Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
David Silver 16.02.15 22:06
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Lidská drzost
Ronault: Souhlasím, mimo město je to mnohem nebezpečnější než ve městě :yes:
S nedodržováním vzdálenosti máš naprostou pravdu. Nic se tím nedá uspěchat a např. předjíždět kolonu x aut + kamiony, je naprostej nesmysl. Kolikrát jsem jel hlavou za nima 80-90 a držel si odstup abych nemusel jet brzda plyn a ve městě 20km dál jsem byl na semaforu hned vedle bezmozka co musel kolikrát riskantně předjíždět.
Příkladnou ukázkou toho, jak se vyplatí za volantem přemýšlet, je toto video
[odkaz]
Brandon: woow! Tak to teda koukám že zase měníš! :-O Ale gratuluji :yes: Proč jsi dal Toledo pryč? určitě jsi to tu psal, ale já zrovna nesledoval >:D -
woody-alien 16.02.15 18:51
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Lidská drzost
Jedna minihistorka z natáčení (kilometrů). Dnes se mi v jedné zajímavé (blíže to rozvádět nebudu ;-) ) situaci stalo, že jsem v S režimu DSG chtěl kvůli již dost vysokým otáčkám odřadit a jak jsem měl plný ruce řízení, místo "pádla" jsem trefil páčku stěračů. >:-[] Takže jsem si chlístnul na zadní sklo a ještě tomu Passatovi zamával stěračem. >:D
Názory se různí, ale pevné umístění pádel v C-RS pro mě osobně bylo nějak přirozenější. -
woody-alien 16.02.15 18:34
BW: Tak ještě jednou gratuluju.....s barvou jsi to podle mého udělal správně. A jak píše wl, i ty mořský plody se tam docela ztratěj. Zrovna tak po faceliftu parádně prokoukl předek, podobně jako Legovi mi vadily ty trojúhelníkový otvory.
Tak se pusť do zajíždění, dneska bylo krásně. :yes: ;-) -
Leg 16.02.15 17:38
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Lidská drzost
Brandon: paráda, fakt pekné auto, aj farba. Mne na Focuse viac ako roztečené zadné svetlá vadili trojuholníkové nasávacie otvory vpredu, tie ale s faceliftom odplávali do zabudnutia. A musím uznať, že teraz je Focus celkom elegantná kára. Na tvojom kúsku síce pôsobia šestnástky aj výfuk trocha subtílne, na druhej strane je to v kontexte litrového ecoboostu takto správne. S príchodom jari sa navyše dojem tiež trochu napraví. :-) tak veľa šťastných kilometrov! :yes: -
Ronault. 16.02.15 15:21
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Lidská drzost
Kysky: Neříkám, že nejsi slušný řidič. Mě třeba taky vadí, když mi takhle tam někdo vjede, ale ve městě a v této situaci ani ne, město je trochu taková jungle a poté, co jsem projel střed Florencie vím, že prostě je to o té spolupráci a rychlých reakcích. Vadí mi to a teda opravdu hodně, to i troubím, mimo obec, tam jsou rychlosti prostě vysoké a pocit "hele, to stihnu projet", často končí tragicky.
Jo, dálkače, to je boj, to máš recht, často o hubu a často spoustě řidičů nedochází, že to světlo v protisměru za horizontem je auto... ale raději rovnou tlumím nebo stejně jako ty probliknu, to už auto upozorní, lepší než jej oslepit a on to narve do mě nebo třeba urve zrcátko. Mě spíše čílí (to je hezky slušné slovo) nedodržování bezpečné vzdálenosti. Třeba včera nás jelo po státní asi pět aut za sebou. Já předemnou dal prostor asi 100 metrů, předjíždět se nedalo, protože to tam znám a proč bych měl někoho čílit svými světly v zrcátkách. Za mnou ale nějaký pohlavní orgán nalepený pár metrů... to že doženu auto před sebou nepomůže, neujedu... ještě občas zkouším auto za sebou pustit a pak mu třeba pár kilometrů dávám nažrat jeho vlastní kašičky, klidně na dálkové. Nebo zapínám zadní mlhovku. Je to ale hodně velký nešvar českých řidičů. ;-\
Jinak zkouším se většinou chovat opačně tvému "já se k ostatním chovám tak jako oni ke mně" tedy "chovám se k ostatním tak, jak chci aby se oni chovali ke mně". A auta mě z hlavní často pouští. ;-) Možná jsem naivní, že se to jednou změní, ale snad jo. Podle mě se tady míchá často arogance na silnicích s tím, že přibývá řidičů takových, co by si před pár lety na řízení netrumfli... Řídit Š100 bylo jiné kafe než dnešní pohodové samořídící vozy. -
Brandon Walsh 16.02.15 14:16
vďaka páni, teraz ide najťahšia skúška treba ísť po manželku do práce >:D inak cestou do garáže, máme jeden vjazd aj výjazd, sused ktorý má box vedľa mna zvikne v garáži vytočiť motor naplno a vystreliť von ako šíp (je to do kopca) ako som zbadal tie svetla zmohol som sa iba dupnúť na brzdu a začať trúbiť, našťastie stihol zastať no ruky sa mi trasú ešte teraz, taký stres som nezažil ani na štátniciach keď som si bol vedomý, že polovicu otázok neviem >:D -
David Silver 16.02.15 13:46
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Lidská drzost
Ronault: já se k ostatním chovám tak jako oni ke mně. Nikdy bych si nedovolil pustit to do křižovatky takhle autu, který nevím jak bude zrychlovat. Když bych já byl na tý vedlejší, jakože často jsem a místo mě tu mršku po přechodu pouštěl nějakej děda, jenž už od pohledu je rád že se rozjede, tak bych tam vjel, ale určitě né nějakýmu mladýmu klukovi, kraváťákovi apod.
