Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
-
white label 02.03.15 14:16
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Sraz 30.4. nebo 1.5.
iudex
Potom ten amík zřejmě vyslovuje jinak i ten klobouk, resp. jak by jinak sluchem poznal rozdíl mezí kloboukem a něčím ostrým.
Podstatné nakonec je, že tys to vlastně vyslovil spisovněji, než on. >:-[] -
Brandon Walsh 02.03.15 14:15
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Sraz 30.4. nebo 1.5.
čo sa mňa týka s amíkmi a inými národnosťami sa mi rozpráva celkom v pohode, poviem si nevedia anglicky rovnako ako ty a ide to >:D HAT je typické americké slovo ani clarkson by nerozumel, že je reč o gti, ak mám na dróte prípadne osobne originál angličana som z toho vnútorne nervózny, raz za nami prišiel jeden obchodný cestujúci alebo ako to nazvať z anglicka, rozprával takou spisovnou angličtinou akoby ju sám vymyslel, s tým som po chvílke odmietol rozprávať a poslal som ho za riaditeľom, ten to taktiež dlho nevydržal >:D no na druhú stranu čo som mal česť s angličanmi dosť sme sa aj nasmiali, sú takí uvolnení -
iudex 02.03.15 14:06
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Sraz 30.4. nebo 1.5.
Ako správne píšeš, "Anglán". Amíci to vyslovujú "hat". Ale angličtina toho znesie, najviac ju podľa mojich skúseností dokážu ohýbať Francúzi a mimo Európy Kórejci a iní Ázijci, to sa človek sám seba pýta, akou rečou to vlastne hovoria.
Už som tu spomínal vtipnú knižku Merde! Rok v Paríži; do značnej miery je založená na jazykovom humore, viď ukážka:
Bernard smile nervously and began.
"Yam Bare narr, yam responsa bull ov communikasyon, er..."
Sh!t, I thought, didn't Jean-Marie say the meeting was going to be in English? How come some people were allowed to speak Hungarian?
Bernard of Budapest carried on in the same incomprehensible vein for a couple of minutes and then started to enunciate something which, to judge bu the look of acute constipation on his face, was of great importance. "Alok for wah toowa king wizioo".
Hang on, I thought. I don't speak any Central European languages, but I got that. He's looking forward to working with me. Holy Babel fish. It's English, Jim, but not as we know it. -
white label 02.03.15 13:35
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Sraz 30.4. nebo 1.5.
iudex
Nejsem žádný znalec angličtiny, ale hot se čte v angličtině spíš jako "hot", než "hat", je to něco mezi "o" a "a" (tzv. "obrácené a"), ale k "o" to má výslovností zřetelně blíž, tady si to můžeš přehrát:
[odkaz]
Pod "hat" ("haet") si anglán představí spíš kolobouk, čepici...:
[odkaz]
A třeba tady už ve druhé vteřině říká Clarkson poměrně zřetelně "hotheč", nikoli "hatheč":
[odkaz]
-
white label 02.03.15 11:46
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Sraz 30.4. nebo 1.5.
BW
Proto to Seat v angl. mluvících zemích nemá jednoduché, zákazníci mají strach, že místo celého auta dostanou pouze sedadlo... ;-)
Za to u nás dá spousta lidí spoustu peněz za svou "Škodu". :-) -
iudex 02.03.15 09:14
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Sraz 30.4. nebo 1.5.
S tou anglickou výslovnosťou je občas sranda, najmä ak my si ju prispôsobíme po svojom. Napríklad pojem hot hatch vyslovujem nesprávne ako hotheč a keď som tak raz chcel jednému Američanovi vysvetliť, aké mám auto, nechápavo krútil hlavou, až kým mu nesvitlo: Aaaah, HATHEČ, I see... >:D
Btw. dobré video, ako Rasťo Chvála skúša Audi TT quattro na snehu: [odkaz] -
Brandon Walsh 02.03.15 07:37
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Sraz 30.4. nebo 1.5.
včera som mal zaujímavú príhodu, šiel som okolo hotela a zastavil sa pri mne anglicky hovoriaci vozíčkar, že má v aute malý kufor a či by som mu poňho nešiel, dal mi do ruky koncernový kľúč a že na mňa počká, hneď ma napadli čierne historky o takzvaných mafiánskych štartéroch >:D ale reku človeku je ľúto, idem na parkovisko, pozriem na kľúč a tam žiaden znak, idem k nemu naspäť a cestou som našiel malé S, tak som sa opýtal či to je SEAT, pozeral na mňa o čom hovorím, potom povedal it is SÍET, začal som naňho podobným pohľadom pozerať ja a potom som tam zbadal Alteu, nikdy by ma nenapadlo, že to po anglicky volajú takto -
woody-alien 02.03.15 06:59
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Sraz 30.4. nebo 1.5.
BW: Ford je trochu specifický. Do své udávané kombinované spotřeby totiž významně zahrnuje ten nejčastější způsob pohybu svých vozů po silnicích. Takže neboj, přijde čas, kdy budeš hluboko pod 4 litry na 100. [odkaz]
>:D ;-) -
Brandon Walsh 02.03.15 06:10
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Sraz 30.4. nebo 1.5.
tak to ja mám na svojom litríku spotrebu 6,2 l, najazdené 1200 km a je pravda, že to ešte šetrím, zajtra sa plánujem priblížiť k 2000 ke a tým fázu šetrenia motora považujem za uzavretú >:-[] no som zvedavý kedy sa priblížim k udávanej spotrebe 4, niečo litra >:D