Dylan McKay 17.03.15 08:46
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: Od lowendu k prémii a zase zpátky
Brandon já jsem z mondea rozčarován. První co jsem si všiml, když jsem auto otevřel jsou neskutečně ven vypíčené rohy přístrojovky. To mi vadilo tak, že už jsem nenašel ani jedno + -
Brandon Walsh 17.03.15 08:34
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: Od lowendu k prémii a zase zpátky
dylan ako píše woody je to za príplatok a aj keby som mohol, nepriplácal by som za to ;-) čo hovoríš na nové mondeo ? mňa to teda veľmi nenadchlo a ani o jazdu som nežiadal aj keď sme napäto čakali kto to povie prvý >:D -
Brandon Walsh 17.03.15 07:11
« Re: Re: Re: OT: Od lowendu k prémii a zase zpátky
woody ja som sa ich pýtal, či si to môžem prehodiť sám, tak áno, riadiacia jednotka by sa s tým mala spárovať sama po naštartovaní, či sa môžu prehadzovať kolesá to neviem, ale teoreticky tiež by sa to mohlo v takom prípade preprogramovať automaticky -
woody-alien 17.03.15 06:55
« Re: Re: OT: Od lowendu k prémii a zase zpátky
Ron: Jo, to je možný. Přečetl jsem si o tom zpětně diskusi z loňského roku. Takže u nových modelů nejspíš Renault (Dacia) přejde na "volkswágenský" TMP+ , nicméně aktuálně je to takhle a majitelům to bude komplikovat život. Koneckonců i Zino s tím měl potíže, že vzdal nákup 17" disků podle svého výběru. Dokker přijde na letních hliníkách a na zimu bude brácha brát plecháče. Co říkal, tak se dohodli tak, že si koupí gumy a na disky mu to kompletně namontujou i s těma ventilkama v servise. Na Dacii ty ventilky nejsou drahý, kolem 400 Kč za kus. Jestli jsou to OE originály nebo univerzály (programovatelné nebo předprogramované), to netuším. Ale jedna věc mi jasná není. Musí se v tomhle případě při záměně celých sad (zimní za letní, letní za zimní) něco nastavovat v servise nebo si to můžeš přehodit sám ? A lze zaměnit jednotlivá kola, např. pravé přední dát na pravé zadní a naopak, aniž bych kvůli tomu musel do servisu ?
Pro mě je každopádně ten systém TMP+ daleko přijatelnější. Přesné hodnoty tlaku nepotřebuju, únik mi to dát vědět a v ničem mě to neomezuje. Kalibrace (reset po manuálním doplnění a naměření tlaků) je dílem okamžiku. Nevím tedy, jestli to zvládá případ, kdy unikne stejné množství tlaku ze všech pneu, tudíž teoreticky neexistuje měřitelná odchylka mezi jednotlivými koly, ale tlak v pneu stejně pravidelně kontroluju. -
Brandon Walsh 17.03.15 06:18
« Re: Re: OT: Od lowendu k prémii a zase zpátky
Ron taktiež som to riešil na FoFa a neoplatí sa ti mať jednu sadu kolies, pretože to zničíš, taktiež, keď si zoberieš nie malú sumu za prezutie dva krát do roka, nakoniec som našiel Ford predajňu, ktorá s tým veľké drahoty nerobila a vyšli mojej nechuti v ústrety a za cenu jedného mi predali 4 kusy, keďže som bral originálne disky
k tomu filmu americký sniper taktiež odporúčam, s manželkou sme na to išli v nočných hodinách, obaja sme sa báli, že zaspíme no príbeh nás veľmi chytil, ja som ani nevedel, že to je podľa skutočnosti a nedokážem pochopiť ako ho "dal dole" na 1,9 km (alebo koľko bolo to už dávno) :yes: -
white label 16.03.15 23:32
« Re: Re: OT: Od lowendu k prémii a zase zpátky
U Audi se k systému TMPS dají (jako ND) koupit zvlášť ventilky a zvlášť snímače. Samotné ventilky k TMPS nejsou drahé a doporučuje se měnit je při každé nové sadě pneumatik, tedy stejně jako běžné ventilky. Snímače/baterie v nich mají mít životnost cca deset let. Vzhledem k celkovým servisním nákladům se nejedná o nic dramatického.
V Německu se dá objednat druhá sada (zimních) kol přímo z výroby a pokud je vůz TMPS vybaven, jsou ventilky a snímače k TMPS i na druhé sadě kol bez navýšení ceny za ně. -
Ronault. 16.03.15 22:36
« Re: OT: Od lowendu k prémii a zase zpátky
Tak podle mě nejde Renault celkově těmi vysílajícími ventilky, ale budou jen na modelech uvedených na trh před tímto skvělým brusellským nápadem.
