Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 24.02.15  00:52

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: DCC

Covenant - gratulace k novémz mazlíkovi, v té červené vypadá parádně !! :yes:
    Za mě jen škoda, že to není metalíza (pokud se dobře pamatuji že není ve výběru). Po zkušenostech z koncernovými laky (a nejen koncernovými) bez metalízy, už snad nikdy více 8-s Ale pokud to dáš tak jednou až dvakrát za rok přeleštit, tak to bude vypadat určitě skvěle! (Jen se ti vrstva už tak tenkého laku zmenší, takže po 5-ti letech raději prodat :-) )

U mě nic nového, auto zatím jezdí, těšíme se na jaro a připravujeme na sezonu. Plánujeme okruhy a výlety
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 23.02.15  23:21

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: DCC

Tak ještě jednou: [odkaz]
    Jinak gratuluji Covenatovi k novému stroji! Ať spolehlivě slouží a hlavně bez nehod. :yes:

Díval jsem se do toho detailnig shopu a teda něktéré ty položky jsou už parádně drahé a našel jsem tam i docela husto-kruto-přísné nesmysly. Třeba jen kýbl za 469 Kč [odkaz] a samozřejmě není možná absence šroubovacího víka za 445 Kč [odkaz] a nesmí chybět ani nálepka na kýbl za 170 Kč: [odkaz] >:D Tohle he fakt pro totální šílence... kýbl od malířské barvy za litr >:D A skládací kýbl, ať můžeš auto umýt kdykoliv a kdekoliv [odkaz] >:D už teď si někteří o mě myslí, že jsem cvok, když celou sobotu myju a voskuju auto, ale s touhle výbavou by na mě opravdu zavolali psychiatra >:D

A tyhle tekuté stěrače jsem kupoval v Polském Kauflandu snad nějak do stovky: [odkaz] :-O
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 23.02.15  23:15

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: DCC

Ron
    Ten odkaz nefunguje.
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 23.02.15  23:14

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: DCC

Please smile, covenat...
    Teda koukal jsem na tohle a čumím: [odkaz]
    No, já si ten čas na to auto asi letos zase na jaře o nějakém weekendu najdu, jen co se malinko oteplí.
    A mám úkoly dva, protože mám dvě auta.
    Megane spíše konzervace, kvalitně, jelikož myji jen ručně, tak nějaké drobné škrábance nejsou, ale mikro proti prudkému slunci se najde.
    Favorit to má těžší. Sice na stáří laku (22 let) vypadá dobře, ale jsou tam mista, kde jsou nedostatky. Především jeden blatník někdo opravoval a nevím, jestli se to podaří rozleštit... pak budu potřebovat nějaké rady.
    No a hlavně, jak koukám na ta videa, všichni mají elektrické ruční leštičky, já dělám vše ručně, nějak mi to příjde šetrnější, ale jak koukám na tu efektivitu... asi zvážím investici... udržovat dva auta fit už je fyzicky náročné... nemluvě o tom, že určitě bude chtít přeleštit i taťka Peugeota a tam to bude teprve oříšek... Jak je to s těmi leštičkami a kotouči? Jsou nějaká doporučení a kde je najdu?
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 23.02.15  22:03

Cov
    Shodou okolností jsem si s tím modrým 5dv. G7R/dsg zajezdil taky a jeho (ceníková) cena byla 1.103.300,- Kč, takže skoro za milion není v tomto konkrétním případě úplně přesné. :-)
    V reálu nebyla ta celulitida laku tak hrozně vidět jako na té fotce.
  • « 00 Reagovat !

foto boost-

boost. 23.02.15  21:56

cov
    No hlavně čeho jsou dealeři při PDI schopni udělat na laku... Ale někdy to je i přímo z výroby, kdy i Ferrari nebo Aston Martin mají docela nepěkné neduhy na laku.

Bude wet sand, když zmiňuješ pomeranč? ;-) :yes:

w-a
    No, detailing je moje hobby, ale klasické víkendové mytí nemám rád. Někdy mě to i otravuje. Trvá mi to většinou celé dopoledne, neboť když už, tak už, a ještě v podstatě tvořím nové škrábance na laku. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Covenant

Covenant 23.02.15  21:48

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: DCC

pleaseSMILE
    Díky, co si budeme povídat dnešní laky jsou fakt bída. V recenzi auta skoro za milion G7R v krásné modré metalíze je pomeranč jak vyšitý a Cupra ho taky pod určitým úhlem má.

To přeleštění pomůže a jde mi o to dostat z toho laku to co opravdu jde...proto to odleštění přepravních vosků a kdo ví čeho ještě...dřív kdybych přišel takle k autu na salónu řekl bych si.. jo pěkné, čisté, naleštěné auto... ale když jsem viděl co všechno se dá z laku dostat v odborných rukách, tak do toho prostě jdu ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 23.02.15  21:39

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: DCC

pS: Můj vztah k ochraně laku a mytí aut je pozitivní. Nicméně si v tomto ohledu připadám jako ten pán, co vyhlédl z okna, venku krásný den, načež pravil:
    "Šel bych se projít.......ale nechce se mi." ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 23.02.15  21:35

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: DCC

wl: Tenhle příklad nám ukazuje, že i přes nesprávné vstupní údaje (barva mého GTI) lze dospět ke správným výsledkům (pán v bílém GTI udělal bugr)... >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto boost-

boost. 23.02.15  21:26

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: DCC

cov

Congrats k novému autu! A jsem rád, že konečně někdo se chce starat o lak svého vozidla. >:-[]

Mytí by mělo být snažší, wapka + pre wash foam by měla odstranit celkem hodně oproti slabším protekcím, nicméně žádný coating lak před kartáči v myčce neochrání... To je blbost.

