pradeda777 11.05.23 16:25
« Re: Re: Póórš
tož.....aby GTS dosáhlo na 9000 ot/min, tak by se musely otáčky posunout o 1 200. Ale už při těch 8 300 by měl být zvuk víc než solidní.
Já včera konečně trochu prohnal C-HR po okresce a průměrná spotřeba hned vyletěla z 6.2 na 8.3 (za 8.3 jezdím i s M140i, když "netlačím na pilu"...) ......tož tak... ;-) >:D >:-[]
Ale C-HR jede i zní sakra dobře....všechna čest.... :yes: -
Thomasino 11.05.23 11:37
« Re: Póórš
Upřímně kdybych objednával GT3, tam bych už zvažoval spíše automat, přece jen se ty motory taky snadno přetočí a 500 koní je už docela dost. Ale myslím že lehčí auto a 400 koní mi bude na dlouho stačit. Je teda pravda, že ten Cayman GTS 4.0 co jsem řídil měl upravenou řídící jednotku a posunutý omezovač o těch 500 otáček dle GT4, plus navýšení výkonu asi o 5% a měl někde kolem 440 koní, takže to jelo a točilo taky mooooc pěkně !! -
pradeda777 11.05.23 09:46
« Re: Póórš
GT4 RS "looks great", jak už jsem zmínil jinde....ALE.....nelze s manuálem. GT3 hej, ale ta už je v základě přes 5 melounů a nevypadá tak dobře jako RS......proto si myslím, že Tom zůstane u GTS 4.0 hóóóóódně dlouho....... ;-) >:D >:-[]
Ale bacha. GT3 má o 100 koní víc a točí do 9000 ot/min , což musí být s nějakým solidním výfukem hotový "sluchový orgasmus".... ;-) >:D >:-[]
(GTS 4.0 točí pouze do 7800) -
woody-alien 10.05.23 21:55
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Farbičky
>:-[] No dobře, termín vizionář si už zabral Musk, tak jsi tedy trend-setter. >:D ;-) -
Thomasino 10.05.23 20:08
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Farbičky
Hele ten polep i30 byl hlavně kvůli reklamě na taneční studio drahé polovičky a přitahovalo to očí celkem dost. Ve finále jestli sis všiml, tak postupně ty tmavé nebo jinak barevné střechy dělá už jde kdo. Vlastně se opičí!! >:-[] >:-[] -
woody-alien 10.05.23 19:50
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Farbičky
Thom: V pohodě...já jsem ten poslední, co bych někomu do něčeho kecal. No, možná, druhdy (to je krásný slovo >:-[] ) to polepování i30,to mě ještě dnes budí ze sna. >:D ;-)
speedfred 10.05.23 18:10
Ja sa hlásim k GT3 Touring s manuálom. Taký malinký sen.
Teraz som pozrel aj nejaké video tak Spyder GT4 RS vypadá kua dobre. -
Thomasino 10.05.23 12:40
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Farbičky
To byla odměna za to, že jsem za 2,5 dne po Krakowě nachodil přes 30 km >:-[] :-)
Já vím, proti tvým a White Labelovým tůrám to je prd, na mě ale celkem výkon >:D
Jinak já bych raději Caymana GT4 RS, když už ;-) Ale ten má dost tvrdé nastavení podvozku, co jsem mluvil se známým co ho chtěl koupit a zkousšel ho (ke svému Spyderovi), ale pak si to rozmyslel a objednal mnohem větší šílenost >:D Takže u mě zůstává jako Dream Car 911 GT3 :-)
Jinak na konci května je akce Porsche na malém okruhu u Balatonu, na den vyzkoušení různých aut vč. GT4 RS a 911 GT3 RS, cena vč. 2 nocí na jednoho je skromných 29 tisíc bez dph :-) Asi si nechám tentokrát ujít.. -
pradeda777 10.05.23 12:07
iu.....pokud jsi zkontroloval nabití baterky, tak ok. To jsi ale v předešlém příspěvku zapomněl zmínit. U C-HR se stav baterie na základní obrazovce nezobrazuje, tak jsem usoudil, že to mohlo být podobně i na Compasse a ty jsi jen reagoval na původní chování vozu. Tož sorry......... :-! -
iudex 10.05.23 10:17
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Farbičky
woody: jo, tiež som sa na tom pobavil. >:D
deda: tak ak baterka ukazuje nabitie na 1% tak asi sa dá hovoriť o vybitej baterke. ;-) Maximálne som ju brzdením dobil na 3%, čo sa vzápätí minulo po najbližšom rozjazde z križovatky. A podľa spotreby posudzovať nemôžeš, nízka bola preto, že som jazdil samé mimomesto rýchlosťami od 70 po 110 kmh; to by som jazdil za 7 aj so 40i.
