woody-alien 16.06.15  15:03

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: Civic tajpár

Cov: Jasný, já to taky nechtěl nijak shazovat. Proti okruhu vůbec nic nemám, jen kvůli tomu nebudu předělávat auto. ;-)

white label 16.06.15  15:01

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: Civic tajpár

Na stránkách Continerntalu nic takového není. Zadal jsem i do vyhedávačů Continental CSC6 a nic. Volal jsem do značkového servisu Conti a taky nic neví. Pokud je to zatím jen pro prvovýrobu CTR, tak je to "předprémiéra", ale zatím se CSC6 oficiálně nenabízí.

Covenant 16.06.15  14:50

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: Civic tajpár

iudex
    Nevím jak u tebe, ale díky těm třicítkám jsem zaznamenal v pneumatikách celkem nesmyslné tlaky, je možné že jsi mněl lidově řečeno přehuštěno.....při né úplně naloženém autě mám mít tlak 2,4 vzadu a 2,7 vpředu. A i když nebylo auto úplně na přímém slunci tak v těch vedrech na nezahřátých gumách jsem naměřil 2,7 a 3,0....a to si vem, že to při ostré jízdě ještě vyleze o další 3-4 desetiny.

Až přijedeme na Slovakiaring tak to schválně změříme ;-)

woody-alien
    Když ono je to s tím okruhem jak píše Thomasino celkem návykové, když víš že můžeš zašlápnout plyn k podlaze, žádné radary..cyklisti atd :-)

Covenant 16.06.15  14:41

Na to co píše Bully jsem taky už párkrát narazil.....bylo to zmíněno i v článku o testech na Nordschleife, že zároveň Honda testuje a pomáhá při vývoji gum, které jsou určené přímo pro Civic Type-R. Např zdroj přímo honda: [odkaz]

woody-alien 16.06.15  14:27

iudex: S GTI jezdíš druhou sezónu. Minulý rok si za horka podobné chování nezaregistroval ? Že by se projevil úbytek vzorku ?

Bully_ 16.06.15  14:09

O zadny preklep by jit nemelo. Nazev i cislovka Conti S.C. 6 je zminovana ve vic clancich, melo by jit o novou pneu vyvinutou Continentalem primo pro CTR 9G.

white label 16.06.15  13:56

Na 99,99% je to "Rasťov preklep", asi si nevzal brýle a místo CSC5 viděl CSC6.
    Subtilní CSC5 (Made in Slovakia Y) mě zklamaly hlavně životností vzorku, žádné jiné letní pneu mi nevydržely tak málo km, opakovaně moc nedávaly ani Dušnou, takže na okruhu by mi asi její vzorek mizel před očima. Nové CSC3 (ve Wéčku) už jsou na cestě.
    Když je velké horko může to být problém, ale i v tomto ohledu jsou mezi pneumatikami rozdíly a i tady na tom byla CSC3 lépe, než CSC5. Údajně je na tom výrazně lépe CSC5P, ale ta se bohužel v rozměru 225/40/18 nenabízí.

foto iudex

iudex 16.06.15  12:29

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: Civic tajpár

Čakal som, či si to všimneš. ;-) Na gumy si tu odborník Ty, takže skôr od Teba čakám info, či je to nová generácia, ktorá sa ako prvá dostáva na CTR, alebo len Rasťov preklep. Mimochodom ako si to v poslednej dobe všímam, tak hotheče a športiaky majú veľmi často z prvovýroby Micheliny Pilot Super Sport (Focus RS, Mercedes AMG GT, Lexus RC-F). A ešte jedno pozorovanie z posledných horúcich dní - pri ostrejšej zákrute mi gumy na horúcom asfalte začali "utekať", niečo, na čo som nebol zvyknutý a ak na SK ringu budúci víkend bude stále takto horúco, evidentne to negatívne ovplyvní jazdu a nebudem si môcť dovoliť také tempo.

white label 16.06.15  02:25

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: Civic tajpár

Continental CSC6??? To by musea být nějaká předpremiéra...

