujú zlatými českými ručičkami. :-)
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 04.02.15  15:58

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Focus RS

Label: nehovor, netvrdil si nedávno, že si kúpil novú frézu? >:D ;-) Ale uznávam, vy na horách máte cvik, my z nížin sme zvyknutí odhŕňať max 3 cm snehu (ktorý sa aj tak často stihne roztopiť, než dôjde k nejakej akcii). To sa nesmieš diviť, že ak spadne naraz 30 cm snehu tak sú návaly u chiropraktika. >:D

Ku kajmanu: ten si nikdy nekúpim, keď už kvôli ničomu inému, tak kvôli Boxsteru. Možnosť otvoriť strechu je u podobného typu auta u mňa veľmi vítaná. Inak súhlasím s GTS, pre mňa tiež ideál, aj keď toto auto by som zniesol aj v holobyte. čo mi pripomenulo, ako som dávnejšie videl pred pobočkou Hertzu v USA zaparkovaného jedného Caymana, ktorý tam lákal zákazníkov. Evidentne požičovňovy hlopobyt - čierna nemetalíza, základné kolesá s čiernymi emblémami, jednoduchá polokoža, základný volant atď. Napriek tomu mal človek neodolateľnú chuť do toho showroomu vkráčať a poručiť si jedného Caymana na tri dni s tým, že tomu autu vlastne nič nechýba a za čo by si vlastne človek priplácal... Neskôr, kým ešte neopadli dojmy som si zo zvedavosti sadol za počítač, že si takého skromného Caymana nakonfigurujem. No a tu zapracovalo dobre naolejované nemecké marketingové súkolie a už to išlo - hentaké sedačky a taký podvozok, tamtaké kolečká a tieto svetielka a vlastne by človek asi mal zobrať minimálne esko a to PDK vraj radí tiež výborne atď... Nuž, chlapci vedia, jak z ľudí vytiahnuť prachy. Našťastie (teda skôr by som povedal nanešťastie), zo mňa ich vytiahli len virtuálne. :-)
  • « 00 Reagovat !

foto Brandon-Walsh

Brandon Walsh 04.02.15  15:41

wl na golfgtiforum.co.uk >:D pisal, že má profil 35 takže máš pravdu
    wa ten odkaz som dal kvôli tebe a iudexovi ;-)
    18 ky na brz [odkaz] vnútro antracit
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 04.02.15  15:35

Brandon: ad odkazy. Jo, tak to je dobrej Focus 1.0 EB, sám jsem si podobnýho vybral. :yes: >:D ;-)
    Ale neříkal jsi něco o červený metalíze ? :-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 04.02.15  15:31

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Focus RS

BW
    Kola vypadají dobře, odhaduji to tak na 19", v 17" budou vypadat trošku jinak.

iudex
    U nás padá obvykle mnohem častěji, než u vás. Pokaždé ručně odhazuju celý dvůr s vjezdem, terasu, balkon, chodníky a k tomu parkoviště pro 6 aut, to by asi nebylo nic pro tebe. >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 04.02.15  15:22

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Focus RS

iudex
    Rozdíl výšky profilu (mezi 205/55 a 215/55) je pouhých 5,5 mm, čili rozdíl menší, než mezi novou pneu a pneu sjetou na 1,6 mm. Zcela v přípustné toleranci. Běžně se origo doporučují (nebo i nabízí z výroby) podobné rozdíly, zejména třeba zimní rozměry vs letní. kde bývá na zimu doporučován spíš rozměr s menším obvodem kola a nikoho to nevzrušuje. Např, A6(C6) Allroad měl z výroby na léto v základu 225/55/17", ale na zimu k měmu v Německu (přímo z výroby) dodávali rozměr 215/55/17", navíc na o půl palce užším disku, který byl jinak opticky zcela identický.
    S Caymanem souhlas, GTS je ideál, kdybych se do něj v pohodě vešel a byl v konfiguraci 2+1 jako 911 (nepočítám s tím, že by se tam za mě ještě někdo vešel), byla by to velmi lákavá alternativa.
  • « 00 Reagovat !