Já přemýšlím, že na daily driver bych dal nějaký coating. Vosky a sealanty bych nechal na víkendovku, tam se to hodí víc. :-)
  • « 00 Reagovat !

foto Covenant

Covenant 23.02.15  20:25

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: DCC

white label
    A jooo máš pravdu, jsem hlava děravá....tak dlouho mluvil o bílé, až mám nějak zažito, že má bílé GTI jako ty, akorát jiný model..přitom mi ukazoval i fotky >:D
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 23.02.15  20:03

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: DCC

Cov
    Právě, pokud bys myslel woodyho, napsal bys: "pán s (karbonově) šedým GTI".
    Napadlo mě, jestli tu bílou nemáš ještě stále zafixovanou, myslím, jak ses tu nedávno divil, když tu dal woody první fotky svého GTI, že není bílé... ;-)

P.S. Černá kola na (černém) Rollsu jsou docela úchylná... 8-s
  • « 00 Reagovat !

foto Covenant

Covenant 23.02.15  19:43

« Re: Re: Re: Re: Re: DCC

white label
    Mysle jsem teda woodyho, nevěděl jsem, že i ty si na ně dělal bubáky >:D

Leg
    Lak by mněl být vice bezúdržbové, ale i tak je dobré ho mýt ručně, do myčky to může, vydrží to určitě víc jak vosky, ale o určitou životnost se tím připravuješ, na druhou stranu by ruční mělo být daleko snazší....zítra se o na hodně věcí vyptám a až bude nějaký sraz tak poreferuju aspoň uvidíte jestli to stojí za to.

Jinak jsem přidal do galerie i další auto co naposledy dělal..Rollse...mrkni to je paráda [odkaz]
    jedna propagační libovka na Ferrari s kosmetikou co používá.[odkaz] [odkaz]

• « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 23.02.15  18:41

Leg
    Jo, Ma2 MPS v rosničkově zelené je přesně to, na co už léta čekám a furt nic... ;-) >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 23.02.15  18:29

« Re: Re: Re: Re: DCC

Covenant: špica, ďalšie nové auto v "klube". Začínam si pripadať ako majiteľ oldtimeru a keď si label kúpi tú avizovanú Mazdu 2 (dúfam že v známej trávičkovozelenej) >:D , tak v tom asi ostanem celkom sám. >:D

To st z odkazu nemá chybu, kombinácia dokonale nalešteného a zakonzervovaného laku so skoro novými plastami a gumami :yes: teda jediná chyba je, že by mi bolo ľúto s tým jazdiť. :-) som zvedavý, ako budeš hodnotiť ochranu, či to fakt bude aj po dvoch rokoch efektívne fungovať. Ako budeš umývať? Poctivo doma ručne, na kefách, alebo to niekomu outsourcuješ?
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 23.02.15  17:37

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: DCC

w-a
    Já bych jim dal "persona non grata", komu by pak ty GTIčka prodávali, nebýt mě, tak iudex jezdí v STéčku a ty v CRS. >:D ;-)

P.S. Já nevěděl do jaké míry je Cov zasvěcen do naší nátlakové akce... >:-[]
    M2 je zatím jen v oblasti úvah, uvidíme, co s ní předvedou.
    Škoda, že nakonec asi nebude žádný shooting brake s technikou RS3/TTRS.
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 23.02.15  17:26

wl: Když s bílým tak bílým, Cov snad není barvoslepej. ;-) Užij si těch pár minut slávy. :-)
    Btw: proto ty úvahy o M2 ? U koncernu už jsi po několika intervencích persona non grata ? >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 23.02.15  17:18

Cov
    Nějaký pán s bílým GTI? Myslíš s pětkovým bílým GTI, nebo se sedmičkovým v CSG? ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Brandon-Walsh

Brandon Walsh 23.02.15  16:56

iudex viem, že nemôžem na tom drndať donekonečna, nepamätal som si, ale koľko dní, v piatok by som ho chcel dať na značky, v stredu by tu mal byť techničák, nechám im tam auto kvôli tomu rádiu a v piatok by som sa tam musel tak či tak zastaviť kvôli vráteniu prepravných a to si hádam vyzdvihnem opravený rádio príjem, ešte k tým značkám je pravda, že nové auto už policajt kontrolovať nemusí ? toledo som neprihlasoval ja a viem, že leona mi kvôli tomu neprihlásili a musel som ísť na kontrolu a znova s papiermi
  • « 00 Reagovat !

foto Emel

Emel 23.02.15  16:52

Já ani tak neřeším vzhled jako spíš ochranu toho laku... taky jsem viděl Autosalon >:-[] , ale auto meju normálně v myčce, navíc ta modrá není úplně ideální barva na to jezdit se špinavým autem.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…