Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
speedfred 31.05.23 19:10
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ALPINE A110S - no konečně !!
Dobrá obhajoba prečo nekúpiť Rolíka :-) .
Dedo, taká štatistika je k ničomu keď neviem koľko najazdia tie autá. Čo z toho keď mám 9000km za 10 rokov, tam sa snáď nemôže ani nič pokašlať až sa do toho nepustia kuny či iná háveď. -
iudex 31.05.23 16:23
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ALPINE A110S - no konečně !!
Fred: tak pri Tvojom množstve áut asi neexistuje na Slovensku dom, kde by si všetky dokázal zaparkovať v garážach. >:D Naviac taký RAM sa do žiadnej štandardnej garáže nevlezie.
Mne napr. do oboch garáží vlezie max. 4,9m auto. Takže mám vlastne veľké šťastie, že si nemôžem dovoliť veľké auto, lebo ho proste nemám kde dať. Takže Rolls Royce, máš smolíka. >:-[]
Inak Julču s novými výfukmi by som si vypočul, už základ bol super a teraz to asi bude iný bzukot. Snáď sa Ti konečne tie srnky budú vyhýbať.
Pre Toma drag-race a okruh medzi Caymanom GTS a M2: [odkaz] -
speedfred 31.05.23 12:21
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ALPINE A110S - no konečně !!
No musím vstúpiť do debaty dedo.
Prečo myslíš že Giulia by mala byť viac v servise ako doma? Zase nejaké krčmové kecy?
Jeden z dôvodov prečo som menil BMW bola aj spoľahlivosť (4 opravy za 16 mesiacov) kdežto Giu zatial funguje ako má (1 zvolávačka) a to už dostala celkom za uši.
Švagor má Toyotu Verso a tam furt niečo nejde, on povedal že tú značku už nemôze cítiť. Tojota je teda nespoľahlivá?
Včera som sa bol previezť na QV (decaty namontované) a to je celkom slušný hukot.
>:-[] -
pradeda777 31.05.23 11:40
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ALPINE A110S - no konečně !!
iu.....Focus....TECHNIKA: 2.3 ECOBOOST, MANUÁL A SAMOSVOR…:yes: a z venku vypadá taky moc dobře. A to je důležité, protože se na vůz vždy díváš z jen venku....na interiér si rychle zvykneš, tak jako si rychle zvykám i já s C-HR. A velikostně na daily taky super.
[odkaz]
Z článku.....Prdelka Focusu je jako pěkné pozadí sportující slečny – proporčně vyhovující a na první pohled pevný. Focusu to sluší z každého úhlu pohledu a jediné partie, kde bych byl ještě odvážnější, jsou výfuky. Není to RS a ani nemělo být. Je to opravdu rychlé auto a rychlejší není potřeba. Když umíte řídit, je těch 280 koní tolik, že jste jednou nohou ve vězení a druhou pod zemí. Tohle auto bylo skvělý a mám takový tušení, že to je taková derniéra. Pokud můžete a máte o takové auto zájem, tak neváhejte a běžte ho vyzkoušet. Tohle je hothatchb pro rok 2023.
Kdyby mě nesedělo v garáži M140i, tak do toho hned jdu.... ;-)
Giulia looks great! No doubt about it.... :yes: Hlavně ta barvička....jako moje C-HR.. ;-) Ale ....taky chybí manuál a pak je tu možnost, že bude častěji garážovaná v servise než u Tebe doma..... ;-\
M2. Sladění s manuálem. S M140i (a snad i na Tvé 3er) je to podobné. Kvalty jsou dlouhé, protože BMW muselo udělat kompromis. Kdyby totiž byly kratší, tak díky mohutnému krouťáku by se řidič ve městě uřadil a na dálnici při 130km by motor točil jak crazy. Vysoký schodek mezi 5-6 by snad pomohl, ale co by to udělalo s převodovkou těžko říct. Ideálně by se dálnice pořešila 7 rychlostí, ale BMW takovou převodovku nemá a ani už mít nebude. A tím by se bohužel řešila jen dálnice, ale ve městě by to stále bylo samé řazení.... ;-\
M2 manual video. Autor správně říká, že manuál motoru nevyhovuje. A za to může krouťák. Už 500Nm u B58 je problematický a u M2 S58 je ještě o 50Nm vyšší, pak i větší turbo a tím i pomalejší nástup, což vytváří další problém.
