Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto Bully-

Bully_ 27.02.15  00:41

« Re: Re: Re: Brzdy

Covenant:
    pokud je vpredu opravdu dvoupistek, tak jde podle fotek o variantu s obema pistky na vnitrni strane kotouce. Sice to umozni pouzit vetsi brzdove desticky a lip rozlozit tlak, ale je to reseni, ktere zpusobuje nerovnomerne vyhrivani desticek (vnitrni se pri sportovni jizde rozpali vic, nez ty vnejsi). V tomhle se tento system bohuzel nelisi od jednopistku. Lepsi je uz varianta dvoupistku s pistky proti sobe. Pri tak masivnich brzdach ale podle me neni duvod, aby Cupra nebrzdila vyborne :yes:
    Problem muze nastat pri trackdays, ale pokud zase nepouzijes aftermarket sportovni desticky, az tak nic se nestane. OEM desky proste zvadnou a tim, ze prehratim zacnou spatne brzdit ti daji signal ke zpomaleni a vychlazeni brzd. Sportovni/zavodni desticky oproti tomu brzdi i spalene vetsinou porad vyborne, jenom muzes znicit jak ty drahe desky, tak mozna i ty prachovky a tesneni, kdyz i s BBK budes brzdit spatnym zpusobem.
  • « 00 Reagovat !

foto Covenant

Covenant 26.02.15  18:46

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Brzdy

woody-alien
    Cos udělal mazlíkovi.....Disk?
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 26.02.15  18:30

« Re: Re: Re: Re: Re: Brzdy

Thom: Ještě jsem to nevyzkoušel pod pořádnou zátěží (opakovaně v rychlým sledu), ale jinak je zatím pocit z brzd u GTI dobrej. Hlavně je Golfík i při ostrým brzdění na okreskách klidnej, Clio RS brzdilo parádně, ale "tancovalo", zadek měl tendenci pořád někam chodit. >:D Což ale bylo vlastně taky zábavné. Tedy poté, co jsem si na to zvyknul. Napoprvé jsem se orosil ani nechtěj vědět až kde. >:-[]

PS: Zato už mám první "zranění", jsem kre.tén. 8-s
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 26.02.15  17:28

« Re: Re: Re: Re: Brzdy

Ty gumy stojí sice za ho.no, ale ty brzdy a kola vypadají parádně !! :yes: :-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 26.02.15  17:10

Tady máte pořádné brzdy na GTI:
    [odkaz]
    6ti pístková keramika Brembo z R8. ;-)
    kola 8,5 x 19" OZ Ultraleggera.
    380PS/dsg 4M
    tlumiče Bilstein B16 IRC DCC
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 26.02.15  16:48

Ono je to ve finále celkem jedno, důležité je, jestli to brzdí a jak to brzdí. A co se pamatuji z testu GTI VII Perf. na kanále A-M-S, tak brzdná dráha je slušná, pocit z brzd také, takže pak už jen záleží na vás jestli vám to stačí, ale asi by mělo :-) A tady bych dokonce řekl, že seriové brzdy v Cupře a GTI budou pocitově lepší než seriové brzdy v MRS Cup (které jsem musel vylepšit, aby to bylo o dost lepší).
  • « 00 Reagovat !

foto Covenant

Covenant 26.02.15  16:16

« Re: Re: Brzdy

iudex
    Já ti psal že ho vezu domu v úterý večer...byli jsme tam dlouho než se to naleštilo, zavíral jsem v Olomouci servis s vrátným v 6 večer..a to doslova :-) Teď tu pořád prší a prší, tak se moc nedá, přeci jen letní gumy a venku 2 stupně...jen včera jsem to už nevydržel a dal si seznamovacích 80km zatáček tady u nás ale tak na pohodu, jen jsem se kochal.... >:-[]
    Thome
    já ti nevím....asi u známého v Bosh servisu až budu mít cestu shodím kolo a bude po záhadě ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 26.02.15  15:57

« Re: Re: Brzdy

Hoši, nechci vám do toho kecat, ale spíše si myslím, že máte na GTI a Cupře 4-pístkové brzdy, což je pro kotouč 340mm takový "standard" ;-) Počítají se dva pístky z každé strany kotouče, ve finále je to jedna deska rozdělana na dvě brzdné plochy pro každou stranu >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 26.02.15  15:50

« Re: Brzdy

Cov: potom ja by som mal mať to isté (usudzujúc z rozmerov, ktoré mám rovnako 340mm/310mm).
    Inak ani si nepovedal, kedy si auto prevzal (ak už vôbec). A kde sú fotky v štýle "konečne doma", "prvá jazda" a pod.?
  • « 00 Reagovat !

foto Covenant

Covenant 26.02.15  15:27

« Brzdy

Bully, white label, Thomasino
    Tak že malá změna...standard brzdy 340x310 vepředu dvoupístky vzadu jednopístky, informace přímo od technika Porsche Česká republika.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 26.02.15  10:46