Bully_ 15.06.15  23:02

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: Civic tajpár

Chambley (F), nedaleko Metz [odkaz] . Narocny a neskutecne technicky okruh, mam rad tyhle mensi francouzske okruhy kvuli posunovani limitu v technice rizeni, bez zbytecnych obav, ze se rozsekam v rychlosti pres 200 o betonovou zidku nebo o svodidla jako na velkych klasikach. Navic to vychazi relativne priznive i po financni strance. Poradal to mistni dealer a servis Lotusu, ale jezdil s nami i jeden Megane RS a nove Camaro. Az se dokopu do te recenze na Exige, postnu do galerie par fotek. Treba 2x Exige V6 LF1, nadherne stroje :*)

Thomasino 15.06.15  22:48

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: Civic tajpár

Kde jste jezdili? Instruktor se naprosto schvaluje, pokud se chce člověk posunout, bez něj to nejde, to je jen takové to domácí šolychání 8-s :-O

Bully_ 15.06.15  22:47

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: Civic tajpár

Tak :-) Zaplatil jsem si jezdeni s instruktorem a nelituju toho, dokazu ted vyuzit daleko vic toho, co Exige umi :yes:

Thomasino 15.06.15  22:41

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: Civic tajpár

áááá, panáček byl na okruhu !! :yes: >:D

Bully_ 15.06.15  22:39

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: Civic tajpár

Taky mam seriove obuti, po dnesku vypada takhle: [odkaz] :-)

Thomasino 15.06.15  22:03

double :-O

Thomasino 15.06.15  22:00

Tak to jsi šťastný člověk (do určité míry) a trochu ti závidím >:-[] >:D
    Jak to začne jednou člověka bavit, tak to pak ty desetitisíce jen lítají >:D
    Že jo, Covenant? ;-)

Pokud CTR nemá nasměrovaný vzduch k brzdám, tak rozhodně tam jde snadno dodělat ;-)

woody-alien 15.06.15  21:50

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: Civic tajpár

Thom: Jak vás tak čtu, jsem čím dál spokojenější se svojí volbou. Jezdím si po okreskách, dloubu se v nose páč za mě řadí automat a pozoruju ptáčky. Se sériovým obutím, sériovou brzdovkou i brzdami. Dolce Vita ! >:D ;-)

PS: A až pojedu do Mostu, zaplatím si 10 minut, ty 4 kola to vydrží, dám si limonádu, ještě jednou 10 minut a šup zpátky na okresky vytahovat se na obstarožní Felicie. >:-[]

Thomasino 15.06.15  21:31

No jde o to, kolik minut byly brzdy v pořádném zápřahu. Jestli pak dojížděli do boxu a tam auto chvilku stálo, je to pro ně lepší než plná zátěž na okruhu. Ale Sosnová není na brzdy moc náročná, s GTI jsem tam kdysi jezdil, to je takový pidi-okruh pro auta typu MX5 apod >:-[]
    Ty tam máš na té Kupřici nějak dovedený vzduch k brzdám? Podle mě má tohle totiž CTR jako jedno z mála aut dotažené a mě to pomohlo na výdrži hodně. To je totiž základ, pokud chceš na okruhu trochu jezdit a ne zajet 3 kola, jedno chladit, zajet další 3 kola, znovu chladit. Jako první vyměnit ale brzdovku !! Seriové stojí za pytel :'-(

Thomasino 15.06.15  21:27

To ti třeba časem řeknu ;-) >:-[]
    Takže mých 2:37,3 je tak nějak v souladu s uvedenými časy, protože Chvala to tam fakt zná, na druhou stranu ty Dunlopy SP Sport nejsou nic moc :-!
    A podle mě půjde s CTR zajet v rozmezí 2:30-35 a já to taky časem dostanu pod 2:35 >:-[] >:-[]

Covenant 15.06.15  17:44

white label
    K výdrži můžu říct jen toto
    Sosnová je proti slovakiaringu mini okruh a nedobržďuje se tam sice ze 190-200 na nějakých 90km, ale zase je to neustále brzda plyn. Na Seat Day se začalo něco po 12 hodině a auto šlo z ruky do ruky, žádné dochlazování a od cca 14 do 16 hodin s nimi jezdili závodníci a jediná zastávka byla přezutí zedraných předních gum.

Jak SC, tak kombík byli s lepšími brzdami Brembo a kromě té výměně pneu se ty auta v podstatě nezatavily....když nepočítám prudký dojezd, někdy i na efet přes ručku do uličky a cca pul minuty na přesednutí....a brzdy pořád ok