Ano, N/A motory s nižším krouťákem byly jízdně k manuálům přívětivější. -
iudex 31.05.23 08:40
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ALPINE A110S - no konečně !!
Pradeda: v poslednej dobe akosi viac inklinujem k sedanom. Nemám ale nič proti hatchbacku a hotheče sú stále teoreticky v hre. Focus síce spĺňa na papieri všetky požiadavky, vrátane toho manuálu, ale v poslednej dobe sa mi akosi prestal páčiť, notabene po facelifte, kde tlačidlový interiér nahradili tým otrasným tabletom á la Tesla. Plus - a to je pri HH zásadné - značne zdvihli cenu, a to sa mi pri Forde (z môjho pohľadu vždy cenovo prístupnému autu) ťažko spracúva.
Takže radšej nejaký elegantný sedan ako je Giulia. Po facelifte sa mi fakt páči: [odkaz]
A ešte k tomu manuálu. V teste M2 na bmwblog (ktorých rozhodne nemožno podozrievať zo zaujatosti proti BMW) ten manuál kritizovali (že nie je zladený s motorom a nevyužíva jeho potenciál) a autor sa vyjadril, že hoci sa mu to ťažko píše, radšej by bral automat: [odkaz] Fakt neviem, či by som si v M2 za ten manuál priplácal. Každopádne v bežných BMW je dilema vyriešená, manuál nie je. -
Thomasino 30.05.23 22:43
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ALPINE A110S - no konečně !!
Iudex, pokud bys chtěl občas na okruh, tak bych vybíral z RS3 a M240i :-) (možná spíše tu RS3). Pokud by jsi chtěl okruhy vypustit a používat častěji jako daily, asi bych šel do M440i GranCoupe >:-[] :yes: Moooc pěkný auto! NO IKDYŽ S RS3 BY SIS OBČAS MOHL ZABLBNOUT BOKEM NA POLYGONU. -
pradeda777 30.05.23 15:45
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ALPINE A110S - no konečně !!
iu....zajímavé vidět, že ani jeden "z vyvolených" není manuál..... >:-[] Tož, ono není v této kategorii v manuálu nic. Jo, je. Focus ST X. Na toho jsi asi zapomněl. Ok....u.s.r.a.n.ý čtyřvál, ale zato velký čtyřvál... ;-) .
[odkaz]
Já osobně bych bral Focus, kdybych musel mít manuál.
Ale jinak by člověk musel jít až k M2 a to už je o třídu dražší propozice a navíc.....ach ten předek.... >:-[]
Ok, také mě udivil ten výběr toho RS3 sedanu. I když jsme již párkrát uznali, že sedan RS3 vypadá líp než RS3 SB. ;-) -
iudex 30.05.23 15:08
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ALPINE A110S - no konečně !!
Pradeda: tak pre nás, ktorých autá bavia, je zaujímavé zvezenie aj s autom, o ktorom reálne vôbec neuvažujeme. Minimálne aby som vedel, o čom sú tie vášnivé diskusie ohľadom električiek. ;-)
Inak stále platí, že kupujem najbližšie čistý spaľovák. Len tak interne som si zostavil poradie:
1. M340i xdrive
2. RS3 sedan
3. M240i xdrive
4. 330i
5. Giulia 2,0T
6. S3 sedan.
Pochopiteľne ideálom by bol viacvalec, teda tie prvé 3 miesta, v najhoršom ale aj dvojliter (v zaujímavom a peknom sedane). -
pradeda777 30.05.23 14:34
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ALPINE A110S - no konečně !!
iu...ok. Rozšiřovat obzory je jedna věc a druhá věc je pro něco "zahořet" a dopředu vědět, že mě to s velkou pravděpodobností nebude vyhovovat. Ok, v tomto případě si to Tom jel jen potvrdit.
Baterkáče. Bohužel se jim už nevyhneme. Kdo má v garáži místo na dvě auta, tak ten si může jedno EV na popojíždění lehce dovolit. Určitě není na škodu si EV i hybrida už nyní vyzkoušet. Těším se na Tvoje dojmy..... :-!
[odkaz] -
iudex 30.05.23 13:04
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ALPINE A110S - no konečně !!
Treba si rozširovať obzory, aj keď má človek favorita. Teda ak sa to vôbec dá, čo je dnes veľký problém pri výkonnejších spaľovákoch. Ak sa niečo propaguje, tak sú to baterkáče. Aj mne prišla pozvánka od BMW na predvádzačky... elektromobilov a hybridov. Síce nie som určite zákazník, ale v duchu: poznaj svojho nepriateľa som sa zaregistroval a budúci týždeň skúšam iX aj i7. :-O -
Thomasino 29.05.23 19:12
« Re: Re: Re: Re: Re: ALPINE A110S - no konečně !!
