Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto Bully-

Bully_ 27.02.15  19:54

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Leštění

Thomasino:
    rozchod mas ted ne zhruba o 30 mm sirsi, ale presne o 20 mm (rozdil ET o 10 mm na kazdem kole). Rozdil v hmotnosti si taky uber, protoze ti pribylo zase na plastich. Tam to ma navic nejvetsi vliv (cim bliz obvodu, tim hur). Kazdopadne bych to neresil, protoze rozdil par kg na kolech s autem, co ma takovy vykon a kroutici moment, poznas treba v radu 1 vteriny na Masarykove okruhu v Brne. To uz udelas daleko vic ridicskych chyb, co tohle vymazou.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 27.02.15  19:20

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Přihlašuji se

pot
    Vzhledem k tomu, že jsem typický dolňák, mě obnažená horní polovina těla nemůže rozhodit..., a to dokonce ani v případě, že se pravděpodobně jedná o mladou pohlednou ženu. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto poterienko

poterienko 27.02.15  19:04

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Přihlašuji se

To se dalo čekat, že od diskuze o velikosti díry na ventilek, Vás odtrhne jen slečna nahoře bez >:-[] >:-[] .
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 27.02.15  19:01

« Re: Re: Re: Re: Re: Přihlašuji se

w-a
    Po výrazném zvětšení to vypadá jako olejomalba do půl těla svlečené dívky/ženy. Vzhledem k nápisu quattro bych čekal spíš čtverku, tedy podobné objekty 3 + pot s "kroužky". >:D
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 27.02.15  18:41

« Re: Re: Re: Re: Přihlašuji se

wl: Nemám nic proti rozšiřování obzorů....tak aspoň to původní rozlišení, ať víme jestli je to Kysky. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 27.02.15  18:36

« Re: Re: Re: Přihlašuji se

Purističtí misionáři trvají na pohledu zepředu? >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 27.02.15  18:34

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Leštění

Leg: Estetické poškození...
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 27.02.15  18:33

« Re: Re: Přihlašuji se

Doprčic Emele, teď to píšu. >:D
    pot: Záběr zepředu a původní rozlišení prosím. Quattro si nech. >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto Emel

Emel 27.02.15  18:26

« Re: Přihlašuji se

Pot: záběr zepředu by nebyl?
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 27.02.15  18:11

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Leštění

Já bych to vzal raději podle disků, takže spíš 10 + 3,2 x 2 = 26,4 mm
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 27.02.15  18:10

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Leštění

pot
    Mohls k tomu mohl přihodit i jeden bonusový zimní luční "quattro koláček"... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto poterienko

poterienko 27.02.15  17:57

« Přihlašuji se

Nakonec se přihlašuji s něčím jiným, než jsem chtěl. Původně to měla být TV v autě s filmem/PS, to mi tak nějak vyfoukl majitel BMW, pak to mělo být tlačítko ESP OFF a nakonec je vše jinak. Když se podíváte na fotku pozorně, tak naleznete něco, co je mnohem větší zábava, než auto ;-) .

[odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 27.02.15  17:32

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Leštění

že mám ty lehké kola OZ Alleggerita HLT 8,5" x 18" s ET55 (váha 8,0kg), namísto origo 8,25" s ET65 (váha 11,8kg) jsme si tady psali již dříve. Nyní když dám pneu 245mm, tak jestli tomu rozumím správně a počítám správně, tak je rozdíl rozchodu kol asi 30mm. Ale rád si někým nechám překontrolovat (10+10+5+5).
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 27.02.15  17:21

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Leštění

Více gripu, ale taky více "odporu/tření". Vše má své meze a vždycky je něco za něco.
    Má vrcholný/výkonnější MRS Trophy také pneu 245 mm široké?
    Psal jsem o změně profilu v mm, nikoli v %.
    O případné změně ET jsi nic nepsal, předpokládám, že střed "půdorysu" kola zůstal na stejném místě.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 27.02.15  16:42

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Leštění

S váhou máš samozřejmě pravdu, ale tady vítězí více gripu >:-[] Více stability při intenzivním brždění, v zatáčce apod ;-)
    Proč mají základní 18-tky u Golfu R jen 225/40 a pak 19-tky 235/35 ? ;-)

P.S.: rozdíl poloměru 4%, obvodu jen 1,2%, obvod v číslech je 2027 versus 2052 mm >:-[]
    Lehký 8" disk s rozumným ET na MRS v podstatě neexistuje :-O To bylo pak o dalších 8-10mm menší ET a to už mě přišla velká změna. To už by ty nápravy trpěly o hodně více, stačí o těch 10mm na ET a k tomu 0,25" větší šířka kola..

P.S.S.: Spíše jsem čekal argumenty o jiné zátěži na tlumiče, nápravy apod ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 27.02.15  16:35

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Leštění

Píšu, že nepatrně, jde spíš o princip. Na profilu jsou to jen + 4mm, ale jsou to 4 mm po celém obvodu kola, pro blondýny "nahoře i dole". >:-[]
    Když už si tak hlídáš každý gram na kolech, měl sis tam dát 235/40 na 8" disk.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 27.02.15  16:24

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Leštění

Tak si spočítej o kolik to je rozdíl ;-) To je naprosto zanedbatelné :-)
    Lehčí kola o 3,5 kg udělají mnohem více...
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 27.02.15  16:17

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Leštění

Th
    Tím odlišným rozměrem nejenže "zvedáš" šířku, ale taky o něco málo zvětšuješ obvod pneumatiky, čímž vlastně nepatrně nepřímo prodlužuješ stálý převod...
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 27.02.15  16:15

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Leštění

• « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 27.02.15  15:40

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Leštění

Těch gum mám nějak moc teď, to je pravda (a jen 6x lehký disk OZ - origo disky zůstanou na zimní pneu). Mám 4x Falken semislick, ale dvě už na konci životnosti (dvě ale vydrží min. do léta), ty právě nahrazuji těmi CUP 2. Pak 4x letní původní Pilot Sport 2 a dvě z toho hodně slušné, aktuálně jsou na prodej (235/40 R18 a vzorek tak min. 2/3).
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…