Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 18.06.23  13:01

« Re: Re: Re: Re: Re: Testovačka BMW i7, BMW iX

Od čtvrtka se jel veteránský "závod" 1000 mil Československých z Prahy do Bratislavy a zpět. Startovalo přes 120 aut! Včera kolem poledne projížděli a stavěli v centru Brna, tak jsme byli kouknout a zároveň se pozdravit s Honzou Červenkou, který jel jako navigátor v jednom starém Jaguaru (č.96). Nakonec vyhráli svoji třídu nejsilnějším vozů. Bude článek na Garaz.cz :-) Tady jsou moje fotky kdyžtak:
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 16.06.23  20:21

« Re: Re: Re: Re: Testovačka BMW i7, BMW iX

Freddie.....moja řeč.........Jenže. Automobilky by na malých autech nic nevydělaly a proto se stalo co se stalo....bohužel.... ;-\ ;-\ ;-\
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 16.06.23  17:18

« Re: Re: Re: Testovačka BMW i7, BMW iX

iu: pekne si sa rozpísal, tie tvoje dojmy sú lepšie spísané ako niektoré tunajšie testy.
    Potvrdil si čo si stále myslím, EV by boli ideal do mesta ale v kompaktnom balení a za inú cenu ako sa ponúkajú momentálne.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 16.06.23  10:38

« Re: Re: Re: Testovačka BMW i7, BMW iX

Good on "ya" Toyota.... [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 15.06.23  12:59

« Re: Re: Testovačka BMW i7, BMW iX

Tak ja som vyskúšal aj to audio. Nie som audiofil, hudbu počúvam maximálne cez mobil s bluetooth reprákom >:D , ale laicky sa mi ten Bowers & Wilkins javil parádne. Čisté výšky aj stredy, basy hutné, ale nie príliš dominantné, bez akejkoľvek rezonancie či pazvukov. Ale za 6000 eur (!) by sa aj patrilo.
  • « 00 Reagovat !

foto Dany

Dany 15.06.23  12:00

« Re: Testovačka BMW i7, BMW iX

Pekne si sa rozpísal. Čo by som tak k tomu mohol...
    Súhlasím so všetkým, s cigánskym vulgarizmom, kolotočárskym osvetlením, nepochopením cieľovej skupiny pre i7, ale aj s príjemne neobťažujúcim prejavom a suverénnym výkonom...
    Ako show car predajcu, prečo nie.

Škoda že sme ten Bowers neprevetrali, to ma fakt mrzí.
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 14.06.23  17:40

