woody-alien 25.02.15 16:22
« Re: Re: Re: Re: Návrh
pot: Prosím tě, ty kdykoliv vyfotíš nějakou blbost, jsi na bedně. >:-[] A nakonec, přihlásit to můžeš už teď. Ale je mi líto toho tématu, účast do dnešních 22.00 bude tristní a v březnu se snad místní lenoši (včetně mě) probuděj a daj pořádný fotky. ;-) -
poterienko 25.02.15 16:13
« Re: Re: Re: Návrh
TH: Všichni moc dobře víme, že megí u krajnice je univerzální na cokoli >:-[] >:-[]
WA: Já nesouhlasím, protože jsem se právě oblékl, abych šel fotit tu blbost, která jediná mne napadla a doufal jsem, že budu s emelem na bedně :D.
No tak fajn... -
woody-alien 25.02.15 14:08
« Návrh
Vzhledem k zatím přihlášenému počtu (dá-li se tomu vůbec říkat počet) soutěžících navrhuji spojit únor a březen 2015 se stejným, podle mého zajímavým tématem - tedy Moje auto a zábava. Již přihlášení by měli možnost fotku nechat nebo přihlásit jinou, podle vlastního uvážení. Co vy na to ? -
Thomasino 24.02.15 13:58
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: DCC
No já mám s koncernovou nemetalickou červenou určité zkušenosti z GTI, takže ti přeji aby ti ten optimismus vydržel ;-) Ale pokud dáš jednou za rok přeleštit, tak asi OK, to jsem v té době ještě neměl známého, co je schopen to udělat dobře, ikdyž tak za 6-10 litrů komplet se vším všudy a pořádným ošetřením.
Ale s extra barvou a jejím problémovým "trefením" při opravě souhlas, to byl jeden z důvodů, proč jsem nešel do té krásné křiklavé žluté na MRS (ale známej si teď převzal nového Megana R.S. 275 Trophy v té žluté (+stříbrný F1 spoiler vpředu a stříbrné pruhy na boku, vč. Ohlins, Akrapoviče, 19" kol s Pilot Cup2) a na živo ta barva vypadá famózně!!
Vy chystáte nějaký srázek? Kdy a kde? Třeba bych dojel, jestli už bude počasí.
Od půlky března snad bude hezky a budu moci KONEČNĚ přezout na letní kola !! :-O
Já se po večerech bavím vybírám závodních rukavic a bot, to bylo jediné co mě ještě chybělo, abych mohl zkusit Carbonii... -
Covenant 24.02.15 04:01
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: DCC
Thomasino, Ronault
Dík :yes: Jinak Thome není to metla, na druhou stranu pokud by se fakt něco stalo (klepu na dřevo) tak tehle lak nebude těžké opravit, naopak pěkná červená metalíza jako je například na alfě nebo mazdě už je oříšek trefit a nastříkat.. musí to být pan lakýrník, vše má pro a proti...uvidíme až to rozleští a jakou to bude mít životnost, pokud to bude vypadat jako to červené ST co jsem tu dal, tak za mě :yes:
Ronault
Koukal jsem jak do toho laku buší, ale zatím nic neříkám...taky by se mohlo stát, že přijedu na sraz a budete mít každý prkno s hřebíky (jako to ukazovali u toho pikateku na primě a jezdili s ním po kastli)....aaaa tak nám ukaž co to vydrží >:-[]
Thomasino 24.02.15 00:52
Covenant - gratulace k novémz mazlíkovi, v té červené vypadá parádně !! :yes:
Za mě jen škoda, že to není metalíza (pokud se dobře pamatuji že není ve výběru). Po zkušenostech z koncernovými laky (a nejen koncernovými) bez metalízy, už snad nikdy více 8-s Ale pokud to dáš tak jednou až dvakrát za rok přeleštit, tak to bude vypadat určitě skvěle! (Jen se ti vrstva už tak tenkého laku zmenší, takže po 5-ti letech raději prodat :-) )
U mě nic nového, auto zatím jezdí, těšíme se na jaro a připravujeme na sezonu. Plánujeme okruhy a výlety -
