Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 19.05.23  14:10

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hybridy a iná háveď

Dany: Ne že bych si to mohl koupit, ale stejně už vyhlížím inzerát na Caymana GTS Ruby Star Neo, co bude k odběru tak nějak přibližně v září. >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto Dany

Dany 19.05.23  06:55

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hybridy a iná háveď

Thom, to ako RC, M2, A110 ku Caymanu, alebo po ňom? :-O
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 18.05.23  14:14

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hybridy a iná háveď

iu...podobnou věc jsem řešil při koupi C-HR a bylo mě řečeno, že nemá cenu dávat keramiku tam, kde je fólie a opačně. Takže já skončil s folií na předku a kapotě a zbytek auta v keramice. Fólie stála 18 000 Kč s DPH a keramika 7 900.
    Ale keramika na fólii? O tom jsem neslyšel a ani dealer takovou věc nenabízel. Snad o tom ani nevěděl. Oni na tyto věci mají kontraktory. Ale jde to, jak jsem zjistil. [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 18.05.23  12:39

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hybridy a iná háveď

Trošku z iného súdka: v tom videu Rasťo Chvála dáva na svoju GR86 ochrannú fóliu a na fóliu keramiku. Oplatí sa to? Nie je to už v cene prelakovania karosérie? Čo som pozeral tak komplet auto do PPF fólie je tak 2-4t eur, keramika cca. 1500.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 18.05.23  12:03

No spíše se mi nechce dávat za auto 3 mega :-O To už raději za 2 mega novou M2 v červené nebo šedé, nebo Alpinku A110S. Pojedu zkusit tu A110S a uvidíme :-!
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 18.05.23  09:46

Tož já su s Tomem.....LC500 je moc "připláclé"....
    A M4 má jen "usraný" šestivál.... 
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 18.05.23  08:00

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hybridy a iná háveď

Tom: Tebe sa RC-F páči? Mňa teda dizajnovo zrovna neoslovuje, a to ani zvonka, o to menej zvnútra (to je ťažký oldschool). A pýtajú za to väčšie prachy, ako za M4 (ktorá je výkonovo/dynamicky niekde inde).
    Keď už, tak potom oveľa skôr LC500, to vyzerá futuristicky, pritom stojí len o trošku viac. Webpaja nad ním dokonca krátko uvažoval, keď mu spravili prekvapivú cenu, tuším okolo 80t eur.
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 17.05.23  19:52

Auto ešte není ale zvýšenie ceny už avizovali dopredu.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 17.05.23  17:26

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hybridy a iná háveď

SpyderFred - stále nic nevím :-O :'-(
    EDIT: Hmmm, tak už mi napsali, že se posouvá termín dodání na půlku září!! :-( Kua, kua..
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 17.05.23  17:21

tms....ok...ale musíš se dívat na značku. Poršáků bude v ČR na silnicích násobně víc než Lexusů. I když souhlasím s tím, že Lexus je "držák" zrovna tak jako "matka" Toyota....... :-! Možná i větší držák, protože se vyrábí pouze v Japonsku, kde na kvalitu víc dbají a myslím, že něco málo i v Kanadě pro americký trh.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 17.05.23  15:11

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hybridy a iná háveď

Tak ono jestli růžovo-fialový Cayman (Ruby Star Neo), ala Borůvka, nebo RC-F v TAKUMA Edition s křídlem (skoro stejný jako Track Edition), tak počet aut co bude jezdit po republice bude maximálně co napočítáš na prstech jedné ruky !! >:-[] >:D >:D
    To spíše to šedé RC-F bude méně nápadné a taky jich s Track Edition bude jezdit více >:-[] Ale ty LEXUSy vydrží neskutečně, i ty jejich osmiválce. Známej má IS-F už 13 let, najeto 330 tisíc !! Z toho i párkrát na Nordschleife a stále to jezdí a jezdí a jezdí... Jen to má prý malé brzdy...
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 17.05.23  14:08

