Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
iudex 20.02.15 08:22
« GTI pre puberťákov
Dnes som sa zastavil v jednom obchode a známy majiteľ mi hovorí: "Čo to máte aké auto, to sa k Vašej pozícii vôbec nehodí, mali by ste mať Q7 ako ja alebo nejakú limuzínu, GTI je pre mladých puberťákov". Tak som sa usmial a spomenul si na "pubertiakov" woodyho, labela i labelovho otca. >:D -
woody-alien 19.02.15 08:22
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Lidská drzost
iudex: Jasně, při takovéhle jízdě na 6 je to něco jinýho. Já tedy rozvážím děti na koloběžce >:-[] a plně zahřátej jsem tak po 100 m. >:D Pokud zrovna vyloženě nechčije, tak jezdíme za každého počasí. Na sněhu je to zajímavá záležitost. Jednu chvíli to i vypadalo, že s kolobkou najezdím víc než s GTI. >:-[] -
iudex 18.02.15 08:59
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Lidská drzost
woody: tak aj ja som to dnes sledoval. Vonku -2°C, po štarte dve zastávky v škole a škôlke asi 1 km, potom mimomesto 4 km cca. 80kou a 4 km mesto, 50° naskočilo po 5 km, 60° po 6 km, 70° po 7 km a pri príchode do cieľa pri 9 km ukazoval olej 88°C. Takže zahrejem rýchlejšie. ;-) Ono ale logicky keď ideš ustálenou rýchlosťou stále na 6ke, zahreješ pomalšie, ako keď poskakuješ po meste a radíš stále 1-2-3-4. -
woody-alien 17.02.15 18:06
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Lidská drzost
iudex: Tak jsem si to tedy prohlédl dnes ještě jednou. Venkovní teplota 5°C. Od startu cca 200 m po obci, poté ustálená jízda po rovině 95 až 100 km/h dle tachometru. 50° oleje mi naskočilo po 7 km, 65° po 9 km, 80° po 12 km a 90° po 15 km. Pak už jsem to nesledoval a jel. ;-) -
Brandon Walsh 17.02.15 15:06
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Lidská drzost
bully keby som ho ešte mal tak to odfotím, určite to bol olej keď ručička vody ukazovala 90 stupňov olej sa pomaly začal zobrazovať, presne ten istý palubný pc mal xperience za x tisic eur -
Brandon Walsh 17.02.15 13:40
to by chcelo litrový ecoboost ten je zahriaty hneď ;-) toledo sa taktiež nie a nie zahriať, jeden záujemca o kúpu s ním spravill cez 10 km mimo mesto, vonku bola asi nula a olej mal cca 79 stupňov -
iudex 17.02.15 13:21
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Lidská drzost
woody: veľmi závisí od vonkajšej teploty. Pri terajších teplotách mierne nad nulou mi naskočí 50ka (pre ostatných: pod 50° ani neukazuje) po asi 5 km, do práce to mám cca. 8 a to ukazuje tak 70-75°C. V lete sa na cca. 90° zahrial motor už v polovici cesty, pri mínusových teplotách sa po 8 km zahrial iba na cca. 65°C. -
iudex 17.02.15 09:42
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Lidská drzost
Bran si zaslúžene užíva radosť z nového auta; ja som ale včera zažil trochu opačné pocity. Išiel som auto umyť na umývačku a po vjazde do boxu som spozoroval, že sa mi spod kapoty šíri dym, resp. para. Skoro som zinfarktoval, ale nič som nemohol robiť, lebo umývací program už bežal. Pri umývaní to prestalo dymiť a keď som hneď po umytí otvoril kapotu a skúmal zdroj, nič som nenašiel, nikde žiadny dym ani jeho potenciálny zdroj, všetko vyzeralo OK. Ani auto nepísalo žiadnu chybovú hlášku, nič nesvietilo, tak som išiel do práce. Odvtedy už nič, všetko je OK. Ale moc na kľude mi to nepridalo. 8-s -
Brandon Walsh 17.02.15 08:49
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Lidská drzost
woody taktiež som zvedavý, zatiaľ je to surové na plyn idem ako na ženu, sem tam lízneme 3000 otáčok, chcem ho čo najskôr zabehnúť, včera sa chcel každý voziť a tie smutné tváre pri slovách kým to nezabehnem nedám kľúče nikomu sa mi ešte aj snívali >:D trochu si musím zvyknúť na hill hold nikdy som to v aute nemal a včera keď som na to šiel ako pri aute bez toho ma nepustil, neviem či nestihol odbrzdiť alebo v čom bol problém, no je to skvelý pomocník a podrží dosť dlhú dobu, aby to s prehľadom zvládla aj manželka -
woody-alien 17.02.15 08:08
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Lidská drzost
BW: Zdá se, že u Fordu opakujou situaci s FoFo2, kdy z něj faceliftem udělali vážně pěkný auto. Jsem zvědav na tvé přibývající dojmy z 1.0 EB. Vím, že si ho lidi chválej ve Fiestách i Focusech. Já mám zatím zkušenost pouze se 100HP verzí z Tournea Connect a tam to už přehnali. To auto nejede ani prázdný, plný a někde v kopcích si to nedovedu vůbec představit. Jedině zapřáhnout za mojeho Dokkera. >:-[]

Stejně tak je divný, když z nového Mercedesu S vystoupí tepláková souprava v kšiltovce.
Je ale jiná doba. Prostě bych to neřešil.