Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto Brandon-Walsh

Brandon Walsh 08.02.15  12:03

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: GTI se může jít klouzat

Leg surfujem kade tade a zrejme mám verziu č.1, pôjdem do fordu sa opýtať, vravel, že 16 ky mi vie dať za tú cenu akoby som ich objednával z výroby, ak to bude s TPMS neváham ak nie obehám pneuservisy prípadne zoberiem kolesá aj snímače z centrumkolies a spravím si výlet do nitry nech mi to nahodia, aby sa nemohli vyhovárať, že to nefunguje kvôli zlej montáži [odkaz] no som z toho riadne rozčarovaný
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 08.02.15  11:54

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: GTI se může jít klouzat

Cov- tu je otázka, kto to vyrába a aká je výsledná kvalita. Tipujem, že to asi nebude originálny náhradný diel.

Inak pravidelne jazdím okolo čierneho golfu Mk6 na tých Mk7 GTI style diskoch, čo má aj woody a iudex, len v 17" verzii. Nevyzerá to zle...
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 08.02.15  11:48

Brandon - ako píše woody, sú dva systémy -
    1. ten čo má snímače tlaku vo ventilkoch. Tie vysielajú signál o reálnom tlaku v každom kolese do auta, ktoré tento signál spracuje. Výhody - dokážeš vidieť na palubnej doske aktuálny tlak v každom kolese. Nevýhody - potrebuješ špeciálne a drahšie ventilky, ak máš dve sady kolies, musíš dokúpiť druhú sadu ventilkov.
    2. Vyhodnocovanie straty tlaku nepriamo pomocou snímača otáčania kolies. Tlak sa nemeria priamo a "auto" v podstate netuší, aký je tlak v pneu. Dokáže ale vyhodnotiť, že sa za normálnych podmienok jedno z kolies začalo otáčať rýchlejšie, čo znamená že sa zmenšil obvod kolesa, čo znamená že v ňom je výrazný úbytok tlaku. Výhody: keďže každé auto má dnes abs, ktoré sleduje otáčky všetkých kolies, je toto v podstate softwarová záležitosť a náklady na implementáciu do masových áut sú oproti predchádzajúcemu systému minimálne. Nevýhody: nevidíš reálny tlak v pneu, auto ťa "len" dokáže upozorniť na výrazný úbytok vzduchu v pneu. To znamená, že raz za čas by si aj tak mal obehnúť auto s tlakomerom a skontrolovať tlak.

Neviem, ako to má Focus, ale v tejto cenovej hladine má väčšina áut zo zrejmých dôvodov systém č. 2.
  • « 00 Reagovat !

foto Brandon-Walsh

Brandon Walsh 08.02.15  09:46

mňa teda vôbec netešia tie snímače tlaku, ak to tam vážne musí ísť tak pôjdem radšej do originál ford 16 tok, vďaka snímačom budu v cene aftermarket 18 nastok ;-\
  • « 00 Reagovat !

foto Covenant

Covenant 08.02.15  09:39

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: GTI se může jít klouzat

Tu jsou ještě lepší ceny a větší výběr...podle adresy společnosti jsou si blízko a možná spolupracují...ještě se dívám jestli najdu někde na foru link o spolehlivosti obchodu.....originály od audi budou podobně jak na cupru...kde jeden disk vyjde cca 12 tisíc.... [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Brandon-Walsh

Brandon Walsh 08.02.15  09:28

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: GTI se může jít klouzat

cov vďaka za link, vôbec som tú stránku nepoznal :yes:
    woody tak to sa pre istotu opýtam predajcu, aj keď odpoveď poznám kúpte kolesá u nás
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 08.02.15  09:15

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: GTI se může jít klouzat

Brandon: Nevím jak je to u Fordů. Docela dlouhá debata o tom byla pod Ozzmanovou Kugou a někdo si tam s novým Fordem stěžoval, že musel na zimáky dokupovat sadu ventilů. [odkaz]
    U VW to pokud vím obešli (jak vyplývá i z té debaty) jiným snímačem, který porovnává obvod kola, takže žádné ventilky. Když měníš kola, máš je nafoukat na příslušnej tlak a nastavit to v menu jako referenční stav. Tím je to vyřešený.
  • « 00 Reagovat !

foto Covenant

Covenant 08.02.15  09:13

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: GTI se může jít klouzat

Brandon
    Mrkni sem...jsou to ceny vždy za 4 disky což mi nepřislo moc a je tam hodně pekných modelů vw, AUDI, a jiných značek disků. [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Brandon-Walsh

Brandon Walsh 08.02.15  08:46

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: GTI se může jít klouzat

presne tak v pondelok, predajcovia sa aj dosť nasmiali, to Vám ešte zavoláme o ktorej hodine v pondelok bude auto pripravené, na čo som automaticky povedal ako zavoláme o deviatej si beriem kľúče, aby som sa mohol voziť kým sa manželka vráti z práce >:D
    inak ako to je s tými aftermarket kolesami ? treba dokupovať nejaké snímače tlaku ?
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 08.02.15  08:00

