Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
poterienko 27.02.15 17:57
« Přihlašuji se
Nakonec se přihlašuji s něčím jiným, než jsem chtěl. Původně to měla být TV v autě s filmem/PS, to mi tak nějak vyfoukl majitel BMW, pak to mělo být tlačítko ESP OFF a nakonec je vše jinak. Když se podíváte na fotku pozorně, tak naleznete něco, co je mnohem větší zábava, než auto ;-) .
[odkaz] -
Thomasino 27.02.15 17:32
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Leštění
že mám ty lehké kola OZ Alleggerita HLT 8,5" x 18" s ET55 (váha 8,0kg), namísto origo 8,25" s ET65 (váha 11,8kg) jsme si tady psali již dříve. Nyní když dám pneu 245mm, tak jestli tomu rozumím správně a počítám správně, tak je rozdíl rozchodu kol asi 30mm. Ale rád si někým nechám překontrolovat (10+10+5+5). -
white label 27.02.15 17:21
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Leštění
Více gripu, ale taky více "odporu/tření". Vše má své meze a vždycky je něco za něco.
Má vrcholný/výkonnější MRS Trophy také pneu 245 mm široké?
Psal jsem o změně profilu v mm, nikoli v %.
O případné změně ET jsi nic nepsal, předpokládám, že střed "půdorysu" kola zůstal na stejném místě. -
Thomasino 27.02.15 16:42
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Leštění
S váhou máš samozřejmě pravdu, ale tady vítězí více gripu >:-[] Více stability při intenzivním brždění, v zatáčce apod ;-)
Proč mají základní 18-tky u Golfu R jen 225/40 a pak 19-tky 235/35 ? ;-)
P.S.: rozdíl poloměru 4%, obvodu jen 1,2%, obvod v číslech je 2027 versus 2052 mm >:-[]
Lehký 8" disk s rozumným ET na MRS v podstatě neexistuje :-O To bylo pak o dalších 8-10mm menší ET a to už mě přišla velká změna. To už by ty nápravy trpěly o hodně více, stačí o těch 10mm na ET a k tomu 0,25" větší šířka kola..
P.S.S.: Spíše jsem čekal argumenty o jiné zátěži na tlumiče, nápravy apod ;-) -
white label 27.02.15 16:35
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Leštění
Píšu, že nepatrně, jde spíš o princip. Na profilu jsou to jen + 4mm, ale jsou to 4 mm po celém obvodu kola, pro blondýny "nahoře i dole". >:-[]
Když už si tak hlídáš každý gram na kolech, měl sis tam dát 235/40 na 8" disk. -
Thomasino 27.02.15 15:40
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Leštění
Těch gum mám nějak moc teď, to je pravda (a jen 6x lehký disk OZ - origo disky zůstanou na zimní pneu). Mám 4x Falken semislick, ale dvě už na konci životnosti (dvě ale vydrží min. do léta), ty právě nahrazuji těmi CUP 2. Pak 4x letní původní Pilot Sport 2 a dvě z toho hodně slušné, aktuálně jsou na prodej (235/40 R18 a vzorek tak min. 2/3).

rozchod mas ted ne zhruba o 30 mm sirsi, ale presne o 20 mm (rozdil ET o 10 mm na kazdem kole). Rozdil v hmotnosti si taky uber, protoze ti pribylo zase na plastich. Tam to ma navic nejvetsi vliv (cim bliz obvodu, tim hur). Kazdopadne bych to neresil, protoze rozdil par kg na kolech s autem, co ma takovy vykon a kroutici moment, poznas treba v radu 1 vteriny na Masarykove okruhu v Brne. To uz udelas daleko vic ridicskych chyb, co tohle vymazou.