boost. 10.03.15 21:52
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ochrana laku
pot
Já mám čistič kůže Dodo Juice Supernatural Leather Cleaner [odkaz]
Nemám s kůží velké zkušenosti, neboť jsem nikdy předtím v autě kůži neměl (a už ani nechci), ale funguje nadmíru dobře. Mám béžovou barvu, takže všechno je vidět. Tady je 50/50 fotka; snad je ten rozdíl před a po vidět: [odkaz] [odkaz]
Nastříkal jsem přípravek, krouživými pohyby štětečkem "zpracoval", dokud se nevytvořila pěna a pak setřel MF hadrou. Občas to chtělo vzít vícekrát, no, ale jinak alles Gute. A špínu z volantu a řadičky to vzalo taky dobře. S luxováním jdeš na to dobře, ten bordel zapadlý někde u prošívání může kůži při pohybu hýždě osoby poškodit.
Co se protekce týče, koupil jsem Gtechniq L1. Není to žádný přírodní kondicionér, protože co vím, tak právě, že dnešní kůže v autech jsou chemicky ošetřené, tak tyto kondicionéry nefungují. Představuji si to, jakoby byly na povrchu kůže a prostě se nedostanou do ní. Myslím si, že tohle je tvůj případ. Ale nejsem v tomhle expert... V podstatě v ničem, ale to je na jinou debatu. >:D
Šest měsíců jsem kůži nečistil a za tu dobu auto najelo tak čtyři tisíce km. Na sedačce řidiče (která je v podsatě jediná užívaná...), bočnici sedáku, byly vidět lehké stopy po džínovině... Poškození od nasedání a vystupování se moc nevyhneš, byť i tomuhle má ten produkt zabránit. Nejlepší je si sedačku vždycky odsunout, abys tolik o bočnice nedřel.
Teď mám na kůži coating od GYEON, ale ještě jsem nesesbíral dostatečná data pro to, abych zhodnotil účinnost.
Abych nebyl out - taky jsem o víkendu dal auto do "pucu". Pokusím se nějakou fotku nahodit, až bude čas. :-) -
poterienko 10.03.15 21:20
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ochrana laku
Cov: Díky, DC samozřejmě znám a mrknu ;). Mě šlo spíše o to, jaký má být výsledek té péče? Kůži většinou vyluxuji a očistím obrouskama na zadky (bez alkoholu). Pak použiji ten kondicionér, ale trochu přemýšlím, jestli tím Sonaxem ta kůže nevysychá, protože po tom "tojoťáckým" se i lehce srovnaly takové ty omačkaniny v levém křídle sedačky, o které se tře zadek při nastupování.
WA: Na ignoraci jsem zvyklej, to je v poho :D. -
woody-alien 10.03.15 20:24
« Re: Ochrana laku vyřešena a co sedadla
pot: Abys nemyslel, že tě ignorujeme. ;-) Já vím o kůži prdlajz. V Mondeu i ve Vitaře to byla taková "jakokůže" a já ji nijak neošetřoval. Jen občas vyčistil nějakejma ubrouskama. Sice jsem dostal od jednoho bazaristy, kterej vozí lepší auta z Francie a uvádí je do "exkluzivního" stavu, takovou nějakou no-name tekutinu, ale bál jsem se to použít. >:D Snad ti poradí někdo jinej. -
Covenant 10.03.15 20:22
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ochrana laku
white label
Ty to zase zabil >:D ....ja tu dělám propagaci s fotkama, kde je vidět krásně ta hloubka, lesk a ty na mě s odrazkama >:-[]
poterienko:
mrkni sem jestli tam něco nenajdeš.... [odkaz] ..já jsem ošetřoval kůži tak, že jsem jí nejdříve vyčistil pěnou na kůži, ale ta jí částečně jako že vysuší a pak jsem jí vracel vláčnost a zakonzervoval balzámem s včelím voskem co se používá i na motorkářské kombinézy [odkaz]
woody-alien 10.03.15 19:27
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ochrana laku
Cov: To víš že neva, naopak, já nejsem štonc to vyfotit. ;-) S tím zaprášením souhlas, myslel jsem že po dnešní jízdě to zas bude jako po výbuchu sopky, ale když jsem přijel, tak se GTI v garáži vesele blejskalo.
