Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 23.05.23  14:51

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hybridy a iná háveď

iu....nějak nerozumím jeho nářku nad zničeným motorem. Já měl zato, že Joe je v balíku, když může investovat šilióny na modifikacích M2C a pak to brát na track day.......V diskuzi pod videem mu jeden borec doporučil si pořídit 130i na blbnutí na okruhu.....ale místo v garáži bude asi pro něj problém..... ;-)
    Já jsem taky párkrát "money shiftoval", ale nikdy to motor neodnesl. Asi jsem neměl motor tak vytočený anebo jsem byl rychlejší na spojku.... ;-) S MPS sem šel jednou z vytočené 3 na 2 a motor "zanaříkal" pořádně, ale žádné "cvrlikání" se díky Bohu z motoru následně neozývalo. Tož Mazda kvality... :yes:
    Na Integře mě jednou prasklo malé ojniční ložisko a tam to jemně "cvrlikalo"....ale dalo se s tím ještě chvíli jezdit.... :-!
    Jo, řazení má Joe "hrubo" upravené. Mega short shifter. Měl jsem tu věc (ne tak radikální jako Joe) na několika mých vozech a protože jsou dráhy krátké a řazení o dost tužší, tak k tomu "money shiftu" může snadněji přijít. Je to zkrátka dobrý pomocník pro rychlejší přeřazení a udrží motor při přeřazení v "pracovních" otáčkách, ale jak Joe poznal, může být i zlý pán, když "things go wrong".... ;-\
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 23.05.23  10:34

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hybridy a iná háveď

Tak ty si dobrý oddiel, GTS ešte nevyrobili a ty už poškuľuješ po inej neveste.

Money shift ma teda pobavil, myslím výraz nie to čo sa mu stalo. Možno to bola aj jeho chyba keďže podľa videa má radenie upravené.
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 23.05.23  08:33

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hybridy a iná háveď

Dany: no keď inak nedáš... Ostatne aj GTI som predával až po tom, čo som kúpil nové gumy. >:D
    Inak ma včera zaujalo: Joe Achilles, ktorého sledujem na YT a ktorý asi vie šoférovať "trochu" lepšie než ja, si práve zničil motor na svojej M2, keď sa mu podarilo na okruhu preradiť z vytočenej štvorky do trojky (namiesto päťky). Proste a jednoducho zadrel motor. >:-[] 8-s To, že si zničil skvelé auto ma samozrejme neteší, ale je tu taký drobný pocit zadosťučinenia, že nielen ja s tým manuálom mávam občas problém (ako so samotnou bavoráckou prevodovkou, tak i s vlastnou občasnou neschopnosťou).
    [odkaz]
    Inak Angláni majú na to dokonca osobitný výraz, že "money shift", teda niečo v zmysle "veľmi drahé preradenie". A to naznačuje, že to nie je úplne zriedkavá vec.
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 22.05.23  20:33

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hybridy a iná háveď

Dany: Iudex, len to pekne prezuj. Nebudeš mi to snáď predávať na starých gumách
    >:D >:D >:D :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 22.05.23  20:20

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hybridy a iná háveď

Z ACZ TEST CTR...Ano, umí být pořádně tvrdý, to ale ke sportovnímu svezení patří. Jenže Civic Type R tak nějak neví, kdy s tím přestat. Svižná jízda je s tímhle autem vážně zábavná, leckdo ale používá hot-hatch i jako daily. Tedy auto, které o víkendu protáhnete na mosteckém autodromu, ale v pondělí ráno s ním odvezete děti do školky a cestou zpět se stavíte pro rohlíky a taveňák. A tady nastává kámen úrazu. Type R je totiž mimořádně tuhý za všech okolností. To, co při rychlých a zábavných přesunech oceníte, je při prostém přesunu z bodu A do bodu B spíš na škodu. Podvozek vás naklepává, kostky na náměstí byste dokázali napočítat s nulovou tolerancí, retardéry, ty jsou vůbec za trest. A to se nebavíme jen o městských nástrahách, podobná je situace i na sérii větších a menších nerovností. Nevím jak vy, ale já mám takových cest v okolí spoustu. A přiznávám, tu a tam jsem se vážně přistihl, jak z auta vystupuju vlastně docela rád. Hmmm.....???
  • « 00 Reagovat !

