Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 07.04.15  15:33

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ot: telefón

Dlouho jsem tama nejel, čekám až bude sezona na zmrzlinu v Rožnově >:-[] >:-[]
    Jiné zajímavé trasy z okolí si rád přečtu a vyzkouším :-)
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 07.04.15  15:32

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ot: telefón

Jako že by uměli měřit pneu na jednom kraji, uprostřed a druhém kraji, jak se měří u závodních aut ručně, aby člověk věděl zda je nahuštěno na správný tlak?? ;-)
    Nebo co vlastně umí měřit? Aspoň že umí u obyčejných aut měřit teplotu oleje :-)
  • « 00 Reagovat !

foto Covenant

Covenant 07.04.15  15:20

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ot: telefón

Thomasino
    Zkoušel jsem tu trasu z Hoštálkové na Troják a pak do Bystříce pod Hostýnem, ale ten Troják mne až tak nenadchnul, krátký a trochu rozbitý..poradím ti na srazu tu druhou trasu z Bystřice na Val.mez.....je lepší ;-) ....nebo dáme okruh po místních kopcích a okreskách ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 07.04.15  15:18

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ot: telefón

Právě, že "VW soudruzi", u složitějšího systému se senzory, umí i teplotu.
    To, že jej nenabízí ke každému produktu je věc jiná. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 07.04.15  15:11

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ot: telefón

Teplotu neumí, bohužel, jen tlak ;-) Ale soudruzi u VW neumí ani to >:-[] >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 07.04.15  15:07

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ot: telefón

Th
    Tak složitý systém a ani neumí ukázat teplotu? No jo, francouzi - žabaři... >:D >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 07.04.15  14:58

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ot: telefón

No nevím, ani když jsem upustil kola o 3 desetiny na okruh a jezdil s tím dva dny, tak si toho ten monitoring nevšiml >:-[] >:-[]
    Na přesné měření to samozřejmě není, na to vozím svůj pneuměřič a jezdím jen k jedné benzince. A navíc mám podle "závodního" drahého pneuměřiče odsouhlaseno, že měří dobře. Ale i tak mě to ukazuje na desetiny a je dobré vidět o kolik se to zvedlo, tím poznáš jak jsou gumy již zahřáté - nebo na okruhu přehřáté >:D
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 07.04.15  14:39

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ot: telefón

iudex: Tobě to postačí zresetovat, ale co mám dělat já ? Snad abych šel kvůli často "zjištěné únavě" na plastiku xichtu.... >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Covenant

Covenant 07.04.15  14:31

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ot: telefón

Thomasino
    Myslím, že systém od koncernu je spíš výhoda, je to jednoduché a na průraz tě to upozorní....na přesné měření jsem si koupil klasický pneuměřič..v porovnání s ventilky za pár korun. ;-) [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 07.04.15  14:19

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ot: telefón

U GTI VI to bylo jen na bázi měření průměru kola (nebo tak něco), nic přesného a v podstatě to bylo na dvě věci, zahlásilo to jednou chybu, když jsem dal na vyzkoušení jedny sjeté gumy, které byly na krajích probržděné a vybrace jsem cítil i ve volantu a hned šly dolů >:-[] Ale tlak měly v pořádku!
    Leda by to u sedmičky už udělali soudruzi z Německa pořádně a opravdu tam měli senzor na tlak, jako je třeba u MRS - ale taky ty senzory stojí 500,- Kč za kus a auto si umí pamatovat prý jen 8 senzorů :-O :-(
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 07.04.15  14:06

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ot: telefón

Tak teraz som sa zastavil na benzínke a premeral si tlaky ich tlakomerom a ani tam mi neukázalo žiadny úbytok, resp. rozdiely medzi kolesami. Takže zrejme ona "chyba v Matrixe", budem to musieť zresetovať a nanovo nastaviť.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 07.04.15  13:32

