Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
-
Thomasino 02.06.23 14:09
« Re: Spyder - no konečně !!
Pěkné shrnutí, už se nemohu dočkat svého Poršátka! >:-[] Ale posunuli mi to na září, tak snad už to bylo poslední posunutí!
A neboj, kdyby přišla u tebe nějaká finanční krizička, tohle auto prodáš za stejno, co jsi koupil, takže pohodička :-!
Jo a kšiltovka je nutná, od Porsche máš např. tady ;-) [odkaz]
nebo levnější černá zde: [odkaz] a bílá: [odkaz] -
pradeda777 02.06.23 13:48
« Re: Spyder - no konečně !!
Freddie....good report... :yes: :yes: :yes: Enjoy!
Cvakání rychlostí....velmi příjemný pocit. Zažil jsem na VTiR, ITR a také na MPS gen1. Na MPS gen2 bylo řazení stále skvělé, ale "cvakání" už "odstranili" zároveň s torque steering, které bylo na gen.1 až "moc zábavné".... >:D >:D >:D -
speedfred 02.06.23 12:17
« Spyder - no konečně !!
Tak som včera spravil cca 400km po okreskách a diaľniciach na novom “zelenáčovi”.
Prvé dojmy sú že to auto není tak výbušné ako QV ale i tak je hodne,hodne,hodne rýchle čo samozrejme ani nemôže prekvapovať pri 420 koňoch a váhe 1495kg (o 200kg dolu ako QV). Veniec volantu mi príde na môj vkus tenký (rovnako ako QV),hrubé BMW volanty mám radšej. O riadení toho moc nenapíšem pretože z mojich predchádzajúcich skúseností s Poršákmi viem že to začína fungovať až keď človek na to pritlačí a to sa mi moc nechcelo pri prvej jazde. Ostré je ale vcelku dosť aj keď mám pocit že na ostrosť QV tomu ešte niečo málinko chýba, ale i tak na “pohodové kabrio” je ostré až až.
Podvozok na počudovanie (pre mňa) vcelku komfortný a problém nastal až na hodne rozbitej ceste. Keď po okreske na to zatlačíš tak to začne v rámci možnosti krásne filtrovať rôzne hupy a nerovnosti, treba ísť ale trochu svižnejšie čo s týmto motorom, prevodovkou a celkovo šasi není absolútne žiadny problém.
Motor na to to že to je atmosféra s celkom dlhými kvaltami tak sa vie moc krásne pozbierať do otáčok povedzme aj na 4(237)-5-6 rýchlostný stupeň. Nižšie rýchlosti zvláda až moc motorkovo a k obmedzovači na 8000 rpm letí ako bláznivý hlavne to čo predvádza od 6-8000 stojí za to a hlavne je to aj slasť pre uši (viac sanie ako výfuk). Krásne tomu sekunduje aj “kutáč” cez ktorý cítiš ako tam jednotlivé rýchlosti zacvaknú. Normálne by som prisahal že aj v hlavici prevodovky je “niečo” čo akoby podporí to mechanické zacvaknutie jednotlivých rýchlostí.
Brzdy absolutne bez debaty, krásne tvrdý pedál s okamžitým účinkom.
Na večer som si dal aj jazdu bez stanu (moje prvé kabrio) a povedzme do 120 som mal pocit že je to tichšie ako so strechou. Šiltovku som nejako nikdy nemusel a ani nenosil ale až chcem nehať ten zbytok vlasov na svojom mieste tak budem musieť asi nejakú kúpiť.
>:-[]
PS: s tým výfukom budem musieť ale niečo spraviť.
PS I : keď som chodil v garáži okolo tej nádhery tak som si hovoril “ty blbec neistá doba a spravíš ďalšiu sekeru” ale včera sa to všetko nejako vyparilo z hlavy. Asi za to mohol ten prievan v kabíne.
