Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
pradeda777 12.05.23 15:29
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Póórš
pájo....v NX sem nejel....takže nemůžu posoudit. Škoda, že 2.5 l motor do C-HR nevlezl. Tož, oni měli už dost problémů s dvoulitrem a proto taky musela malá baterka skončit v kufru. S 2.5 l by to bylo jistě ještě zajímavější svezení. Pak by ale k tomu bylo potřeba 4x4 a to by už byl jiný koncept. Ale i ten dvoulitr "hýbe" s C-HR dostatečně. Zvuk vytočeného C-HR je opravdu působivý. Ok, možná je to z repráků a nedá se to srovnávat s B58 v M140i, ale nicméně působivý. CVT zvuky nehodnotím. Na ty jsem si zvykl již dávno v Yarise a tady v C-HR jsou hóóó´dně potlačeny. ;-) >:D >:-[] -
-
-
iudex 12.05.23 10:06
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Póórš
Asi som chytil trochu speedfredovho syndrómu a keď mi volal predajca Subaru, že dostanú o jedno BRZ navyše (rozumej 3 namiesto plánovaných 2), tak som povedal, nech si ma zapíše. >:D Je to len taký zbrklý a hlavne nezáväzný krok, na 99% to nespravím, ale tá myšlienka... -
iudex 12.05.23 08:11
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Póórš
fred: jojo, tiež ma pobavilo. Všeličo znie dobre, ale atmosféra v hybridnej Toyote medzi to nepatrí. >:D
Tým nekritizujem CHR, v poslednom Autosalóne ju testoval Muldix a mal v podstate len dve hlavné výhrady: motor 1,8 hodnotil ako absolútne nedostatočný a priestor vovnútri ako veľmi stiesnený; inak chválil. A tie dva nedostatky pradeda vyriešil, slabučkú 1,8čku našťastie vymenil za dvojliter a nedostatok priestoru riešia dedove skromnejšie telesné rozmery. :-)
Inak včera som mal auto v servise a mal som náhradný VW Up s motorom 1,0MPi a ešte len to je pošušňáníčko. Proste sme rozmaznaní našimi viacvalcami. Aj mi to dali v servise jemne najavo; keď som zdvihol obočie nad výškou faktúry, tak skonštatovali: čo sa divíte, máte šesťvalec, to je viac sviečok, viac roboty, vyššia cena. -
pradeda777 11.05.23 16:25
« Re: Re: Póórš
tož.....aby GTS dosáhlo na 9000 ot/min, tak by se musely otáčky posunout o 1 200. Ale už při těch 8 300 by měl být zvuk víc než solidní.
Já včera konečně trochu prohnal C-HR po okresce a průměrná spotřeba hned vyletěla z 6.2 na 8.3 (za 8.3 jezdím i s M140i, když "netlačím na pilu"...) ......tož tak... ;-) >:D >:-[]
Ale C-HR jede i zní sakra dobře....všechna čest.... :yes: -
Thomasino 11.05.23 11:37
« Re: Póórš
Upřímně kdybych objednával GT3, tam bych už zvažoval spíše automat, přece jen se ty motory taky snadno přetočí a 500 koní je už docela dost. Ale myslím že lehčí auto a 400 koní mi bude na dlouho stačit. Je teda pravda, že ten Cayman GTS 4.0 co jsem řídil měl upravenou řídící jednotku a posunutý omezovač o těch 500 otáček dle GT4, plus navýšení výkonu asi o 5% a měl někde kolem 440 koní, takže to jelo a točilo taky mooooc pěkně !! -
pradeda777 11.05.23 09:46
« Re: Póórš
GT4 RS "looks great", jak už jsem zmínil jinde....ALE.....nelze s manuálem. GT3 hej, ale ta už je v základě přes 5 melounů a nevypadá tak dobře jako RS......proto si myslím, že Tom zůstane u GTS 4.0 hóóóóódně dlouho....... ;-) >:D >:-[]
Ale bacha. GT3 má o 100 koní víc a točí do 9000 ot/min , což musí být s nějakým solidním výfukem hotový "sluchový orgasmus".... ;-) >:D >:-[]
(GTS 4.0 točí pouze do 7800) -

ale jinak R3 nahoře má hezčí zvuk, melodičtější zvuk.