Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 27.02.15  15:36

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Leštění

Čím vyšší písmenko, tím lepší !! To je přece jasné :yes: >:D

Bully - dobře ty !! Taky hodně slušný pneu >:-[]

LEG - ano, patří tam 235/40 R18, ale na origo disk 8,25" a já mám 8,5" šířku, takže 245/40 R18 bude v pohodě ;-) A více gripu nezaškodí :-)

Jinak bych to nazval spíše "Road to Trophy-R a dále..." ;-) Kola mám stále o 2,5 kg lehčí než Trophy-R (tam ušetřili kupodivu jen 1kg proti serii), o cenťák širší pneu, větší rozchod celkem o 30mm. Ale Trophy-R je ZATÍM o hodně lehčí díky chybějícím tlumícím hmotám. Trochu přemýšlím o tom, že koupím lehčí baterku a sundám dalších 8-10 kg, navíc na předku a relativně vysoko položených >:-[] >:-[] A o nějakém chlazení brzd si Trophy-R taky může nechat zdát >:D A jestli se příští zimu plácnu pořádně přes kapsu a dám tam pořádný stavitelný podvozek, vč. možnosti nastavení odklonů, tak to už bude o dost dále...
  • « 00 Reagovat !

foto Bully-

Bully_ 27.02.15  14:57

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Leštění

Leg:
    naopak, treba za mokra s tim jedu mnohem ekologicteji, nez vy vsichni okolo :-)
  • « 00 Reagovat !

foto Covenant

Covenant 27.02.15  14:47

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Leštění

Leg
    Přesně tak...je to zjednodušeně řečeno něco jako takové neviditelné stěrače, ale určené na karoserii. ;-)
    No nic, cesta venku oschla tak to jdu dneska zkusit :-)
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 27.02.15  14:41

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Leštění

Bully: díky, akože pneu fajn, ale videl si ten energetický štítok? To sa nehanbíš nám takto decimovať planétu? >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto Bully-

Bully_ 27.02.15  14:27

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Leštění

Taky jsem si uz vsiml, ale jsi moc rychly. Velky bratr vyhodnotil jednu cast slova "picture" jako sproste slovo >:D , tak jsem to postnul jinam: [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 27.02.15  14:26

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Leštění

Bully: odkaz nerabotajet... :-)
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 27.02.15  14:24

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Leštění

Thomasino: nechcem byť impertinentný, ale nemáš tých gúm nejak málo? ;-) :-! >:D Ale vážne, vidím že megí dopraješ a ty si zasa môžeš zaškrtnúť ďalšie políčko v checkliste s názvom "road to trophy". :yes: Ozaj, a nedávajú sa na Megana 235-ky?

Covenant: pecka, len nech ti tak vydrží mnoho pekných jázd. Evidentne tá ochrana funguje aj ako prevencia pred ušpinením, čo klasické vosky zvládajú len z malej časti.

Woody: tak to je nemilé (Emile), to poškodenie je estetického alebo technického (vajcovitého) rázu? :'-(

• « 00 Reagovat !

foto Bully-

Bully_ 27.02.15  14:24

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Leštění

Ja bohuzel neprezuju tak rychle jak bych chtel, vyroba kol potrva par tydnu. A taky jsem musel koupit nove plaste, i kdyz jenom na predni napravu. Klasicke pneu, co se na muj model pouziva jako OEM, vyjizdi tak uz z fabriky: [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 27.02.15  13:55

« Re: Re: Re: Re: Re: Leštění

Konečně mě dneska po půl roce dorazily papučky na Meggie na okruh :-)
    [odkaz]
    V tomto rozměru 245/40 R18 je nejdříve nedělali (když jsem se po nich sháněl v srpnu), ale přes zimu už začali vyrábět všechny rozměry. Aneb dle hesla : jsem skromný, spokojím se s tím nejlepším >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 27.02.15  13:47

« Re: Re: Re: Re: Leštění

Docela pěkné 17"ky.
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Emel

Emel 27.02.15  13:06

« Re: Re: Re: Leštění

Běžné 18" na Škoda Eshopu jsou kolem nějakých 4500 za kus vč. DPH...

[odkaz]

[odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 27.02.15  11:49

« Re: Re: Leštění

V tomto je koncern VW nepřekonatelný !! Ty ceny za kolo jsou mazec :-) A ke všemu to nejsou ani nijak zvlášť kvalitní a lehká kola, takový lepší průměr co používají. Při tom za 2/3 ceny koupíš super kola BBS nebo OZ, co budou o pár kilo lehčí >:-[]
    O výhodách lehkých kol a rotující neodpružené hmotnosti snad ani nemusím psát....

