Covenant 28.02.15  14:48

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Leštění

white label
    V takovém případě byla ta ženská pěkná pí*ča a poslal bych jí do patřičných mist ;-)

white label 28.02.15  14:40

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Leštění

>:-[]
    Navíc, bohužel i tady fungují Marphyho zákony, takže člověk na jednu stranu zbytečně "buzeruje" někoho, kdo tam zaparkovat vlastně může, ale ten co tam opravdu nemá co dělat, mu naopak uteče. Kolikrát jsem se jen někoho slušně zeptal, jak dlouho tam míní parkovat, a on na to, že si u nás (někdy) něco koupil v dárkové, tak co se starám. Tak mu na to řeknu, že kdybych se nestaral vůbec, tak tam nemá kde zaparkovat ani na tu chvilku, kdy si jde něco koupit.
    Někdy si říkám, že v důchodu napíšu knihu o všední lidské blbosti. Např. zavíráme bar, mříž je stažená minimálně do poloviny a vytírá se celý vstup. Každému aspoň trochu normálnímu dojde, že je zavřeno, ale lidi běžně jdou jako by nic, doslova podlezou mříž a rovnou do baru, přičemž skáčou doslova přes hadru na smetáku. Minulou sobotu nám jeden chlap vlezl do čerstvě vytřeného vstupu v zablácených botách a Míša tam ještě vytírala vchod, tak se ho slušně zeptala, proč to celé pošlapal, když je mříž stáhlá dolů a je jasné, že je zavřeno. Na to jeho manželka na ni z chodníku zařvala: "Je to vaše práce, tak si to vytřete znovu!"
    I tak se "lidi" umí "omluvit". :-O 8-s

foto woody-alien

woody-alien 28.02.15  14:15

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Leštění

wl: To je mi jasný....a bez domluvy po telefonu s tebou bych si to nejštrejchl, ale byla to jedna z těch životních situací, které nejlépe vystihneš písničkou. Zastavíš, chvilku ještě necháš běžet motor,mrkneš do zrcátka a už si můžeš začít zpívat refrén. >:D

white label 28.02.15  13:56

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Leštění

w-a
    Tak tos měl zrovna "štěstí", na druhou stranu, pokud bychom si to parkoviště aspoň trochu nehlídali, bylo by za chvíli stabilně plné aut, které tam vůbec nemají co dělat, a k vůli tomu jsme si zahradu nezkracovali, ani neinvestovali do dlažby. Lidi jsou dnes strašně oprsklí a na nějaké psané zákazy prostě kašlou, my tam třeba na chvíli tolerujeme lidi, co si jdou pro dítě do vedlejší školky apod., na druhou stranu se najde hodně drzých lidí, co tam zastaví jen aby nemuseli platit za parkování na placených parkovištích a klidně přijdou třeba až za 8 hodin apod. 8-s ;-)

Thomasino 28.02.15  13:47

« Re: Sraz 30.4. nebo 1.5.

Tak uvidíme co ostatní na ten sraz. Navečer 30.4. můžeme tady někde v okolí (Slavkov, Brno) zajít na kafe spolu, pokud budeš mít čas a chuť. A pokud by byl zájem, toho 1.5. dáme větší srázek (kolem 5-7 lidí?), místo sraz je mi jedno. Klidně jiné místo, ať to nemá BULLY moc daleko, pokud je tu jednou za uherský rok a nemá moc času (Uherské Hradiště, Kroměříž...).
    Dávejte návrhy a vyjádření kdo to 1.5. zvládá. Návrh času teda na 15 hod?

foto woody-alien

woody-alien 28.02.15  13:32

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Leštění

wl: Jj, tvoje parkoviště je fajn. Na náměstí bývá někdy natřískáno. Ovšem posledně, co jsem tam byl ještě s Mondeem, jsem zastavil a hned na mě vyběhl tvůj tatínek. >:D Naštěstí mě vzápětí poznal (a maminka taky). Jinak jsem měl odtah aniž bych ho potřeboval. A to je u Fordů unikát. >:-[]

Jinak už jsem to psal - moje Potenzy S001 jsou Made in Poland a zatím můžu říct tak maximálně, že na námraze kloužou. >:D Dneska (teplota mezi 2 a 5 stupni nad nulou) už to bylo o několik řádů lepší. ;-)

Covenant 28.02.15  13:26

« Re: SRAZ 1.5.2015 ??

