Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
iudex 08.04.15 14:33
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ot: telefón
No práve, keď si zamieňajú ST s RS, neviem, či ich hodnotenie je úplne dôveryhodné. Ono jazdne asi veľký posun nebude, pohonné ústrojenstvo sa nezmenilo, išlo mi skôr o tie veci, ktoré mi vadili, t.j. ten nešťastný interiér i exteriér a menšiu celkovú kultivovanosť. Inak ako som staticky vyskúšal nové Mondeo, tam ten posun v interiéri je, takže u FF očakávam tiež zlepšenie. Ad brzdy: ST má jednak menšie kotúče, ako GTIP, jednak vďaka tomu systému vektorovania momentu stále auto preventívne pribrzďuje jedno koleso, takže je predpoklad, že tie brzdy v GTIP budú v meraniach lepšie.
K Superbu: čím ďalej tým viac si ho viem predstaviť ako nástupcu môjho Mondea: dizajn z obrázkov super, parametre taktiež, vlastne ako jediný spĺňa všetky moje papierové požiadavky (liftback, benzín 160-200k, manuál), teraz už len aby nesklamal naživo (ako sa mi to stalo v prípade Octavie III). -
white label 08.04.15 14:17
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ot: telefón
iudex
Vyhrálo GTIP, ale ST tam chválí hooodně, místy až nekriticky, např.:
"podobný interiér ocení každý fanda sportovních aut, místo moderních displejů zde nacházíme bytelná tlačítka."
Takže asi nebudu fanda sportovních aut a mám příliš moderní představy a současném interiéru hh. ;-)
Ale věř jim něco, když si spletou ST s RS, dokonce je to znovu špatně i v citaci hned na druhé straně. Na nějakém jejich okruhu mělo ST o 0,67 s lepší čas a závěr je, že GTIP je mistrem každodenního provozu a ST mistr okruhové zábavy, prý až poznáte Focus , možná nebude chtít opustit závodní trať.
S tím ovšem moc nekoresponduje jejich bodové hodnocení v položce "zábava za volantem", kde dali GTIP stejný počet bodů, jako STéčku.
Dost kritizovali brzdy na STéčku, které dostaly dokonce o 4 body méně, než GTIP.
P.S. Jak se tak znovu dívám na exterier Superbu Combi, tak je celkově pohlednější/atraktivnější, než exterier současného MB Ečka kombi, které tu denně potkávám v tmavě modrém laku. A kufr prý bude přesto opět obrovský, cituji:
"Nejzdařilejší kompromis na světě: pod sportovními liniemi podobnými stylovým karoseriím shooting brake se ukrývá gigantický zavazadelník" -
Brandon Walsh 08.04.15 13:56
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ot: telefón
ron oktávka nie je moja a má za sebou 320 000 km >:D robil som ju 9 hodín potom majitel potreboval auto späť, takže môj výsledok nie je dokonalý a ani som ju nefotil >:-[] no určite sa vráti pretože ráno volal či sa dajú spraviť aj svetlá,
čo sa mobilov týka ide to už úplne mimo mňa, vždy si beriem starý od mamy alebo kúpim niečo manželke a zoberiem jej, som dedič >:D -
Ronault. 08.04.15 13:36
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ot: telefón
WL: Děkuji. Narozeniny budou až na podzim :-)
Zino/Brandon: Víš jak, někdy je třeba vzít to své vlastní štěstí do rukou a udělat si radost sám >:D Co sis koupil? Tu Octavku nebo ten kontejner vedle ní? >:-[] leskne se Ti to hezky :-)
Woody: Jo, to já sice vlastním chytrý telefon už tak 6 let, v době, kdy dotykáče byly opovrhovány. Pamatuji si, když jsem s Nokii 5800 přišel mezi spolužáky na medině a koukali na to, spolužačka, co měla zrovna nový mobil, ale klasicky hned začala kritizovat, že se na tom nebudou dát psát SMSky atd... Odvětil jsem vizionářsky jako S. Jobs: "Budoucnost je v dotyku" >:D Do dvou měsíců měla taky dotykáč. Bohužel za těch 6 let už moc chytrý ten můj mobil není.
Tak to je bohužel pravda, ale já třeba oceňuju handsfree a přehrávač už v té Nokii. Poslouchám teď cestou na stáž Příběhy 20. století a vždycky jsem to nedoposlouchal a utnul 5 minut před koncem. Z Flashy se uloží jen skladba a ne čas, takže pak jsem 5 minut musel přetáčet, takhle je to lepší.
