Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto Brandon-Walsh

Brandon Walsh 05.05.15  09:25

« Re: Re: Re: Re: SK Ring

cov presne ten ukazovateľ spotreby som si na konci videa všimol, hovorím si nebola náhodou ta nádrž plna ? >:D
    nj ja som zabudol, že na cupre máš 19 ky >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto Covenant

Covenant 05.05.15  09:11

« Re: Re: Re: SK Ring

Brandon
    Oz superturismo nebo ATS - Racelight RS jsou ve výběru, ale je to minimálně dalších 40 -45 tisíc a to nevím, jestli dám.. mrkni výběr:[odkaz]

Bully
    Jojo přesně to jsem myslel, tak uvidíme..zatím to byla jen první oťukávačka....láká mě vyzkoušet si i severní smyčku Nürburgring.

iudex
    Pěkné, ale mrkni i na ten ukazatel spotřeby jak jede... >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 05.05.15  08:34

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: SK Ring

Koho by zaujímalo, ako jazdí nový Superb s motorom z Cupry: [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 05.05.15  08:34

double
  • « 00 Reagovat !

foto smoula-nesika

šmoula nešika 04.05.15  20:18

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: SK Ring

Th: Nějak ty neFb komunity upadají. :-( Ale mám pro to pochopení. Když má člověk vše na dosah kliknutí a jednoduchý chat, tak si ty veřejné příspěvky a nicky hnedle odpustí. Za sebe bych doporučil Autíčkáře - zajímavé úvahy - i přehledné fórum, ale pro zdejší jezdeckou třídu a na recenze věru nic moc.
  • « 00 Reagovat !

foto Bully-

Bully_ 04.05.15  20:03

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: SK Ring

Covenant:
    mas asi na mysli klasicke trackdays. Vsude v Evrope se jezdi cely den, treba 7x20 minut s prestavkami a vetsinou po skupinach podobne vykonnych vozu, aby nevznikaly nebezpecne situace. To je to nejlepsi, co se da jezdit a mensich okruhu je vsude celkem dost. Jenom je pak clovek vecer vyzdimany jak hadr >:D

Thomasino:
    ad okruhovy HH vs. Exige S, neni to zas tak jasna zalezitost. Treba prave MRS funguje vyborne a na rychlych okruzich muze mit klidne navrch (nechme plavat toho "nepodstatneho" ridice :-) ). Prece jenom ma o dost delsi rozvor a ve vyssich rychlostech bude stabilnejsi. I na Ringu to zvladl rychleji. Oproti tomu na mensich a opravdu technickych okruzich moc sanci nema.
    Dnesni HH vubec dokazou zajizdet casy dost blizke i spouste supersportu, jsou neuveritelne efektivni. A dokaze s nimi jet rychle i horsi ridic, jsou o dost jednodussi na rizeni. Jenom se u nich rozevira ta vzdalenost mezi tou rychlosti a na druhe strane zabavou, praci za volantem a vubec nejakou hravosti.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 04.05.15  18:36

Th
    Už jsem aspoň "chvíli" řídil jak s GTIP (manual i dsg), tak G7R (taky manual i dsg), takže by mě zajímalo, jak si dospěl k představám, že je GTIP zábavnější, než G7R?
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 04.05.15  17:42

V tvém případě (ve vašem i s iudexem apod) to chce první kolo pozvolna na zahřátí auta a pneu, pak 2 kola ostřejší, další necelé kolo na 80% na vychlazení, pak zase dvě kola ostřejší, zase třičtvrtě kola pozvolna a zase dvě ostřejší. Když máš lepší gumy (AD08R apod) a lepší brzdovku, plus otevřenější design kol pro lepší odvod tepla od brzd, tak to zvládne i 3 ostrá kola za sebou ;-)
    Ty akce RacingWheels co jsou na celodenní ježdění, tak se mohou střídat jen 2 auta, ale pak je to 90 UER na jednoho a to mě přijde férová cena. Bohužel to vypadá, že jen tak brzo nebude. Prý zase až říjen :'-( :'-(
    Jinak vzhledem k tomu, že DriversWeb se rozhodl změnit design webu (on už tam fakt nikdo nechodil, protože většina lidí je FB), a díky tomu zmizí sekce Vaše vozy :-O , kde jsem si nedávno aktualizoval fotky a recenzi jsem nechal jako všechny články pro dlouhodobý test ve Fasteru (ty moje původní texty bez jejich korekcí), plus jeden krátký pro Speed o akci na Hungaroringu, tak asi si budu muset udělat recenzi tady na MACZ a vést si "svoji servisní knihu" zde. Někde chci mít přehledně co se kdy na autě dělalo.
  • « 00 Reagovat !

foto smoula-nesika

šmoula nešika 04.05.15  17:38

woody: :yes: :-) Těším se. ;-) A tak mě napadlo... no raději nic. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Covenant

Covenant 04.05.15  16:38

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: SK Ring

Thomasino
    díky za ty videa, už teď vidím kde jsem dělal základní chybu na brzdách...jak v délce brzdění tak v brzdném bodu....a příště budu jen rád, pokud vyrazíš první.

