Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 30.03.15  17:52

« Re: Re: Re: Re: Re: Octávka RS 4x4

Emel
    Mezi různými pneumatikami mohou být rozdíly v komfortu, které případně mohou částečně smáznout rozdíl mezi 17" a 18" (při zachování obvodu kola).
    Zrovna mezi 17" a 18" také obecně pozoruji (subjektivně) menší rozdíl, než mezi 18" a 19", nebo i 16" a 17".
  • « 00 Reagovat !

foto Emel

Emel 30.03.15  17:07

« Re: Re: Re: Re: Octávka RS 4x4

iudex: vzhledem k místu focení byl širokáč nutnost, tohle není rybí oko, jen normální univerzální zoom 18-200. Já mám právě zimní i letní 225 a tak je rozdíl jen v profilu... a pak samozřejmě směsi, tuhosti bočnice... říkám si, jestli nejsem poleno když nepoznám 17" od 18".

wl: Interstellar jo, lepší... ale pořád to není na úrovni Matrixu nebo Atlasu mraků.

Covenant: na RS 4x4 moc nevěřím, spíš by byly zajímavé adaptivní tlumiče... EDIT: aha, tak ono se mluvilo konkrétně o 4x4, zatímco o adaptivních tlumičích se naopak explicitně "neuvažuje" :-( .

all: ok, tak teda 18"... jediné 17" se zobákem co se dají na RS koupit jsou každopádně out >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 30.03.15  16:15

« Re: Re: Re: Octávka RS 4x4

Třeba dostane techniku z Cupry ST, nebo rovnou z Golfu R Variant. >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto Covenant

Covenant 30.03.15  16:14

« Re: Re: Octávka RS 4x4

white label
    Jojo srovnatelná s G7 GTIP má být ta verze RS230 se samosvorem, ale tohle je ještě něco jiného...pouze naznačil, že máme počkat do druhé půlky roku. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 30.03.15  16:09

« Re: Octávka RS 4x4

Cov
    O3RS má dostat verzi srovnatelnou s G7 GTIP.
  • « 00 Reagovat !

foto Covenant

Covenant 30.03.15  15:54

« Octávka RS 4x4

Sledoval jste někdo dnešní online chat s šéfem Škoda auto?....v druhé polovině roku se něco chystá u Octávky RS...možná 4x4

Emel taky dávám palec nahoru pro ty osmnáctky ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 30.03.15  15:49

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vyhlášení výsledků

Emel
    Podle mě vypadají ty 18" jasně lépe.
    Zajímavé, že ta tvoje modrá vypadá na fotkách podobně jako Lapiz Blue na Golfu R, ale v reálu to jsou diametrálně rozdílné odstíny. Lapiz Blue je v reálu mnohem tmavší a pokud nemá dobré světlo působí levně a zběžně jako neperleťová (skoro jako služební Fabie České pošty), hlavně už i s menší dálky. Naopak třeba na slunku má zblízka perleti na rozdávání.

P.S. Gravitace není vyloženě "propadák" (nemyslím návštěvnost/prodeje), ale když už jít do podobného žánru, tak určitě spíš Interstellar.
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 30.03.15  15:45

Emel: nemaj pochybnosti, tie 18ky sú bez debaty krajšie. Aj ja som dnes prvýkrát na letných a snažím sa všímať si rozdiely, zatiaľ som len vnímal väčšiu náchylnosť ťahať volant vo vyjazdených koľajach (čo je logické vzhľadom na rozmer 225 vs. 205).
    Btw. vidím, že tým svojím rybím okom (či UWA) stále rád fotíš. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 30.03.15  15:44

No já mám zatím na letních GTI (což mám od začátku, takže žádné zásluhy >:D ) a urychleně jsem přezul Swifta, protože tam ty zimní Pirellky devalvujou pocit z jízdy šíleným způsobem. A že by jako zvýšily komfort, tak to taky ne. Dokker zatím na zimních, tam je to jedno. A mimochodem jsem s ním byl dneska v Jiřetíně pod Jedlovou a tam (n.v. 458 mnm čili nic moc) padaly kroupy i sníh. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Emel

Emel 30.03.15  15:30

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vyhlášení výsledků

Iudex: hmm, klobouk dolů, zlatá medaile je tentokrát jistě na správném krku :yes:

Taky mám o víkendu přezuto a zatím mám fakt dojem, že bych z místa řidiče nepoznal 17" od 18". Jsem z toho tak vyvedenej z míry, že jsem třeba zkusil vzít jeden retardér větší rychlostí a byla to docela rána, tak... tak já fakt nevím. Na druhou stranu a aby nebylo té kontroverze málo, ty 18" mi nepřijdou o tolik hezčí.... škoda že není nabídka 17" pro RS bohatší: [odkaz]

Ad PS: O tom sněžném pluhu už jsi mi myslím psal, mám to na seznamu. Teď jsem shlédl Gravitaci a důrazně nedoporučuju :-/
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 30.03.15  11:00