Covenat: A jo... no, překonal jsem zase limit skoro násobně od svého plánu: LG G3 32 GB: [odkaz] -
iudex 08.04.15 13:17
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ot: telefón
wl: ako tam hodnotia faceliftovaný FocuST? (btw. celkom ostuda, že si neustrážia ani názov modelu na obálke). Inak rád by som sa s ním zviezol, aby som videl, čo sa zmenilo. -
white label 08.04.15 12:24
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ot: telefón
V AutoTIPu je nový Superb Combi a vypadá hodně dobře a vůbec se nebojím napsat atraktivně, zejména na poměry středního mainstreamu nevím o hezčím kombíku. celkově designově ještě vyváženější, než liftback. Je to takový stylový kombík šmrnclý stylem shooting brake. :yes:
Jinak je tam souboj GGTIP s FoST, kterého na titulní straně omylem označili jako FoRS!
Dále je tam dvojice TTS s M235i.
Pak taky srovnávačka dieselových kombi stř. tř., s konečným pořadím - Mondeo, Ma6, Insignia, Laguna.
A ještě, CX-3, Leon X-Perience, Espace...
Srovnávaví test parkovacích asistentů (vítězem je O3) a jarní údržba klimatizace (hlavně čištění). -
Covenant 08.04.15 08:59
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ot: telefón
Brandon Walsh
Leskne se ti to jak psí kulky...pěkná práce :-)
Ronault
Taky se přidávám k Woodymu...už nás nenapínej, co jsi teda vybral? ;-) -
woody-alien 08.04.15 06:28
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ot: telefón
Ron: No a cos teda objednal ? Já teda na mobily moc nejsem, jsem v tomhle ohledu vymírající dinosaurus a stále používám stupidphone. >:D Hlavně když vydrží pád z výšky,ponoření do vody a tak podobně. Btw: s nástupem smartfounů se poněkud změnilo i chování řidičů. Zatímco doposud, pokud jste narazili na řdidiče motajícího se před vámi a neschopného udržet se v pruhu, případně odjet z křižovatky, důvodem byl telefon přiložený u ucha a chybějící třetí ruka pro manuální řazení - nyní je u podobného zjevení většinou mobil přitisknutý na volantu a ruka místo řazení známým tahem po displeji přesouvá fotky, pohybuje se v menu nebo právě diskutuje na fejsbůku. >:-[]
-
Ronault. 08.04.15 00:25
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ot: telefón
Tak jsem se zase praštil přes kapsu a objednal nový mobil... jé, co by za to bylo nafty/benzínu. Do Istanbulu a zpátky bych za ty prachy dojel a ještě by zbylo na výlet k Baltu... 8-s Ale co už... Společně s novým NTB to vemu jako dárek k letošním kulatinám :-) Díky všem a především WL za rady ;-) -
white label 07.04.15 17:05
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ot: telefón
Nedávno nás poctil návštěvou nějaký Super King s BMW na elektronech a nízkoprofilech!
Asi mu zbyly z Octávky na hlínách, tak je přece nevyhodí... ;-)
[odkaz]
-
Emel 07.04.15 17:04
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ot: telefón
Díval ses kolik toho na tom DVD opravdu je? Já jen že DVD má několik standardů, 4.7GB je ten základní jednovrstvý, celkem běžně se vyskytují DL média s dvojnásobnou kapacitou, existuje ale i verze s dvěma vrstvama na každé straně a kapacitou cca. 17GB. Ale jo, na 2x4.7 by se to vejít mohlo. -
white label 07.04.15 16:31
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ot: telefón
Pokud máš koncernovwý systém se senzory, tak kromě tlaku vzduchu/plynu monitorují také jeho aktuální teplotu. Jinak (zvlášť na okruhové ježdění) je vhodnější plyn bez kyslíku (např. Secur), který se požívá i v motor sportu (včetně F1), nebo letecké dopravě. Je teplotně stálejší, není tak "výbušný" a nepodporuje případné hoření/požár.

wl: kombi už nepotrebujem, bicykle či lyže nosím na streche a pre bežnú batožinu je rozhodujúci objem kufra v základnom stave, ktorý je v LB skoro rovnaký, ako v kombi.