Olej ještě neměním, až ke konci března. Počítám tak 4.500 až 5.000 km. -
Covenant 10.03.15 19:18
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ochrana laku
Takhle vypadá woodyho Gti po úpravě kamikaze....jen ho neleštil Matěj, ale nějaký Američan a má k tomu profi fotky..snad to neva woody ;-)
woody
Neser..já jsem se dnes s bídou došplhal na 1 tisíc a ty už měníš olej >:-[]
Jinak efekt bude na tvojí barvě i díky pigmentu ještě lepší ;-) ...u mne když to Jakub naleštil, tak to jakoby pocitově ztmavlo (krvavě sytější barva) a drží si to dýl lesk i po zaprášení z dnešních jarních cest.
poterienko 10.03.15 19:17
« Ochrana laku vyřešena a co sedadla
Opět zdravím komunitu.
Když tu tak probíráte péči (sakra, málem sem tam napsal "í") o auto, řešili jste někdo kožená sedadla?
Dřív jsem měl kondicionér od Toyoty, který sedačky vyčistil a vyživil, ty pak byly takové měkčí a hlavně matné (jako u nového auta). Nyní mám nějaké stříkadlo od Sonaxu a jediny vjemový efekt je, že sedadla kloužou jak namydlená.
Jak by tedy měla působit kožená sedačka po použití kondicionéru? -
woody-alien 10.03.15 18:52
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ochrana laku
Pánové, pardon, ale ježdění je mi bližší než diskuse. ;-) Stav tacho - 3690, směřuji k výměně oleje.
Takže popořádku - stálo to 10.000 + cesta 600 (100 km ke mě, 100 zpátky). Dnes bylo krásně a na slunci ten lak vypadá o hodně líp než předtím. Když pominu mikroškrábance které zmizely, lak (já ani nevím jak to říct) získal jakoby jiskru. Možná že u Covenantovy nemetalické červené je ten wow efekt ještě větší, ale změna je to znatelná i u téhle karbonové. Hloubka laku je teď taková, že se až bojím přiblížit, abych se v ní neutopil. >:D
Proč sem byl ochoten to zaplatit ? V prvé řadě to byly dobré reference, zejména aktuálně od Covenanta. Za druhé - s Mondeem jsem jezdil dvakrát ročně na voskování za cca 2t, tohle má vydržet 2 roky a tudíž to vyjde prakticky nastejno, navíc jsem s tím voskováním byl v poslední době nespokojenej - jak jim přibylo práce, tak to podle mě pěkně flákali. Matěj se s tím patlal od 9.00 do skoro sedmi večer. Tedy odečtěte si hodinu a něco na oběd, přece ho nenechám hladovět. ;-) A za třetí nejsem Ron, abych na údržbě auta rád trávil hodiny a dny a pevně doufám, že tahle aplikace udržování auta v přiměřeném vizuálním stavu ulehčí.
Že je ta krása prchavá, o tom mi nikdo nemusí nic vyprávět. Rány od šutrů to asi nezastaví. ;-)
PS: Mrknu se na fotky, jestli jsem aspoň částečně dokázal tu pomíjivost zachytit.
edit: No tak tady je to trochu vidět.
Leg 10.03.15 17:23
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ochrana laku
Iudex: ale áno, krása autá v tomto smere je pomerne prchavá. Onen zákrok z odkazu prebehol necelý rok po kúpe auta (v tej dobe bol, ako vidieť z obrázkov, lak v pomerne tragickom stave). Tak som ho dal vyleštiť a dať dokupy, kúpil som nové disky a auto konečne vyzeralo podľa mojich predstáv. Do mesiaca som mal v kufri hrdzavý Peugeot, auto dva mesiace v servise, z lakovne matné flaky po celom aute. Ich "odborné" odstránenie znamenalo výrazné mikroškrábance. Tak čo, aspoň mám nový nárazník. No a ten bol do roka nabúraný, poškrábaný a jemne prasknutý. Vtedy ma to prestalo baviť a odvtedy len umývam a voskujem. -
Covenant 10.03.15 17:13
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ochrana laku
Brandon
Tak dej pak vědět jak jsi spokojený..taky jsem nakoupil pár věci od chemiků na mytí a sušení ;-)
iudex
Výhoda toho našeho povlaku by mněla být právě ve snazším mytí a odpadnutí leštění...uvidíme dlouhodobě, zatím to funguje....už jsem nachytal první mouchy, tak jsem zvědavý jak půjdou dolů
>:-[] -
iudex 10.03.15 17:11
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ochrana laku
Ron: tak všetci chceme mať pekné auto, otázka je miera času a peňazí, ktorú si ochotný investovať do tak neproduktívneho trávenia voľného času.