foto Dany

Dany 22.05.23  12:28

Iudex, len to pekne prezuj. Nebudeš mi to snáď predávať na starých gumách >:D
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 22.05.23  11:30

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hybridy a iná háveď

woody: je super, že si moto užívaš. :yes: Ono sezóna je v plnom prúde, dokonca moja dcéra bola včera na motovýlete (ako spolujazdec samozrejme). A aj label vyzerá byť nalomený na moto.
    Čo sa týka gúm, tiež už by som mal meniť, najazdil som na letných viac, ako woody či Dany. Stále ale špekulujem, či to má zmysel, alebo nie. Ak by som budúci rok niečo kúpil, tak dorazím existujúce Contíky. Ak ale 3ka zostane dlhšie, tak asi má zmysel vymeniť už na leto, nech mám poriadne obutie (vybraté mám už dávno, Goodyear Eagle F1 Supersport). Ale Tomova skúsenosť s Caymanom ("bude to síce drahšie, ale zato neskôr") moc optimizmu nedáva.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 22.05.23  10:54

Trnava....Gašparík....paštika.... :yes: :yes: :yes: [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Dany

Dany 22.05.23  08:06

woody, tiež som presedlával z SC5 na na PS4 a "to se nedá srovnat". To čo popisuješ pri štarte sa bude opakovať v každej disciplíne. Na suchu, na vode, keď sa ti ich podarí viac zahriať... a bonusom bude výdrž. Ja som odjazdil na SC5 25t km a na PS4 38t. Obidvoje zjazdené na cca 2mm. Teraz mám nazuté PS5 a určite sú o kus komfortnejšie (bočnica bola úplne mäkká) a subjektívne sa trošku zlepšili vlastnosti, ale ako hovoríš, je to na úrovni stará vs nová a po zime.
    CB, vymeniť olej a forever red. Čím som starší, tým viac oceňujem prácu japonských inžinierov v aerodynamickom tuneli, ale prilbu čistím tiež furt >:D

Odveci: v poslednej dobe ma nejak priťahujú stariny. Keď som bol minulý týždeň v Dornbirn-e, tak som sa stavil v múzeu Rollsa. Plánoval som aj BMW v Mníchove, ale prechádzali sme poobede v najväčších zápchach a nepodarilo sa mi prehlasovať spolucestujúcich. Už tak sme sa vrátili až ráno.
    Teraz cez víkend zas akcia classic cars s dobrou hudbou. Minimálne opáskované Mustangy a T1 sú Gašparíkové, ktorého paštiky Vám niektorým tak chutia:
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 21.05.23  20:51

woody !! :yes: :yes: >:D >:D >:D
    Ne, ne, buď bude A110S nebo zůstávám u GTS 4.0 :-) Ve středu je na Šumavě akce pro zákazníky Alpine a zkusím si A110S na 2 hodinky, pak se uvidí :-!
    DNESKA proběhl takový "malý" sraz na Ecce Homo :-) [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 21.05.23  20:38

Jen pro jistotu...........paráda......[odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 20.05.23  14:12

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hybridy a iná háveď

Pár novinek ze světa jízd jen tak pro radost. SSS dostal po 46.000 km nové botičky. Michelin Pilot Sport 4. V tom podivným rozměru 195/45 17" si moc nevyberete. Původní Continentaly CSC 5 toho měly vážně dost. První dojmy (od včerejška najeto cca 150 km) - komfort určitě není horší (řekl bych že lepší, ale musím to brát s rezervou, přece jen na těch Michelinech oproti CSC 5 v agónii je teď aspoň nějaká guma >:D ), hlučnost +- stejná. Konečně po čase můžu z klidu odstartovat trochu důrazněji, aniž bych hrabal a v pořádných zatáčkách teprve uvidíme.

S CB650R se blížíme k prvnímu servisu po 1.000 km. Objednanej jsem na příští týden. Motorka je zase něco jinýho, v rámci zajíždění jsem postupně zvyšoval "pracovní" otáčky a je to dost návykové. Obzvlášť když ten čtyřválec se skutečně probouzí až od 7.500-8000 otáček. Ne že by to ve středních otáčkách nejelo, teda alespoň pro mě znovuzačátečníka, ale nad tím mi začíná prostě Honda ujíždět pod *. >:-[]

Samozřejmě nemám bůhvíjaké srovnání s jinými stroji, obecně považovanými za zábavnější, ale já jsem ze spojení s touhle mašinkou zatím nadšenej. Reaguje vyloženě na pohled, mám pocit jako když jsem k ní přirostl (někdy i doslova, když přijedu z ranní vyjížďky po hodině a půl a venku je někde kolem 7°C, tak se nohám ze stupaček moc nechce >:D ) a je přesně taková, jakou jí v danou chvíli chcete mít. Městská, okresková, lážoplážová nebo řvoucí a zdivočelá.