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vyhlášení výsledků

w-a
    Třeba se taky občas prochází po střeše jako iudex... >:-[] ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 30.03.15  10:32

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vyhlášení výsledků

wl: >:D A to zatím zkoušel jenom dveře, bůhví co všechno dalšího podrobí takto důkladné zátěži. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 30.03.15  10:12

w-a
    Zajímavá příprava vozu k prodeji spojená s nadstandardní výstupní kontrolou.
    Tento prodejce by mě sice o kvalitě VW přesvědčil, ovšem auto bych si určitě koupil u jiného prodejce VW. >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 30.03.15  10:04

iudex
    Ten kraj střechy snese/unese relativně dost, se střední částí by to bylo horší... >:-[]
    Ale i tak to chce jistou dávku odvahy. :-)
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 30.03.15  09:32

iudex: Tak to klobouk dolů. Nechtělo se mi věřit tomu, že bys fakt lezl na střechu. Kdyby tam byly hagusy, tak prosím, ale takhle...můj tip byl, že sis něco postavil na sedadlo řidiče, abys nebyl tak výškově zapadlý proti okýnku, opřel sis tam třeba jen jednu nohu a s většinou těla venku se držel střechy. I když i tak by to byla ekvilibristika jak sviňa... >:D Ani mě nenapadlo zkoušet, jestli je to proveditelné. ;-) Zkrátka za tvůj výkon :yes:

No, zdá se, že ta profláklá exhibice prodejce VW má v sobě reálný základ. ;-)
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 30.03.15  08:52

« Re: Re: Re: Re: Re: Vyhlášení výsledků

wl: no uvažoval som nad praktickou realizáciou dlho, ale mnohé nápady v praxi neboli realizovateľné (vyskočenie zvnútra, noha v okne na dverách, výskok zo zeme). Nakoniec som preliezol na strechu z rebríka, ktorý som postavil vedľa auta. Samozrejme som sa trochu obával, či neprevalím plech, dal som si topánky s najmäkšou podrážkou a snažil sa rozložiť váhu. Potom nastalo pár kritických sekúnd, kým manželka dala rebrík mimo záberu, stlačila spúšť a ja som sa zhupol dolu. Našťastie to na druhýkrát vyšlo a auto neutrpelo ujmu (prípadné mikroškriabance neriešim).
    Mimochodom cez víkend som prezul obe autá. Na Golfa som si letné pred prezutím poumýval, nad zbytočnosťou čoho manželka len nechápavo krútila hlavou. A dnes ráno pršalo jak hovado a kolesá sú tam, kde boli predtým. >:-[]
    P.S. jeden filmový tip pre Emela: severská krimi plná čierneho až absurdného humoru: Boj snežného pluhu s mafiou (v originále Kraftidioten): [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 29.03.15  23:10

« Re: Re: Re: Re: Vyhlášení výsledků

iudex
    A jak ses na ten okraj střechy dostal? To si stál v botách přímo na laku?
  • 00 Reagovat !

foto Covenant

Covenant 29.03.15  20:57

« Moto GP

Tak dnešní závod MOTO GP byl nejlepší snad za posledních 5 let...řežba až do konce a Valentino ukázal, že na to pořád má >:-[] :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto Bully-

Bully_ 29.03.15  13:27

« Re: Re: Re: Najlepšie auto

Jinak uz mam nazute papuce a letni sada kol se semislicky je na aute [odkaz] . Navic do nekolika dni na aute pribude novy vyfuck >:-[]

Thomasino:
    nekde jsi zminil vyfuk i u MRS, nakonec jsi to resil tou "amputaci" :-) stredoveho tlumice?
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 29.03.15  11:39

« Re: Re: Re: Vyhlášení výsledků

Ďakujem všetkým za hlasy, teším sa, že vynaložená energia na fotku našla pozitívnu odozvu. Blahoželám i kolegom na debne, zaslúžené medaily. Inak tajomstvo mojej fotky spočíva (ako správne písal Leg a tušil label) v skákaní zhora nadol, konkrétne z okraja strechy (vyskočiť zdola tak vysoko je asi fyzicky nemožné) a som rád, že to strecha Golfu prežila bez ujmy (asi niečo na tej nemeckej kvalite bude >:D ).
    Pot: Emel je fotograf na úrovni (aspoň čo som videl), má solídnu techniku (Nikon D7100, pevné svetelné sklá) a vie aj fotiť.
    Bully: tak takéto "značkové" stretnutie je iste fun, to je výhoda toho, ak máš takéto exotické auto, to my vlastníci masoviek nezažijeme. >:-[]
    WL: ja som zase včera konečne pozrel Birdmana (Oskar za najlepší film) a stále to spracúvam, nie som úplne nadšený (ako z Whiplash), ale je to veľmi osobité a má to niečo do seba.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…