My měli ty ventilky na Laguně. Prvních asi 6 let (a těžko říct kolik kilometrů, ale asi tak 220t km) to fungovalo dobře, pak se postupně odporoučely dva ventilky, resp. jejich těsnění a systém taťka raději vypojil. A to bylo jedno z prvních aut, co takovou výbavu vůbec mělo, takže počítám, že za těch 14 let od uvedení Laguny II to Renault ještě vylepšil a pokud bude brácha takhle měnit auta jak mění, vůbec nemusí mít strach. Problém vidím při přezouvání. Při ceně disků a k tomu těch ventilků se asi nebude vyplácet mít dvě komplet sady kol, ale prostě přezouvat na jedněch discích dvě sady gum. -
woody-alien 16.03.15 22:05
« OT: Od lowendu k prémii a zase zpátky
Tak prakticky přesně po 14 týdnech od objednávky volal dnes bratrovi prodejce, že mu dorazil nový vůz. Tím pádem končí období cca 2.5 roku, kdy se namlsal prémiovou ix20 >:-[] , a vrací se zpět do společnosti podstatně skromnější, ke značce, kterou bohužel nezdobí svatozář a před níž se ani soused z Boleslavi necítí tak moc malinký. >:D
Dacia Dokker Stepway 1.2 TCE 85kW, barva modrá Azurite, 16" hliníky, v podstatě přesně tohle. [odkaz]
Přebírat si to bude v pátek, pokud budu mít čas, tak bych se přijel podívat. Zřejmě stylově, abych netrhal partu - tedy GTIčkem. >:-[]
První věc, co jsme řešili, je funkce měření tlaku v pneumatikách. Zatímco mého Dokkera se to ještě netýkalo, teď už to tam bude a podle všeho jde Dacia (Renault) cestou "vysílacích" ventilků. To jsem na to tedy zvědav. -
white label 16.03.15 16:04
« Re: Re: OT filmová vložka
w-a
Nj, nekonečné seriály typu Ordinace prostě nemají konkurenci. ;-)
Jinak moje žena taky zásadně nechodí na válečné a akční filmy, ale tady znala ten příběh a po ukázkách řekla, že by na to šla... a zklamaná určitě nebyla.
A s tím, že: "I přes často velmi jednoduchej příběh dokáže udržet diváka v pozornosti celou stopáž filmu a herce "donutit" k opravdovým výkonům.", zcela souhlasím, a platí to i v tomto případě. Ona už samotná upoutávka je hodně dobře střižená. -
iudex 16.03.15 09:23
« Re: Re: OT filmová vložka
woody: áno, Whiplash je film presne pre Teba ako fanúšika hudby. Ale i ja ako hudobný analfabet som musel oceniť, aká náročná hudba je jazz. Plus herecký výkon T.J.Simmonsa bol fascinujúci, Oskara získal absolútne zaslúžene. [odkaz]
Emel: tak severská vlna mi nie je úplne blízka, na druhej strane som teraz počul dobré referencie na Boj snežného pluhu s mafiou, tak to niekedy pozriem: [odkaz]
V rámci oskarových filmov mám ešte nachystané na pozretie Birdmana a Foxcatcher.
P.S. Dnes som prišiel na ďalšiu nevýhodu umývania auta v umyvárke: môže to človeka zavrieť vo vnútri a neumývať. >:-[] To sa mi práve stalo a musel som čakať, kým dofičal majiteľ a celé to reštartoval. -
woody-alien 16.03.15 08:23
« Re: OT filmová vložka
iudex: Whiplash mi nějak unikl, zkusím to napravit. Tuhle kategorii filmů mám moc rád, namátkou slavný Eastwoodův "Bird" [odkaz] nebo celkem málo známý TV film "Lush Life" [odkaz]
wl: No, na Snipera nebožku do kina asi nevezmu, přestože si na Eastwooda coby režiséra docela potrpím. I přes často velmi jednoduchej příběh dokáže udržet diváka v pozornosti celou stopáž filmu a herce "donutit" k opravdovým výkonům. Pokud v TV opakujou Mystic River, dokážu se zříct i premiérového dílu "Ordinace", a to už je co říct. >:D -
white label 15.03.15 12:14
« Re: OT filmová vložka
Já byl pro změnu v pátek na životopisné akční válečné drama ("Americký sniper") a také mohu doporučit, není to samozřejmě nic pro "slečinky", ale celkově se to (podle mě) Eastwoodovi dost povedlo. :yes:
edit - dnes mě žena ukecala na Vybíjenou, a ta je naopak velmi slabá, podle předlohy a režiséra jsem (bohužel naivně) očekával úroveň/kvalitu někde mezi Románem pro ženy a Příběhem kmotra, jenže... těch 44% na ČSMFD tomu odpovídá, víc bych tomu nedal ani já.
Vlastně tím nejhezčím na celém filmu je Linda Bartošová, představitelka Simony Krainové ze školních let.