Thomasino 27.02.15 11:49
« Re: Re: Leštění
V tomto je koncern VW nepřekonatelný !! Ty ceny za kolo jsou mazec :-) A ke všemu to nejsou ani nijak zvlášť kvalitní a lehká kola, takový lepší průměr co používají. Při tom za 2/3 ceny koupíš super kola BBS nebo OZ, co budou o pár kilo lehčí >:-[]
O výhodách lehkých kol a rotující neodpružené hmotnosti snad ani nemusím psát....
Už na GTI jsem se jednu dobu poptával na origo 18" kola, tehdy chtěli 12 tisíc, ale možná jen bez DPH. Nakonec jsem koupil pěkné OZ Lounge 10 za 5500,- s DPH/ks, byly jen ze střední řady OZ za rozumné prachy a i tak byly o kilo lehčí než originál VW. -
Covenant 27.02.15 11:11
« Re: Re: Leštění
Dík chlapi :yes: ten šedý plast vypadá v reálu dobře, jde k těm šedým kolům, které jsou ve skutečnosti tmavší. Viděl jsem už i ten plast přelakovaný do lesklé černé jako zrcátka..ale podle mě to pak bude otročina a půjde na něm vidět úplně vše.
Woody:
No já s autem jezdil zatím hlavně v dešti a mrholení....na laku je to trochu znát, ale pořád si to zachovává pěkný vzhled, uvidíme dlouhodobě....hlavně jde o tu údržbu, na ten povlak mám záruku minimálně dva roky...pokud by někde nefungoval opraví to. Princip je v tom, že je chemicky rezistentní a tím pádem stačí používat kvalitní silný šampón (pokud by bylo auto navoskováno tak při té silné koncentraci šampónu by dostal šampon vosk dolů, tenhle povlak ne) a po umytí se pouze vysušíš místa kde nestekla voda, nepoužívá se už nic na doleštění.
Ps: venku začíná trochu svítit tak mi to dneska asi nedá..
woody-alien 27.02.15 10:29
« Re: Leštění
Cov: Hezký... ;-) A tu 80 km vyjížďku v dešti jsi si dal až po leštění ?
Jinak jsi to trefil. Drbnul jsem disk. Žádná utajená díra, bylo to v ostrý zatáčce na výjezdu z jedný vesnice. Já to tam znám, ale bohužel jsme nevěděl (a neviděl), že tam někdo vyvalil obrubník. Stačil jsem strhnout akorát předek, zadním kolem jsem to štrejchnul. Ještě jsem doufal, že to třeba vzala jenom guma, ale kdepak. Guma přežila, disk je ťuklej. Není to moc, už mám domluvenou opravu, ale nadávám si den co den. ;-\
Btw: Ofiko dealer chce za 1 ks Austinu 18" 16.450,- Kč. 8-s -
Covenant 27.02.15 08:01
« Re: Re: Re: Re: Brzdy
Bully
V mezidobí, co se čekalo na auto, jsem hledal nějaké info o brzdách zda připlácet, nebo stačí seriovky atd a na razil jsem na Michala Vojáčka [odkaz] , co si sám naladil Cupru na brzdě tuším na 350K a jezdí s ní v Mostě na okruhu. Brzdy už měnil a šel zase do standardních seriovek, protože brzdí dobře, tak že budou stačit určitě i mě a za lepší jsem už nepřiplácel.
Každopádně až pojedu ted´po zajeti po 3-4 tisíc ke známému do Bosche vyměnit olej, shodím i to kolo a mrknu co tam vlastně je.
Bully_ 27.02.15 00:41
« Re: Re: Re: Brzdy
Covenant:
pokud je vpredu opravdu dvoupistek, tak jde podle fotek o variantu s obema pistky na vnitrni strane kotouce. Sice to umozni pouzit vetsi brzdove desticky a lip rozlozit tlak, ale je to reseni, ktere zpusobuje nerovnomerne vyhrivani desticek (vnitrni se pri sportovni jizde rozpali vic, nez ty vnejsi). V tomhle se tento system bohuzel nelisi od jednopistku. Lepsi je uz varianta dvoupistku s pistky proti sobe. Pri tak masivnich brzdach ale podle me neni duvod, aby Cupra nebrzdila vyborne :yes:
Problem muze nastat pri trackdays, ale pokud zase nepouzijes aftermarket sportovni desticky, az tak nic se nestane. OEM desky proste zvadnou a tim, ze prehratim zacnou spatne brzdit ti daji signal ke zpomaleni a vychlazeni brzd. Sportovni/zavodni desticky oproti tomu brzdi i spalene vetsinou porad vyborne, jenom muzes znicit jak ty drahe desky, tak mozna i ty prachovky a tesneni, kdyz i s BBK budes brzdit spatnym zpusobem. -
woody-alien 26.02.15 18:30
« Re: Re: Re: Re: Re: Brzdy
Thom: Ještě jsem to nevyzkoušel pod pořádnou zátěží (opakovaně v rychlým sledu), ale jinak je zatím pocit z brzd u GTI dobrej. Hlavně je Golfík i při ostrým brzdění na okreskách klidnej, Clio RS brzdilo parádně, ale "tancovalo", zadek měl tendenci pořád někam chodit. >:D Což ale bylo vlastně taky zábavné. Tedy poté, co jsem si na to zvyknul. Napoprvé jsem se orosil ani nechtěj vědět až kde. >:-[]
PS: Zato už mám první "zranění", jsem kre.tén. 8-s -
Thomasino 26.02.15 16:48
« Re: Re: Re: Brzdy
Ono je to ve finále celkem jedno, důležité je, jestli to brzdí a jak to brzdí. A co se pamatuji z testu GTI VII Perf. na kanále A-M-S, tak brzdná dráha je slušná, pocit z brzd také, takže pak už jen záleží na vás jestli vám to stačí, ale asi by mělo :-) A tady bych dokonce řekl, že seriové brzdy v Cupře a GTI budou pocitově lepší než seriové brzdy v MRS Cup (které jsem musel vylepšit, aby to bylo o dost lepší). -
Covenant 26.02.15 16:16
« Re: Re: Brzdy
iudex
Já ti psal že ho vezu domu v úterý večer...byli jsme tam dlouho než se to naleštilo, zavíral jsem v Olomouci servis s vrátným v 6 večer..a to doslova :-) Teď tu pořád prší a prší, tak se moc nedá, přeci jen letní gumy a venku 2 stupně...jen včera jsem to už nevydržel a dal si seznamovacích 80km zatáček tady u nás ale tak na pohodu, jen jsem se kochal.... >:-[]
Thome
já ti nevím....asi u známého v Bosh servisu až budu mít cestu shodím kolo a bude po záhadě ;-) -
Thomasino 26.02.15 15:57
« Re: Re: Brzdy
Hoši, nechci vám do toho kecat, ale spíše si myslím, že máte na GTI a Cupře 4-pístkové brzdy, což je pro kotouč 340mm takový "standard" ;-) Počítají se dva pístky z každé strany kotouče, ve finále je to jedna deska rozdělana na dvě brzdné plochy pro každou stranu >:-[]

V tomto rozměru 245/40 R18 je nejdříve nedělali (když jsem se po nich sháněl v srpnu), ale přes zimu už začali vyrábět všechny rozměry. Aneb dle hesla : jsem skromný, spokojím se s tím nejlepším >:-[]