Covenant 11.03.15  15:45

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ochrana laku

Bully_
    V poho Bully každý názor dobrý :yes: ...jen si přečti tohle vlákno [odkaz] dnešní vodou ředitelné laky zrají do 20 dní a pokud jdou z fabriky, tak už jsou přímo vypálené a neobsahují tužidla, narozdíl od toho když ti někdo opravuje lak po bouračce a ten pak zraje..tak že u nového laku na novém autě by to mnělo být ok ;-)

iudex
    Jakou barvu teď bez údržby na autě máš? >:-[]

foto iudex

iudex 11.03.15  15:43

Bully, dík, konečne niekto, kto mi potvrdil, že som spravil dobre, keď som celý rok kašľal na údržbu laku. >:D Ako hovorieva môj bratranec: najlepšie konzervuje súvislá vrstva špiny. >:-[]

foto Bully-

Bully_ 11.03.15  15:06

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ochrana laku

Covenant:
    rikejte a delejte si to samozrejme jak chcete :yes: Ja jenom pisu, jak by to melo byt spravne.

Covenant 11.03.15  14:29

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ochrana laku

Bully_
    V tom případě to porušuje i výrobce, který na kastli patlá přepravní vosk a jiné nesmysly, které pokud profík nesundá, tak stejně na autě zůstávají ;-) ..neviděl bych to tak černě...navíc pokud teď udělám mikrošrábanec, tak je to do té nanesené vrstvy a né do laku a když bude hluboký, tak je jedno jestli bude lak vytvrzený nebo ne, protože to projede vším...

foto Bully-

Bully_ 11.03.15  14:07

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ochrana laku

Vy vsichni, co si nechavate davat specialni ochranne vrstvy na uplne nova, jeste "tepla" auta. Vite, ze se nema pouzivat ani normalni vosk? Novy lak neni jeste nekolik mesicu vyzraly a vytvrzeny, touhle vrstvou ho uzavrete.

Covenant 11.03.15  12:45

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ochrana laku

Ty škrábance jsou bohužel většinou práce autosalonu...když auto přivezou strhnou folie, hodí ho rychle na wapku, pak nějaká brigádnice pošudlá kastli zanesenou houbou nebo levným mikrohadrem a je to v prd..

foto Brandon-Walsh

Brandon Walsh 11.03.15  12:25

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ochrana laku

Woody presne také mikroškrábance mám po celom aute aj ja, taktiež tá farba nevyzerá ako metalíza, dnes je krásne slniečko a auto vyzerá ako matte red >:-[]

woody-alien 11.03.15  09:28

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ochrana laku

Tak mi Cov poslal odkaz na FB. Jsou tam krásně vidět ty mikroškrábance, které jsem zcela jistě nezpůsobil já. Takže i obyčejná příprava na předání dá autu pořádně zabrat. ;-) Finální vzhled je ten bez SPZ...

poterienko 10.03.15  22:22

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ochrana laku

PS: Díky za obsáhlou reakci ;-)
    Každopádně zítra se zastavím v lidlu - ubrousky na kůži za dvě piva, což je super a fungují dobře a pak v toy koupím to sperma na kůži za 240kč. S tím bokem sedačky už nic nenadělám, je to od předchozího majitele, ale sedadla nejsou naštěstí nijak podrábána nebo nedejbože roztrhané a chci to tak udržet po dobu používání A4.

Abych nebyl taky out, tak jsem taky auto dneska vypucoval - odmočení od bahna z quattro hrátek, ostříkání wapkou, šampón, houba a omytí. Následně utřetí ručníkem swedish quality. K tomu všechna sedadla tím sonaxem a auto je ready na páteční velkou svatbu, kde budeme opět fotit. Jen škoda, že jsem ztratil už druhou reklamu na dveře >:D :D.

foto boost-

boost. 10.03.15  21:52

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ochrana laku

pot
    Já mám čistič kůže Dodo Juice Supernatural Leather Cleaner [odkaz]

Nemám s kůží velké zkušenosti, neboť jsem nikdy předtím v autě kůži neměl (a už ani nechci), ale funguje nadmíru dobře. Mám béžovou barvu, takže všechno je vidět. Tady je 50/50 fotka; snad je ten rozdíl před a po vidět: [odkaz] [odkaz]

Nastříkal jsem přípravek, krouživými pohyby štětečkem "zpracoval", dokud se nevytvořila pěna a pak setřel MF hadrou. Občas to chtělo vzít vícekrát, no, ale jinak alles Gute. A špínu z volantu a řadičky to vzalo taky dobře. S luxováním jdeš na to dobře, ten bordel zapadlý někde u prošívání může kůži při pohybu hýždě osoby poškodit.

