Covenant 27.02.15 22:26
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Leštění
white label: Jo byl :-)
Jezdil jsem Val Mez, Bystřice pod Hostýnem, pak zase zpátky Valmez a až do Kroměříže a pak do Bytřice, Teplice a natankovat u Horalu na benzinu Vervu 100, nakonec jsem zkoušel na OMV jak půjde dolů špína co jsem nachytal od úterka jen obyč. vapkou, ale bylo už prd vidět...tak snad ráno uvidím jestli zase nezaprší.
Ty jsi tam byl tankovat W.L? -
Thomasino 27.02.15 22:13
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Leštění
Ty woe tak to jsi měl nějakou lepší výrobní sérii jak já >:D Já naměřil o 5mm méně >:D
...nebo jezdíš všechno podhuštěné jako kráva!! ;-)
To se někdo má, bydlet kousek od NS a SPA !!! :yes: SRAZ BY BYL SAMOZŘEJMĚ FAJN! -
Bully_ 27.02.15 21:54
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Leštění
Thomasino (vol.2-3 >:D ):
ty Falkeny jsem mel prave na behounu siroke 225-230mm, pri udavanych 225mm. Oproti tomu u vsech "normalnich" UHP, co jsem kdy mel, jsem pri udavanem rozmeru (stejnych) 225 nameril +- 205-max.210 mm, myslim tim realnou sirku behounu.
Naopak moje Yoko Advan A048 maji 215 (rozmer uvedeny 195! /50x16) a cca 245 (na bocnici uvedeno 225/45x17).
Na Nordschleife se urcite muzeme potkat, nemam to daleko, vlastne to same jako do Spa :-) Ale treba se uvidime uz na konci dubna, vidim to na srazik 30.4. v Brne. Ale to jeste napisu dopredu. Budu v CR, i kdyz jenom na prodlouzeny vikend. -
Thomasino 27.02.15 21:42
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Leštění
Je to samozřejmě jak píšeš, zrovna mám pocit, že u těch lehkých aut jako je Lotus či Caterham, se ty Toyo R888 a A048 chovají lépe, protože nemají tolik tendenci k přehřátí. Ale možná si to pletu, ale v podobném duchu jsem se bavil s lidima co je jezdí na CATech... U těžších aut je to prý háklivější na venkovní teplotu a způsob jízdy, málokdy pak fungují o tolik lépe než pneu typu AD08R. Ale když se zadaří, tak lepí jako vzteklý >:-[] Takže až se naučím trošku více jezdit na okruhu (postupně se na tom pracuje), tak je taky zkusím ;-) -
Bully_ 27.02.15 21:35
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Leštění
Thomasino:
co je v kategorii UHP top zrovna v tomhle kvartale netusim, stejne to v kazdem testu vychazi jinak a za pul roku zase budou jine typy plastu. O tradeware, UTQG atd. atd. taky tak jednoznacne nejde. Kazde auto je jine, vazi jinak, takze i stejny plast bude na ruznych vozech fungovat ruzne. To si musis nechat poradit od majitelu stejnych vozu, nebo to vyzkouset casem sam.
BTW AD08R jsou prave z podobne kategorie, jako ty tvoje Micheliny, porad spis UHP. Ty Toyo R888 me docela zajimaji, vyzkousim je nekdy priste. Lidi je hodnoti podobne jako moje A048, jsou ale o neco malo levnejsi a navic pry lip drzi na vode. -
Thomasino 27.02.15 21:35
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Leštění
Bully - nechystáš se náhodou 23.5. až 25.5. (vč.pondělí) na Nordschleife? Nebo stejný víkend mrknout na SPA CLASSIC ?? Nebo o týden později na World Series by Renault ve SPA? -
Bully_ 27.02.15 21:13
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Leštění
Jasne, 1 cm na sirce pneu nijak dramaticky nepoznas, ale prinos pri brzdeni a trakci zrovna na okruhu to mit bude.