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hybridy a iná háveď

tms.....no, já su moc zvědavý na nový C-HR. Jestli bude tak sexy jako představený koncept a pohodlný jako ten stávající, tak zvážím výměnu..... ;-) Ok...pohodlný...? Byli jsme jsme v pondělí v Brně v Olympii a jelikož jsou na D1 od Holubic stále kolony, tak jsme to vzali před Slavkovem na Tuřany po okreskách 2 a 3 třídy. No a tam se ukázalo, že GR Sport na 19" už až tak "pohodlný" není...myslím, že na zimu to budou Borbet 18" a celoročky.. >:-[]
    Lexus. Měl jsem kliku, že jsem v Motomachi plant v Toyota City, kde Lexusy vyrábí, strávil v roce 1991 3 týdny na školení. V tu doby se tam právě chystaly do prodeje první krásná Lexus kupátka. Mám album s fotografiemi. A ano, s několika masters Takumi (Lexus Takumi master craftsmen – or simply 'Takumi' – have a precious blend of skill and spirit. They're highly trained, with meticulous attention to detail. And they possess a true belief in excellence, stopping at nothing to achieve it. Each focuses on a particular element of the car-making process) jsem se tam setkal. Jednoho jsem znal z Austrálie, kde v 80 letech připravoval našemu závodnímu týmu TMCA v Melbourne motory pro jejich závodní Corolla Sprintery.
    [odkaz]
    [odkaz]
    Jeden z jeho motorů (4AGE 16V), se mě po ujetí předepsaných závodních km podařilo po součástkách získat pro můj projekt. Brácha mě motor pak doma poskládal, když byl u nás v roce 1988 na návštěvě v Melbourne. Brácha byl nejen dobrý závodník ale i špičkový motorář. Čest jeho památce. [odkaz]
    No, projekt se už bohužel nezrealizoval, protože nedlouho na to jsem se rozvedl a motor se musel prodat...tož tak.... >:-[]
    Lexus RC-F bych ale nekupoval. Je to v Česku moc velká rarita a to není pro majitele dobře. Zůstaň u 718 GTS a budeš happy..... ;-) >:D :-! >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 17.05.23  12:58

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hybridy a iná háveď

GTS už je vyrobené? Termín dodania?
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 17.05.23  12:00

« Re: Re: Re: Re: Re: Hybridy a iná háveď

Praděda - když máš tak rád Toyotu, tak jsem tam byl v neděli v Brně na "Toyota víkendu" a poptali jsme se na nové CH-R (představení asi v červnu/červenci) a vedle v Lexusu jsem okukoval moc pěkné RC-F TAKUMA Edition, s atmosférickým osmiválcem, karbon kapotou a střechou a nějakým doplňky, včetně křídla. Taky lehké kola, samosvor atd. S prodejcem jsme kecali, zajímal jsem se o krásný LC500, který mají ještě jeden volný vínový před faceliftem infotaimentu (nový bude dotykový) a který by uměli za 3,050 míče :-) No a tento RC-F ve speciální edici Takuma je nakonec také volný, ikdyž byl rezervovaný. Ale stojí už 3,2 míče >:-[] >:-[] (asi by uměli kilo sundat) Tak kdyby mi nevyrobili Poršátko, tak tohle RC-F bych si možná dovedl představit, ikdyž i taky váží hodně. Tady 4x foto: [odkaz]
    článek: [odkaz]
    "Lexus se zmiňuje, co všechno tady vlastně mistři Takumi dělali. Tak třeba vyvážení pístů a ojnic, vymezení záběru ozubených kol s přesností 0,01 milimetru nebo precizní ladění samosvoru. Abyste si svou Takumi Edition s ostatními nepletli, je vybavena emblémy, číselným označením a šedý odstín barvy laku karoserie Titanium Carbonide. Zájemci by neměli otálet."
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 17.05.23  10:51

« Re: Re: Re: Re: Hybridy a iná háveď

Freddie.....co je špatného na přiměřeném přispíváním k ochraně životního prostředí??? :-!
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 17.05.23  08:56

« Re: Re: Re: Re: Hybridy a iná háveď

Ty vieš ale pekne opísať aj ten "nudný" hybrid s cvt, ja taký dar nemám a zo slohu som bol vždy na hranici známok 4/5 >:D
    Skúsim niečo zosmoliť a snaď sa nájde aj nejaká rozumná fotka.
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 17.05.23  08:47

« Re: Re: Re: Hybridy a iná háveď

Speedfred: tak sem konečne daj fotku toho boxera s manuálom a zlatými kolesami, nech sa pokocháme všetci. A potom aj nejakú minirecenziu, predsalen to bude oveľa zaujímavejšie ako moja recenzia nudného ekoauta. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 17.05.23  08:43

« Re: Re: Re: Hybridy a iná háveď

"zároveň přispíváme k ochraně životního prostředí."
    Už aj ty?
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 17.05.23  08:26

« Re: Re: Hybridy a iná háveď

wa.....mě, po několikaleté prokrastinaci připadl C-HR hybrid jako univerzál ideální. Ok,...jako daily bych preferoval GR Yaris nebo 3dr Cooper S....ale...jelikož jsem už dosáhl věku průměrného dožití mužů v ČR, tak pro mě "daily" už přestal být aktuální.
    Proč zrovna C-HR? Líbí se mě i mojí soudružce. Pro dva "kmety" velikostně i výkonem ok i na delší cestování. N/V perfekt, ekonomický a zároveň přispíváme k ochraně životního prostředí. No, a je to Toyota, takže máme jistotu, že nás doveze až do krematoria..... ;-) >:D >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 17.05.23  07:45

« Re: Re: Hybridy a iná háveď

Má to manuál, boxer motor, zlaté kolá ale Subaru to není.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…