Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
Covenant 23.02.15 15:24
« DCC
Zdarec, k tomu DCC..dnes jsme byl v Olomouci zařizovat věci kolem auta a protože prodejce měl jako služební auto od podzimu do konce ledna Cupru a teď má pro změnu E-XPERIENCE na 18, tak jsem se ho ptal na pohodlí a ty osmnáctky jsou na Leonu EXP..na hraně, Cupra s DCC na 19 je pohodlnější...tož asi tak k fungování DCC ;-)
PS: no s těmi zajížděcími kilometry budu mít teda co dělat abych vás dohnal :-) -
iudex 23.02.15 10:28
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Do soutěže
woody: asi by ma ani tá Cupra nezlomila, dodnes som ju neskúšal, ale jednak tie jej komparatívne výhody sú práve v oblasti, ktorú ja využívam málo a asi viac oceňujem kvalitnejší interiér či komfortnejší podvozok, než vyšší maximálny výkon. Na druhej strane pri predstavení Focusu RS mi paradoxne celkom zažiarili oči... >:D
Ad súťaž: tak s Legom sme sa bavili, že by sme sa stretli a spravili nejaké akčnejšie zábery na snehu, ale zostalo len pri slovách a sneh sa roztopil. Skúsim ešte dnes-zajtra niečo vymyslieť, ale ak aj, bude to len núdzovka. -
Emel 23.02.15 10:18
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Do soutěže
Tak do třetice, kluci :-) :
2200km, krátké jízdy 5%, delší mimoměsto 94%, pro zábavu 1% - taky se krotím, nad 6000 jsem se ještě nepodíval, ale plyn na podlaze už jsem tu a tam měl.
Zajetí motoru je kompenzováno větším tlakem na plyn, takže spotřeba je od druhé nádrže víceméně konstantní - 8.0. -
woody-alien 23.02.15 10:13
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Do soutěže
iudex: Hezké shrnutí. To ani Cupra by tě nezlákala ? Hodně výbavy, DCC, silnější motor, vypínatelné ESP, klasická ručka.... ;-)
Já jsem se teď trochu zasekl, takže po 32 dnech jsem na 2.580 km.
Krátké jízdy - 0%
Delší mimoměsto - 99,8%
Jízda pro zábavu - 0,2% (ještě se držím zpátky, ale nad 6000 otáček už se občas krátce podívám)
Okruh - 0%
Poznámka: Za mrazů to na letních nehezky klouže.
Průměrná spotřeba 8,35 l/100 a doufám, že půjde nahoru. >:D
Zatím velká spokojenost a kupovat dnes auto, rozhodnu se stejně (Cupru jsem zkoušel, takže tohle rozhodování už je za mnou) včetně DSG, ale museli by něco udělat s tou dodací dobou. -
woody-alien 23.02.15 10:01
« Fotosoutěž
Emel: Nechci ti brát radost z 1.místa, ale pokud bys byl jedinej přihlášenej, nesplnil bys pravidlo o hlasování, protože pro sebe hlasovat nemůžeš a nikdo jinej, komu bys mohl dát hlas, by tady nebyl - tudíž bych tě s velkou lítostí musel vyřadit z výsledkové listiny. >:D >:D Hlava 22. >:-[]
PS: Je to tady z kraje roku dost děsný. Banda línejch červů. Já něco stvořím, ale bude to asi stejnej sukces jako minule. -
Brandon Walsh 23.02.15 09:54
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Do soutěže
iudex je to môj prvý ford tak možno je to lepšie, ale oproti seatu je to tvrdé, pod zadkom cítim každú vlnku na ceste, no na druhú stranu sú inde aj jazdné vlastnosti, na 18kach si, ale focus predstaviť neviem, jediné s čim sa zhodnem s testami sú ťažké predné dvere
motor začína pekne ožívať tak už sa teším nech tam mám aspoň tých 2000 km, že ho vyskúšam -
iudex 23.02.15 08:49
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Do soutěže
Bran: tak to si prvý, kto sa sťažuje na diskomfort nového Focusu, všade v testoch f/l Focusu sa píše, že je komfortnejší a lepšie tlmí nerovnosti (a v niektorých testoch mu práve ten dôraz na komfort vyčítali, že opúšťa doménu Fordu a ide smerom k VW). Ak teda hovoríš, že Focus na vysokoprofilových 55% 16kach je tvrdý (notabene po presadnutí z Toleda na 45% a bez multilinku), to ma celkom prekvapuje. :-O