Spotřeba se mi zatím pohybuje (pomalinku se spíš zvyšuje) kolem 4,6 l/100, což beru jako v pohodě. Majitelé skútrů a NC750 jdou samozřejmě do mdlob. >:-[] Horší je, že hladové oko začíná blikat tak cca po odběru 12 litrů, což znamená, že na pumpě jsem už profláklej jak falešná pětka.

Pokud se týká poměru komfort vs. rychlost, tak na naháči je to prostě tak, že fouká. Někdy míň a někdy jako kráva. Asi nejhorší rychlost je tak kolem 120 km/h. Pod tím je to lepší a překvapivě (jak jsem si vyzkoušel) i nad tím. Takže jsem se už naučil nesedět tam jak kníže pán ale začít se trochu "balit". A taky jsem do bundy zase rychle vrátil podšívku, kterou jsem původně furiantsky odepnul jako nepotřebnou. >:D

S příchodem vyšších teplot dorazil ve velkém množství bohužel i hmyz. A ježto mnohé moje cesty vedou podél vodních toků, připadám si občas jako bývalý prezident Zeman na volebním mítinku, kdy na něj oponenti plýtvali vzácnými plody z ekologického chovu kura domácího. Helma tak vyžaduje důkladnou očistu prakticky po každé jízdě.

• « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 19.05.23  14:10

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hybridy a iná háveď

Dany: Ne že bych si to mohl koupit, ale stejně už vyhlížím inzerát na Caymana GTS Ruby Star Neo, co bude k odběru tak nějak přibližně v září. >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto Dany

Dany 19.05.23  06:55

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hybridy a iná háveď

Thom, to ako RC, M2, A110 ku Caymanu, alebo po ňom? :-O
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 18.05.23  14:14

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hybridy a iná háveď

iu...podobnou věc jsem řešil při koupi C-HR a bylo mě řečeno, že nemá cenu dávat keramiku tam, kde je fólie a opačně. Takže já skončil s folií na předku a kapotě a zbytek auta v keramice. Fólie stála 18 000 Kč s DPH a keramika 7 900.
    Ale keramika na fólii? O tom jsem neslyšel a ani dealer takovou věc nenabízel. Snad o tom ani nevěděl. Oni na tyto věci mají kontraktory. Ale jde to, jak jsem zjistil. [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 18.05.23  12:39

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hybridy a iná háveď

Trošku z iného súdka: v tom videu Rasťo Chvála dáva na svoju GR86 ochrannú fóliu a na fóliu keramiku. Oplatí sa to? Nie je to už v cene prelakovania karosérie? Čo som pozeral tak komplet auto do PPF fólie je tak 2-4t eur, keramika cca. 1500.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 18.05.23  12:03

No spíše se mi nechce dávat za auto 3 mega :-O To už raději za 2 mega novou M2 v červené nebo šedé, nebo Alpinku A110S. Pojedu zkusit tu A110S a uvidíme :-!
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 18.05.23  09:46

Tož já su s Tomem.....LC500 je moc "připláclé"....
    A M4 má jen "usraný" šestivál.... 
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 18.05.23  08:00

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hybridy a iná háveď

Tom: Tebe sa RC-F páči? Mňa teda dizajnovo zrovna neoslovuje, a to ani zvonka, o to menej zvnútra (to je ťažký oldschool). A pýtajú za to väčšie prachy, ako za M4 (ktorá je výkonovo/dynamicky niekde inde).
    Keď už, tak potom oveľa skôr LC500, to vyzerá futuristicky, pritom stojí len o trošku viac. Webpaja nad ním dokonca krátko uvažoval, keď mu spravili prekvapivú cenu, tuším okolo 80t eur.
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 17.05.23  19:52

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hybridy a iná háveď

Auto ešte není ale zvýšenie ceny už avizovali dopredu.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…