Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
Thomasino 28.02.15 13:09
« SRAZ 1.5.2015 ??
Bully - s tím srazem - 30.4. je ale běžný pracovní den :-O :-( My někteří chodíme do práce a šetříme dovolenou na dvoutýdenní výlet na NS a Spa ;-\ Co o den pozdějí 1.května? Nebo jde někdo do prvomájového průvodu? A máte nějaký nápad na místo srazu? Teda mimo obligátního Rožnova? >:-[]
Ale jedno místo u pěkných zakroucených okresek mě napadlo, a to na trase Bystřice pod Hostýnem - Hošťálková - Ratiboř : chata TESÁK , viz.:
[odkaz]
Je tam pěkné poježdění, tady z Jižní Moravy to není zase tak daleko, dokonce IUDEX to nemá moc daleko, o White Labelovi a Covenantovi ani nemluvě. DOkonce i Ronault, ať už pojede odkudkoli ze svých domovů to má rozumně daleko >:-[]
P.S.: Na GTI jsem měl 17" Potenzy RE050 (bez A), starší model, byly hlučné (Made by Poland). Ty RE050A byly ale novější a lepší, mimochodem na nich zajel rekordní kolo na Nordschleife Megane R.S. 265 Trophy v roce 2011 ;-) Takže úplně špatné asi nebudou. -
Bully_ 28.02.15 13:06
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Leštění
Ad Bridge RE050A- jsou to vyborne univerzalni gumy do normalniho provozu i na obcasne navstevy okruhu, porad s uchazejicim kilometrovym prubehem. Priprav se ale na tvrdou a nepohodlnou bocnici (= lepsi odezva na otaceni volantem + mensi zvykani gum v zatacce) a vyssi hlucnost, pokud by ti to melo vadit.
Vetsinou jsou ale pozitivne hodnocene ve verzi XL a hlavne ve verzi Made in Japan (coz potvrzuju i ja, mel jsem se zesilenou bocnici i bez ni). Majitele RE050A ze zemi puvodu jako Madarsko aj. rikaji, ze poznas horsi kvalitu, oproti japonskym originalum.
Edit- vyse zminene S001 jsou novejsi typ a mely by byt jeste o neco vic posunute smerem k "performance", pritom maji vyssi UTQG (280 vs. 140), takze by mely vydrzet i vic kilometru. I ty RE050A jsou ale vyborne :yes: -
-
Covenant 28.02.15 08:16
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Leštění
white label
Spíš až bude trochu hezky tak se někdy domluvíme na tom velkém parkovišti u benziny a aspoň omrkneš auto ze všech stran... Na náměstí, u pošty a u Alberta bych Cupry nikdy nenechal.....na to mám svojí starou ojetinu, která už od sut schytala pár zranění z boje...zvlášť ženské jsou na otevírání dveří mistryně ;-)
-
Bully_ 27.02.15 23:24
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Leštění
Asi tak, pro rekordy na Ringu je nepsane pravidlo pouzivat UHP plaste a ne semislicky. Navic klasicky semislick je opravdu celkem o nicem za mokra, takze pro takove univerzaly, jako jsou HH, se bezne nepouzivaji. A taky jak pise Thomasino, tezsi auto muze semislicky po kratke dobe prehrat, zatimco zase lightweight trida by s UHP pri razantni jizde zase ani moc nedrzela v zatackach.
Thomasino:
realna sirka behounu nema nic spolecneho s hustenim pneu, ani s sirkou rafku kola. Jde jenom o stycnou plochu plaste s vozovkou, ne o mereni plastu komplet i s ne/zdeformovanou bocnici.
Zkus namyslet misto toho srazu, ujal by ses toho? :-) At v Brne, nebo v okoli, idealne smer vychod :*) Klidne to spolu poresime pres SZ, at se v tom vyzname. To datum 30.4. by melo zustat. Jak se tak divam do kalendare, stejne asi nic jineho nevymyslim. Navic den na to je 1. maje, takze nikdo nemusime do prace :yes: -
white label 27.02.15 23:11
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Leštění
Cov
Nebyl, ale můj syn viděl novou červenou Cupru bez RZ na wapce na OMV a říkal, že v té červené vypadala dobře, tak mi docvaklo, žes to asi byl ty. Mohl ses stavit na kafe, ve všední dny máme do sedmi. -
iudex 27.02.15 23:04
Tak som sa práv dočítal (v mojej "čitárni" v nemenovanej malej miestnosti >:D ), že Focus RS bude mať v základe práve Michelin Pilot Super Sport a za príplatok Sport Cup 2. -
Thomasino 27.02.15 22:35
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Leštění
Někam mezi, nebo spíše mají asi nahradit ty Pilot Sport 2 :-) Jsou na takové normální sportovnější ježdění, občasná návštěva okruhu jim tolik nevadí. Ale CUP2 by měly na okruhu fungovat o dost lépe (doufám, že ne nadarmo si je Renault Sport i Seat vybral pro rekord na NS, ikdyž s R26.R měli tehdy Toyo R888). Třeba ty Pilot Sport 2 se tváří na okruhu celkem dobře, zvláště za chladnějšího počasí, ale jak je tepleji, během pár kol se přehřejí a začnou klouzat. Ale to je většina i slušnějších letních pneu.