« Testovačka BMW i7, BMW iX

2. časť: i7
    Na rozdiel od iX som mal sedmičku na celý deň, takže tú som otestoval dôkladnejšie.
    7er je primárne vlajková loď BMW, auto v hodnote trojizbového bytu, takže to samé osebe spraví dojem. Nová 7er už nemá short a long verziu, už je len long, takže je to kusisko auta. Svojím zjavom ohúri, aj keď nie úplne v pozitívnom zmysle. Aspoň pre mňa je to auto zvonku mimoriadne škaredé a asi najškaredšie súčasné BMW. [odkaz]
    Dizajn je úmyselne opulentný, snaží sa pôsobiť okázalo a luxusne, zjavne napodobňovať štýl Rolls Royce, ako svojím mohutným predkom a obrovskou maskou, tak i celkovou mohutnosťou (kapota mi siaha až pod rebrá). Každopádne tá snaha o pôsobivosť u mňa hraničí s vulgárnosťou, taký štýl arabského ropného šejka či nemenovaného slovenského rapera rómskeho pôvodu. A celočierne prevedenie testovaného modelu k tomu len pridáva. Proste za mňa celé zle, minulá 7er oproti tomu pôsobí ako štíhla elegantná limuzínka.
    Interiér je ale iná liga, tu sa BMW snaží ohúriť a ponúknuť všetko, čo je dnes technologicky možné: [odkaz] Vpredu je to síce podobné ako v iX, ale vďaka luxusnejším materiálom (koža, brúsený hliník, sklo, ultrahrubé koberčeky) to pôsobí hodnotnejšie a hodné pozície modelu. Napriek tomu ale platí spomínané, že tlačidlové interiér predchodcu pôsobil lepšie. Obrazovky sú tuším ešte väčšie, ovládanie ale rovnako zložité a niečo nastaviť vyžaduje zúfalé ťukanie do obrazovky. Za všetko hovorí situácia, keď som predajcu požiadal, aby mi na obrazovku dal okamžitú spotrebu, po asi päťminútovom hľadaní to horkoťažko našiel a obhajoval to tým, že toto asi majiteľa zaujímať nebude.
    Každopádne 7er je hlavne o zadných sedadlách a tam je ten luxus neskutočný. Sedadlo vpravo malo príplatkovú "prezidentskú verziu", kde sa dá sklopiť do ležadlovej polohy, vylezie opierka lýtok, predné sedadlo sa odsunie úplne dopredu a vystúpi podložka na nohy, proste dá sa tam takmer ležať. Proste maximálny komfort; ale i ostatné, bežné sedadlá sú neskutočne komfortné, ak by som niekde chcel spraviť 1000 km na jeden záťah, tak v 7er. Iná úroveň luxusu je aj čo do ovládania vzadu. Na bočných dverách sú malé tablety (veľkosti bežného smartfónu), z ktorých ide ovládať množstvo funkcií auta, od bežných ako je masážna funkcia sedadiel vzadu cez farby interiéru až po obrazovku hore. A obrazovka je ďalšia samostatná kategória luxusu. Po zapnutí zo stropu vylezie obrovská obrazovka na celú šírku interiéru (automaticky sa zatiahnu rolety či strešné okno) a cestujúci vzadu môže sledovať filmy, youtube a i. Celá táto sranda stojí asi ako malé auto.
    Popravde najviac si tieto serepetičky užili deti, na ktoré spravilo auto ohromný dojem, najmä množstvom displejov, možnosťami nastavenia, miliónom farieb interiéru: [odkaz]
    [odkaz]
    Každopádne pre mňa bola dôležitejšia jazda. Auto jazdí veľmi komfortne, tlmenie, odhlučnenie a celkovo odizolovanie od vonkajších vnemov je neskutočné. Takto si presne predstavujem auto, kde majiteľ sedí vzadu. Je teda jasné, že z hľadiska vodiča to nie je nejak záživné auto (ani nemá byť). Napriek tomu stále ani spoza volantu nenudí, nie je to nejaký parník, dá sa pri troche snahy aj prinútiť k ostrejšej jazde a neprotestuje, aj keď dá najavo, že na to nie je určené. Pri tej dĺžke a hmotnosti je to ale slušné. Ale na rezanie zákrut to nie je, proste tá hmotnosť tam je cítiť a vodič vníma, že tá dynamika je hlavne v dôsledku toho brutálneho výkonu, ktorý prebije tú obrovskú hmotnosť. Ale na brzdách a v zákrutách sa to úplne oklamať nedá, aj keď ten (myslím vzduchový) podvozok robí, čo môže. Ťažko sa mi to s odstupom času presne porovnáva, ale pamätám si, že minulá 7er s normálnym spaľovákom, ktorú som šoféroval, bola živším a agilnejším autom, tam stále bolo niečo z DNA šoférskych bavorákov, kdežto tu je to proste najmä luxusná limuzína.
    Každopádne Dany nech povie svoje dojmy, krátko i7 šoféroval aj on.
    Ale ako som povedal, napriek tej hmotnosti a rozmerom je tu stále ten brutálny motor, ktorý to silou prebije. Mal som model 60, t.j. výkon rovných 400 kW. A 544 koní je proste 544 koní, keď som dal prvý raz podlahu, polovičku hodilo do sedačky a patrične mi vynadala (ďalšie jazdy s plnou akceleráciou som dal už len s deťmi, ktoré si to užívali). Ostatne stovku dá i7 za 4,7s a do 200 akceleruje ako besná (viac sa na "nemeckých diaľniciach" nedalo >:-[] ). i7 60 má tú najväčšiu baterku, niečo nad 100 kWh, takže dojazd už bol rozumnejší ako pri iX, ale stále z môjho pohľadu pre limuzínu, v ktorej človek komfortne spraví 1000 km a nič ho nebude tlačiť, je to strašne málo (podľa tej spotreby len tesne cez 400 km). Ani jedno auto som nenabíjal, takže sa neviem vyjadriť k času a rýchlosti.
    Každopádne napriek dojmu, ktorý na mňa a ostatných, čo sa zviezli, i7 spravila, si nie som istý, že je to krok správnym smerom. Dizajnovo rozhodne nie, to auto sa nemôže páčiť nikomu. Maximálne sa môžeme baviť o "pôsobivosti", ale to súvisí s rozmermi, nie s dizajnom. Interiér je maximálne luxusný, tak 7er boduje. Technológie sú na najvyššej úrovni, najmodernejšie, čo aktuálne existuje. Napriek tomu si nie som istý, či to ocení cieľová skupina. Mám pocit, že všetky tie displeje, možnosti ovládania, svetielka, konektivita robí dojem najviac na mladú generáciu, ktorá ale na takéto auto nemá a nekúpi si ho. Päťdesiatnikom či šesdesiatnikom, ktorí na takéto auto majú sa už naopak nechce hrajkať s osvetlením interiéru á la diskotéka a zložito sa prehrabávať v podmenu, aby si nastavili základné veci. Samozrejme viaceré veci sú strašne príjemné a návykové, napr. automatické otváranie a zatváranie dverí tlačidlom. Mnohé funkcie mi ale prídu viac ako ukážka technologických možností než ako užitočná fičúra (napr. strešné okno s farebne svietiacimi vláknami; pôsobivé, ale samoúčelné).
    Naopak čo sa týka pohonu, k luxusnej limuzíne sa elektro svojím charakterom veľmi hodí. To ticho a hladká, plynulá akcelerácia veľmi dobre ladia so zameraním auta, ktoré má hlavne izolovať a nerušiť a to elektromobilu ide veľmi dobre. Len ten nešťastný dojazd a nabíjanie...
    Každopádne samotná možnosť otestovať dôkladne auto najvyššej triedy v sume, ktorú dokopy nikdy ani neuvidím, bol zážitok a užil som si to. Ak by som si ale hypoteticky predstavil situáciu, že mám tie prachy, i7 by som si nekúpil. Proste vyznáva úplne iné hodnoty, než o ktoré mne pri aute ide a tipujem, že takto by to videla väčšina z vás.
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 14.06.23  16:51