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ot: telefón

V allroadu u vestavěné navigace je celá Evropa na dvou DVD, a to je tam celé Německo dvakrát, na jednom Německo a celá západní část ("polovina") Evropy, na druhém Německo a celá východní část Evropy. Když vezmu v potaz běžnou max. kapacitu DVD (4,7 GB), tak celá Evropa by neměla zabrat víc jak 9,4 GB, což by u 32GB verze neměl být problém.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 07.04.15  13:18

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ot: telefón

iudex
    Možná ten reset po nazutí letních optimálně neproběhl. Tento systém je citlivější na změnu obvodu pneu (např. výměna zimní sady za letní), než na menší úbytek tlaku vzduchu, tím spíš pokud se jedná o rovnoměrný úbytek tlaku na všech kolech.
    I to hlášení o změně obvodu kola (po přezutí) může přijít až po ujetí pár desítek km (vlastní zkušenost z GTI). Velmi pravděpodobně tam bude nějaká souvislost s tím přezutím.
  • « 00 Reagovat !

foto Emel

Emel 07.04.15  12:38

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ot: telefón

Co koukám na Navigator, mají velké státy cca. 900MB (Francie, Německo), třeba USA má 1,6GB. Asi by se to dalo řešit ve vnitřní paměti, spíš duše ajťáka prahne po možnosti vyndat z toho zařízení paměťovou kartu a prostě ji zkopírovat na disk třeba.
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 07.04.15  12:10

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ot: telefón

wl: prezul, ale po prezutí som samozrejme nafúkal na správny tlak a tieto hodnoty uložil do palubného PC. Ono mi to začalo hlásiť až týždeň po prezutí.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 07.04.15  11:55

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ot: telefón

iudex
    A nepřezul jsi náhodou na letní?
  • « 00 Reagovat !

foto Covenant

Covenant 07.04.15  11:37

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ot: telefón

iudex
    nevím při jaké odchylce už systém reaguje, ale u mne ani nepíp, když jsem musel na každém kole přifouknout cca 0,2 ..dal jsem pak jen překalibrovat preventivně...spíš bych to u tebe viděl jen na náhodnou chybu v Matrixu
    ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 07.04.15  10:40

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ot: telefón

Off topic, aj keď automobilový: auto mi hlási pokles tlaku v pneumatikách. Hneď som zastal a vizuálne skontroloval gumy, ale všetky sa mi zdali OK. Keď som doma chcel gumy dofúkať, nielenže som nezistil pokles tlaku, ale ani odchýlky medzi jednotlivými kolesami. Je pravda, že malý domáci kompresor s tlakomerom nie je zrovna etalón presnosti, ale zase ani ten systém monitorovania tlaku by nemal kričať pri minimálnych odchýlkach. Stretli ste sa s tým niekto?
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 07.04.15  00:57

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ot: telefón

pS
    Je to novinka, v mnohém inspirovaná právě iPhonem, docela mě překvapilo, že s 32 GB (včetně Edge) nepřeskočil celkovou vybavenost G3/32GB. S5 mě celkově dost zklamal, takže ten "obrovský kus dopředu" byl u S6 skoro podmínkou. Už Galaxy Alpha byl vedle S5 poměrně jasným příslibem pro lepší budoucnost Samsungu včetně eSkové řady.
    Jinak od Samsungu mám eSkový tab(let) a ten považuji za podstatně povedenější (kromě samsungovksy atraktivně "přebuzených" barev), než S5.

[odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto boost-

boost. 07.04.15  00:44

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ot: telefón

wl
    Když zmiňuješ S6... Nedávno jsem měl obě varianty v ruce a musím teda říct, že oproti mé S5 obrovský kus dopředu co se designu a zpracování týče. Fakt super. Je to taky o něco rychlejší, hlavně rychlozapínání foťáku přes home button a samotný foťák je taky lepší. Jediné, co zamrzí, je slabší baterka...

Tohle se Sammymu povedlo. iPhone má konečně pořádného konkurenta. :-!
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…