Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 20.04.15  19:50

« Re: Olej

Tak těma 19"kama v základu (bez možnosti DCC!) to auto prakticky zabili, zvlášť na našich cestách. Za ty prachy je tam přisypaná další výbava (např. kůže, el. sedačky, park senzory...) o kterou ale nemusí každý stát, viz i ty 19" kola.
    Prostě rychlý "rodinný hh" na 19"kách bez DCC mi smysl nedává. I G7R má v základu 18".
    Největší trhák bude stejně dieselová O3RS 4x4, to bude určitě nejčastější sen současných motoristů s okřídleným šípem. Nasadí se radlice (rozuměj tuzingový spojler předního nárazníku) a technické služby budou v zimě skoro bez práce. ;-)

P.S. "V prvé řadě jsou to černě lakovaná 19palcová kola, ve stejném tmavém odstínu je pak vyveden i rámeček masky a vnější zpětná zrcátka."
    Tak proč je pak na titulce k článku rámeček v chromu?
  • « 00 Reagovat !

foto Bully-

Bully_ 20.04.15  18:35

« Re: Zraz

Tak mam bohuzel spatne novinky- ted na prelomu dubna a kvetna dojet nemuzu, asi az o 3 tydny pozdeji. Takze jestli se nekdo nekde setkate, uzijte si to.
  • 00 Reagovat !

foto AUDIRS6

AUDIRS6 20.04.15  18:25

« Ceny novej O III RS 230

ak by to niekoho zaujimalo...

[odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Covenant

Covenant 20.04.15  16:58

« Olej

Tak dneska jsem řešil kde koupit a sehnat originál Motul 8100X-cess 5w40 a nakonec abych mněl opravdu jistotu, že to není někde pančované z Polska, musel jsem ho objednat u distribuce na Slovensku.....

Oficiální dodavatel pro ČR ho prodává hlavně v sudech servisům, e-shop kam dodává mi doporučil jen jeden a ani u toho není 100% jistota (eshop je v Ostravě), že neberou i něco v Polsku.

Edit:
    Škoda Octavia RS230 za 727tis a kombík 762tis...celkem sebevědomé ceny, když uvážím co nabízejí bratříčkové z koncernu.
  • « 00 Reagovat !

foto Covenant

Covenant 20.04.15  16:49

« Re: Re: Re: Re: Re: Malý výkon, veľká zábava

iudex
    No oni nás taky nejdřív pustili na ty hobby motokáry, abychom se jim nezabili >:D

• « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 20.04.15  16:24

« Re: Re: Re: Re: Malý výkon, veľká zábava

No tak budete/budeme na svoje GTI a R modely čekat místo 5-6 měsíců rovnou 10-12 měsíců >:-[] >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto AUDIRS6

AUDIRS6 20.04.15  13:17

« Re: Re: Re: Re: Malý výkon, veľká zábava

tak to joooo...
    Stary by mal ist na dochodok a prenechat to MW-mu.
    Hned by boli aj ine moznosti ohladom F1, kde je zrovna Piech najväcsi problem v ociach Bernieho.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 20.04.15  12:34

« Re: Re: Re: Malý výkon, veľká zábava

Zajímavá zpráva:
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 20.04.15  08:21

« Re: Re: Malý výkon, veľká zábava

Leg: samozrejme som bol na benzínových v Petržalke (kamarát pozná obe a jednoznačne odporúčal klasiku). Normálne ma to tak chytilo, že tam asi budem chodievať pravidelne; škoda len, že to nie je bližšie. O tých Orešanoch som nič nepočul, ak by sa to zrealizovalo, bolo by to super, hneď za humnami.
    Cov: tak to už je hardcore, motokáry, čo idú 130 km/h, to by som mal už asi strach.
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 19.04.15  21:09

« Re: Malý výkon, veľká zábava

Iudex: a bol si ako správny petrolhead na klasike alebo ako hanba petrolheadov na elektrike? >:D Celkom si popísal aj moje prvé dojmy, hlavne otázka načo človek pchá toľko peňazí do veľkých áut, keď v ich miniverzii je mnohonásobne väčšia švanda.

BTW. Neviem či vieš, ale niekde v poli pri Orešanoch má vyrásť (resp. už asi rastie) relatívne sofistikovaný motokárový outdoorový areál.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 19.04.15  20:32

A zajímavé motokáry jsou v Brně u BVV, jsou elektrické s větším krouťákem, takže váhové rozdíly jezdce to mírně smaže ;-)

IUDEX - s tím Slovakiaringem to zatím vypadá spíše na čtvrtek, jednak tam budou dva kámoši s MRS Cup, ale navíc má být asi lepší počasí, teda zatím dle předpovědi. Ještě se to může změnit. Takže uvidím, zatím to plánuji na čtvrtek, ikdyž bych se musel utrhnout z práce dříve a neděle by se mě líbila více.

