Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto webpaja

webpaja 13.05.23  05:57

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Póórš

Zvuk vytočeného NX s 2,5 je kulatý, ječivý, nezajímavý. Ještě jakžtakž pokud je to točivá R4 [odkaz]
    ale jinak R3 nahoře má hezčí zvuk, melodičtější zvuk.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 12.05.23  16:58

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Póórš

iudex - viz. VW UP s tříválcem - s oblibou říkám, že 3 válce jsou v pořádku, pokud jsou dva za sebou (BMW), nebo dva proti sobě (Porsche) ;-) >:-[]
    Ale je fakt, že kdejaký tříválec má lepší zvuk jako čtyřválec :-)
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 12.05.23  15:29

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Póórš

pájo....v NX sem nejel....takže nemůžu posoudit. Škoda, že 2.5 l motor do C-HR nevlezl. Tož, oni měli už dost problémů s dvoulitrem a proto taky musela malá baterka skončit v kufru. S 2.5 l by to bylo jistě ještě zajímavější svezení. Pak by ale k tomu bylo potřeba 4x4 a to by už byl jiný koncept. Ale i ten dvoulitr "hýbe" s C-HR dostatečně. Zvuk vytočeného C-HR je opravdu působivý. Ok, možná je to z repráků a nedá se to srovnávat s B58 v M140i, ale nicméně působivý. CVT zvuky nehodnotím. Na ty jsem si zvykl již dávno v Yarise a tady v C-HR jsou hóóó´dně potlačeny. ;-) >:D >:-[]
  • 10 Reagovat !

foto Dany

Dany 12.05.23  14:15

« Louwman museum NL

Keď som bol v Holandsku, tak som sa stavil v museume nasať trochu dávnej atmosféry. Zbierka úžasná, autá v parádnom stave. Koho zaujíma, pozrite pár fotiek:

[odkaz]
    [odkaz]

a ešte som jazdil na tomtok na terénnej trati. To musím asi tiež nutne mať

[odkaz]

• « 00 Reagovat !

foto Dany

Dany 12.05.23  13:49

Iudex, budeme tvoju myšlienku podporovať až do zdarného konca ;-) :yes:
    Veď kto niečo znamená, má ToyBaru, alebo Porsche >:D
  • « 00 Reagovat !

foto webpaja

webpaja 12.05.23  11:09

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Póórš

Šmarjápano, tady je normální diskuze! A já se chodím nervovat na ACZ.

Tedy až na pradědovo velebení zvuku C-HR. Nezní ani dobře (tedy za 3), manželka to v NX už nevnímá, ale já pokaždé do toho vlezu jsem na mrtvici.
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 12.05.23  10:09

>:D >:D >:D k tomu není čo dodať len :yes: Neboj sa toho a šup šup do toho. Slušné a asi príjemne ovládateľné rwd auto.Pôjdeme sa zviesť s KTM a rwd sa ti zapáči.
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 12.05.23  10:06

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Póórš

Asi som chytil trochu speedfredovho syndrómu a keď mi volal predajca Subaru, že dostanú o jedno BRZ navyše (rozumej 3 namiesto plánovaných 2), tak som povedal, nech si ma zapíše. >:D Je to len taký zbrklý a hlavne nezáväzný krok, na 99% to nespravím, ale tá myšlienka...
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 12.05.23  08:56

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Póórš

C-HR ve žluté a pěkná kola.....[odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 12.05.23  08:42

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Póórš

Recept na vylepšení zvuku z výfuku na C-HR.......[odkaz] ;-) >:D >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 12.05.23  08:11