P.S.: Prostě takový dvojkový Golf :-)
[odkaz]
-
Covenant 27.02.15 22:26
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Leštění
white label: Jo byl :-)
Jezdil jsem Val Mez, Bystřice pod Hostýnem, pak zase zpátky Valmez a až do Kroměříže a pak do Bytřice, Teplice a natankovat u Horalu na benzinu Vervu 100, nakonec jsem zkoušel na OMV jak půjde dolů špína co jsem nachytal od úterka jen obyč. vapkou, ale bylo už prd vidět...tak snad ráno uvidím jestli zase nezaprší.
Ty jsi tam byl tankovat W.L? -
Thomasino 27.02.15 22:13
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Leštění
Ty woe tak to jsi měl nějakou lepší výrobní sérii jak já >:D Já naměřil o 5mm méně >:D
...nebo jezdíš všechno podhuštěné jako kráva!! ;-)
To se někdo má, bydlet kousek od NS a SPA !!! :yes: SRAZ BY BYL SAMOZŘEJMĚ FAJN! -
Bully_ 27.02.15 21:54
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Leštění
Thomasino (vol.2-3 >:D ):
ty Falkeny jsem mel prave na behounu siroke 225-230mm, pri udavanych 225mm. Oproti tomu u vsech "normalnich" UHP, co jsem kdy mel, jsem pri udavanem rozmeru (stejnych) 225 nameril +- 205-max.210 mm, myslim tim realnou sirku behounu.
Naopak moje Yoko Advan A048 maji 215 (rozmer uvedeny 195! /50x16) a cca 245 (na bocnici uvedeno 225/45x17).
Na Nordschleife se urcite muzeme potkat, nemam to daleko, vlastne to same jako do Spa :-) Ale treba se uvidime uz na konci dubna, vidim to na srazik 30.4. v Brne. Ale to jeste napisu dopredu. Budu v CR, i kdyz jenom na prodlouzeny vikend. -
Thomasino 27.02.15 21:42
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Leštění
Je to samozřejmě jak píšeš, zrovna mám pocit, že u těch lehkých aut jako je Lotus či Caterham, se ty Toyo R888 a A048 chovají lépe, protože nemají tolik tendenci k přehřátí. Ale možná si to pletu, ale v podobném duchu jsem se bavil s lidima co je jezdí na CATech... U těžších aut je to prý háklivější na venkovní teplotu a způsob jízdy, málokdy pak fungují o tolik lépe než pneu typu AD08R. Ale když se zadaří, tak lepí jako vzteklý >:-[] Takže až se naučím trošku více jezdit na okruhu (postupně se na tom pracuje), tak je taky zkusím ;-) -
Bully_ 27.02.15 21:35
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Leštění
Thomasino:
co je v kategorii UHP top zrovna v tomhle kvartale netusim, stejne to v kazdem testu vychazi jinak a za pul roku zase budou jine typy plastu. O tradeware, UTQG atd. atd. taky tak jednoznacne nejde. Kazde auto je jine, vazi jinak, takze i stejny plast bude na ruznych vozech fungovat ruzne. To si musis nechat poradit od majitelu stejnych vozu, nebo to vyzkouset casem sam.
BTW AD08R jsou prave z podobne kategorie, jako ty tvoje Micheliny, porad spis UHP. Ty Toyo R888 me docela zajimaji, vyzkousim je nekdy priste. Lidi je hodnoti podobne jako moje A048, jsou ale o neco malo levnejsi a navic pry lip drzi na vode.

Mně se zdá, že Thomasino je měl Made in Romania..., vzpomínám si, že si ho tím Ron nějak dobíral...
Myslím, že i Thomasino psal, že byly spíš tužší a hlučnější.