Právě že ta prkenost v nízkých rychlostech mě zase rychle hodila zpátky ke Caymanu GTS, který je měkčí a nižších rychlostech příjemnější, při tom neztrácí na zábavnosti. A110S se to snaží dohnat pubertálním práskáním od výfuku :-)
Iudex - ono to nejde tak úplně srovnávat s Caymanem T nebo základním Caymanen, který má sice taky 300 koní, ale je o 250 kg težší. Ale interiér vypadá lépe, plus image značky samozřejmě. S těmi abych srovnával základní A110 za cenu 1.6 mega. Výkonově se A110S blíží Caymanu GTS, ale zvuk a několik dalších věcí mluví jasně pro GTS se šestiválcem :-) Ale taky si za to zaplatíš (zaplatím). -
Dany 29.05.23 14:07
« Re: Re: Re: Re: ALPINE A110S - no konečně !!
Mne sa tiež A110 veľmi páči. Retro vzhľad, pokiaľ nevadí funkčnosti, je pre mňa skôr bonus.
Thom, prekvapilo ma, že sa sťažuješ na tvrdosť podvozka. Všade Alpinku ospevujú, že vďaka ľahkosti môže byť podvozok mäkký a funguje. S-ko by malo mať pritvrdený podvozok, ale snáď nie tak, aby bolo prkenné.
Otázka kúpy. Ono sa ľahko teoretizuje, pokiaľ ani teoreticky nehrozí, že by som do toho mohol ísť. Musela by jazdne presvedčiť, že je lepšia ako Porsche. Pre mňa by bolo dôležité, aby bola zábavnejšia v nižšej rýchlosti. -
pradeda777 29.05.23 10:06
« Re: Re: ALPINE A110S - no konečně !!
iu...ano, s garancí máš pravdu...po všech těch reklamách jednání Toyota US není férové.
Ale co se týče problému s motorem, třeba zdůraznit, že motor je od Subaru. Asi se na ně Toyota QC bude muset pořádně podívat.... :-! Btw....sleduji tu ságu s "kaput" motorem podrobně a v tuto chvíli se ještě neví, co byl/je "root cause" tohoto problému. Vyskytlo se tu velké množství "variables", tak "pátrání" je velmi složité :-! Ale rozumím opatrnosti ze strany Toyoty, protože přebráním odpovědnosti za motor failure, by se otevřely stavidla reklamacím a potenciálně by hrozil i recall. Doufám, že Toyota na tomto úzce spolupracuje se Subaru, aby se tento problém, co nejrychleji vyřešil. -
iudex 29.05.23 09:10
« Re: Re: Re: ALPINE A110S - no konečně !!
woody: presne na to narážam. Nejde o brandizmus, na značky sa tu väčšinou nehráme, ale mať na výber Alpine (pre väčšinu neznámu značku, evokujúcu autorádiá, pre tých znalejších Renault) alebo Porsche (etalón, ktorý pozná každý na svete), a to za rovnakú cenu, tak ten výber je asi jasný. -
woody-alien 29.05.23 08:53
« Re: Re: ALPINE A110S - no konečně !!
iudex: To já se zase klidně přiznám, že se mi vzhled Alpine líbí moc. S "Emelovskou" podmínkou, tedy modrá je dobrá. ;-) Ovšem cena na úrovni Porsche je "drobný" problém. Tady by moje životní heslo "je mi u pr...ele, co si ostatní myslej, hlavně že já jsem spokojenej" asi narazilo při reálné koupi na svoje limity. >:D

Electrical Problems. Perhaps the most notorious of the Alfa Romeo Giulia's common problems has to do with the electrical system. ...
Engine Misfires. ...
Anti-Lock Brake Failure. ...
Failing Rear Brake Discs. ...
Fuel Leaks and Fire Risk.
[odkaz]
Is the Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio reliable?
2021 Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio Review, Pricing, and Specs
Alfa Romeo isn't known for reliability, and over 40,000 miles with our long-term Giulia Quadrifoglio, we experienced quite a few quality issues. But this supersedan's sporting character and unrivaled beauty make it easier to overlook those flaws and enough to earn a spot on our Editors' Choice list.
So, když ji miluješ není co řešit...... ;-) >:D >:-[]