Na slovakariang nepojedu sice tak honem...přeci jen je to trochu z ruky, ale jak si tu kdysi psal, nebylo by špatný ten cely den testovaní, s tím že si to člověk zaplatí s více lidmi a pak se střídají (každý své auto)...stačilo by vždy jen pár rychlých kol, pak do boxu odpočinout auto, prostřídat a mrknout z tribuny jak to brousí ostatní a pak znovu....takhle se člověk honí aby co nejvíc využil těch 30 minut a dává autu zabrat a i tak ten čas nevyužije naplno, prože brzdy a gumy už nestíhají a jsou přehřáté.
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 04.05.15  16:37

Thom, iudex i ostatní: Asi bych zkusil dodělat recenzi na GTI a mohli bychom se s plkáním (nejen) o HH přesunout tam. Sice ta recenze nejspíš nebude v TOPce, ale její "viditelnost" se dá zařídit i jinak.

Tím pádem by se zároveň vyhovělo těm, kterým tyhle debaty v rámci Fotosoutěže vadí. Jsem sice přesvědčen, že počet účastníků se tím nijak nezvýší a po diskusní stránce bude soutěž téměř mrtvá, ale nechť.

Takže organizační věci máme za sebou a zpátky k HH. >:D

Kromě samotných pneu (a ten rozdíl je na okruhu zřejmý, viděl jsem to na Borkových Advanech na Cliu RS, že to drží úplně jinak než standardní F1-Eagle) a nutnosti volit správnou stopu vidím sám u sebe (zatím mimo okruh, ale předpokládám,že ta potíž tam bude stejná) jako největší problém špatnej odhad brzdného bodu, abych nebrzdil zbytečně moc a na druhou stranu, abych pak nebyl nucenej brzdit v zatáčce, když přeženu nájezdovou rychlost. Tam bych řekl jsou ty ztráty největší. Ostatně se standardním GTI-P (s DSG) na sériových gumách a 18" kolech jezdili na SK Ringu novináři kolem 2:43 a okruhovej jezdec ještě o 6 !!!! vteřin rychleji, a to ještě nebyl se svým časem moc spokojenej.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 04.05.15  16:11

Hele, s plevelením diskuze máme do 25-tého čas ;-) Takže klidně zase HH >:-[]
    Jen se bojím, aby jsi nebyl u Golfu R trochu zklamaný ;-) Rychlý a efektivní, to ano. Výborně zpracovný a univerzální? Určitě! Ale zábavnější ti asi přijde i tvoje GTI, natož kdyby jsi někde řídil něco jiného >:-[] Na zábavu si někde kup nějaké starší předchozí Z4 3,0 si kupé, nebo kabrio, nebo 330i E46, 350Z atd ;-) Nebo klidně na víkendy MX5 :-!
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 04.05.15  16:01

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: SK Ring

Asi by som už mal prestať zaplevelovať diskusiu fotosúťaže večnými príspevkami o HH, ale nedá mi to: dostal som pozvánku na predvádzačku s hothečmi VW (P GTI, G GTI a G R) budúci týždeň, tak som zvedavý najmä na eRko, nakoľko citeľný je posun oproti GTIP.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 04.05.15  13:08

« Re: Re: Re: Re: Re: SK Ring

Jestli chcete, tak příště můžeme začít tak, že já pojedu první dvě kola před vámi, aspoň trochu odkoukáte stopu. První jezdím jen tak na 70-80% na postupné zahřátí auta a pneu (nemá smysl to přepálit a gumy pak nedrží), druhé tak na 85-90%. Jel bych tak abyste mě stačili a mrknete na stopu - ale s rizikem spoustou drobných chyb co dělám.
    Tu brzdovku rozhodně vyměnit a pak měnit každý rok před sezonou. Ty origo stojí většinou za pytel, stejně jako olej 5W-30 doporučovaný u VW není pro větší zátěž moc vhodný (nebo už dávají lepší??), tady to chce tak 5W-40 a měnit jednou za rok nebo po 10 tisíc km (záleží ale na zátěži, já měním po 8000 km). Navíc třeba Castrol a Shell nejsou prý nic moc :-( Ideální je Mobil 1 5W-50, nebo Miller Oils 5W-40 atd.

