Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
white label 01.04.15 11:28
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nové téma Duben 2015
Jo, je to od VW nepochopitelná "nedodělávka", myslel jsem si, že s příchodem sedmičkového GTI to vychytají, ale spíš opak je pravdou, což by se určitě stávat nemělo. A firmy co dělají optický tuning na to také většinou neumí patřičně zareagovat, nabízí spoustu kýčovitých spojlerů a různých "lízátek", ale to co je nutné řešit, neřeší.
A současné eRko, stejný problém:
[odkaz]
-
woody-alien 01.04.15 10:59
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nové téma Duben 2015
A jak tak koukám, tak je to dost nepěkně vidět prakticky na každé fotce zezadu.[odkaz]
Takže jsou 3 možnosti:
1. Zezadu nefotit
2. Natřít ten tlumič
3. Namontovat zástěrku z náklaďáku, takovou tu co jde přes celej zadek od kola ke kolu. >:D -
white label 01.04.15 10:22
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nové téma Duben 2015
Emel
Souhlas. Mimochodem tohle je americká verze, kde jsou LEDky vzadu zapovězeny i u současné g. Golfu. Na té fotce je taky vidět, jak je ten "difuzor" nevhodně krátký a čouhá z něj tlumič výfuku, což se také týká i současné generace. My jsme to u G6GTI vyřešili natřením tlumiče na černo, čímž se opticky skoro "ztratil". -
Emel 01.04.15 09:26
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nové téma Duben 2015
Thomasino: Golf nemá s mohutností zádě z profilu problém. Mohutnější je jen sloupek a jeho umístění nad kolo ten problém řeší, navíc je to markanta. Trošku horší je to zezadu, když jsem jel v nízkém autě za GTI VI, tyčilo se nade mnou jako dodávka ;-)
[odkaz] -
Bully_ 31.03.15 23:45
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nové téma Duben 2015
Covenant:
netusim od koho to ma, ale nejde o typka, co si to necha prifouknout od nejakeho nymanda s notebookem na dvorku. Muzu se ho zeptat, snad se zase brzo uvidime.
Kdyby se pry mela tahle jeho Cupra potkat na dalnici s jeho Lotusem Evora S (V6 3,5 l. kompresor), tak by uz vahal, kdo by koho pojel.. Na druhou stranu maji oba vozy (ted po uprave te Cupry) docela podobny vykon i hmotnost, tak na te rovine proc ne. S neporovnatelne vyssim kroutakem u turba.. -
Covenant 31.03.15 23:31
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nové téma Duben 2015
Bully_
A jak je s tou úpravou spokojen?.. 350k je znát, ale hlavně ten krou´ták 500Nm je už oproti serii masakr ....nehrabe mu to moc? Teď v dubnu mám v Sosnové na okruhu sraz se známých a ten už taky uvažuje, že seriovou Cupru upraví, ale chce jít jen do ABT nebo MTM.
-
Bully_ 31.03.15 23:23
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nové téma Duben 2015
Sakra, ty zbrojis >:D Mne zatim jenom poslali spatny vyfuk, teda bez homologace platne pro moje auto, tak pokud se to nejakym zazrakem brzo nevyresi, posilam ho zpatky ;-\ Letos- a nejenom tuhle prvni sezonu s timhle vozem- me ceka spis tuning toho prvku mezi sedackou a volantem. Potrva to asi delsi dobu, nez se priblizim moznostem jenom serioveho stavu te male bestie :*) -
Thomasino 31.03.15 23:08
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nové téma Duben 2015
Mě řekli v tom rozměru 8.5"x18 (větší šířka, asi i větší ET55) kolem 10.5 kilo, ale nevážil jsem je pak, když přišly se špatnou dírou. S pevností souhlas, používají se často na rally auta a vydrží prý fakt hodně!
S výkonecm máš pravdu, nějaké úpravy časem asi budou, podle vzoru kámoše co jsem řídil jeho upravené MRS Cup s 310 koníky. Po konzultaci s dvorním mechanikem ze závodního týmu bych to viděl v první fázi na ještě tvrdší pružiny HR, mírné nastavení zadních odklonů. Pak mezichladič Forge, ten přidal 40 Nm v celém rozsahu otáček a jiné sání. No a pak na míru odladění mapy motoru kolem 300 koní člověkem co se v tom opravdu vyzná, žádné standardní chipy >:-[] Zrovna koukám na ten mezichladič ;-)
[odkaz]
-
Bully_ 31.03.15 22:55
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nové téma Duben 2015
Thomasino:
moje TD ProRace 1.2 na CTR [odkaz] rozhodne nevazily tolik co rikas. V rozmeru 8x18 jsem osobne navazil 9,2-9,3 kg. Nejsou to zadna ultralight tuningova kola, ale poctiva a velmi odolna zavodni kola, ktera jsou navic hodne lehka a za opravdu prijatelnou cenu. Za tuhle sadu (tech 8x18") jsem nedal ani 800€.
Osobne mam radeji kilo na kole navic za jistotu, ze vydrzi snad vsechno. U auta s vykonem a kroutakem jako ma tvuj MRS podle me poznas par kg na kolech jenom podle stopek na okruhu, pokud bys teda byl tak dobry ridic, ze by te dal mohla posunout jenom ta sada kol. Ubytek vahy pomuze, kdyz to nascitas vsechno dohromady, ale neni lepsi si u turbomotoru nechat relativne levne prifouknout par koni navic? Znamy (Lotusak) si ted nechal chipnout novou rodinnou Cupru na 350 k. a 500 Nm- to je asi spis pro Covenanta :-) -
Thomasino 31.03.15 20:27
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nové téma Duben 2015
Mě nejde až tolik o vzhled, ale o chování auta a snažím se dostat postupně váhu dolů >:-[] Ještě byly ve hře BBS SR, ty vypadají pěkně, ale jsou podobně těžké jako třeba ty TD, asi o 1 kilo lehčí než origo R.S. A taky byly jen 8"
[odkaz]
nebo verze se stříbrnou:
[odkaz]
edit: a něco pro iudexe a woodyho ;-)
[odkaz]

Hlavně myslím, že ve značkovém servisu ti napočítají i za obyčejnou brzdovku poměrně hodně, takže pokud si seženeš sám kvalitní za slušnou cenu, zas tak hrozný rozdíl to nebude.