Po jednej z tunajších "voskovacích" debát som podľahol a kúpil si karnaubský vosk od Sonaxu, ktorý stál násobne viac, ako Turtle Wax, ktorý som používal voľakedy. A dopadlo to tak, že nenačatý vosk stále trčí v garáži na polici. >:D Tak ma snáď zraz motivuje vyskúšať ho. :-) -
Brandon Walsh 10.03.15 17:10
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ochrana laku
cov to by som musel garážovať u otca, moje státie by tomu veľmi nepomohlo a bolo by celé zaprášené, jedna veľmi nekvalitná ilustračná fotka z prvej noci doma, ako vidno prejde okolo auta každý [odkaz] -
Brandon Walsh 10.03.15 16:58
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ochrana laku
po sklamaní z kvality laku som nad tým začal uvažovať aj ja, no keď si predstavím 700 Euro farba + 10 000 czk leštenie + 3kč za km do Popradu, to teda ochotný dať nie som >:-[] vyskúšam to cestou svojích rúk a chemical guys technológie, už som si aj nakonfiguroval prípravky k tomu potrebné a s objednaním počkám do výplaty >:D hádam nebude chabá a na zraze (1.5. ? ) budem pekný -
Ronault. 10.03.15 16:46
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ochrana laku
iudex: no, taky se k tomu snažím tak nějak přistoupit, ale láká mě to ;-\ Mimochodem, když lyžuješ s autem na sjezdovce, nediv se, že jsi ho málem rozbil >:D
Když jsem tady zmínil Favorita, tak koukám, že bych nebyl zdaleka exot. Když si někdo nechá za těžké peníze, které převyšují hodnotu auta tohle udělat na stařičké Corse: [odkaz]
Nebo na dodávce: [odkaz] -
iudex 10.03.15 16:34
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ochrana laku
Aj Ty, Brutus? :-O (na druhej strane čo sa čudujem, od predsedu Klubu leštičov a voskovačov sa to dalo čakať >:-[] ).
Ja k autu nemám až taký fetišistický vzťah, aby som do jeho čistoty vrážal také prachy (v nedeľu som na lyžovačke skoro rozbil auto, tak v kontexte uvedeného mi príde ochrana laku taká podenkovská). -
Ronault. 10.03.15 16:30
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ochrana laku
Legac, woody... a další...
Tééda, vy tomu dáváte. Já o weekendu klasicky auto navoskoval Turtle waxem, nadšeně z toho, že po zimě opět prokouklo a vy hned pro profíky... :-)
Vypadá to dobře, ale asi se mi nebude chtít tolik peněz vydat, přecejen je Megane spotřebák... ale... ošetřoval už Favorita? >:-[] >:D -
Leg 10.03.15 15:05
« Re: Re: Re: Re: Re: Ochrana laku
Hoši, OK, skoro každý tu má rovnaké auto (alebo aspoň auto s rovnakým motorom), chápem. Ale že sa o tie autá stará ten istý človek a pritom ste každý z iného kútu sveta, to je už fakt na zváženie. Ale rozumiem, že človek je tvor stádovitý a preto sa aj ja hlásim do klubu. [odkaz] >:D
Takže áno iudex, príde aj za tebou. :-)

Každopádně zítra se zastavím v lidlu - ubrousky na kůži za dvě piva, což je super a fungují dobře a pak v toy koupím to sperma na kůži za 240kč. S tím bokem sedačky už nic nenadělám, je to od předchozího majitele, ale sedadla nejsou naštěstí nijak podrábána nebo nedejbože roztrhané a chci to tak udržet po dobu používání A4.
Abych nebyl taky out, tak jsem taky auto dneska vypucoval - odmočení od bahna z quattro hrátek, ostříkání wapkou, šampón, houba a omytí. Následně utřetí ručníkem swedish quality. K tomu všechna sedadla tím sonaxem a auto je ready na páteční velkou svatbu, kde budeme opět fotit. Jen škoda, že jsem ztratil už druhou reklamu na dveře >:D :D.