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: GTI se může jít klouzat

Brandon: Když jsem byl mladej (a tak trochu Barik >:D ), odjezdil jsem na letních řadu zim. A to s takovými ikonami bezpečnosti jako je Š120 nebo ještě lépe Š1203 (TAZ 1500). >:-[] Takže zkušenosti určitě mám, i když je pravda, že jsem nikdy nebydlel v horských oblastech, to by bylo o něčem jiném. Zimáky jsem na auta začal kupovat někdy před cca 12 lety, vlastně to souvisí se začátkem kupování nových aut místo ojetin. Ale daleko horší zkušenost než s letními pneu mám s těmi "univerzálními". Ty jsou univerzálně vhodné tak na dětské hřiště coby prolejzačka.

PS: Tedy příští pondělí ? No tak to už máš za pár. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 08.02.15  07:45

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: GTI se může jít klouzat

Bully: Jasně, kde nic není (Dacia), není co pokazit. ;-) Swift na dobrých letních gumách má v rámci možností až "řidičské" vlastnosti, to se zimákama úplně zmizelo. Uživatelkám to vzhledem ke stylu jízdy nevadí, mě to štve. Ale stejně bych neházel zimáky do jednoho pytle. Vsadil bych se na základě zkušeností s Mondeem, že ty Contíky by to ovlivnily míň.
  • « 00 Reagovat !

foto Brandon-Walsh

Brandon Walsh 08.02.15  06:34

ja by som woodyho hazarderom taktiež nenazval, má svoje roky a hlavne svoje km najazdené, taktiež som na tolede nemal zimné gumy >:-[] no fúrikoval som na ňom iba po meste a po posolenej ceste, pamätám si jednu návštevu, manželka navrhovala dom a pozvali nás na "kolaudáciu", celý deň snežilo, hovorím nič sa nedá robiť musíme ísť na najnovšom aute nech to nejak vyzerá, prídeme tam, samozrejme nové pozemky, žiadna príjazdová cesta a dole kopcom >:D :yes: zacúval som keďže som nevedel či sa bude dať otočiť a z návštevy sme odchádzali ako prvý, v prípade hrabania, aby nás mal kto tlačiť, na moje počudovanie jemný plyn a dunlop sp sport maxx išli ako v lete, dokonca ani kopec na hlavnú cestu nebol najmenší problém
    PS: 16.02.2015 by mal byť náš deň, rozmýšlal som to dať na 11.02. kedy auto príde, popoženiem ich ako s leonom, no keď pozerám na cesty radšej počkám, ako manželka povedala aj tak nebudeš jazdiť bude v garáži, aby mu nebola zima >:D
    PS2: k spoľahlivosti Fordu, na svk máme záruku 5 rokov a 120 000 km takže toto neriešim je to dlhšie ako životnosť auta v našej garáži a nemám dôvod im neveriť, len dúfam, že nebude nič vŕzgať doteraz mám v ušiach sedačku šoféra v predvádzačke
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 07.02.15  23:36

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: GTI se může jít klouzat

iudex: já s Tebou souhlasím, taky tvrdím, že na zimu spíše užší gumy a postupoval bych stejně, když máš ten výběr :yes: Já teda mám i na léto 17" 205, ale tak je to z výroby a nevím, jestli po sjetí gum půjdu do širších 225 nebo zůstanu u 205. Rozdíl bude určitě pak ve spotřebě, ta je teď stejná v létě i v zimě, spíše se zamýšlím, jestli na suché cestě u diesel kombíku řešit až tolik grip... no uvidím.
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 07.02.15  22:34

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: GTI se může jít klouzat

Ron: mal som na výber 225/45 R17 a 205/50 R17. Na zimáky mi príde rozumnejšie dať užšie gumy z viacerých dôvodov: menšie riziko aquaplanningu na vode, lepšia schopnosť prehrabať sa snehovou brečkou, menej vystrčené kolesá menej ohadzujú karosériu posypovým materiálom a tiež užšie gumy majú menšiu spotrebu (paradoxne 205ky neboli lacnejšie, ako 225ky). Je pravda, že tak nedržia, ako 225ky na suchej ceste, ale v reále to nie je problém, lebo odkedy som prezul, nemám vôbec podmienky na to, aby som išiel inak ako predpisovo a defenzívne a väčšinu času trávim krátkymi cestami v režime studeného motora. Tak mi zostáva iba snívať, kedy príde jar, pekné suché cesty a jazdy pre verejnosť na SK ringu. :-)
  • « 00 Reagovat !

