Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 03.04.15  14:02

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ot: telefón

Leg
    U nás jsem to u mobilů ještě neviděl, ale u vás jsou asi tyhle věci brány benevolentněji. Třeba ceny za dovolenou se u nás musí udávat kompletně, kdežto u vás jsou běžně bez servisních poplatků, takže ve finále je to podstatně jinde.
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 03.04.15  13:46

« Re: Re: Re: Re: Re: Ot: telefón

Hm... Hmmmmm.... Interesting... Ďakujem všetkým za reakcie, pravdupovediac, očakával som, že za tých 200 už sa zoženie aj nejaký kvalitný android, že tá známa lagoidnosť je hudbou minulosti. Nakoniec ale možno bude dávať zmysel aj 4S, je pravda, že s iOS8 sa už občas zadýcha aj on a iOS9 už na neho nedám, ale na druhej strane, morálne zastaralý bol pôvodný iPhone už nejaké štyri roky a manželke to nevadilo. A z môjho pohľadu je 4S dizajnovo aj spracovaním najpodarenejším iPhonom.

Alebo nakoniec predsalen kúpim 5S a bude.

Btw už dávnejšie som si všimol, že viac eshopov udáva cenu bez dph, resp. s 0 percent. dph. To si tam aj ja ako súkromná osoba nepodnikateľ neživnostník za tú cenu môžem kúpiť alebo ako to funguje?
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 03.04.15  13:04

« Re: Re: Re: Re: Ot: telefón

iudex
    Akorát to má jen 8GB, ale je to nové.
  • « 00 Reagovat !

foto poterienko

poterienko 03.04.15  13:00

Leg: Pokud je to opravdu taková situace, kdy je nutné se kvůli penězům podřídit Androidu, přemýšlel bych nad rebubrished, což je vlastně nový telefon. 5C třeba za směšných 224USD, což se do 200E možná i vejde - [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 03.04.15  12:54

« Re: Re: Re: Ot: telefón

Leg: chcel by si iPhone za dve stovky, nie si ochotný prihodiť 39 eur a manželka môže mať nový 4s? [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 03.04.15  12:42

PS
    Jo, on ten G3S spadl z ceny, ale dřív stál stejně jako lépe vybavený full G2 a za stejnou cenu nedával smysl.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 03.04.15  12:29

Leg
    Myslím konkrétně požadavky: "android (podľa možnosti lollipop) a aby fungoval svižne a stabilne, o žiadny zalagovaný systém nemám záujem. Ďalej by bolo fajn, keby mal dobré vyhliadky na budúcu aktualizovateľnosť."
    Netvrdím, že to jsou tvrdé požadavky, ale realita je taková jaká je a nedovolil bych si slibovat ti jejich splnění u nového androidu za předmětnou cenu.
    V tomto směru do značné míry souhlasím s tím co napsal PS.

P.S. Syn se zabývá mobily prakticky profesionálně (hlavně iPhone), nákup/prodej a u jabka i servis a zrovna u jabka bych se mobilu z druhé ruky až tak nebál.
    Za těch cca 5,5 tis. Kč bys mohl mít starší 4S a za cca 7 tis. už i 5ku, samozřejmě ve slušném stavu. Ten originální iPh by ti vzal k tomu na protiúčet za 2 tis. Kč.
  • « 00 Reagovat !

foto boost-

boost. 03.04.15  12:03

wl

Neřekl bych, že G3 S je *tvrdě* očesaná verze... Já nevím, za ty prachy bych do toho šel. Tenhle telefon má kamarád a nestěžuje si. Automatický jas mám vypnutý. Na mém telefonu je divný a neumí se rychle adaptovat, tak mám furt jas někde na 60 % a když je tma, snížím na nulu + zapnu Twilight appku.

Ale tbh, low-endy a mid-endy nesleduji, tak nemám moc rozhled...

Leg

No proto. >:D >:-[] Třeba by se dal na Aukru nebo někde jinde sehnat fungl nový 4S, celkem často se tam něco takového najde.

Možná, že se ti letos poštěstí, neboť kolují drby (jako ostatně každý rok), že možná Apple udělá čtyřpalcový iPhone. Mně už přijdou 4 " málo, takže já si počkám na 6S. :-!
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 03.04.15  11:49

« Re: Re: Ot: telefón

Label: aha, na trhu je kopec androidov od stovky a pripadalo mi, že nemám až tak tvrdé požiadavky, hlavne nech to fičí plynule a nie je to hneď zastarané.

Ojeté kupujem iba autá. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 03.04.15  11:44

« Re: Re: Ot: telefón

Sorry, zle som to formuloval. Nie je to pre mňa, ja svoju päťku vymením až sa Apple znovu uráči robiť telefóny v jednoručných veľkostiach. Je to pre manželku a nie, neupgraduje z prehistorického 3G, ale z originálneho iPhonu z roku 2008. >:D Ten telefón bol v podstate nonstop zapnutý sedem rokov (okrem zhruba trojmesačnej prestávky) a už sa začína pýtať do dôchodku. Keby Apple predával niečo za dve stovky, tak je voľba jasná, takto sa ale musím rozhliadnuť po alternatívach.
    Pôvodná idea bol Windows phone, ten ale neobstál v skúške dizajnu jak obalu tak prostredia a tak nám ostáva Android. celkom sa mi pozdáva rada nexus od googlu, hlavne čistý android zbavený balastu a aktualizácie k dispozícii prakticky hneď, v danom cenovom pásme to je ale aktuálne nereálne. Tak neviem, v podstate mi ide o to, aby to bolo lacné, pekné :-) , aktuálne a nesekalo to.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 03.04.15  11:35

« Re: Ot: telefón

Za 200 éček nový (nepoužívaný) android s požadavky o kterých píšeš? Nic takového na trhu není...
    Buď připlatit za full LG G3, nebo ji zkusit sehnat z druhé ruky i s riziky s tím spojenými.
    LG G3S je tvrdě očesaná (nemá třeba ani světelný senzor pro aut. jas), podobně jako mini verze SGS, to už raději starší G2, ale i na tu bude 200 éček málo.
  • « 10 Reagovat !

foto boost-

boost. 03.04.15  10:38

Prečo chceš vyměnit iOS za Android? :-O Mám zkušeností s oběma tábory a napříště bych šel opět do toho jablkového...