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Póórš

fred: jojo, tiež ma pobavilo. Všeličo znie dobre, ale atmosféra v hybridnej Toyote medzi to nepatrí. >:D
    Tým nekritizujem CHR, v poslednom Autosalóne ju testoval Muldix a mal v podstate len dve hlavné výhrady: motor 1,8 hodnotil ako absolútne nedostatočný a priestor vovnútri ako veľmi stiesnený; inak chválil. A tie dva nedostatky pradeda vyriešil, slabučkú 1,8čku našťastie vymenil za dvojliter a nedostatok priestoru riešia dedove skromnejšie telesné rozmery. :-)
    Inak včera som mal auto v servise a mal som náhradný VW Up s motorom 1,0MPi a ešte len to je pošušňáníčko. Proste sme rozmaznaní našimi viacvalcami. Aj mi to dali v servise jemne najavo; keď som zdvihol obočie nad výškou faktúry, tak skonštatovali: čo sa divíte, máte šesťvalec, to je viac sviečok, viac roboty, vyššia cena.
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 12.05.23  06:15

« Re: Re: Re: Re: Re: Póórš

Teraz je to ešte kapánek poladené pretože na nahodili origo decaty. Uvidím aké to bude moc hlučné pretože rozmýšľam to ladiť do štádia “ohňová show” za autom. >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 11.05.23  21:48

« Re: Re: Re: Re: Póórš

sf: Úplně jsi mi připomněl letiště v Mnichově Hradišti....kde jsme chvíli diskutovali o jemných nuancích zvuku čtyřválců než jsi protočil Čtyřlístek... a bylo po diskuzi. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 11.05.23  20:30

« Re: Re: Re: Póórš

“C-HR zní sakra dobre.” koniec, hotovo ostatný to môžu zabaliť.
    Pre moje ucho snáď neznie žiadny R/V4 dobre (okrem moto), ale je pravda že nemám hudobný hluch. >:D Teba ospravedlňuje aspoň vyšší vek.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 11.05.23  16:25

« Re: Re: Póórš

tož.....aby GTS dosáhlo na 9000 ot/min, tak by se musely otáčky posunout o 1 200. Ale už při těch 8 300 by měl být zvuk víc než solidní.
    Já včera konečně trochu prohnal C-HR po okresce a průměrná spotřeba hned vyletěla z 6.2 na 8.3 (za 8.3 jezdím i s M140i, když "netlačím na pilu"...) ......tož tak... ;-) >:D >:-[]
    Ale C-HR jede i zní sakra dobře....všechna čest.... :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 11.05.23  12:28

« Re: Re: Póórš

Myslim že by stálo za to vyhodiť OPF a možno v budúcnosti sa ešte trochu pohrať so SW aj keď som to u žiadneho auta ešte nerobil.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 11.05.23  11:37

« Re: Póórš

Upřímně kdybych objednával GT3, tam bych už zvažoval spíše automat, přece jen se ty motory taky snadno přetočí a 500 koní je už docela dost. Ale myslím že lehčí auto a 400 koní mi bude na dlouho stačit. Je teda pravda, že ten Cayman GTS 4.0 co jsem řídil měl upravenou řídící jednotku a posunutý omezovač o těch 500 otáček dle GT4, plus navýšení výkonu asi o 5% a měl někde kolem 440 koní, takže to jelo a točilo taky mooooc pěkně !!
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 11.05.23  09:46

« Re: Póórš

GT4 RS "looks great", jak už jsem zmínil jinde....ALE.....nelze s manuálem. GT3 hej, ale ta už je v základě přes 5 melounů a nevypadá tak dobře jako RS......proto si myslím, že Tom zůstane u GTS 4.0 hóóóóódně dlouho....... ;-) >:D >:-[]

Ale bacha. GT3 má o 100 koní víc a točí do 9000 ot/min , což musí být s nějakým solidním výfukem hotový "sluchový orgasmus".... ;-) >:D >:-[]
    (GTS 4.0 točí pouze do 7800)
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 11.05.23  08:42

« Póórš

Tak Dany to odhalil >:D . Tom má už určite nakonfigurované/objednané GT4 RS alebo GT3 a toto je len také skrátenie chvíle pokial to vyrobia.
  • « 00 Reagovat !

foto Dany

Dany 11.05.23  07:04

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Farbičky

Thom, ja by som sa vsadil, že už vypisuješ inzerát a v sériovom stave to bude mať predsa najvyššiu cenu :-)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…