Ronault. 23.02.15 23:21
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: DCC
Tak ještě jednou: [odkaz]
Jinak gratuluji Covenatovi k novému stroji! Ať spolehlivě slouží a hlavně bez nehod. :yes:
Díval jsem se do toho detailnig shopu a teda něktéré ty položky jsou už parádně drahé a našel jsem tam i docela husto-kruto-přísné nesmysly. Třeba jen kýbl za 469 Kč [odkaz] a samozřejmě není možná absence šroubovacího víka za 445 Kč [odkaz] a nesmí chybět ani nálepka na kýbl za 170 Kč: [odkaz] >:D Tohle he fakt pro totální šílence... kýbl od malířské barvy za litr >:D A skládací kýbl, ať můžeš auto umýt kdykoliv a kdekoliv [odkaz] >:D už teď si někteří o mě myslí, že jsem cvok, když celou sobotu myju a voskuju auto, ale s touhle výbavou by na mě opravdu zavolali psychiatra >:D
A tyhle tekuté stěrače jsem kupoval v Polském Kauflandu snad nějak do stovky: [odkaz] :-O -
Ronault. 23.02.15 23:14
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: DCC
Please smile, covenat...
Teda koukal jsem na tohle a čumím: [odkaz]
No, já si ten čas na to auto asi letos zase na jaře o nějakém weekendu najdu, jen co se malinko oteplí.
A mám úkoly dva, protože mám dvě auta.
Megane spíše konzervace, kvalitně, jelikož myji jen ručně, tak nějaké drobné škrábance nejsou, ale mikro proti prudkému slunci se najde.
Favorit to má těžší. Sice na stáří laku (22 let) vypadá dobře, ale jsou tam mista, kde jsou nedostatky. Především jeden blatník někdo opravoval a nevím, jestli se to podaří rozleštit... pak budu potřebovat nějaké rady.
No a hlavně, jak koukám na ta videa, všichni mají elektrické ruční leštičky, já dělám vše ručně, nějak mi to příjde šetrnější, ale jak koukám na tu efektivitu... asi zvážím investici... udržovat dva auta fit už je fyzicky náročné... nemluvě o tom, že určitě bude chtít přeleštit i taťka Peugeota a tam to bude teprve oříšek... Jak je to s těmi leštičkami a kotouči? Jsou nějaká doporučení a kde je najdu? -
white label 23.02.15 22:03
Cov
Shodou okolností jsem si s tím modrým 5dv. G7R/dsg zajezdil taky a jeho (ceníková) cena byla 1.103.300,- Kč, takže skoro za milion není v tomto konkrétním případě úplně přesné. :-)
V reálu nebyla ta celulitida laku tak hrozně vidět jako na té fotce. -
boost. 23.02.15 21:56
cov
No hlavně čeho jsou dealeři při PDI schopni udělat na laku... Ale někdy to je i přímo z výroby, kdy i Ferrari nebo Aston Martin mají docela nepěkné neduhy na laku.
Bude wet sand, když zmiňuješ pomeranč? ;-) :yes:
w-a
No, detailing je moje hobby, ale klasické víkendové mytí nemám rád. Někdy mě to i otravuje. Trvá mi to většinou celé dopoledne, neboť když už, tak už, a ještě v podstatě tvořím nové škrábance na laku. >:D -
Covenant 23.02.15 21:48
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: DCC
pleaseSMILE
Díky, co si budeme povídat dnešní laky jsou fakt bída. V recenzi auta skoro za milion G7R v krásné modré metalíze je pomeranč jak vyšitý a Cupra ho taky pod určitým úhlem má.
To přeleštění pomůže a jde mi o to dostat z toho laku to co opravdu jde...proto to odleštění přepravních vosků a kdo ví čeho ještě...dřív kdybych přišel takle k autu na salónu řekl bych si.. jo pěkné, čisté, naleštěné auto... ale když jsem viděl co všechno se dá z laku dostat v odborných rukách, tak do toho prostě jdu ;-)