Tom: tak tá Tvoja turistika po salónoch Porsche už javí znaky posadnutosti. >:D
Momochodom pre Teba a Spyderfreda: práve predstavili Boxster Spyder RS, sesterská verzia Caymanu GT4 RS, 500 koníkov len za skromných 151t eur: [odkaz] -
Thomasino 09.05.23 20:41
« Návštěva Porsche Katowice a Krakow
Zajeli jsme si už v pátek dopoledne na 4 dny do Krakowa na prodloužený víkend. Mimochodem moc pěkné město !! No a cestou jsme se stavili kouknout v Porsche Katowice, což jsme udělali dobře, protože jsem konečně na živo viděl novou 911 GT3 RS a to hned 3x na showroomu ! A při odjezdu jsem si všiml ještě čtvrté zabalené venku a vedle ní stála rozbalená 911 Dakar. A necelou hodinku později jsme se stavili v Porsche Krakow, kde zase měli na salónu Caymana GT4 RS a další pak venku. A ještě venku stála zase 911 GT3 RS a taky Boxster STYLE Edition v Ruby Star Neo :-) Ještě zabalený v bílé přepravní fólii a vyrobený dle štítku v dubnu. Bohužel zase s bílými koly, které mi k tomu nesedí. Konečně tu barvu viděla taky drahá polovička. Při odjezdu v pondělí jsme se tam stavili znovu a viděli to pro změnu když bylo pod mrakem. Tady jsou fotky: [odkaz]
Thomasino 09.05.23 20:36
Woody - však u M2 mi to vydrželo 2 roky. Teda až na ten tlumič výfuku aby to mělo zvuk, ale to bylo jasné od začátku. No a pak teda karbon spoilery a kola :-) U Tiguana mi to vydrželo 3/4 roku, než jsem tam dal nižší pružiny, ale ty byly taky v plánu >:-[]
Každopádně tady se tak vycinkám z peněz a na 2 roky zadlužím, že mi kromě druhé sady kole na zimu nebo blbiny na polygonu na nic jiného stejně nezbyde !! >:-[] >:D >:D -
woody-alien 09.05.23 20:33
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Farbičky
Thom: " Já na to rozhodně min. rok nebudu sahat."
Tak ten je fakt dobrej... >:D >:D Ten si musím zapsat. ;-) -
pradeda777 09.05.23 18:36
« Re: (Ne)skúsenosť s pluginom
iu......ok PHEV startovaní a vyšlahaná baterka. Podle čeho usuzuješ, že byla vybitá? Podle té spotřeby 6.4l já bych řekl, že baterka byla ok. Moje C-HR se při startu také pohne jen pár metrů na baterku a pak naskočí motor, i když je baterka nabitá. A pak si auto dělá vše podle potřeby. Dnes jsem byl na výletě za kamarádem kousek za Brnem, najel jsem cca 150 km většinu na okreskách, něco na dálnici, něco v koloně a něco v zácpách přes Brno. Spotřebu jsem měl 6.2l. Z toho usuzuji, že baterka v Compasse mohla být ok...... :-! Nevěřil bych, že se tu MY budeme jednou bavit o spotřebě... M -
Thomasino 09.05.23 16:52
No jooo, SPYDER a KAJEL >:-[] >:-[]
Uvidíš jak budeš se zvukem spokojený. Známej tam dal Akrapa a myslím že nechal OPF a je spoko :-) Já na to rozhodně min. rok nebudu sahat.