Co se protekce týče, koupil jsem Gtechniq L1. Není to žádný přírodní kondicionér, protože co vím, tak právě, že dnešní kůže v autech jsou chemicky ošetřené, tak tyto kondicionéry nefungují. Představuji si to, jakoby byly na povrchu kůže a prostě se nedostanou do ní. Myslím si, že tohle je tvůj případ. Ale nejsem v tomhle expert... V podstatě v ničem, ale to je na jinou debatu. >:D

Šest měsíců jsem kůži nečistil a za tu dobu auto najelo tak čtyři tisíce km. Na sedačce řidiče (která je v podsatě jediná užívaná...), bočnici sedáku, byly vidět lehké stopy po džínovině... Poškození od nasedání a vystupování se moc nevyhneš, byť i tomuhle má ten produkt zabránit. Nejlepší je si sedačku vždycky odsunout, abys tolik o bočnice nedřel.

Teď mám na kůži coating od GYEON, ale ještě jsem nesesbíral dostatečná data pro to, abych zhodnotil účinnost.

Abych nebyl out - taky jsem o víkendu dal auto do "pucu". Pokusím se nějakou fotku nahodit, až bude čas. :-)

poterienko 10.03.15  21:20

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ochrana laku

Cov: Díky, DC samozřejmě znám a mrknu ;). Mě šlo spíše o to, jaký má být výsledek té péče? Kůži většinou vyluxuji a očistím obrouskama na zadky (bez alkoholu). Pak použiji ten kondicionér, ale trochu přemýšlím, jestli tím Sonaxem ta kůže nevysychá, protože po tom "tojoťáckým" se i lehce srovnaly takové ty omačkaniny v levém křídle sedačky, o které se tře zadek při nastupování.

WA: Na ignoraci jsem zvyklej, to je v poho :D.

woody-alien 10.03.15  20:24

« Re: Ochrana laku vyřešena a co sedadla

pot: Abys nemyslel, že tě ignorujeme. ;-) Já vím o kůži prdlajz. V Mondeu i ve Vitaře to byla taková "jakokůže" a já ji nijak neošetřoval. Jen občas vyčistil nějakejma ubrouskama. Sice jsem dostal od jednoho bazaristy, kterej vozí lepší auta z Francie a uvádí je do "exkluzivního" stavu, takovou nějakou no-name tekutinu, ale bál jsem se to použít. >:D Snad ti poradí někdo jinej.

Covenant 10.03.15  20:22

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ochrana laku

white label
    Ty to zase zabil >:D ....ja tu dělám propagaci s fotkama, kde je vidět krásně ta hloubka, lesk a ty na mě s odrazkama >:-[]

poterienko:
    mrkni sem jestli tam něco nenajdeš.... [odkaz] ..já jsem ošetřoval kůži tak, že jsem jí nejdříve vyčistil pěnou na kůži, ale ta jí částečně jako že vysuší a pak jsem jí vracel vláčnost a zakonzervoval balzámem s včelím voskem co se používá i na motorkářské kombinézy [odkaz]

foto white-label

white label 10.03.15  19:53

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ochrana laku

Cov
    Jinak ta americká verze nic moc, vpředu boční odrazky, vzadu bez LEDek, no performance...

woody-alien 10.03.15  19:27

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ochrana laku

Cov: To víš že neva, naopak, já nejsem štonc to vyfotit. ;-) S tím zaprášením souhlas, myslel jsem že po dnešní jízdě to zas bude jako po výbuchu sopky, ale když jsem přijel, tak se GTI v garáži vesele blejskalo.

Olej ještě neměním, až ke konci března. Počítám tak 4.500 až 5.000 km.