« Testovačka BMW i7, BMW iX

Ako som spomínal viacerým, mal som možnosť testovať najnovšie elektrické bavoráky, krátko BMW iX a na celý deň i7.
    1. iX je zjednodušene povedané SUV veľkosti X5, ale nejde o súrodenca, ale o samostatný, úplne od podlahy vyvinutý nový model. Exteriér za mňa horší ako X5, ale po čase sa dá na to zvyknúť, celkové pocity z veľkosti sú podobné ako pri X5. Samozrejme interiér je úplne iný, najnovší štýl BMW, t.j. displeje a celkovo jednoduchý interiér. Na jednej strane pôsobí upratane a čisto, na druhej strane trochu lacnejšie v porovnaní s X5 (ale to asi platí pre všetky modely, kde sa prešlo s tlačidiel na displeje a prázdne plochy). Samotné displeje sú vymakané, rozlíšenie, reakcie, farby, všetko super. Ale ovládanie neskutočne komplikované. Teda nie komplikované samé osebe, ale množstvom widgetov, obrazoviek a podmenu. Človek proste netuší, kde hľadať ovládanie aj bežných funkcií. Toto nie je to pri novom aute obvyklé "sadnem si jeden večer a naučím sa funkcie", to vidím na učenie v dĺžke niekoľkých týždňov a aj potom tipujem, že si človek ako v mobile nahádže na prvú obrazovku ten základ a ďalej sa do toho radšej nehrabe. Proste rozsah a zložitosť najnovšieho idrive je obrovské a rozhodne ovládanie auta neuľahčia, ale naopak. O nebezpečnosti nehovoriac, sledovať cestu a snažiť sa pritom niečo prepnúť je fakt riziková činnosť. Každopádne jazda s iX bola celkom príjemná. Podvozok ako typické X, teda príjemne tuhšie a isté, ale stále komfortné, a to aj v meste na kanáloch a pod. Na diaľnicu som sa nedostal, mal som málo času, takže jazdné dojmy sú neúplné, ale v meste sa s ním napriek rozmerom celkom fajn manévruje, prehľadnosť karosérie je dobrá, kamery dookola špičkové. Na okreske cestou domov som išiel s davom, takže ťažko bližšie hodnotiť. Motorizácia bola tá slabšia 40, t.j. elektromotor s výkonom 240 kW/326k a baterka tiež tá menšia, 74 kWh. Dojazd pri nabitom aute ukazovalo cca. 340 km, čo je dosť málo. Na druhej strane spotreba sa dala pri pokojnej jazde stlačiť pod 20 kWh/100 km, čo je na tak veľké a ťažké auto fajn (stále to ale je len cca. 370 km dojazd, čo je na cestovné auto málo. Dynamicky ale uspokojila aj táto slabšia verzia, stovku píše 6,1s, ale subjektívne sa to zdá oveľa výkonnejšie, práve pre typickú vlastnosť elektromobilu - dostupnému krútiaku okamžite. Dal som si jeden drag race s Octaviou RS a nemala najmenšiu šancu. Tá reakcia elektra aj pri pružnom zrýchlení je opojná. A celkovo jazda s EV je veľmi návyková, žiadne cukanie prevodovky, oneskorené reakcie či potreba spaľovákov "nadýchnuť sa", napriek hmotnosti proste iX40 napriek identickému výkonu subjektívne pôsobí živšie ako moja 340i (platí pre zrýchlenie v priamke a pružné zrýchlenie). Ak by som chcel päťmetrové SUV do mesta, tak iX je fajn auto. Problém je však so samotným zadaním "päťmetrové SUV do mesta".
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 10.06.23  18:22

