Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
pradeda777 18.05.23 14:14
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hybridy a iná háveď
iu...podobnou věc jsem řešil při koupi C-HR a bylo mě řečeno, že nemá cenu dávat keramiku tam, kde je fólie a opačně. Takže já skončil s folií na předku a kapotě a zbytek auta v keramice. Fólie stála 18 000 Kč s DPH a keramika 7 900.
Ale keramika na fólii? O tom jsem neslyšel a ani dealer takovou věc nenabízel. Snad o tom ani nevěděl. Oni na tyto věci mají kontraktory. Ale jde to, jak jsem zjistil. [odkaz] -
iudex 18.05.23 12:39
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hybridy a iná háveď
Trošku z iného súdka: v tom videu Rasťo Chvála dáva na svoju GR86 ochrannú fóliu a na fóliu keramiku. Oplatí sa to? Nie je to už v cene prelakovania karosérie? Čo som pozeral tak komplet auto do PPF fólie je tak 2-4t eur, keramika cca. 1500. -
iudex 18.05.23 08:00
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hybridy a iná háveď
Tom: Tebe sa RC-F páči? Mňa teda dizajnovo zrovna neoslovuje, a to ani zvonka, o to menej zvnútra (to je ťažký oldschool). A pýtajú za to väčšie prachy, ako za M4 (ktorá je výkonovo/dynamicky niekde inde).
Keď už, tak potom oveľa skôr LC500, to vyzerá futuristicky, pritom stojí len o trošku viac. Webpaja nad ním dokonca krátko uvažoval, keď mu spravili prekvapivú cenu, tuším okolo 80t eur. -
pradeda777 17.05.23 17:21
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hybridy a iná háveď
tms....ok...ale musíš se dívat na značku. Poršáků bude v ČR na silnicích násobně víc než Lexusů. I když souhlasím s tím, že Lexus je "držák" zrovna tak jako "matka" Toyota....... :-! Možná i větší držák, protože se vyrábí pouze v Japonsku, kde na kvalitu víc dbají a myslím, že něco málo i v Kanadě pro americký trh. -
Thomasino 17.05.23 15:11
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hybridy a iná háveď
Tak ono jestli růžovo-fialový Cayman (Ruby Star Neo), ala Borůvka, nebo RC-F v TAKUMA Edition s křídlem (skoro stejný jako Track Edition), tak počet aut co bude jezdit po republice bude maximálně co napočítáš na prstech jedné ruky !! >:-[] >:D >:D
To spíše to šedé RC-F bude méně nápadné a taky jich s Track Edition bude jezdit více >:-[] Ale ty LEXUSy vydrží neskutečně, i ty jejich osmiválce. Známej má IS-F už 13 let, najeto 330 tisíc !! Z toho i párkrát na Nordschleife a stále to jezdí a jezdí a jezdí... Jen to má prý malé brzdy... -
pradeda777 17.05.23 14:08
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hybridy a iná háveď
tms.....no, já su moc zvědavý na nový C-HR. Jestli bude tak sexy jako představený koncept a pohodlný jako ten stávající, tak zvážím výměnu..... ;-) Ok...pohodlný...? Byli jsme jsme v pondělí v Brně v Olympii a jelikož jsou na D1 od Holubic stále kolony, tak jsme to vzali před Slavkovem na Tuřany po okreskách 2 a 3 třídy. No a tam se ukázalo, že GR Sport na 19" už až tak "pohodlný" není...myslím, že na zimu to budou Borbet 18" a celoročky.. >:-[]
Lexus. Měl jsem kliku, že jsem v Motomachi plant v Toyota City, kde Lexusy vyrábí, strávil v roce 1991 3 týdny na školení. V tu doby se tam právě chystaly do prodeje první krásná Lexus kupátka. Mám album s fotografiemi. A ano, s několika masters Takumi (Lexus Takumi master craftsmen – or simply 'Takumi' – have a precious blend of skill and spirit. They're highly trained, with meticulous attention to detail. And they possess a true belief in excellence, stopping at nothing to achieve it. Each focuses on a particular element of the car-making process) jsem se tam setkal. Jednoho jsem znal z Austrálie, kde v 80 letech připravoval našemu závodnímu týmu TMCA v Melbourne motory pro jejich závodní Corolla Sprintery.
[odkaz]
[odkaz]
Jeden z jeho motorů (4AGE 16V), se mě po ujetí předepsaných závodních km podařilo po součástkách získat pro můj projekt. Brácha mě motor pak doma poskládal, když byl u nás v roce 1988 na návštěvě v Melbourne. Brácha byl nejen dobrý závodník ale i špičkový motorář. Čest jeho památce. [odkaz]
No, projekt se už bohužel nezrealizoval, protože nedlouho na to jsem se rozvedl a motor se musel prodat...tož tak.... >:-[]
Lexus RC-F bych ale nekupoval. Je to v Česku moc velká rarita a to není pro majitele dobře. Zůstaň u 718 GTS a budeš happy..... ;-) >:D :-! >:-[] -
Thomasino 17.05.23 12:00
« Re: Re: Re: Re: Re: Hybridy a iná háveď
Praděda - když máš tak rád Toyotu, tak jsem tam byl v neděli v Brně na "Toyota víkendu" a poptali jsme se na nové CH-R (představení asi v červnu/červenci) a vedle v Lexusu jsem okukoval moc pěkné RC-F TAKUMA Edition, s atmosférickým osmiválcem, karbon kapotou a střechou a nějakým doplňky, včetně křídla. Taky lehké kola, samosvor atd. S prodejcem jsme kecali, zajímal jsem se o krásný LC500, který mají ještě jeden volný vínový před faceliftem infotaimentu (nový bude dotykový) a který by uměli za 3,050 míče :-) No a tento RC-F ve speciální edici Takuma je nakonec také volný, ikdyž byl rezervovaný. Ale stojí už 3,2 míče >:-[] >:-[] (asi by uměli kilo sundat) Tak kdyby mi nevyrobili Poršátko, tak tohle RC-F bych si možná dovedl představit, ikdyž i taky váží hodně. Tady 4x foto: [odkaz]
článek: [odkaz]
"Lexus se zmiňuje, co všechno tady vlastně mistři Takumi dělali. Tak třeba vyvážení pístů a ojnic, vymezení záběru ozubených kol s přesností 0,01 milimetru nebo precizní ladění samosvoru. Abyste si svou Takumi Edition s ostatními nepletli, je vybavena emblémy, číselným označením a šedý odstín barvy laku karoserie Titanium Carbonide. Zájemci by neměli otálet." -
pradeda777 17.05.23 08:26
« Re: Re: Hybridy a iná háveď
wa.....mě, po několikaleté prokrastinaci připadl C-HR hybrid jako univerzál ideální. Ok,...jako daily bych preferoval GR Yaris nebo 3dr Cooper S....ale...jelikož jsem už dosáhl věku průměrného dožití mužů v ČR, tak pro mě "daily" už přestal být aktuální.
Proč zrovna C-HR? Líbí se mě i mojí soudružce. Pro dva "kmety" velikostně i výkonem ok i na delší cestování. N/V perfekt, ekonomický a zároveň přispíváme k ochraně životního prostředí. No, a je to Toyota, takže máme jistotu, že nás doveze až do krematoria..... ;-) >:D >:-[]