Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
Ronault. 11.03.15 19:32
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ochrana laku
Já teda na autě moc mikroškrábanců i na slunci nenašel, to je pravda, možná by to ale MV s LED lampou (doufám, že nepoužívá let-lampu >:D ) viděl jinak.
Když mi ale auto přivezli na dvůr prodejny, tak jsem si zašel za prodejcem a říkám mu, že ať je to auto ani nenapadne rámci předprodejní přípravy prohnat myčkou, že to si raději auto převezmu špinavé. Tak mi líbili, že jezdí na ruční mytí a jelikož vím, kde je tady jediné ruční mytí a kdo jej tady dělá a že je šikovný s dobrou technikou, tak jsem Megana uchránil >:D
Jinak koukám, že jsem to udělal dobře, když jsem prvně auto navoskoval a pak, když mi museli lakovat ten práh a nárazník po mém drobném testu terénních schopností Megana, tak ty přelakované díly jsem před zimou (stalo se to nějak v listopadu) nevoskoval.
Spíše jsem po vašem upozornění, co je to ta pomerančová kůra, tu pomerančovou kůru našel minimálně na levých zadních dveřích. Jde to ale vidět jen při opravdu prudkém poledním slunci. -
-
Covenant 11.03.15 15:45
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ochrana laku
Bully_
V poho Bully každý názor dobrý :yes: ...jen si přečti tohle vlákno [odkaz] dnešní vodou ředitelné laky zrají do 20 dní a pokud jdou z fabriky, tak už jsou přímo vypálené a neobsahují tužidla, narozdíl od toho když ti někdo opravuje lak po bouračce a ten pak zraje..tak že u nového laku na novém autě by to mnělo být ok ;-)
iudex
Jakou barvu teď bez údržby na autě máš? >:-[] -
iudex 11.03.15 15:43
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ochrana laku
Bully, dík, konečne niekto, kto mi potvrdil, že som spravil dobre, keď som celý rok kašľal na údržbu laku. >:D Ako hovorieva môj bratranec: najlepšie konzervuje súvislá vrstva špiny. >:-[] -
Covenant 11.03.15 14:29
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ochrana laku
Bully_
V tom případě to porušuje i výrobce, který na kastli patlá přepravní vosk a jiné nesmysly, které pokud profík nesundá, tak stejně na autě zůstávají ;-) ..neviděl bych to tak černě...navíc pokud teď udělám mikrošrábanec, tak je to do té nanesené vrstvy a né do laku a když bude hluboký, tak je jedno jestli bude lak vytvrzený nebo ne, protože to projede vším... -
Bully_ 11.03.15 14:07
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ochrana laku
Vy vsichni, co si nechavate davat specialni ochranne vrstvy na uplne nova, jeste "tepla" auta. Vite, ze se nema pouzivat ani normalni vosk? Novy lak neni jeste nekolik mesicu vyzraly a vytvrzeny, touhle vrstvou ho uzavrete. -
Covenant 11.03.15 12:45
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ochrana laku
Ty škrábance jsou bohužel většinou práce autosalonu...když auto přivezou strhnou folie, hodí ho rychle na wapku, pak nějaká brigádnice pošudlá kastli zanesenou houbou nebo levným mikrohadrem a je to v prd.. -
woody-alien 11.03.15 09:28
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ochrana laku
Tak mi Cov poslal odkaz na FB. Jsou tam krásně vidět ty mikroškrábance, které jsem zcela jistě nezpůsobil já. Takže i obyčejná příprava na předání dá autu pořádně zabrat. ;-) Finální vzhled je ten bez SPZ...
[odkaz]

Zatim mam porad zimni pneu a naopak si pochvaluju, jak skvele klouzou >:-[] Se semislicky a pri te trakci zadokolky s rozlozenim hmotnosti totoznym jako 911ka mne to bude chybet.