Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto Covenant

Covenant 17.06.15  08:34

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: Civic tajpár

anti99

Tak to je u vás celkem dost a máte v podstatě německou cenu....na naše to dělá 952 000Kč. U českého zastoupení cena startuje na 859 000Kč. [odkaz] Navíc nevím jak je to u Hondy, ale u koncernu ( ať už je to Gti, cupra, G7R atd) se dá v Česku vyjednat sleva okolo 10%.
  • « 00 Reagovat !

foto anti99

anti99 16.06.15  23:05

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: Civic tajpár

covenant

presne tak 34000 euro
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 16.06.15  22:20

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: Civic tajpár

CFC je taková "suchá okruhová" verze vycházející z CSC5P.
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 16.06.15  22:12

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: Civic tajpár

Conti Force Contact je nad CSC, celkem slušný sportovní gumy vč. okruhového dovádění, něco na úrovni Cup2. Borec co mě vezl s 911 GT3 (991) na Nordschleife je jezdí a celkem spokojenost, drželo to jako kráva !! >:D
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 16.06.15  21:59

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: Civic tajpár

Ale v 19" palcích se na CTR objevují pneu s "white label" (ne)označením, kde je na hladké bočnici jen drobně tepelně vyraženo CONTINENTAL, OUTSIDE, plus nějaké nečitelné drobnosti. To by mohly být před produkční/zkušební verze příštích CSC6.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 16.06.15  21:58

Tak jsem si vyhledal pár fotek kol nového CTR a označení CSC 6 jsem zatím (na pneumatikách) nenašel.
    V rozměru 235/35/19 jsem našel CFC (ContiForceContact) a v rozměru 245/30/20 CSC 5P.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 16.06.15  20:18

S našimi auty, kdy máš váhu na předku a lehký zadek, není až takový problém na brzdách odlehčit zadek a dostat ho do přetáčivého smyku >:-[] >:-[]
    A na Slovakiaringu v zatáčce 6, která se postupně utahuje, to je celkem běžné. Tam brzdíš a zatáčíš zároveň. Ikdyž dá se jet jinak na dva apexy ;-)
    [odkaz]
    - tady to není až tak dobře vidět, že se postupně utahuje
  • « 00 Reagovat !

foto Covenant

Covenant 16.06.15  19:42

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: Civic tajpár

Bully
    Já vím ale do menších bych už nešel, mě se19 líbí :-) S tlakem si pohraju a uvidíme.

Někde jsem četl, že když chce člověk aby byla předokolka víc přetáčívá než nedotáčívá na okruhu, tak se nafouká víc jak předek....

anti99
    34 000 Euro?

• « 00 Reagovat !

foto anti99

anti99 16.06.15  19:17

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: Civic tajpár

zdravim Vas panove, neprecital som celu Vasu diskusiu. dnes som bol skusat noveho civica ale nie R a predajca mi dal cenu aj na CTR vraj 34000,-
    zatial som cenu nikde nevidel...
  • « 00 Reagovat !

foto Bully-

Bully_ 16.06.15  19:03

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: Civic tajpár

Covenant:
    vpredu se pneu kvuli vyssi vaze ohreji vic. Foukali jsme to pravda na 225/40x18 a na semi, kazdopadne se mne nechce verit, ze by tam byl az takovy rozdil. I pro UHP ve stejnem rozmeru se melo pro normalni provoz podle vyrobce foukat myslím 2,4 a 2,2 (vzdycky pr./zad.), kdyz se gumy neohreji.
    Jestli je pro 19ky takovy rozdil, zkus treba 2,0/2,2, udelej 3 kolecka a pak to zmer manometrem, na kolik to vyskocilo.
    19" je na paradu a ne na okruh >:D Ze se ti zavrtel zadek neni chyba, to ti auto davalo informaci. S prehustenymi a tenkymi slupeckami ti bude auto drzet a pak se bez varovani utrhne.
    Na Exige na praseni foukam 1,6/1,8 (195/50x16 a 225/45x17, Yoko Advan A048).
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 16.06.15  18:21

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: Civic tajpár

Th
    Samozřejmě, že za studena, jak bys to chtěl měřit po zahřátí? Jak bys přesně a stejně zahřál všechna kola před měřením?

iudex
    Zkus plyn na bázi dusíku (u nás je to nejčastěji SECUR) se kterým tlak s teplotou tolik neroste, je bezpečnější, "nebouchá" tolik a nepodporuje případné hoření. Používá se i v motorsportu a letectví.