IMHO, pokud máš ještě nějaký prehistorický iPhone jako je třeba 3G, tak ok, polepšíš si s Androidem za dvě stovky... Já mám takovou zkušenost, že prostě se levnější Androidy po delší době užívání začnou sekat a jsou akorát k vzteku (nicméně to platí i pro iOS, když nainstaluješ na starší device nejnovější iOS). Já mám teď půl roku Galaxy S5 s custom ROM na bázi 5.01 Lollipop (Cyanogenmod 12), jede to jakžtakž v pohodě. Na stock ťamťungáckém 5.0 TouchWiz se to na poměry čtyřjádrového (!) mobilu nesmírně sekalo a RAMka byla i v klidovém stavu byla z 80 % zabraná. Taky se mi čistý Material design Lollipopu líbí více než nastavby výrobců. Zatímco i starší pětka od Applu na iOS 7 ti bude fungovat líp. Krok zpět v porovnání s Applem. Mají to jednodušší v tom, že i když v přímém tabulkovém srovnání s high-end Androidy mají horší hardware, mohou optimalizovat software tak, že iPhone jede jak po másle.

Problém u Androidů bývá také dostupnost aktualizací - jednoduše řečeno výrobcům trvá, než pustí do světa novou verzi a to ještě většinou jen pro ty z nejdražších/nejlepších telefonů. Samozřejmě je tu možnost instalace custom ROM, ale taky přijdeš o záruku.

Okolo €200 mě napadá Galaxy S IV mini anebo LG G3S, který dle mě je za ten peníz opravdu dobrá koupě (5", 720p displej, quad-core, full HD video etc).

P.S.: Doufám, že se to tu nezvrhne v boj Apple vs. Android. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto poterienko

poterienko 03.04.15  10:32

Leg: A je nutné se trápit s Androidem?
    Jinak pokud to dobře přepocítávám, tak by se za ty peníze dal sehnat HTC One M7, který jsem měl rok a defacto nikdy nezalagoval, ani nic nepadalo. Jedinou nevýhodou je silně průměrný foťák.
  • 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 03.04.15  07:54

« Ot: telefón

Páni, využijem toto hluché obdobie na malý offtopic. Hádam mi prepáčite. :-)

Ide mi o to, že potrebujem kúpiť telefón. Základné požiadavky sú jasné: cena do cca 200€, android (podľa možnosti lollipop) a aby fungoval svižne a stabilne, o žiadny zalagovaný systém nemám záujem. Ďalej by bolo fajn, keby mal dobré vyhliadky na budúcu aktualizovateľnosť. Ja som toho preliezol celkom dosť, ale mám z toho akurát veľkú hlavu - ako užívateľ iOS som mal výber vždy jednoduchý a navyše nemám skúsenosti s androidom a neviem na čo sa zamerať, aby život s telefónom bol bezbolestný. :-)

Nejaké tipy?
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 01.04.15  20:39

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Závodní brzdovka

Svodidlo projelo Opelem jak nůž máslem. Neskutečné, co se dá dneska (při "troše" štěstí) přežít.
    [odkaz]

P.S. [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 01.04.15  15:21

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nové téma Duben 2015

Bully
    Neříkám přece, že je to tak správně, naopak (viz diskuse).
    To "japonské" youngtimer řešení jednak nevypadá dobře a navíc zřetelně/zbytečně snižuje hodnotu světlé výšky.
  • « 00 Reagovat !

foto Bully-

Bully_ 01.04.15  14:52

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nové téma Duben 2015

wl:
    a? Přesahuje smerem dolu a za nim je kus plastu, co ho ani nezakryva, aby se jako ten funkcni difuzor aspon tvaril. Ten japonsky youngtimer si aspon na nic nehraje, form follows function.
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 01.04.15  14:35

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Závodní brzdovka

Práveže toto je servis, kam posielajú autá z trnavského značkového servisu VW, ak si tam s nimi nevedia poradiť, event. ak sa zákazníkovi nepáči typický značkovoservisový prístup: nič neopravujeme, hneď vymieňame. ;-) O skazkách od bývalých zamestnancov značkového servisu, ako sa tam olej nevymieňal celý, ale len cca. polovica (aby pri kontrole mal aspoň trochu bledšiu farbu, ako ten starý) ani nehovoriac.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 01.04.15  14:25

« Re: Re: Re: Re: Re: Závodní brzdovka

Po dobu záruky se obvykle jezdí do značkových servisů.
    Pokud se totiž případně řeší nějaká reklamace během záruky, nemá výrobce možnost zpochybnit "dokonalost" prací neznačkového servisu, za který (ani nepřímo) nezodpovídá.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 01.04.15  14:17

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nové téma Duben 2015

Bully
    Tlumič u GTI má poměr stran skoro jako (placatý) polštář a je společný pro obě koncovky po stranách. Takže to není klasický odhalený tlumič napříč, typický třeba pro dřívější japonskou produkci.
    [odkaz]
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…