Chata tesák v pohodě, ale já přijedu kdekoli i datum nechám na vás, podřídím se většině, aby se nás sešlo co nejvíc... i když s ohledem na Iudexe by to nemělo být zase až někde v Chebu ;-)

PS: díky chlapi za zhodnocení gum, jinak mám 235x35 ale o Japonsku si můžu nechat zdát...je to made in Poland.

Bully_ 28.02.15  13:25

« Sraz 30.4.

Thomasino:
    po zkusenostech z minula si nemyslim, ze by to mohla byt nejaka masovka, tak jsem predpokladal, ze bude stacit se proste sejit nekdy k veceru, po praci?
    Pokud by se nas ale (doufam) prece jenom sejde vic, pak klidne i v ten patek 1.5., pokud to bude pres den a ne vecer. Jenom to budu mit (v pripade te Bystrice) o kousek dal a hlavne mam prave krome ctvrtka dost nabity program, tak bych se bohuzel nemohl zdrzet tak dlouho, jak bych asi chtel.

white label 28.02.15  13:12

Bully
    Mně se zdá, že Thomasino je měl Made in Romania..., vzpomínám si, že si ho tím Ron nějak dobíral...
    Myslím, že i Thomasino psal, že byly spíš tužší a hlučnější.

Thomasino 28.02.15  13:09

« SRAZ 1.5.2015 ??

Bully - s tím srazem - 30.4. je ale běžný pracovní den :-O :-( My někteří chodíme do práce a šetříme dovolenou na dvoutýdenní výlet na NS a Spa ;-\ Co o den pozdějí 1.května? Nebo jde někdo do prvomájového průvodu? A máte nějaký nápad na místo srazu? Teda mimo obligátního Rožnova? >:-[]
    Ale jedno místo u pěkných zakroucených okresek mě napadlo, a to na trase Bystřice pod Hostýnem - Hošťálková - Ratiboř : chata TESÁK , viz.:
    Je tam pěkné poježdění, tady z Jižní Moravy to není zase tak daleko, dokonce IUDEX to nemá moc daleko, o White Labelovi a Covenantovi ani nemluvě. DOkonce i Ronault, ať už pojede odkudkoli ze svých domovů to má rozumně daleko >:-[]

P.S.: Na GTI jsem měl 17" Potenzy RE050 (bez A), starší model, byly hlučné (Made by Poland). Ty RE050A byly ale novější a lepší, mimochodem na nich zajel rekordní kolo na Nordschleife Megane R.S. 265 Trophy v roce 2011 ;-) Takže úplně špatné asi nebudou.

white label 28.02.15  13:06

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Leštění

Cov
    Ty měl Thomasino z výroby taky, na G6 GTI v rozměru 225/45/17".
    iudex a woody mají sice taky Potenzy, ale S001.