PS II: 3 ide do 191km/h (samozrejme DE diaľnica). -
pradeda777 01.06.23 11:30
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ALPINE A110S - no konečně !!
wa....výborný pomocník při řízení je H.U.D......měl jsem v X5, ale bohužel ani v jednom za současných vozů ho nemám. Škoda. V RS3 SB by byl, ale ten jsem nakonec "odvolal"..... ;-\ -
woody-alien 01.06.23 11:12
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ALPINE A110S - no konečně !!
praděda: Ok, každej podle svýho....ale zvyknout si neznamená, že je to správně. Právě ty nejpotřebnější funkce by měly jít ovládat co nejjednodušeji. Je obrovskej rozdíl, když třeba S/S vypneš pouhým stisknutím tlačítka (když už musí být po každém startu aktivní) nebo když se kvůli tomu musíš hrabat v menu na displeji.....ovšem nejdřív si hezky počkáš než ten systém naběhne. Pokud vůbec. To samý klima, ventilace, vyhřívání sedaček atd.
Pokud se za jízdy jak správně píšeš věnuješ řízení, sleduješ kam jedeš a kam jedou ostatní.....pak je každá důležitá funkce ovládaná na displeji jasným krokem zpět v bezpečnosti. Kdo místo sledování provozu čumí do mobilu, tomu je to asi jedno.
-
pradeda777 01.06.23 09:38
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ALPINE A110S - no konečně !!
wa.........Dobré téma k polemice. Já teda nevím jak ty, ale okukováním svého auta zvenku nestrávím ani zdaleka tolik času jako jízdou.
Ok. Já když jedu, tak se věnuju řízení...sleduju kam jedu a kam jedou druzí a interiér nevnímám...... ;-)
Pro mě je důležité, aby se mě auto líbilo z venku. Pak se cítím dobře i uvnitř. :-!
Samozřejmě než si auto koupím tak i ten interiér a ergonomii hodnotím, ale musela by to být úplná katastrofa, aby mě interiér od vozu odradil. Zkrátka provedení interiéru, kromě pohodlných sedadel a pocitu za volantem nepřikládám velkou váhu.
S moderními věcmi nemám problém. Časem si zvyknu a stejně používám jen ty nejpotřebnější funkce. Na display zatím používám pouze rádio a nyní i tok energie.... ;-)
Navigaci se musím ještě doučit a bude to celkem výzva, protože navigace funguje pouze přes mobil... >:D -
woody-alien 31.05.23 23:38
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ALPINE A110S - no konečně !!
praděda: A to je důležité, protože se na vůz vždy díváš z jen venku....na interiér si rychle zvykneš
Dobré téma k polemice. Já teda nevím jak ty, ale okukováním svého auta zvenku nestrávím ani zdaleka tolik času jako jízdou. Ale ano, je to důležité, všichni chceme hezké auto v hezké barvě na hezkých kolech.....ale daleko víc než vady na exteriéru mě odradí vady uvnitř.
Ovšem teď nemluvím o tom, že bych nutně potřeboval z interiéru cítit eleganci a luxus, vybrané materiály a úžasně znějící audio. Vlastně jsem v tomto ohledu ochoten mnohé odpustit. Co ale neodpustím nikdy jsou blbosti a výmysly, ergonomická zvěrstva a obecně vítězství formy nad obsahem. A to co zmínil iudex, to k tomu přesně patří. Ergonomicky dotažený interiéry, kde sis možná mohl lehce zoufat nad nějakou rádobychromovou lištou z PVC, ale jinak se všechno ovládalo skvěle a na první dobrou, se s displejovým šílenstvím změnily na centrum nasírání.
To není žádný staromilství. Možná, že si časem zvykneš (a rezignuješ), ale nevěřím tomu, že kdy budeš schopen ovládat a regulovat celou řadu funkcí aspoň stejně tak rychle jako v interiéru s fyzickými tlačítky....a už určitě ne poslepu.

M2 CS [odkaz]