Btw. môj Golf práve oslavuje prvé narodeniny, tak krátka bilancia: najazdených 9900 km, priemerná spotreba 7,98 l/100 km, 1 plánovaná a 1 neplánovaná návšteva servisu (keď mi umývačka urvala časť spoilera), cca. 5 umytí, profil jázd: 80% dochádzky do práce 8 km (mesto-mimomesto), 17% dlhšie mimomesto, 2,5% jazda pre zábavu na okreskách, 0,5% okruh (takže nič hardcorovejšie ako relatívne komfortný univerzálny hotheč mi ani netreba). Zatiaľ veľká spokojnosť a kupovať dnes auto, rozhodnem sa rovnako :-) -
woody-alien 23.02.15 06:56
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Do soutěže
BW: Dobrá zpráva je, že Ford přešel od fatálních závad vedoucích k návštěvě nejbližšího nádraží k těm méně podstatným. ;-) >:-[]
Jinak hezká přímá konfrontace se staršími Focusy, jen narozdíl od Lega nepodezřívám majitele parkoviště z kastování návštěvníků. Prostě vrána k vráně sedá..... >:D
Ale jsou i vyjímky. Moje GTI na parkovištích jako magnet přitahuje otlučený trojkový a čtyřkový Golfy, jejichž majitelům obvykle stéká po bradě špinavě bílá tekutina připomínající mléko. >:D -
Brandon Walsh 23.02.15 06:29
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Do soutěže
cov toledo malo sedačky mäkšie ako náš gauč v obývačke, no tam sa zase manželka sťažovala na nepohodlnú opierku hlavy
leg prvú noc okolo nás stál range rover, S classe a ML, druhú noc jaguar a scirocco no >:D [odkaz]
tvrdé podľa môjho názoru, na dobrých cestách paráda, ale akonáhle sú tam naše záplaty (50 odtieňov sivej po slovensky) tak mi natriasa ešte aj ruky na volante, leon aj toledo malo profil 45 a boli pohodlnejšie, no nesťažujem sa jazdné vlastnosti mi vyhovujú,
wl vďaka niečo podobné si myslím aj ja , len dúfam, že ma neodpálkuju, nemám dobré skúsenosti s reklamáciami v ich firme -
white label 22.02.15 20:43
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Do soutěže
BW
Nejpravděpodobnější bude nějaký problém spojený s FM anténou, ve městě to při silném signálu stačí, mimo město už nikoli...
Vzhledem k tomu, že tam máš ještě prutovku, tak bych zkontroloval konektor antény u vstupu do rádia, případně napojení kabelu vzadu pod střechou, kde je umístěný prut antény. Někdy stačí problém kontaktu na kostru karoserie a už to nefunguje jak má. -
Leg 22.02.15 20:05
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Do soutěže
Brandon: vrámci duševného kľudu majiteľov starších Focusov si dúfam z parkoviska odišiel skôr ako oni, to porovnanie by som na ich mieste ťažko niesol. >:D
A kde si to vlastne bol? Vyzerá to, že to tam majú pekne rozkastované: na ľavej strane panstvo na prémii, plebs na Fordoch a ostatných oproti. A pánovi na škodovke asi nestihli vysvetliť, že Octavia sa zatiaľ medzi prémiu tak úplne nepočíta.
Btw. Tvrdé na 16"? To si nejako zhýčkaný z Toleda, ja si pamätám ST na 18", a to bola celkom pohoda. Ale ja mám asi inak nastavený "prah bolesti". :-) a že ti ustrelí zadok je určite fajn vlastnosť... Kým neskončíš v priekope. >:D -
Brandon Walsh 22.02.15 19:13
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Do soutěže
keď sme pri tých diskoch svoje mám doma už aj ja, síce zlá kvalita mobil si o chvíľu dá odpočinok na lôžku [odkaz] má to byť svetlo sivá farba, inak po 650 km som rád, že som išiel do 16 tok auto je neskutočné tvrdé, takisto aj sedačky, s manželkou nás v ňom dokonca bolí zadok >:D no na druhú stranu jazdné vlastnosti sú skvelé, raz mi dokonca v jednej zákrute ustrelil zadok, čo by som u predokolky nečakal, auto zatáča, kde sa človek pozrie s absolútnou istotou :yes:
teraz niečo pre odporcov Forda, rádio mimo mesto nehrá, neviem čo s tým, ale lezie mi to poriadne na nervy, keď si pôjdem do fordu po techničák asi im ho tam nechám, no pochybujem, že mi s tým pomôžu ;-\ prípadne ak by niekto vedel poradiť budem rád,
a ešte fotka z víkendového pobytu, takto sme sa tam stretli [odkaz] farba podľa mňa nie je náhodná, hneď sa dá na to lepšie pozerať [odkaz]