Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto Bully-

Bully_ 25.02.15  23:41

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: DCC

pleaseSMILE:
    obecne a zjednodusene receno znamena vic pistku moznost pouziti vetsi brzd. desticky (= vetsi treci plocha = vyssi brzdny ucinek = kratsi doba brzdeni = mensi tepelne namahani brzd). Vic pistku rovnomerneji rozdeli brzdnou silu desticky na plochu kotouce (= moznost pouziti te vetsi desticky a zaruci mj. i jeji rovnomerne opotrebeni).
    V praxi to ale neni tak jednoduche, zalezi i na prumeru brzd. kotoucu, na jejich tloustce, na pouzitem druhu kotoucu a samozrejme snad nejvetsi merou na druhu brzdove desticky. Obecne totiz i maly kotouc a jednopistek s dobre zajetymi zavodnimi deskami dokaze zastavit auto "na fleku", k cemu je to ale platne, kdyz se brzda rychle prehreje. Opacne klidne i ten sestipistek nevhodne konstrukce s nevhodnym kotoucem, nevhodnymi destickami a + treba jeste vysoka vaha vozu (priklad) muze klidne brzdit spatne.
    Ale jak nakousl Thomasino- zalezi vzdycky na druhu brzd vs. hmotnost vozu, nicmene i na zpusobu brzdeni. Jsou lidi, co na okruhu znici BBK i na rel. lehkem aute, zatimco jsou tridy automobilovych soutezi, kde se podle pravidel jezdi s OEM brzdami (klidne jednopistky a maly kotouc) a zkuseny jezdec je neutavi.
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 25.02.15  23:31

« Fotosoutěž Únor-Březen 2015

pot: Sorry, že jsem tady nebyl....já to tedy trochu diktátorsky rozhodnu. Oficiálně prodlužujeme téma "Moje auto a zábava" i na Březen 2015. Kdo přihlásil svou fotku v únorovém termínu (jmenovitě Emel, Kubass a Vranis), má možnost ji, pokud to považuje pro sebe za výhodné, ještě vyměnit.

• « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 25.02.15  23:23

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: DCC

Samozřejmě je nejdůležitější, jak to brzdí ;-) >:-[]
    Taky jsem neměl s Megouše ideální pocit z brzd, a to tam jsou seriově čtyřpístky, ale po výměně destiček to začalo brzdit jako sviňa! >:-[] Ne že by ty seriové nebrzdily, ale přišlo mě, že motor a podvozek znatelně převyšují brzdy >:D

Třeba BULLY-mu by na lehkého Lotuse stačily klidně 2-pístky, když se moc nenasnídá...
  • « 00 Reagovat !

foto Bully-

Bully_ 25.02.15  23:15

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: DCC

Ja teda na vsech fotkach Cupry (krome 4-pistk. BBK) zadny dvoupistek vpredu nevidim, jenom klasicky jednopistkovy brzdovy trmen.
  • « 00 Reagovat !

foto boost-

boost. 25.02.15  23:14

Thom

A je počet pístků tak důležitý? Ptám se tě, protože jsi takový track day bro. :-!

Na autě máme šestipístky a co jsem se dočetl na forech, na track days jsou prý docela k prdu.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 25.02.15  22:27

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: DCC

Tak to měli nabízet dříve, to by za zvážení stálo ;-) >:D >:D
    Ikdyž nevím, jak by se tvářili na výměnu kotoučů a destiček po necelém roce >:-[]
    A ještě více bych byl zvědavý, co by říkali na přidělané chlazení předních brzd a navrtané vstupu vzduchu v předním nárazníku :-D
    [odkaz]

Cove, tam jsou na Cupře vpředu jen dvoupístky ??? Tak to chápu, že rekord na Ringu zajeli s paketem Sub8 ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 25.02.15  21:37

Cov
    Hlavně, aby to za tu "lidovku" fungovalo opravdu spolehlivě, nerad bych totiž "narazil"... >:D >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto Covenant

Covenant 25.02.15  21:34

white-label
    Já myslím že to bude oproti ostatnímu koncernu za lidovku ...dyť je to jen Seat >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 25.02.15  21:18

