iudex 23.03.15 10:02
« Re: Re: Trip
Brandon: jedna dobrá správa pre Teba: AutoBild testoval Focus 1,0EB a po 100.000 km klasicky rozobral do šróbika a výsledok bol veľmi dobrý: motor v pohode, žiadne poškodenie či nadmerné opotrebenie a po rozobraní vyzeral veľmi zachovalo:
Hlavne netreba priamovstrek moc dusiť, aby sa nezaniesol: [odkaz]
woody: k tým susedom: no práve to bol pomerne problém, sused nedávno vyrúbal živý plot medzi našimi pozemkami a dosť som stratil súkromie, hlavbe keď je teraz na jar stále v záhrade, preto som sa dlho nevedel odhodlať k tomuto foteniu. Nakoniec si vyčíhal hodinu v nedeľu, keď bol práve v kostole, aby som to stihol cvaknúť. >:D -
woody-alien 22.03.15 18:53
« Re: Re: Re: Re: Prihlásenie do fotosúťaže
pot: Jako můžeme to zkusit, proč ne. Dá se založit nová recenze jako "kecací" platforma a uvidíme, jestli se to ujme. Ale Fotosoutěž není "můj koutek".... ;-) Můj koutek je momentálně sedadlo s jakýmsi babičkovským vzorem látky. >:-[] -
woody-alien 22.03.15 14:33
« Re: Re: Re: Trip
Cov: Jasně, ty důvody pro volbu mezi man a DSG nikdy nebudou plně srovnatelné. Pro někoho je to auto víc "víkendovka", pro mě zas spíše daily-car. Jistý je jedno, i s automatem se dá pěkně vyblbnout a přináší pro mě velké výhody stran toho obyčejnýho používání. Takže spokojení můžem být oba. >:-[] -
Covenant 22.03.15 14:20
« Re: Re: Trip
woody:
No ten styl dálnice jak popisuješ jsem taky tak jel a vyšplhala se na 9 litrů. Co vím, tak Jakubovi Rejlkovi cupra v manuálu přišla trochu ostřejší něž s Dsg, když s ní řádili ve Španělsku, tak vše má své + a -. Navíc gumy mám 235 ty 225, tak to je od každého trochu a pak ta spotřeba je malinko jiná.
Tenhle delší výlet jsem udělal taky proto, abych najel co nejvíc km v klidném režimu a co nejdřív zajel...nebaví mě se moc krotit a počítám, že dlouhodobá u mě časem bude stejně tak 10litrů :-)
...na druhou stranu kolega z Kladna, co tu má červenou Cupru v manuálu je s dlouhodobou na 7,8 a má jí tak od začátku, jezdí spíš delší tratě (najeto cca 15 tisíc), tak až přihodím ještě tak 2000km, budu už vědět na čem jsem.
Jo protože v Čechám pršelo a projížděl jsem úsekem kde se stavělo, tak je zadek zasraný takovým tím jemným blátíčkem a pískem..detailng nedetailing...a můžu mýt na předváděčku znova >:-[] -
woody-alien 22.03.15 13:53
« Re: Trip
Cov: Jižní Čechy mám v oblibě, tam se daj najít opravdu pěkný silničky. Takže shrnuto -pěknej výlet sis udělal. ;-) Ta tvoje spotřeba mě ještě znovu vrací k převodům man vs. DSG. Když jedu s DSG "normál jízdu" po okreskách, tak se mi spotřeba dostává pod 8 litrů. Zajímavé na tom je, že nájezd na dálnici a jízda 140 tacho plus "situační" zrychlování (tzn, jedeš v pravým 140 tacho, blížíš se k autu před tebou a v levým vidíš auto, který by tě "skříplo", tak na to hamtneš, zrychlíš, předjedeš auto před sebou, zařadíš se do pravýho a zvolníš zase na 140) průměrku nijak dramaticky nezvedá. Pořád jsem v pohodě pod 8.5. Takže v tomhle je ta dlouhá šestka opravdu dobrá věc. Ostatně konečně jsem doplnil data na spritmonitoru, tak je to vidět. [odkaz] -
Covenant 22.03.15 13:30
« Trip
Tak jsem si i v rámci zajíždění udělal výlet. V sobotu jsem to vzala do Kroměříže po okreskách, pak na dálnici po Humpolce, kde jsem sjel směr Tábor, Sezimovo Ústí a pak České Budějovice. Po okreskách při normál jízdě 8,2-8,4.. dálnice to pak zaokrouhlila s lehčí nohou na 9 litrů.
Dneska jsem to vzal směrem na Prachatice pak Písek, Humpolec a zase na Moravu, dohromady cca 800km... ;-)
Brandon Walsh 22.03.15 10:49
« Re: Prihlásenie do fotosúťaže
iudex parada >:D takto nejak to vyzerá keď si kúpiš gti a parkuješ ho v sobotu v noci pred bytovkou >:D
Leg ako píšeš sealant chráni lak no odporúča sa dať naňho ešte tvrdý vosk, aby si chránil ten sealant ;-) taktiež hra svetla na tom laku bude po vosku o level vyššie, najlepšie je postupovať anglicky povedané neviem to prekladať >:D glaze, sealant, wax v reči chemical guys napríklad wet mirror finish, jet seal, lava, samozrejme bez predchádzajúcej prípravy laku a strojného leštenia to efekt mať nebude
Ron tak ku kolesám odporúčajú toto [odkaz] 5-10 minút nechať pôsobiť a najlepšie umývať takýmto tvarom [odkaz] ak nepomôže, tak orange degreaser, s tým môžeš ošetriť aj znaky auta [odkaz] no pozor treba ho riediť a veľmi som nerozumel v akom pomere no postrehol som niečo ako one to six >:D