woody-alien 25.02.15 23:31
« Fotosoutěž Únor-Březen 2015
pot: Sorry, že jsem tady nebyl....já to tedy trochu diktátorsky rozhodnu. Oficiálně prodlužujeme téma "Moje auto a zábava" i na Březen 2015. Kdo přihlásil svou fotku v únorovém termínu (jmenovitě Emel, Kubass a Vranis), má možnost ji, pokud to považuje pro sebe za výhodné, ještě vyměnit.
Thomasino 25.02.15 23:23
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: DCC
Samozřejmě je nejdůležitější, jak to brzdí ;-) >:-[]
Taky jsem neměl s Megouše ideální pocit z brzd, a to tam jsou seriově čtyřpístky, ale po výměně destiček to začalo brzdit jako sviňa! >:-[] Ne že by ty seriové nebrzdily, ale přišlo mě, že motor a podvozek znatelně převyšují brzdy >:D
Třeba BULLY-mu by na lehkého Lotuse stačily klidně 2-pístky, když se moc nenasnídá... -
Thomasino 25.02.15 22:27
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: DCC
Tak to měli nabízet dříve, to by za zvážení stálo ;-) >:D >:D
Ikdyž nevím, jak by se tvářili na výměnu kotoučů a destiček po necelém roce >:-[]
A ještě více bych byl zvědavý, co by říkali na přidělané chlazení předních brzd a navrtané vstupu vzduchu v předním nárazníku :-D
Cove, tam jsou na Cupře vpředu jen dvoupístky ??? Tak to chápu, že rekord na Ringu zajeli s paketem Sub8 ;-) -
Covenant 25.02.15 20:04
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: DCC
WL: Třídvířko se u nás dá koupit jen s Paket Performance Black v základní výbavě, proto je ta cena vyšší...udělali to fikaně...aby si nekonkurovali nižší cenou 3D a 5D .
Seat má navíc teď ten nový operativní leasing a v něm i Cupru..tuším 13,5 tisíce měsíčně. Zrovna v pondělí jsem se o tom bavil na salónu, že mě by se to neoplatilo, ale pokud někdo chce auto na okruh, kde mu dá pořádně sodu a pak ho za 2 roky vymění tak ano...a prodejce povídal, že tam zrovna jednoho takového pána má....je tam omezeni nájezdu 15 tisíc na rok a musíš to auto po dvou letech vrátit. -
white label 25.02.15 19:54
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: DCC
Cov
Ale v tom článku ke kterému je ta galerie píší tohle:
"Každopádně pro individualisty je zde několik efektních paketů, přičemž nejvíce zaujal Performance Orange. Za částku 61.500 Kč získáte nápadná devatenáctipalcová oranžová kola, brzdy Brembo s černými třmeny a aerodynamické prahové nástavce. Komu by to bylo málo, za dalších 6.200 korun pořídí paket Energy Line, jehož součástí jsou vnější zpětná zrcátka, logo Cupra a rámeček přední masky v oranžové barvě. Takhle vybavené kombi už rozhodně nepřehlédnete."
Takže jsem si myslel, že k tomu budou korespondovat i ty fotky. -
Covenant 25.02.15 19:36
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: DCC
white label
Souhlas..na kombík nebo na šedé třídvířko jedině tyhle :-) [odkaz]
PS: protože to není paket orange ale Paket Energy line...standardní kola, jen oranžová (paket obsahuje:(19" kola z lehkých slitin, vnější zpětná zrcátka, logo Cupra a rámeček masky chladiče v oranžové barvě, 2x boční střešní spoiler - černý) cena 6200Kč -
white label 25.02.15 19:29
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: DCC
Cov
Jo, šedesát litrů a ještě k tomu jsou nějaké prahové lišty...
Mně se ta kola na kombíku líbí, i když je to docela pálka.
Ale ten paket performance orange by měl mít stejné brzdy jako black, tak proč má tady menší neděrované kotouče s nápisem Cupra a ne taky ty větší Bremba?

obecne a zjednodusene receno znamena vic pistku moznost pouziti vetsi brzd. desticky (= vetsi treci plocha = vyssi brzdny ucinek = kratsi doba brzdeni = mensi tepelne namahani brzd). Vic pistku rovnomerneji rozdeli brzdnou silu desticky na plochu kotouce (= moznost pouziti te vetsi desticky a zaruci mj. i jeji rovnomerne opotrebeni).
V praxi to ale neni tak jednoduche, zalezi i na prumeru brzd. kotoucu, na jejich tloustce, na pouzitem druhu kotoucu a samozrejme snad nejvetsi merou na druhu brzdove desticky. Obecne totiz i maly kotouc a jednopistek s dobre zajetymi zavodnimi deskami dokaze zastavit auto "na fleku", k cemu je to ale platne, kdyz se brzda rychle prehreje. Opacne klidne i ten sestipistek nevhodne konstrukce s nevhodnym kotoucem, nevhodnymi destickami a + treba jeste vysoka vaha vozu (priklad) muze klidne brzdit spatne.
Ale jak nakousl Thomasino- zalezi vzdycky na druhu brzd vs. hmotnost vozu, nicmene i na zpusobu brzdeni. Jsou lidi, co na okruhu znici BBK i na rel. lehkem aute, zatimco jsou tridy automobilovych soutezi, kde se podle pravidel jezdi s OEM brzdami (klidne jednopistky a maly kotouc) a zkuseny jezdec je neutavi.