Cov
    Nevíš kolik u Cupry stojí ta úplně nová příplatková identifikace "stavu" spolujezdkyně?
    [odkaz]
    >:D ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto poterienko

poterienko 25.02.15  20:57

« Re: Re: přihlášení

Já se jen zeptám - je tedy téma prodlouženo, nebo ne?
  • « 00 Reagovat !

foto Vranis

Vranis 25.02.15  20:50

« Re: přihlášení

Caute,

prihlasujem sa do sutaze. Fotka ako vzdy vytvorena mobilom posledny prihlasovaci den a to konkretne po prichode domov :-) Na stupne vitazov to nebude, ale dufam, ze aspon spestrim toto kolo ;-)

Takze fotka tu:
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 25.02.15  20:16

Tak pokud je to už i s tím PB paketem, potom je ta cena taky OK.
    Ten oper. leasing může být pro někoho zajímavý...
  • « 00 Reagovat !

foto Covenant

Covenant 25.02.15  20:04

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: DCC

WL: Třídvířko se u nás dá koupit jen s Paket Performance Black v základní výbavě, proto je ta cena vyšší...udělali to fikaně...aby si nekonkurovali nižší cenou 3D a 5D .

Seat má navíc teď ten nový operativní leasing a v něm i Cupru..tuším 13,5 tisíce měsíčně. Zrovna v pondělí jsem se o tom bavil na salónu, že mě by se to neoplatilo, ale pokud někdo chce auto na okruh, kde mu dá pořádně sodu a pak ho za 2 roky vymění tak ano...a prodejce povídal, že tam zrovna jednoho takového pána má....je tam omezeni nájezdu 15 tisíc na rok a musíš to auto po dvou letech vrátit.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 25.02.15  19:57

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: DCC

Cov
    Akorát ta cena 3dv. je výrazně vyšší, než u 5dv., ale i vyšší, než u kombi/ST.
    Je to jen vyšší cena za "exkluzivitu" 3dv. karoserie?
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 25.02.15  19:57

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: DCC

• « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 25.02.15  19:54

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: DCC

Cov
    Ale v tom článku ke kterému je ta galerie píší tohle:
    "Každopádně pro individualisty je zde několik efektních paketů, přičemž nejvíce zaujal Performance Orange. Za částku 61.500 Kč získáte nápadná devatenáctipalcová oranžová kola, brzdy Brembo s černými třmeny a aerodynamické prahové nástavce. Komu by to bylo málo, za dalších 6.200 korun pořídí paket Energy Line, jehož součástí jsou vnější zpětná zrcátka, logo Cupra a rámeček přední masky v oranžové barvě. Takhle vybavené kombi už rozhodně nepřehlédnete."
    Takže jsem si myslel, že k tomu budou korespondovat i ty fotky.
  • « 00 Reagovat !

foto Covenant

Covenant 25.02.15  19:44

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: DCC

white label
    Kdyby tehdy bylo už v nabídce, zvažoval bych...taky se mi moc líbí v té šedé + boční prahy. Jinak jsem ti níž napsal jek je to s tím oranžovým paketem.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 25.02.15  19:41

Cov
    Jo, to tmavě šedé 3dv. s těmi koly by byla moje konfigurace Cupry.
  • « 00 Reagovat !

foto Covenant

Covenant 25.02.15  19:36

white label
    Souhlas..na kombík nebo na šedé třídvířko jedině tyhle :-) [odkaz]

PS: protože to není paket orange ale Paket Energy line...standardní kola, jen oranžová (paket obsahuje:(19" kola z lehkých slitin, vnější zpětná zrcátka, logo Cupra a rámeček masky chladiče v oranžové barvě, 2x boční střešní spoiler - černý) cena 6200Kč
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 25.02.15  19:29

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: DCC

Cov
    Jo, šedesát litrů a ještě k tomu jsou nějaké prahové lišty...
    Mně se ta kola na kombíku líbí, i když je to docela pálka.
    Ale ten paket performance orange by měl mít stejné brzdy jako black, tak proč má tady menší neděrované kotouče s nápisem Cupra a ne taky ty větší Bremba?
    [odkaz]
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…