Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 10.05.23  21:55

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Farbičky

>:-[] No dobře, termín vizionář si už zabral Musk, tak jsi tedy trend-setter. >:D ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 10.05.23  20:08

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Farbičky

Hele ten polep i30 byl hlavně kvůli reklamě na taneční studio drahé polovičky a přitahovalo to očí celkem dost. Ve finále jestli sis všiml, tak postupně ty tmavé nebo jinak barevné střechy dělá už jde kdo. Vlastně se opičí!! >:-[] >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 10.05.23  19:50

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Farbičky

Thom: V pohodě...já jsem ten poslední, co bych někomu do něčeho kecal. No, možná, druhdy (to je krásný slovo >:-[] ) to polepování i30,to mě ještě dnes budí ze sna. >:D ;-)

• « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 10.05.23  18:10

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Farbičky

Ja sa hlásim k GT3 Touring s manuálom. Taký malinký sen.
    Teraz som pozrel aj nejaké video tak Spyder GT4 RS vypadá kua dobre.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 10.05.23  12:40

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Farbičky

To byla odměna za to, že jsem za 2,5 dne po Krakowě nachodil přes 30 km >:-[] :-)
    Já vím, proti tvým a White Labelovým tůrám to je prd, na mě ale celkem výkon >:D
    Jinak já bych raději Caymana GT4 RS, když už ;-) Ale ten má dost tvrdé nastavení podvozku, co jsem mluvil se známým co ho chtěl koupit a zkousšel ho (ke svému Spyderovi), ale pak si to rozmyslel a objednal mnohem větší šílenost >:D Takže u mě zůstává jako Dream Car 911 GT3 :-)
    Jinak na konci května je akce Porsche na malém okruhu u Balatonu, na den vyzkoušení různých aut vč. GT4 RS a 911 GT3 RS, cena vč. 2 nocí na jednoho je skromných 29 tisíc bez dph :-) Asi si nechám tentokrát ujít..
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 10.05.23  12:07

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Farbičky

iu.....pokud jsi zkontroloval nabití baterky, tak ok. To jsi ale v předešlém příspěvku zapomněl zmínit. U C-HR se stav baterie na základní obrazovce nezobrazuje, tak jsem usoudil, že to mohlo být podobně i na Compasse a ty jsi jen reagoval na původní chování vozu. Tož sorry......... :-!
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 10.05.23  10:17

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Farbičky

woody: jo, tiež som sa na tom pobavil. >:D
    deda: tak ak baterka ukazuje nabitie na 1% tak asi sa dá hovoriť o vybitej baterke. ;-) Maximálne som ju brzdením dobil na 3%, čo sa vzápätí minulo po najbližšom rozjazde z križovatky. A podľa spotreby posudzovať nemôžeš, nízka bola preto, že som jazdil samé mimomesto rýchlosťami od 70 po 110 kmh; to by som jazdil za 7 aj so 40i.
    Tom: tak tá Tvoja turistika po salónoch Porsche už javí znaky posadnutosti. >:D
    Momochodom pre Teba a Spyderfreda: práve predstavili Boxster Spyder RS, sesterská verzia Caymanu GT4 RS, 500 koníkov len za skromných 151t eur: [odkaz]
  • 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 09.05.23  20:41

« Návštěva Porsche Katowice a Krakow

Zajeli jsme si už v pátek dopoledne na 4 dny do Krakowa na prodloužený víkend. Mimochodem moc pěkné město !! No a cestou jsme se stavili kouknout v Porsche Katowice, což jsme udělali dobře, protože jsem konečně na živo viděl novou 911 GT3 RS a to hned 3x na showroomu ! A při odjezdu jsem si všiml ještě čtvrté zabalené venku a vedle ní stála rozbalená 911 Dakar. A necelou hodinku později jsme se stavili v Porsche Krakow, kde zase měli na salónu Caymana GT4 RS a další pak venku. A ještě venku stála zase 911 GT3 RS a taky Boxster STYLE Edition v Ruby Star Neo :-) Ještě zabalený v bílé přepravní fólii a vyrobený dle štítku v dubnu. Bohužel zase s bílými koly, které mi k tomu nesedí. Konečně tu barvu viděla taky drahá polovička. Při odjezdu v pondělí jsme se tam stavili znovu a viděli to pro změnu když bylo pod mrakem. Tady jsou fotky: [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 09.05.23  20:36

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Farbičky

Woody - však u M2 mi to vydrželo 2 roky. Teda až na ten tlumič výfuku aby to mělo zvuk, ale to bylo jasné od začátku. No a pak teda karbon spoilery a kola :-) U Tiguana mi to vydrželo 3/4 roku, než jsem tam dal nižší pružiny, ale ty byly taky v plánu >:-[]
    Každopádně tady se tak vycinkám z peněz a na 2 roky zadlužím, že mi kromě druhé sady kole na zimu nebo blbiny na polygonu na nic jiného stejně nezbyde !! >:-[] >:D >:D
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 09.05.23  20:33

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Farbičky

Thom: " Já na to rozhodně min. rok nebudu sahat."