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Spyder - no konečně !!

Ač již nemám M2, byl jsem se kouknout na BMW M sraz pořádaný brněnským Renocarem na Polygonu, abych viděl novou M2 na živo venku. A pak se jel projet do Jedovnice na sraz Hoon & See >:-[] [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 10.06.23  18:18

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Spyder - no konečně !!

Dobrá zpráva....snad se objeví i u nás......
    Toyota GR86 to go back on sale in UK
    Toyota anticipates the new batch of GR86s will be another sell-out
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 08.06.23  18:11

Nová Bystrica-Čadca......[odkaz]
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 07.06.23  14:19

Ještě z ECCE HOMO...zdá se, že Yokohamy fungují velice dobře...[odkaz]
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 05.06.23  18:33

Dany......prasynovec s BMW M3 (půjčené z Malacek) bude brzy (Jankov Vršok) k vidění na Slovensku
    [odkaz]
    a pak na SR Autoshow na konci roku. Tam pravděpodobně se Škoda Fabia R5
  • « 00 Reagovat !

foto Dany

Dany 05.06.23  15:05

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Spyder - no konečně !!

Dedo, parádna jazda :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto Dany

Dany 05.06.23  14:44

« Re: Spyder - no konečně !!

Fred, super :yes:
    úplne si viem predstaviť, ako tam tie rýchlosti cvakajú.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 05.06.23  13:25

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Spyder - no konečně !!

Prasynovec v akci na ECCE HOMO video. [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 05.06.23  11:58

wl....scroll down v inzerátě na Pohon a podvozek......
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 05.06.23  11:51

Yokohoma Trofeo Slovakia - Nová Bystrica - Pozvánka
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 04.06.23  19:13

Mladý zajel na ECCE MOMO docela dobře.....

Standa Firtl je spolu s uživatelem Michal Perny a
    3 dalšími
    .50 min ·
    Zvládli jsme premieru se ,,zadohrabem" €€ ŞŞ
    ME Ecce Homo 2023
    3.Imísto MMSR
    4.T místo MČR
    Byla to bombaB
    Děkuji 
    Yokohama Racing Tyres CZ / SK
    Entry Engineering
    Ladislav Bůček
    LHD service s r o
    Drx sport Slovensko
    Oldrich Firtl
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 04.06.23  15:53

« Re: Re: Re: Re: Re: Spyder - no konečně !!

Pd7
    Já tam nic o regulaci tuhosti podvozku nevidím...
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…