Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
Bully_ 15.06.15 23:02
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: Civic tajpár
Chambley (F), nedaleko Metz [odkaz] . Narocny a neskutecne technicky okruh, mam rad tyhle mensi francouzske okruhy kvuli posunovani limitu v technice rizeni, bez zbytecnych obav, ze se rozsekam v rychlosti pres 200 o betonovou zidku nebo o svodidla jako na velkych klasikach. Navic to vychazi relativne priznive i po financni strance. Poradal to mistni dealer a servis Lotusu, ale jezdil s nami i jeden Megane RS a nove Camaro. Az se dokopu do te recenze na Exige, postnu do galerie par fotek. Treba 2x Exige V6 LF1, nadherne stroje :*) -
-
Thomasino 15.06.15 22:00
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: Civic tajpár
Tak to jsi šťastný člověk (do určité míry) a trochu ti závidím >:-[] >:D
Jak to začne jednou člověka bavit, tak to pak ty desetitisíce jen lítají >:D
Že jo, Covenant? ;-)
Pokud CTR nemá nasměrovaný vzduch k brzdám, tak rozhodně tam jde snadno dodělat ;-)
[odkaz]
-
woody-alien 15.06.15 21:50
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: Civic tajpár
Thom: Jak vás tak čtu, jsem čím dál spokojenější se svojí volbou. Jezdím si po okreskách, dloubu se v nose páč za mě řadí automat a pozoruju ptáčky. Se sériovým obutím, sériovou brzdovkou i brzdami. Dolce Vita ! >:D ;-)
PS: A až pojedu do Mostu, zaplatím si 10 minut, ty 4 kola to vydrží, dám si limonádu, ještě jednou 10 minut a šup zpátky na okresky vytahovat se na obstarožní Felicie. >:-[] -
Thomasino 15.06.15 21:31
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: Civic tajpár
No jde o to, kolik minut byly brzdy v pořádném zápřahu. Jestli pak dojížděli do boxu a tam auto chvilku stálo, je to pro ně lepší než plná zátěž na okruhu. Ale Sosnová není na brzdy moc náročná, s GTI jsem tam kdysi jezdil, to je takový pidi-okruh pro auta typu MX5 apod >:-[]
Ty tam máš na té Kupřici nějak dovedený vzduch k brzdám? Podle mě má tohle totiž CTR jako jedno z mála aut dotažené a mě to pomohlo na výdrži hodně. To je totiž základ, pokud chceš na okruhu trochu jezdit a ne zajet 3 kola, jedno chladit, zajet další 3 kola, znovu chladit. Jako první vyměnit ale brzdovku !! Seriové stojí za pytel :'-( -
Thomasino 15.06.15 21:27
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: Civic tajpár
To ti třeba časem řeknu ;-) >:-[]
Takže mých 2:37,3 je tak nějak v souladu s uvedenými časy, protože Chvala to tam fakt zná, na druhou stranu ty Dunlopy SP Sport nejsou nic moc :-!
A podle mě půjde s CTR zajet v rozmezí 2:30-35 a já to taky časem dostanu pod 2:35 >:-[] >:-[] -
Covenant 15.06.15 17:44
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: Civic tajpár
white label
K výdrži můžu říct jen toto
Sosnová je proti slovakiaringu mini okruh a nedobržďuje se tam sice ze 190-200 na nějakých 90km, ale zase je to neustále brzda plyn. Na Seat Day se začalo něco po 12 hodině a auto šlo z ruky do ruky, žádné dochlazování a od cca 14 do 16 hodin s nimi jezdili závodníci a jediná zastávka byla přezutí zedraných předních gum.
Jak SC, tak kombík byli s lepšími brzdami Brembo a kromě té výměně pneu se ty auta v podstatě nezatavily....když nepočítám prudký dojezd, někdy i na efet přes ručku do uličky a cca pul minuty na přesednutí....a brzdy pořád ok
-
Covenant 15.06.15 13:54
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: Civic tajpár
white label
Chtěl jsem se svést na Seat Day, ale k auto jsem s bohužel nedostal....bylo ta na něj napsáno spousty mladých vlčáku......
Někde jsem ale četl test, kde psali, že i díky plovoucím kotoučům jsou tyto brzdy příjemnější na běžné jezdění.
Trošku mě to nahlodává a až pojedu do Olomouce asi se zeptám co by stála dodatečná montáž....i když by to znamenalo podívat se i po jiných kolech, do základních sériových se Bremba nevlezou.
-
white label 15.06.15 13:42
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: Civic tajpár
Brzdy na CTR by neměly být (konstrukčně) lepší, než příplatkové u LC v rámci black/orange paketu, takže např. na našem trhu jsou to brzdy v ceně LC SC, který má black/orange paket v základu. Nemáte někdo nějaké ohlasy k těmto Brembo brzdám na LC?
Pak je otázka, jaký čas by měl s MRSC, ale s motorem naladěným na 310PS/400Nm. -
iudex 15.06.15 13:24
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: Civic tajpár
Rasťo Chvála píše o Civicu type R. Je to zaujímavé najmä preto, že Chvála je majiteľ Meganu RS:
"Ak si niekto kúpi rýchle auto s vidinou občasného jazdenia na okruhu, nechce po troch ostrých kolách stáť v boxe s odídenými brzdami.
Každý sa chce zlepšovať v jazde a riešiť viac seba ako auto. Civic Type R prichádza pripravený na bežné cesty, ale najmä na okruh.
Doteraz sme podobné brzdy zažili iba v Peugeote RCZ-R. Všetci ostatní, Meganom R.S. počnúc a Golfom R končiac majú so sériovými brzdami problém."
"Pokiaľ sa pýtate na časy. S Meganom R.S. 250 na dosluhujúcich Dunlop SP Sport som tu zajazdil 2:38,4. Bol som sám v aute a v mierne chladnejšom počasí.
Hondu Civic Type R som mal teraz prvý krát v ruke, viezol som inštruktora na palube, mal som nové pneumatiky Continental CSC6, ale nejazdil som cez obrubníky.
Podľa videa bol čas s Hondou a s istou prezentačnou rezervou 2:39,2."
[odkaz]