U ctyrkolky a s takovym vykonem, jako ma GT-R bude mit 3 cm navic mozna zhruba takovy prinos, jako u tebe ten 1 cm na Megane. Pri zpomaleni ale nejvic rozhoduje brzdeni predni napravy (co do ucinku, ne stability pri nem), takze 30 mm sirky plastu navic pujde poznat sakra hodne. Urcite ale vymenou za jine vlastnosti, prece jenom je kazde auto stavene na urcity rozmer pneu a tim, ze nekde pridas, jinde zase uberes, jestli chapes, jak to myslim. -
Thomasino 27.02.15 21:09
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Leštění
S tím zařazením celkem souhlas, úplně semislick to asi není, ale většinou se to tak už zařazuje. Ty Falkeny mají Treadware 200, Michelin Cup 2 mají 180 (stejně jako třeba AD08R), ale třeba Toyo R888 mají 100 !! Ale to je už docela extrém a taky fungují jen při správných teplotách. Ale ty CUP 2 prý fungují famózně, tak jsem na ně hooooodně zvědavý !! ;-) :-)
Samozřejmě jen Treadware není zdaleka všeříkající, důležitá je hlavně použitá směs. Úplně TOP jsou nyní prý nové Pirelli Tropheo R, ale taky o hodně dražší. Už tak stačí, že jedna guma CUP 2 stojí 6500,- :-(
Thomasino 27.02.15 21:04
Mimochodem, zrovna před pár dny jsem četl jak známej (Honza M.) co jezdí Carbonii s bílým GT-R taky ve skupině seriových aut (a občas vyhrává) změnil už před rokem šířku pneu z 255 na 285 a dorovnal na stejnou šířku jako má vzadu, takže nyní má všechny stejně široké, ikdyž z fabriky to bylo jinak. Prý nyní mnohem stabilnější na brzdách a při odbrždění :-! Ale je to samozřejmě úplně jiný typ auta. Je potřeba vyzkoušet co bude fungovat a co mě bude vyhovovat ;-) -
Bully_ 27.02.15 20:58
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Leštění
Thomasino:
mozna jenom nevis, co je rozchod kol, tady mas obrazek: [odkaz]
Semislicky urcite pridaji hodne, treba na Ringu je to rekneme v kategorii HH udajne +- 20 vterin (!) na kolo oproti UHP (i kdyz jsou o kus tezsi, nez UHP >:D ). Kazdopadne ty tvoje Micheliny jsou porad spis UHP, i kdyz je nekdo skatulkuje jako "Extreme Performance" misto "Ultra High Performance", o semislicky nejde. I ten Falken RT615K, co jsme vozili oba, byl semislick pouzitelny porad i na normalni jezdeni, mel porad relativne hodne tvrdou smes a nelepil tolik. Ale prorezani uz nebylo moc pouzitelne na vodu a samozrejme tepelna odolnost plaste a jeho vlastnosti na okruhu uz byly oproti UHP jinde. "Opravdovy" semislick je ale jeste dal. -
Thomasino 27.02.15 20:47
Tak to sorry, to mám asi pomíchané, já žiji v domnění, že rozchod kol je vnější strana každého kola :-O :-( Což je podle mě ten důležitý údaj ke stabilitě auta v zatáčkách 8-s
Takže v tom případě se bavíme o šířce auta na vnější straně pneu, což "teoreticky" ovlivňuje rychlost v zatáčce >:-[]
Pokud je rozchod na střed kola, což asi dává logiku, pak je větší jen o to ET, tedy 20mm... -
white label 27.02.15 20:41
Th
Konkrétně u té hodnoty rozchodu kol může být problém v tom, že jako rozchod se obvykle uvádí vzdálenost osy/středu kola levého a pravého, ne vzdálenost vnějších stran obou kol.
Takže je rozdíl jestli řešíš o kolik ti vnější kraj kola vyleze ven, nebo změnu hodnoty rozvoru.
Thomasino 27.02.15 20:16
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Leštění
Bully : 20 mm je jenom ET, ale pak počítej 2x 0,25" větší šířka disku (takže na rozchod jen polovinu). Nebo k tomu připočítej 5mm na každou stranu jako větší šířka pneu (jen polovina z 10mm na každé straně) :-) Ale jasně, jsou to celkem detaily, řidič zvládne udělat tolik chyb, že tohle je spíše "PLACEBO" efekt a dobrý pocit >:-[] >:-[]
Ale dobré semislicky pár vteřinek opravdu přidají ;-)