foto Bully-

Bully_ 07.02.15  22:30

« Re: Re: Re: Re: Re: GTI se může jít klouzat

w-a:
    zalezi, na jakem aute ty zimaky mas. Na te Dacii ani nepoznas, co mas nazuto, naopak na Swiftovi, co ma porad jeste zbytky jakesi zpetne vazby od rizeni a podvozku jsi citil, jak je auto na zimnich pneu gumove.
    Sam treba na Accordovi necitim zimaky az tak citelne (ale mam jedny z nejtvrdsich vubec a jeste se zesilenou bocnici), zatimco na CTR se zimaky se mne auto slusne naklanelo a plavalo. A kdyz ti reknu, ze jsem si kvuli porizeni Lotusu prakticky na zacatku zimni sezony dal zimni pneu i na nej, tak tam je rozdil jeste mnohem vetsi. Neda se s nim jet moc pres 180 km/h, protoze se stane vylozene nestabilnim. S tovarnimi "kamennymi" semislicky Yoko A048 je naopak ostry jak ziletka a dokaze ve stovce zahnout za roh >:-[] Naopak mne zase neni lito drahych plastu a kdyz tak hezky klouzou a prevaluji se, da se s tim ucit hezky malovat po asfaltu :*)
    Jinak premiera- starsi, 6-ti lety kluk mne vcera poprve usnul v Exige za jizdy. A pak ze je to auto urcene jenom na okruhy..
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 07.02.15  20:54

iudex: Taky mám TS850. Čekal jsem, že budeš mít širší gumu než 205 i na zimních. Zatím jsem nezkoušel nějaké velké brodění sněhem nebo hory, protože loni sníh jaksi v zimě měl absenci a letos jaksi málo jezdím. Co mi jen vadí, tak to je, že nad 90-100 km/h na mokré silnici jako pískají, ne úplně hučí, ta frekvence je vyšší, což se mi moc nelíbí. Ale jinak OK.
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 07.02.15  20:10

iudex: Asi bych měl mít ve svým věku rozum ;-) , ale přímo za hazard bych to neoznačil. Včera opravdu bylo docela obstojně, silnice suché. Červíček ve mně hlodal hlavně z důvodu, aby někdo nevrazil do mě - dával jsem si tedy pozor na odstupy a hlídal se. A kdybych na cestě narazil na problém (třeba až večer jsem zjistil, že na Karlovarsku to díky větru, co navál sníh na silnice, bylo docela hustý), tak bych volil variantu ústupu. Ten dnešek považuji za svou chybu....ale zase tak zlý to nebylo. Jen se nedalo jet ostřeji. Nicméně když už se mi na tuhle sezónu nechce kupovat zimáky, raději ještě se zábavou počkám. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 07.02.15  19:38

« Re: Re: Re: Re: Re: GTI se může jít klouzat

wa: iudex má to isté. ;-) Tiež ako som pozeral tie testy, tak som nebol nadšený, v reále som ale nemal väčší problém, držali vždy slušne; možno sú trošku hlučnejšie. Jediná výhrada bola, že na SK Ringu pomerne rýchlo ubúdali (ale to asi nebude chyba gúm >:D ). Na zimu mám takisto tie Contíky TS850P a hoci tiež nemôžem povedať moc kritiky, ustrelia aj na suchej cest oveľa skôr, ako letné (to ale skôr ako kvalitou gumy bude menšou styčnou plochou 205 vs. 225mm).
    Inak ísť takmer 500 km v tomto počasí na letných, to si iný frajer (alebo hazardér, záleží na uhle pohľadu). ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 07.02.15  17:14

« Re: Re: Re: Re: GTI se může jít klouzat

wl: Už si nepamatuju, co tam má iudex. Já tam mám Potenzy S001, made in Poland, výroba 42/14. ;-) Koukal jsem na testy, že nic moc teda. Uvidíme až bude příslušný počasí, zatím to chování na zmrzlý silnici neberu jako relevantní. Ale výhledově bych zkusil něco jiného.

Mimochodem, asi bych měl vynést soud taky nad zimními pneu. Jsem (opět) na výsost spokojenej s Contíkama. Už TS830P na relativně dost silném Mondeu fungovaly skvěle a i chování TS850 na Dokkerovi je perfektní. Sníh, šlichta, sucho, mokro, všechno bez výhrad. Naopak Pirelli Snowcontrol 3 na Swiftovi bych nejraději sundal a hodil za psem. Na sněhu to ještě jde, ale chováním za sucha a mokra mě těžce zklamaly. Naprosto zničily svojí žvejkačkovostí (jinak to nazvat neumím) jízdní vlastnosti Swifta, v zatáčkách je z něho korejec v tom nejhorším slova smyslu. Jako kdyby mi někdo rozhodil geometrii. 8-s
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 07.02.15  15:44

« Re: Re: Re: GTI se může jít klouzat

w-a
    Dali ti tam stejné pneu jako iudexovi?
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…