Covenant 10.03.15  19:18

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ochrana laku

Takhle vypadá woodyho Gti po úpravě kamikaze....jen ho neleštil Matěj, ale nějaký Američan a má k tomu profi fotky..snad to neva woody ;-)

woody
    Neser..já jsem se dnes s bídou došplhal na 1 tisíc a ty už měníš olej >:-[]

Jinak efekt bude na tvojí barvě i díky pigmentu ještě lepší ;-) ...u mne když to Jakub naleštil, tak to jakoby pocitově ztmavlo (krvavě sytější barva) a drží si to dýl lesk i po zaprášení z dnešních jarních cest.

poterienko 10.03.15  19:17

« Ochrana laku vyřešena a co sedadla

Opět zdravím komunitu.
    Když tu tak probíráte péči (sakra, málem sem tam napsal "í") o auto, řešili jste někdo kožená sedadla?
    Dřív jsem měl kondicionér od Toyoty, který sedačky vyčistil a vyživil, ty pak byly takové měkčí a hlavně matné (jako u nového auta). Nyní mám nějaké stříkadlo od Sonaxu a jediny vjemový efekt je, že sedadla kloužou jak namydlená.
    Jak by tedy měla působit kožená sedačka po použití kondicionéru?

woody-alien 10.03.15  18:52

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ochrana laku

Pánové, pardon, ale ježdění je mi bližší než diskuse. ;-) Stav tacho - 3690, směřuji k výměně oleje.

Takže popořádku - stálo to 10.000 + cesta 600 (100 km ke mě, 100 zpátky). Dnes bylo krásně a na slunci ten lak vypadá o hodně líp než předtím. Když pominu mikroškrábance které zmizely, lak (já ani nevím jak to říct) získal jakoby jiskru. Možná že u Covenantovy nemetalické červené je ten wow efekt ještě větší, ale změna je to znatelná i u téhle karbonové. Hloubka laku je teď taková, že se až bojím přiblížit, abych se v ní neutopil. >:D

Proč sem byl ochoten to zaplatit ? V prvé řadě to byly dobré reference, zejména aktuálně od Covenanta. Za druhé - s Mondeem jsem jezdil dvakrát ročně na voskování za cca 2t, tohle má vydržet 2 roky a tudíž to vyjde prakticky nastejno, navíc jsem s tím voskováním byl v poslední době nespokojenej - jak jim přibylo práce, tak to podle mě pěkně flákali. Matěj se s tím patlal od 9.00 do skoro sedmi večer. Tedy odečtěte si hodinu a něco na oběd, přece ho nenechám hladovět. ;-) A za třetí nejsem Ron, abych na údržbě auta rád trávil hodiny a dny a pevně doufám, že tahle aplikace udržování auta v přiměřeném vizuálním stavu ulehčí.

Že je ta krása prchavá, o tom mi nikdo nemusí nic vyprávět. Rány od šutrů to asi nezastaví. ;-)

PS: Mrknu se na fotky, jestli jsem aspoň částečně dokázal tu pomíjivost zachytit.

edit: No tak tady je to trochu vidět.

foto Leg

Leg 10.03.15  17:23

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ochrana laku

Iudex: ale áno, krása autá v tomto smere je pomerne prchavá. Onen zákrok z odkazu prebehol necelý rok po kúpe auta (v tej dobe bol, ako vidieť z obrázkov, lak v pomerne tragickom stave). Tak som ho dal vyleštiť a dať dokupy, kúpil som nové disky a auto konečne vyzeralo podľa mojich predstáv. Do mesiaca som mal v kufri hrdzavý Peugeot, auto dva mesiace v servise, z lakovne matné flaky po celom aute. Ich "odborné" odstránenie znamenalo výrazné mikroškrábance. Tak čo, aspoň mám nový nárazník. No a ten bol do roka nabúraný, poškrábaný a jemne prasknutý. Vtedy ma to prestalo baviť a odvtedy len umývam a voskujem.

Covenant 10.03.15  17:13

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ochrana laku

Brandon
    Tak dej pak vědět jak jsi spokojený..taky jsem nakoupil pár věci od chemiků na mytí a sušení ;-)

iudex
    Výhoda toho našeho povlaku by mněla být právě ve snazším mytí a odpadnutí leštění...uvidíme dlouhodobě, zatím to funguje....už jsem nachytal první mouchy, tak jsem zvědavý jak půjdou dolů
    >:-[]