foto Brandon-Walsh

Brandon Walsh 04.02.15  15:11

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Focus RS

zdá sa mi, že máš niečo s chrbticou ? človek tie diskusie nestíha ani čítať
    ja som šiel k našim len kvôli otcovi, keď som si predstavil ako to tam odhadzuje tak mi bolo ľúto, predsa len je čerstvý dôchodca, ktorý netrpezlivo čaká na výmer >:-[] mal som čo robiť a to posledné cca tri mesiace cvičím no ruky po pol hodine lopatovania odišli na dovolenku, za bránou na ulici už som išiel z posledných síl a keď išli po ceste mladé slečny vyvinul som nadľudský výkon a ďalších pať minút plakal vo dvore od bolesti >:D
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 04.02.15  14:45

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Focus RS

Bran: paráda, ten štýl - leštený kov s čiernym lakom vzadu sa mi veľmi páči (ostatne sám som taký štýl zvolil).
    Ad sneh: no u nás síce spadlo "len" 30 cm, ale aj tak ma to položilo. Mal som snahu odhrnúť celú príjazdovú cestu do garáže, potom som to zreálnil aspoň na časť cesty, aby mohlo auto parkovať vo dvore, nakoniec to dopadlo tak, že ma zlomilo, išiel som do postele a auto stálo uprostred brány do dvora, ani len do dvora nevošlo. Keď som dnes ráno zbadal zasnežený dvor, skoro ma vystrelo; našťastie to bolo len pár centi, to neriešim.
  • « 00 Reagovat !

foto Brandon-Walsh

Brandon Walsh 04.02.15  14:26

• « 00 Reagovat !

foto Brandon-Walsh

Brandon Walsh 04.02.15  14:22

odkazy vyššie v tomto príspevku mi nechcelo dať link
    som pre ne rozhodnutý no riešim ešte havarijnú poistku s poistením finančnej straty a uvidíme ak ju vyplatím v jednorázovej splátke asi mi na ne spolu s gumami nevyjde, manželka ma už zabije >:D
    uvidíme na akých pneu príde, tiež sa mi veľmi tie rozdiely nechce veriť a nevidím hlavne dôvod to takto deliť
    k tomu snehu ešte teraz ma bolí chrbát ako mi dal otec na jeho príjazdovke zabrať, najskôr sa sneh hádzal ku garáži, potom sa začal voziť fúrikom za garáž, potom som stratil nervy a začal prehadzovať susedovi cez plot no nechcem ani spomínať >:D
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 04.02.15  13:45

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Focus RS

Bran: jasne, viem, že s akciovými modelmi X u Fordu sa nedá nič robiť, sám som dva kúpil. ;-)
    S tými pneu je to dobrá haluz, to musia Focusy na 16" plecháčoch mať odchýlku v rýchlosti oproti alu 16". Btw. aké disky máš vybraté, pochváľ sa.
    Každopádne je fajn, že sa zase plnohodnotne tešíš z auta, tak to má byť. Pri tom Tolede bolo cítiť, že ho berieš ako z núdze cnosť a jeho kúpu si musíš obhajovať sám pred sebou; takto je to lepšie. :yes:
    Btw. ako v Poprade, už ste konečne odhrabali ten 50 ročný sneh?
    Ad Cayman: to GT4 je už taký okruhový pološpeciál, ako univerzála by som uprednostnil GTS (a reálne akéhokoľvek, aj základného a jazdeného Caymana ;-) ).
  • « 00 Reagovat !

foto Covenant

Covenant 04.02.15  12:28

« Re: Pre tohomasina

Leg
    Cayman je krasavec a relativně ještě dostupné Porsche, díval jsem se i na ojetiny v DE než jsem začínal vybírat HH, ale to co by se mi líbilo, bylo pořád dost přes mega....snad jednou ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Brandon-Walsh

Brandon Walsh 04.02.15  10:33

« Re: Re: Re: Re: Re: Focus RS

ešte k tým kolesám, ford to má nejak zvláštne, plecháče sú na 205/55 r16 čo mi vyhovuje ľahšie sa letné gumy predajú, ale ak máš z výroby 16 ky disky dostaneš pneu 215/55 r16
  • « 00 Reagovat !