Je taky dobré si stopu odkoukat na nějakém videu, ale ne na extra silné zadokolce, ta může být někde i jiná. Třeba tady máte pěknou stopu od Michala Vítka z RTR Projects na Caterhamu, u toho jsem se dříve inspiroval i já:
    [odkaz]

P.S.: Tady ještě jedno pěkné koukatelné video ze Slovakiaringu a souboj dvou Caterhamů na loňské Carbonii. OnBoard od Tomáše Kwolka a souboj s Michalem Vítkem s č.888 :-)
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 04.05.15  12:43

« Re: Re: Re: Re: Re: SK Ring

Je to také o tom, že když mám lepivější gumy, a navíc umím aspoň trochu stopu (ale stále spousta chyb), tak mám rychlejší průjezd zatáčkou, tedy mohu mít klidně vyšší kvalt. V některých zatáčkách je lepší mít rovnou čtyřku, než extra vytočenou trojku, ono nahoře už moc krouťáku u těch našich turbobenzínů stejně není. Já mám nastavené pípání na otáčkoměr (mohu si nastavit jak potřebuji) už o 1000 otáček níže, abych měl jednak čas na přeřazení a také to nehnal zbytečně až nahoru, kde už to stejně tak nejede. Na těch dvou dlouhých rovinkách (cílovka a ta vedle ní, co se jede před poslední zatáčkou), řadím šestku. Jinak maximálka podle dat byla nakonec 207, jak se včera tuším Covenant ptal a já myslel že jen lehce pod 200.
    Jinak ale proti slušně řízenému Exige S na slušných gumách si moje Meggie moc neškrtne, to by mě Bully ujel stylem, jako já včera vám ;-) Jednoho Exige S na Toyo R888 už jsem tam na SK Ringu na dráze potkal a za chvilku byl fuč >:D
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 04.05.15  12:27

« Re: Re: Re: Re: SK Ring

Tak potom to ja asi zbytočne točím stále do maximálnych otáčok: trojku radím cca. pri 100ke, štvorku pri 140 a päťku pri 180, pričom na cieľovke idem cca. 200, teda 5ku mám naozaj len krátko. A nepredpokladám, že to máš sprevodované výrazne odlišne.
  • « 00 Reagovat !

foto Brandon-Walsh

Brandon Walsh 04.05.15  12:22

« Re: Re: SK Ring

cov ta červená vyzerá dosť dobre :yes: kolesa, podľa môjho vkusu, by som videl na niečo takéto oz ultraleggera [odkaz]
    ten biely rieger ma neoslovil
  • « 00 Reagovat !

foto Covenant

Covenant 04.05.15  12:20

« Re: Re: Re: SK Ring

iudex
    Já jsem dvojku nedal taky ani jednou a cílovku na šestku.

Bully_
    Snad někdy příště...bylo by zajímavé srovnat tvoji placku s RS od Toma ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 04.05.15  12:14

« Re: Re: SK Ring

Tom: všimol som si jednu vec: máš väčšinou zaradený o jeden stupeň viac, ako ja; tam, kde ja som išiel na trojke, Ty ideš na štvorke a podobne, napr. dvojku nedávaš vôbec a viackrát ideš na 5ke a dokonca i na 6ke, ja tie vracačky robím na dvojke a 5ku dám len nakrátko v cieľovej rovinke.
  • « 00 Reagovat !

foto Covenant

Covenant 04.05.15  11:56

« Re: SK Ring

iudex
    Třetí místo je taky pěkné ;-) ale těch 50 koní je prostě znát, jak jsme se spolu bavili, na cílovce ani tak ne a GTI se drželo (musela by být delší nebo se ti přilepit hodně na zadek, ale při výjezdu ze zatáček jsem hlavně na trojku mněl hodně výkonu na víc.

Na druhou stranu Tom byl zase někde jinde...zkoušel jsem jet chvilku před ním, ale brzdil jsem ho, tak jsem ho pustil, abych mrknul na jeho stopu kudy, když okruh neznám, ale stačilo se chvíli zaseknout za tou černou kalibrou a už byl pryč :-)

Thomasino
    Dík za video aspoň vidím jak jedu proti tobě úplně blbou stopu >:D s Iudexem uvažujeme do budoucna o Pilot SuperSport + lepší brzdovka..každopádně je to do příště výzva se s tebou trochu porovnat ...a kdyby to nepomohlo, dostaneš do kufru pytel cementu. >:-[]

Brandon Walsh
    Drobné úpravy jsou v plánu..mrkni [odkaz] ale čekám s čím přijde Seat u silnější Cupry a taky na listopadovou výstavu v Assenu...přes zimu když bude auto v garáži možná něco spáchám.

Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…