Tak ten je fakt dobrej... >:D >:D Ten si musím zapsat. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 09.05.23  18:36

« Re: (Ne)skúsenosť s pluginom

iu......ok PHEV startovaní a vyšlahaná baterka. Podle čeho usuzuješ, že byla vybitá? Podle té spotřeby 6.4l já bych řekl, že baterka byla ok. Moje C-HR se při startu také pohne jen pár metrů na baterku a pak naskočí motor, i když je baterka nabitá. A pak si auto dělá vše podle potřeby. Dnes jsem byl na výletě za kamarádem kousek za Brnem, najel jsem cca 150 km většinu na okreskách, něco na dálnici, něco v koloně a něco v zácpách přes Brno. Spotřebu jsem měl 6.2l. Z toho usuzuji, že baterka v Compasse mohla být ok...... :-! Nevěřil bych, že se tu MY budeme jednou bavit o spotřebě... M
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 09.05.23  16:52

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Farbičky

No jooo, SPYDER a KAJEL >:-[] >:-[]
    Uvidíš jak budeš se zvukem spokojený. Známej tam dal Akrapa a myslím že nechal OPF a je spoko :-) Já na to rozhodně min. rok nebudu sahat.
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 09.05.23  11:26

« (Ne)skúsenosť s pluginom

Tento predĺžený víkend som strávil za volantom Jeepu Compass 4Xe: [odkaz]
    Bola to moja prvá skúsenosť s plugin hybridom. Teda, skúsenosť... V požičovni mi povedali, že je to benzín. Že je to hybrid som zistil podľa toho, že pri naštartovaní sa nič nedialo, motor som sa pokúšal štartovať niekoľkokrát kým som zistil, že auto je vlastne naštartované a rozbieha sa na baterky. Ale keďže baterka bola vyšľahaná, tak na elektrinu som dal prvých pár metrov na parkovisku a potom už len benzín. Bolo mi trochu divné, že baterka sa mohla až takto vybiť a že vôbec nedobíja pri jazde (ako to robia HEV od Toyoty), ale až keď som v kufri našiel nabíjací kábel, zistil som, že je to plug-in. Samozrejme nemal som čas ani chuť riešiť nabíjanie (kde? za koľko?), takže som mal vlastne len benzín s mŕtvou váhou baterky. Ako som si vygúglil, auto malo mať 240 koní, ale bez baterky len 180 (1,3 turbo). A pri hmotnosti vyše 1800 kg to subjektívne išlo asi ako 130-150k, zjavne sa ráta s tým, že baterka bude nabitá a bude výrazne vypomáhať, čo u mňa nešlo. Ale nedostatok dynamiky vlastne nevadil, na švédskych okreskách je limit 70, resp. 80 kmh a na diaľniciach 100, resp. 110 kmh. [odkaz] Je to pri dlhých cestách na nervy, ale všetci to poctivo dodržiavajú, takže človek nemal chuť na mastný pozdrav od polície (ako spomínal Thomasino). To malo pozitívny vplyv na spotrebu, celkovo som spravil priemer 6,4l, čo je na 1,8t SUV so štvorkolkou a automatom super hodnota. Vyjazdil som dve nádrže, spravil cca 800 km (nádrž pluginu je veľmi malá, len 36 l).
    Odmysliac od stránky dynamiky nie je Compass zlé auto, technika je na úrovni, výbava kompletná, ovládanie v interiéri zdvojené, jednak cez dotykáč, ale všetko má aj fyzické ovládače, takže si človek môže vybrať a ovládanie je príjemné a logické. Spracovanie interiéru celkom slušné, materiály kvalitné, po tejto stránke veľmi fajn. A keďže je to Jeep, pohon 4x4 mal rôzne režimy, od automatického cez stály 4x4 až po uzamknutie uzávierky (zrejme elektronické), rôzne režimy pre štrk, sneh a pod. Priestor vnútri aj v kufri dostatočný. Vzhľadovo sa mi vcelku páčil, vyzerá presne tak, ako Jeep má (príbuznosť s Fiatom je úspešne maskovaná). Škoda, že som nemohol skúsiť, ako funguje nabitý a teda do akej miery tie baterky pomáhajú dynamike (a spotrebe).
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 08.05.23  13:30

Freddie.....podle videa problém je s cestami "na divoko" a těžkou technikou na polích. Když se staví normální silnice, tak mají hydrologii (většinou) ošetřenou.
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 07.05.23  16:54

Zaujímavé a poučné video :yes: Aspoň som pochopil prečo sa na SK nestavajú cesty.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 07.05.23  12:46

Ano, video nemá nic společného s automobily, přesto si myslím, že stojí zato si ho pustit a dodívat se až do konce, jako jsem to udělal já, i když jsem to napřed neplánoval..... [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 05.05.23  11:41

Kluci, je tu nabídka od prasynovce na nové pneumatiky Yokohama ideálně ve velikosti ráfku 19" a 20". Kdyby měl někdo zájem, tak dejte vědět......

Bohumír Čambálik
    5 d
    ·
    Musím ešte napísať jednu milú (už teraz môžem napísať milú) zmenu ktorú sme museli riešiť našom teame, od kedy pretekám používam pneumatiky Michelin, ale tento rok sa nedali zohnať tak sme museli zmeniť značku, čím som moc nebol nadšený keď som vlastne inú nevyskúšal, lebo mi Michelin vyhovoval. Tak sme sa museli obzrieť po inej alternatíve a bola to značka YOKOHAMA. Netušil som čo ma čaká, ako sa bude pneumatika správať a či mi bude vyhovovať, ale hneď po prvej jazde som bol nadšený ako funguje. Môžem všetkým doporučiť YOKOHAMA A005 N3003 je fakt skvelá. Ďakujem Standa Firtl.
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 05.05.23  09:34

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Farbičky

• « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 04.05.23  15:15

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Farbičky

Mimochodem, toho oranžového SPYDERA co jsem viděl před týdnem v Praze, si dneska převzal Jakub Rejlek (Faster, Autokult, Auto-Moto-Svět), má to s PDK, aby s tím mohla jezdit i manželka :-) No a k tomu má GR86 primárně pro sebe a ta prý zůstává
    [odkaz]
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 04.05.23  12:01

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Farbičky

Sorry, ale nemohol som odolať.....[odkaz]
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…