Už na GTI jsem se jednu dobu poptával na origo 18" kola, tehdy chtěli 12 tisíc, ale možná jen bez DPH. Nakonec jsem koupil pěkné OZ Lounge 10 za 5500,- s DPH/ks, byly jen ze střední řady OZ za rozumné prachy a i tak byly o kilo lehčí než originál VW.
  • « 10 Reagovat !

foto Covenant

Covenant 27.02.15  11:11

Dík chlapi :yes: ten šedý plast vypadá v reálu dobře, jde k těm šedým kolům, které jsou ve skutečnosti tmavší. Viděl jsem už i ten plast přelakovaný do lesklé černé jako zrcátka..ale podle mě to pak bude otročina a půjde na něm vidět úplně vše.

Woody:
    No já s autem jezdil zatím hlavně v dešti a mrholení....na laku je to trochu znát, ale pořád si to zachovává pěkný vzhled, uvidíme dlouhodobě....hlavně jde o tu údržbu, na ten povlak mám záruku minimálně dva roky...pokud by někde nefungoval opraví to. Princip je v tom, že je chemicky rezistentní a tím pádem stačí používat kvalitní silný šampón (pokud by bylo auto navoskováno tak při té silné koncentraci šampónu by dostal šampon vosk dolů, tenhle povlak ne) a po umytí se pouze vysušíš místa kde nestekla voda, nepoužívá se už nic na doleštění.

Ps: venku začíná trochu svítit tak mi to dneska asi nedá..
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 27.02.15  10:55

wa: tak to je mrzuté. 8-s Ja som tiež ťukol Golfa asi dva mesiace po kúpe (škrtol som pri parkovaní), ale nebolo to až tak vidieť a zvykol som si na to. >:D
    Inak to čo pýtajú za disk je zlodejstvo, na ebay za to kúpiš celú sadu: [odkaz]%22+disc+for+…
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 27.02.15  10:29

« Re: Leštění

Cov: Hezký... ;-) A tu 80 km vyjížďku v dešti jsi si dal až po leštění ?

Jinak jsi to trefil. Drbnul jsem disk. Žádná utajená díra, bylo to v ostrý zatáčce na výjezdu z jedný vesnice. Já to tam znám, ale bohužel jsme nevěděl (a neviděl), že tam někdo vyvalil obrubník. Stačil jsem strhnout akorát předek, zadním kolem jsem to štrejchnul. Ještě jsem doufal, že to třeba vzala jenom guma, ale kdepak. Guma přežila, disk je ťuklej. Není to moc, už mám domluvenou opravu, ale nadávám si den co den. ;-\
    Btw: Ofiko dealer chce za 1 ks Austinu 18" 16.450,- Kč. 8-s
  • « 00 Reagovat !

foto Bully-

Bully_ 27.02.15  09:33

« Re: Re: Re: Re: Re: Brzdy

Covenant:
    jasne, proc by seriove brzdy na Cupre nemely stacit. Zalezi, jak s nimi jezdis, neumetel dokaze spalit i BBK s X-pistky a obrovskymi kotouci.
  • « 00 Reagovat !

foto Emel

Emel 27.02.15  08:43

Hezké to máš :-)

Ten zadek vypadá přece jen o dost líp než u toho kombíku... jo, ten šedej plast si možná mohli odpustit, ale celkové tvarování je tady lepší.
  • « 00 Reagovat !

foto boost-

boost. 27.02.15  08:13

Ty voeee, už jsem měl ve schránce zkopírovaný odkaz na fotky z jeho FB. >:D >:D Vypadá to pěkně!

Bully
    Dík za vysvětlení. :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto Covenant

Covenant 27.02.15  08:02

« Leštění

Auto po naleštění...dám vědět jak je to s výdrží ;-)
    [odkaz]
    Realita byla ještě lepší, ale svělo nebylo moc ok na fotky.
  • « 00 Reagovat !

foto Covenant

Covenant 27.02.15  08:01

« Re: Re: Re: Re: Brzdy

Bully
    V mezidobí, co se čekalo na auto, jsem hledal nějaké info o brzdách zda připlácet, nebo stačí seriovky atd a na razil jsem na Michala Vojáčka [odkaz] , co si sám naladil Cupru na brzdě tuším na 350K a jezdí s ní v Mostě na okruhu. Brzdy už měnil a šel zase do standardních seriovek, protože brzdí dobře, tak že budou stačit určitě i mě a za lepší jsem už nepřiplácel.

Každopádně až pojedu ted´po zajeti po 3-4 tisíc ke známému do Bosche vyměnit olej, shodím i to kolo a mrknu co tam vlastně je.

Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…