Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
woody-alien 21.04.15 21:42
« Re: Re: Sraz pátek 1.5
Ron: Doprovodným programem myslíš mažoretky nebo snad rovnou go go tanečnice ? ;-) Tak nějakej pokec u jídla by se hodil, nejsme snad už uhrovatí "pubertos", co si ohryzávaj nehty na parkovišti a celí se třesou nedočkavostí pokořit nějakou tu olítanou Felicii. >:-[] -
-
woody-alien 21.04.15 16:38
« Re: Re: Re: Olej
Emel: Každému co jeho jest.... ;-) Nic proti, nevděčníku. >:-[] Navíc ono těch 45t taky není úplně za hubičku. Ale připomněls mi tohle srovnání. Ani mě nepřekvapil text (až na tu užranější DSG, moje zkušenost je jiná), spíš ta anketa. U bychařů jsem čekal zdrcující vítězství manuálu, neb ve virtuální realitě je každej řidičskej mistr světa, pro kterého jsou hrátky s přesně trefenými meziplyny denním chlebem. ;-) [odkaz]
-
Thomasino 21.04.15 11:09
« Re: Re: Olej
Jestli dáš za olej, jednou za 10 tisíc km, částku 2500,- Kč (5,4 litru), nebo poloviční, když je cena auta kolem 700-800 tisíc, to mě už přijde celkem jedno ;-)
...nemluvě o tom, kolik peněz jsi ušetřil, když jsi na něj čekal a nemusel jezdit >:D
Ale rozhodně souhlas, a tvrdím to dávno, i v podobných autech jako je GTI je třeba měnit olej častěji a ne jednou za 2 roky po 25 tisících km (nebo jak si to samo prý řekne), jak uvádí VW :-! -
Covenant 21.04.15 09:05
« Re: Olej
iudex
S tím co jsi napsal k výměně souhlasím :-) , ale je také důležité to číslo za W (w40 je dobrý kompromis) pokud auto fakt vytáčíš ....Motul není nijak extra drahý a patří ke špičce, vynikající je i tem Thomasituv Millers Oils, ale to je už za jiné peníze...na druhou stranu Tom se chystá na hobby závody a tam ten olej 10w60 už má opodstatnění.
...bylo by to na delší debatu, ale k tomuhle je dobré fórum Oleje.cz a pokud tě to zajímá, zde je třeba zajímavé vlákno [odkaz] -
iudex 21.04.15 08:36
« Olej
Momentka z dnešného rána, keď som bol zaniesť auto do servisu: [odkaz] (labela určite zaujal skôr ten youngtimer Corrado VR6 než staré Ferrari bez motora >:-[] ).
Cov: s majiteľom servisu som debatoval o olejoch a kvapalinách a zatiaľ čo o výmene brzdovky za racingovú sa vyjadril kladne, pri oleji len skonštatoval, že stokrát dôležitejšie, ako mať ultrašpičkový olej je pravidelne ho meniť (odporúča interval 10t), sám vraj vídava priamovstrekové motory (hlavne TSI, keďže robí najmä koncern) v zúfalom stave, kde smrteľná kombinácia je krátke trasy + dlhý interval výmeny.
Btw. ako náhradné auto som vyfasoval Octaviu TDI a teda hoci som v poslednej dobe bol náchylný uvažovať o tom, že namiesto Mondea by som ako rodinné mohol kúpiť nejaký nafťák (povedzme Leon X-perience), tak ma to hneď aj prešlo; naftu (ak to nemá byť 6valec) nikdy. -
AUDIRS6 20.04.15 22:57
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Olej
btw.:
niekde mi tu behala reklama:
[odkaz]
a kedze neviem, ci sa tam uz nezmenili polozky, tak toto mi urobilo usmev na tvari:
[odkaz]
Proste pre spravneho "petrolheada" >:D
Mozno ich budem riesit ako darcek 1 mlademu "petrolheadovi" ( 1. stupen ZŠ ) - predsalen, ked sa mladi aj klbčia medzi sebou a rozbije ich, tak sa nic nedeje a ked trochu dorastie, tak uz by sa riesilo nieco elegantnejsie, znackovejsie... ;-) len nech si zvyka na hodinky na ruke.
Alebo nejaky lepsi napad...?
-
white label 20.04.15 20:27
« Re: Re: Re: Olej
Za české zastoupení Hjjudééé mohu s jistotou říct, že nás tyhle žabomyší války (Škoda vs Dacia) nechávají chladnými, a proto v brzké době nabídneme do každé české rodiny, tradiční, ryze český, luxusní prémiový sedan Genesis, který bude ve speciální edici pro český trh s příznačným názvem "Praotec Čech". Proti této edici bude soused (nejen) z Mladé... tááákhle malý a nepomůže mu ani Laurin s Klementem (včetně Gottwalda z Dědic u Vyškova).
P.S. DSG je sice z Bolky levnější, ale zase proti tomu co chce Bolka za samosvor a spol., je ten performance paket z Vlkohradu skoro grátis. ;-) -
woody-alien 20.04.15 20:05
« Re: Re: Olej
wl: Akorát mě "malej soused" s.ere tou o čtvrtinu levnější DSG... ;-\ ;-) Jinak samozřejmě, 19" bez DCC budou krutý. Naftová 4x4 bude trhák, to jo. Což mě vede k zamyšlení:
Na Dacii by to mělo stačit. A co nám nabídnete Vy, pane Vošický ? >:D >:D