Jinak jsem v pátek nasadil tvrdší pružiny H-R, nechal vyměnit olej (Millers Oils 10W-60) a zároveň jsem nechal vyměnit olej v převodovce. Po najetí 28 tisíc a hlavně občasných návštavách okruhů mi to bylo projistotu také odporučeno. Jinak všechny servisy a úpravy doplněny do "recenze" na DrivesrWebu. Možná se někdy dokopu to šoupnout i sem na MACZ >:-[]
    Meggie je nyní s novými pružinami ještě celkově tužší, hlavně na zadku je to poznat. Uvidíme na okruhu :-)

[odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Covenant

Covenant 19.04.15  18:56

« Re: Re: Malý výkon, veľká zábava

white label
    Dobré motokáry jsou venkovní v Písku (širší trať - Koubek v nějakém videu tam jezdil dokonce s osobákem)....mněl jsem možnost jezdit nejen s hoby, ale i s opravdovou závodní a to už je pak masakr..... [odkaz]

• « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 19.04.15  18:30

iudex
    Motokáry jsou super, akorát při těch 9 koních jsou výrazněji handicapovaní těžší jezdci a obvykle se nebývá moc prostoru k předjetí.
  • « 00 Reagovat !

foto Emel

Emel 19.04.15  15:15

« Re: Challenge

Fajn, firemní Roomster Htp se projede...
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 19.04.15  13:48

« Malý výkon, veľká zábava

Tak dnes som mal motoristický zážitok: bol som jazdiť na motokárach. Asi pre mnohých to nie je nič nové, ja som ale v motokáre sedel prvýkrát a teda celkom ma to prekvapilo. Človek od 9 koní neočakáva moc, ale opak je pravdou, bola to zábava, akú ani 230k auto ponúknuť nedokáže: okamžité reakcie na plyn, strmé riadenie, extrémne krátke brzdné dráhy a i tá podľa čísiel malá rýchlosť (40 km/h) v úzkych dráhach a so zadkom pár cm nad zemou vyzerá úplne inak. Ale najväčší zážitok som mal z toho, ako sa tá motokára správala na limite: keď už to človek prehnal, prešla pekne plynule do pretáčavého šmyku, ktorý bol navyše krásne kontrolovateľný, takže postupne som sa s tým naučil driftovať úmyselne a kontrolovane, pomáhajúc si tak do ostrých vracačiek. Neskutočná zábava, asi väčšia, než s autom na okruhu (hlavne v tom pocite bezpečnosti, kde najhoršie, čo sa môže stať, sú hodiny). Btw. vedel by som si predstaviť taký zraz na motokárach aj s nejakým závodom. :-)
    P.S. Pre predstavu: [odkaz] (borec tam má najlepší čas 50,69s, ja som mal 52,58s).
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 19.04.15  08:29

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Challenge

iudex: To samozřejmě. Ale už jsem tady vyprávěl story mého skorošvagra (přítel sestry), který nakupoval auto a srovnával nabídku od prodejce na i40 1.7d s ceníkem !!!!!!! >:D Mondea z oficiálních webových stránek. Přitom v tu dobu nebyl problém dostat u Fordu z ceníkové ceny 24% dolů a o dost silnější, dobře vybavené a jízdně daleko lepší Mondeo by ho vyšlo dokonce levněji. Někdy si právě přes tu agresivní kampaň zákazníci nedohlédnou ani na špičku nosu. ;-\
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 19.04.15  08:06

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Challenge

Tak my sme našťastie od podobnej agresívnej kampane oslobodení, takže ani odpor k Hyundai u nás taký nie je (mnohým stačí samotný vlnitý dizajn >:-[] ). Ale asi cenotvorba je podobne agresívna, kamarát má služobný i40 kombi 1,7d (z ktorého si pravidelne robím srandu, keďže chudák trpí tantalovými mukami, nakoľko denne jazdí do práce cez horský prechod Pezinská Baba, kde by sa mohol vyšantiť dosýta a on chudák má slabý naftový kombík) v plnej výbave, skrátka všetko, čo Hyundai do toho modelu vie dať. Keď ma vyzval, aby som si tipol kúpnu cenu, odhadol som to na 24000 eur. Na to sa zasmial a povedal: 17500 eur (aj keď to je fleet pre firmu). Keď si človek uvedomí, že za túto cenu má naftový kombík strednej triedy v plnej výbave, tak to potom veľa ľudí prekoná odpor k značke či tvarom.
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 19.04.15  07:05

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Challenge

wl: Možná můj brácha, teda ještě před prodejem ix20... >:-[] Vošický je double agent - ve skutečnosti je na výplatní pásce Dacie. >:D

Ale na tom, co píše Ron a onen diskutující, něco je. Ta kampaň je tak obludně vtíravá, že mě vyloženě otravuje. Jak jsem ti vyprávěl svůj velký zážitek (tedy ještě než ho přebili "pomahači" před Bečvou, co nemají v lásce cizáky >:D ), zajdeš do Globusu narychlo koupit flexi sifon 6/4" a u kasy ti vyjede účtenka a k ní malej lísteček. Zveme Vás na roadshow Hyundai se srovnání nebojí. Pokud se zúčastníte, dostanete slevu 100 Kč na další nákup v Globusu. Počítám, že tímhle způsobem tam dostanou opravdu solventní zákazníky, kteří jsou ochotni si připlatit za prémiový H-faktor. >:D Každopádně já takovej bonviván nejsem a odjíždím. Třeba se mrknout do salónu Kie, když už korejce. Tam mám o dost lepší pocit... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 18.04.15  22:54

« Re: Re: Re: Re: Re: Challenge

Cov
    Já se mu vůbec nedivím...

P.S. A nebyl to náhodou woody, teda ještě před prodejem H1? >:-[] ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Covenant

Covenant 18.04.15  19:51

« Re: Re: Re: Re: Challenge

Ronault

V diskusi pod článkem někdo i přímo psal...mám Hyundai a jsem spokojený, mé další auto mnělo být zase Hyundai, ale díky Vošického kampani si ho už nekoupím....
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…