foto Brandon-Walsh

Brandon Walsh 04.02.15  10:18

iudex priplácať som nemohol za nič, kvôli gumám som bral auto z centrálneho skladu, ak by som objednával, čakacia doba 3,5 mesiaca a vyzeralo by úplne inak, kolesá samozrejme aftermarket už mám aj vybraté >:D včera som na tom výkkonnejšom motore dosť najazdil a bol som z toho prekvapený, hlavne zvuk ako všade čítam že je skvelý tak potvrdzujem je, určite to bude lepšia voľba ako 1,2 tsi a na auto sa teším
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 04.02.15  10:18

provocateur: Jasně, v drtivé většině případů prodáváš za míň než jsi koupil... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Provocateur

Provocateur 04.02.15  10:11

« Re: Re: Re: Re: Focus RS

W-A: Auto, jako soukromá osoba, klidně můžeš prodat i dříve než za rok. Sice to nemáš osvobozeno, ale do výdajů si dáš pořizovací cenu, která bude v 99% vyšší než prodejní, tzn. nic nedaníš. Takže jediná nevýhoda je v tom, že tento prodej musíš uvést v přiznání ;-)
  • 10 Reagovat !

foto Leg

Leg 04.02.15  10:10

« Pre tohomasina

OK, nové Ferrari tu nikoho nezaujalo, ale toto by mohlo, minimálne Thomasina. [odkaz] :-)

A pekné video: [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Provocateur

Provocateur 04.02.15  10:09

.
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 04.02.15  09:47

« Fotosoutěž změny

Byl jsem kontaktován redakcí ACZ, jestli bychom nechtěli soutěž poněkud zviditelnit. Jsme tady sice docela příhodně "za bukem" a můžeme si tady řešit svoje barvičky, xenony a pseudo sporťáky bez přítomnosti přínosných příspěvků páně holden holdena a podobných >:D ,ovšem na druhou stranu tady věčně bojujeme s poměrně skromnou účastí.

Prozatím jsme se tedy domluvili na tom, že formát a fungování soutěže zůstane ve stejné podobě se všemi výhodami (neomezené plkání) a nevýhodami (především nepřehlednost pro nováčky). Na homepage ACZ se ovšem začnou objevovat články v přímé souvislosti s důležitými daty soutěže - tedy vyhlášení tématu, přihlašování, hlasování, vyhlášení výsledků. Pokud by tato "osvěta" vedla ke zvýšení zájmu o fotosoutěž v podobě vyššího počtu účastníků, je redakce připravena dát jí i větší prostor, případně zainteresovat účastníky nějakými drobnými dárky.

No tak uvidíme. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 04.02.15  09:14

Presne tak som to tipol pri pohľade do cenníka. Silnejší motor je lákavý (plus má 6.st), na druhej strane príplatok 1400 eur nie je malý (a možno sa to dá lacnejšie vyriešiť dodatočne nejakým power-kitom či čipnutím). Disky sú tiež jasné, plecháče môžeš nechať na zimu a kúpiš si krajšie alu, ideálne 17ky, 16" sú tam dosť stratené a keďže v tej výbave si ani nemôžeš kúpiť origo 17ky, zostáva aftermarket. Možno by som bol ešte dokúpil lepšie audio hlavne kvôli displeju, ten základný 2-riadkový tam bude asi trochu stratený, chcelo by to aspoň ten 4,2".
    Potom som zvedavý na Tvoje dojmy z motora, na jednej strane bude vyšší výkon, na druhej strane menší objem a o valec menej, tak uvidíme, ako sa to prejaví v praxi.
    P.S. Ešte ma zaujali tie rozmery kolies od výrobcu, základ je 205/55 R16, väčšie sú 215/50 R17, teda tie druhé sú väčšie (priemerom, resp. obvodom), obvodom porovnateľné by boli 205/50 R17.
    woody: u nás je príjem z predaja hnuteľných vecí od dane z príjmu úplne oslobodený, teda v prípade nepodnikateľov. Ak máš ale auto v účtovníctve, oslobodený je až po uplynutí 5 rokov od vyradenia z obchodného majetku.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…