Navíc mně nikdo nikdy z vedlejší na hlavní nepustil, tak proč bych to měl dělat já?
To samý v noci. Vždy jsem se snažil být slušný s tlumením světel, protože vím jak je nepříjemný když ti to někdo pere dálkáčema do očí. Když přes horizont byl vidět svit protijedoucího auta, vždy jsem ztlumil ještě před horizontem než jsem ho viděl. Ale málokdo, když viděl že jsem ztlumil, tak dal taky tlumený. Většina čeká než tě fyzicky uvidí. Chápu že párkrát se to stane (i mně se to stalo) že máš prostě silnější světla a toho druhýho nevidíš. Takže už na to kálím, buď ten protijedoucí ztlumí před horizontem jako první a tím pádem já ztlumím také, nebo občas taky zkouším přes horizont probliknout a buď to má účinek nebo ne. Ale jinak už tlumím taky až když toho druhýho přímo vidím. Na hlavu si s.r.-á.t nenechám. Ať si to ten druhej taky užije když to dělá ostatním.
Nebo jezdit s tlumenýma v obci, když jsou napikaču lampy, jako třeba tady u nás aby ušetřili, že svítí každá druhá (pokud zrovna není KO a nesvítí až čtvrtá) nebo svítějí mizerně, tak hold i přes tu obec jedu s dálkovýma. Lepší než abych někoho zajel. Samozřejmě když vidím lidi na chodníku, tak ztlumím, nejsem přece ovád.
Nebo jiný solidární věci - mám naložený auto, do kopce mi to tak netáhne, tak tomu autu za mnou třeba uhnu kus za čáru, aby mě mohl objet ikdyž proti jede auto. Atd atd. Myslím si o sobě, že jsem jeden z těch slušnějších řidičů. Nicméně když mám oprávněný důvod, tak troubím, případně vyblikávám. -
woody-alien 16.02.15 06:15
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Lidská drzost
Brandon: Zahajuji odpočítávání. ;-) Doufám, že se tam před prodejnou nestřídáte celá rodina už od soboty, stejně jako se před dávnými lety čekávalo např. na Atari. >:D
Leg: Přesně. I manželka se diví, kde se ve mně najednou bere ochota dojet s ní do Prahy do Ikey. >:-[] -
Leg 15.02.15 23:14
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Lidská drzost
woody: máš pravdu, základ je nájsť si dôvod. :-)
Brandon: buď rád za hory, aspoň dobre prevetráš svojho nového tátoša. A zajtra si to poriadne uži, dúfam, že ako novopečeného majiteľa značky Ford ťa woody alebo iudex náležite poučili o určitých špecifikách jeho vlastníctva. Námatkou, že najlepšie je voliť trasu popri železnici, to aby si sa mal ako vrátiť. >:D -
Brandon Walsh 15.02.15 20:03
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Lidská drzost
Woody >:D :yes: práve si pozerám Google maps ako moje cestovanie čo najviac natiahnuť, no v okolí su samé hory a veľmi to nechcem v prvý deň zašpiniť, nieže namiesto červenej metalízy prídem po manželku s hnedým hnojom >:-[] kamarát mi dal minulý rok na narodeniny aj auto kameru tak som ju oprášil a možno prvú cestu aj zväčním -
woody-alien 15.02.15 15:16
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Lidská drzost
Leg: Ačkoliv tady všichni dobře víme, že i cesta je cíl ;-) , tak úplně bezcílně nejezdím. Jenom bych řekl, že by se těch cílů dalo dosáhnout i jinak než že skočím do auta a frčím. Momentálně jsem zkrátka dost příznivě nakloněn tomu suplovat Českou poštu i jiné přepravní společnosti nebo nahrazovat elektronickou komunikaci osobním jednáním. >:-[] -
Leg 15.02.15 08:22
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Lidská drzost
Ronault: nechcem ti brať ilúzie, ale z Meganu 1.6 dci je kam upgradovať, o to skutočne strach mať nemusíš. >:-[] ;-) Hádam nie si z tej sorty naivných vodičov, ktorí svoje auto považujú za najlepšie na svete (pritom všetci dobre vedia, že jediní, ktorí môžu toto povedať o svojom aute sú majitelia BMW 130i pred faceliftom. :-! >:D )
woody: pekne si sa dostal do tempa, to si tie kilometre dávaš len tak, alebo máš aj nejaký cieľ? :-)

tu mám taktiež jednu "tmavšiu" fotku, keďže predajca mi nechal dojazd 0 km, prvý krát som šiel po trochu štavy na najbližšiu benzínku [odkaz]
dylan to vieš, že sa chystáme, treba nám aj vyleštiť a zmenšiť obrúčky, bránil som sa tomu, stále som sa smial keď som platil za toľko zlata tak to budeš nosiť pre mňa za mňa na retiazke, no nejak mi začína vadiť, že chodí ako slobodná žena >:D a mňa sa každý pýta, prečo mám obrúčku na prostredníku,
nejak začať treba, teraz ford neskôr mustang, prípadne ford s motorom z mustangu >:-[]
Leg taktiež mi zadné svetlá nevadia, po facelifte sa mi dokonca páčia, tú rurku som rozdýchaval asi týždeň, ale po zakúpení letných 16 tok z toho žiadne tuzingové delo robiť nebudem, kolesá som v predajni videl, vyzerajú viac než dobre, no nemali čas mi to obuť takže foto neskôr
woody včera som zaparkoval vedľa focusu pred faceliftom a nedá sa to porovnať
kysky písal som to tu, toledo mi nevyhovovalo a hlavne začala vŕzgať prístrojovka tak namiesto rozoberania som to skúsil predať a podarilo sa