Bully_ 28.02.15  13:06

Ad Bridge RE050A- jsou to vyborne univerzalni gumy do normalniho provozu i na obcasne navstevy okruhu, porad s uchazejicim kilometrovym prubehem. Priprav se ale na tvrdou a nepohodlnou bocnici (= lepsi odezva na otaceni volantem + mensi zvykani gum v zatacce) a vyssi hlucnost, pokud by ti to melo vadit.
    Vetsinou jsou ale pozitivne hodnocene ve verzi XL a hlavne ve verzi Made in Japan (coz potvrzuju i ja, mel jsem se zesilenou bocnici i bez ni). Majitele RE050A ze zemi puvodu jako Madarsko aj. rikaji, ze poznas horsi kvalitu, oproti japonskym originalum.
    Edit- vyse zminene S001 jsou novejsi typ a mely by byt jeste o neco vic posunute smerem k "performance", pritom maji vyssi UTQG (280 vs. 140), takze by mely vydrzet i vic kilometru. I ty RE050A jsou ale vyborne :yes:

Covenant 28.02.15  12:47

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Leštění

Oki tak se pak domluvíme, až bude aspoň trochu počasí.

Jinak na autě mám gumy POTENZA RE 050A ....máte s nimi někdo zkušenost jaké jsou?

white label 28.02.15  12:19

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Leštění

Cov
    To není problém, zezadu máme soukromé parkoviště.

Covenant 28.02.15  08:16

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Leštění

white label
    Spíš až bude trochu hezky tak se někdy domluvíme na tom velkém parkovišti u benziny a aspoň omrkneš auto ze všech stran... Na náměstí, u pošty a u Alberta bych Cupry nikdy nenechal.....na to mám svojí starou ojetinu, která už od sut schytala pár zranění z boje...zvlášť ženské jsou na otevírání dveří mistryně ;-)

Bully_ 27.02.15  23:24

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Leštění

Asi tak, pro rekordy na Ringu je nepsane pravidlo pouzivat UHP plaste a ne semislicky. Navic klasicky semislick je opravdu celkem o nicem za mokra, takze pro takove univerzaly, jako jsou HH, se bezne nepouzivaji. A taky jak pise Thomasino, tezsi auto muze semislicky po kratke dobe prehrat, zatimco zase lightweight trida by s UHP pri razantni jizde zase ani moc nedrzela v zatackach.

Thomasino:
    realna sirka behounu nema nic spolecneho s hustenim pneu, ani s sirkou rafku kola. Jde jenom o stycnou plochu plaste s vozovkou, ne o mereni plastu komplet i s ne/zdeformovanou bocnici.
    Zkus namyslet misto toho srazu, ujal by ses toho? :-) At v Brne, nebo v okoli, idealne smer vychod :*) Klidne to spolu poresime pres SZ, at se v tom vyzname. To datum 30.4. by melo zustat. Jak se tak divam do kalendare, stejne asi nic jineho nevymyslim. Navic den na to je 1. maje, takze nikdo nemusime do prace :yes:

white label 27.02.15  23:11

Cov
    Nebyl, ale můj syn viděl novou červenou Cupru bez RZ na wapce na OMV a říkal, že v té červené vypadala dobře, tak mi docvaklo, žes to asi byl ty. Mohl ses stavit na kafe, ve všední dny máme do sedmi.

Thomasino 27.02.15  23:06

A který si na něho pak objednáš? ;-)

foto iudex

iudex 27.02.15  23:04

Tak som sa práv dočítal (v mojej "čitárni" v nemenovanej malej miestnosti >:D ), že Focus RS bude mať v základe práve Michelin Pilot Super Sport a za príplatok Sport Cup 2.

Thomasino 27.02.15  22:35

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Leštění

Někam mezi, nebo spíše mají asi nahradit ty Pilot Sport 2 :-) Jsou na takové normální sportovnější ježdění, občasná návštěva okruhu jim tolik nevadí. Ale CUP2 by měly na okruhu fungovat o dost lépe (doufám, že ne nadarmo si je Renault Sport i Seat vybral pro rekord na NS, ikdyž s R26.R měli tehdy Toyo R888). Třeba ty Pilot Sport 2 se tváří na okruhu celkem dobře, zvláště za chladnějšího počasí, ale jak je tepleji, během pár kol se přehřejí a začnou klouzat. Ale to je většina i slušnějších letních pneu.

P.S.: Prostě takový dvojkový Golf :-)