« Re: Re: Re: Prodloužení Fotosoutěže na Březen 2015

Na to je ideální se domluvit dva lidi na jedno číslo za 180 EUR dohromady a střídat se. I kdyby jsi tam pojezdil jen 3x 20 minut, aby jsi auto moc nepřetěžoval, tak to nevychází špatně. Navíc jsou ty dvě dlouhé rovinky vynechané, takže brzdy nedostanou tolik zabrat a jde spíše o ten techničtější a zábavnější kus dráhy. Mě to sice mrzí, protože jsem chtěl potrénovat celou dráhu na tu Carbonii, když jsem jel na SK Ringu jen jednou, ale co už. Rezervy mám především v té druhé zatáčce a pilovat potřebuji i tu technickou pasáž, ke všemu se mi to tam fakt líbí. Jinak o pár dní později je ve čtvrtek, pátek a neděli testování týmů na brněnském okruhu, kde 30 min stojí ale 1500 Kč. Tam to pojedu zkusit na jednu nebo max. 2 jízdy, podle toho jak si zajezdím na SK :-)
  • « 10 Reagovat !

foto white-label

white label 26.02.15  10:46

« Re: Re: Re: Re: Re: Prodloužení Fotosoutěže na Březen 2015

Tady taky cesta není skoro vůbec vidět...
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 26.02.15  10:41

« Re: Re: Prodloužení Fotosoutěže na Březen 2015

Tom: ak ten RacingWheels track day bude mať rovnaký princíp, ako na jeseň, tak určite nejdem. Sám najlepšie vieš, že moje sériové auto nie je stavané na to, aby sa hodiny preháňalo po okruhu, to by som auto asi uvaril (brzdy, gumy...). Takže či je to finančne výhodnejšie, ako jednotlivé vstupy mi je jedno, ja tam pôjdem klasicky iba na tú polhoďku, keď budú normálne voľné jazdy.
    P.S. Ale jarný program máš zaujímavý. :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 26.02.15  10:33

« Re: Re: Re: Re: Prodloužení Fotosoutěže na Březen 2015

Woe!! :-) Jako že tahle by neuspěla? >:-[] >:-[]
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 26.02.15  10:31

Jo a prosím pak nějaké pěkné téma na květen a červen >:-[]
    Plánuji velký dlouhý výlet a spoustu zážitků v těch dvou měsících! ;-) Nejdříve mě čeká v půlce května první závod CarboniCup (č.609): [odkaz]
    Pak asi 22.května vyrazím na prodloužený víkend na Nordschleife, ale na neděli si odskočíme do nedalekého SPA na závody Classic SPA (krásná stará klasická závodní auta - Jaguar E-Type, Ford GT40, Corvetty, Cobry, Astony...). Jednou za dva roky se jede Classic LeMans a druhý rok vždy Classic Spa. Moc bych to chtěl vidět a hlavně slyšet! V sobotu a pondělí pojezdíme na Nordschleife, pak pár dní dovolená a zřejmě výlet do francouzské Remeše, druhý víkend pak ve SPA závody World Series by Renault, v.č nových závoďáků R.S.01. V pondělí 1.6. máme pak Track Days Renault Sport a už se těším jak si zase jezdím ve SPA a na Eau Rouge >:-[] Pak zpátky na Nordschleife na ježdění CarboniaCupu, minimálně mrknout za klukama.. Budou to asi skvělé 2 týdny, bude to stát zase majlant, ale asi to bude super :-)
  • « 10 Reagovat !

foto white-label

white label 26.02.15  10:27

« Re: Re: Re: Prodloužení Fotosoutěže na Březen 2015

Th
    Tos vyhrál hlavně proto, že to byla tvoje první fotka, kde u auta nebyla vidět cesta... >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 26.02.15  10:22

Jak "konečně" ??!! >:-[] >:D Co moje nedávné podzimní vítězství s fotkou z Dolomit? ;-)
    Musí to být prostě vhodné téma a ne téma na nějaké "píííčoviny" >:-[]
    [odkaz]

Raději mě napiš, jestli dojedeš toho 21.3. v sobotu na ten Slovakiaring ;-) A jestli a kdy plánujete nějaký sraz.
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 26.02.15  10:04

« Re: Prodloužení Fotosoutěže na Březen 2015

Verím, že predĺženie súťaže aj na marec bude viesť k bohatej účasti a všetci, ktorí sme sa na to vykašľali teraz, sa zúčastníme. Sú tu dvaja majitelia nových hothečov, tam by snáď tá radosť mala byť automatická a ľahko zachytiteľná a aj Thomasino s Meggie na okruhu konečne tematicky zapasuje. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 26.02.15  06:52

« Prodloužení Fotosoutěže na Březen 2015

Uzávěrka přihlášení do Fotosoutěže bude prodloužena až do Března 2015. Téma zůstává "Moje auto a zábava". Ti, kdož přihlásili svoje fotky v únorovém termínu,budou mít možnost je nahradit jinými, pokud to uznají za vhodné.

Přihlášeni jsou:

Emel
    Kubass
    Vranis

Přihlášené fotky si můžete prohlédnout zde: [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 26.02.15  00:40

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: DCC

Jo, jo, souhlas >:-[]
    Taky třeba ty moje tvrdší karbon-metalický destičky PFC-08 se musí zajíždět jinak, než běžné seriové desky. Když to neuděláš, tak ty desky nefungují zdaleka tak dobře >:-[] Na druhou stranu fungují tak dobře, že seriové kotouče Brembo 340mm odejdou rychleji než se seriovými deskami, navíc to generuje větší teplo a proto je třeba lepší chlazení. A proto se mě před tím po pár měsících zpekly prachovky a těstnění v pístkách bylo taky slušně opotřebované. ANEB VŠECHNO SOUVISÍ SE VŠÍM ;-) :-)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…