Bully
    Možná to byla nějaká před produkční série už s označením CSC6.
    Ale i kdyby, čekat teď na CSC6 asi zatím nemá smysl, zřejmě to nebude otázka několika týdnů, ale spíš měsíců, než budou na trhu, navíc je otázka jestli budou i v menších rozměrech a kdy.
  • « 00 Reagovat !

foto Covenant

Covenant 16.06.15  17:25

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: Civic tajpár

Bully
    My jste to řešili s Thomasinem a taky mi ty tlaky prvně nechtěl věřit, ale u 19 to tak je, mám to na víčku nádrže. Přeci jen mají 19 už nízký profil a doporučené tlaky jsou střední zátěž za studena 2,4 a 2,7 a pokud bych měl plně naložené auto tak dokonce 2,7 a 2,9 měřeno za studena.

V pneu mám na běžné ježdění ty správné tlaky 2,4 a 2,7 ale jak jsem psal iudexovi....když jsem vytáhla auto z garáže kde je dejme tomu 20 stupňů a nechal ho v tom horku jen venku, tak i na nezahřátých gumách se ten tlak zvedl až na 2,7 a 3,0

Na slovakiaringu pro začátek podhustím ty 3-4 desetiny (podle počasí a tepla.. jezdí se až od 18 hodin) a uvidím, ale vyzkouším i na běžné ježdění trochu ubrat, zadek se mi zdá víc neklidný a pří dobžďování z nějakých 150-180 se Cupře nějak vrtí prde*l >:D

PS: 1,7 a 1,9? ...vy jste foukali víc zadek než předek, kde je těší motor?
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 16.06.15  17:23

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: Civic tajpár

BULLY - jseš si jistej, že udávané tlaky výrobcem jsou na studené nezáhřáté gumy? Já ta zse slyšel že na zahřáté :-( Ale tady se názory dost různí :'-(
  • « 00 Reagovat !

foto Bully-

Bully_ 16.06.15  17:04

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: Civic tajpár

Covenant:
    tlak 2,7 a 2,4 pr./zad.??? To je jak na uzitkovy automobil. Doporucena hodnota tlaku se navic udava pro nezahrate pneu, takze pokud az pojedes poradne na okruhu a tlak ti vzroste cca o 30% (neber to za bernou minci, lisi se to od plastu, hmotnosti auta atd.), tak bys musel mit po zahrati vsude tak okolo 3,5. Kdyz je venku vedro, tak klidne jeste vic. Behoun beznych UHP se dost rychle prehreje a pak je muzes znicit behem par ostrych kol, prefoukanim k tomu taky prispejes.
    Dost lidi dela chybu, ze strasne prefoukavaji pneumatiky. Ze je auto tvrde jak prkno neznamena, ze bude dobre drzet- naopak. Daleko nizsi tlak ti muze pomoct k mnohem lepsimu gripu. Na okruhu se ti plaste ohreji daleko vic, nez v normalnim provozu a tomu odpovida i vzrust tlaku v nich. Na CTR (podobna hmotnost i jeji rozlozeni na jednotlive napravy) jsme pro okruh foukali 1,7/1,9 pr./zad.. Ono to po poradnem prohrati k tem 2,5 baru vyskoci. Idealni je si dat par kol a zmerit to za tepla, potom si muzes hrat s nejakymi temi desetinkami podle pocitu, jak se ti zda, ze auto drzi v zatackach. :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 16.06.15  16:29

Ad CSC6: sám som zvedavý, čo bude pravda, ale téza, že CTR bude prvé auto na novovyvinutých gumách sa mi zdá logická.
    Woody: minulý rok som nič také nezaregistroval. Dnes som viezol otca do nemocnice a chcel som trochu zamachrovať na 270° nájazde na diaľnicu a auto mi akoby začalo kĺzať; na zásah ESP to nebolo, ale istota, že sa môžem o gumy poriadne oprieť, bola preč. Môže byť, ako píše Cov, že je to vplyv prehustených gúm v tomto teple (fúkam skôr na maximálne tlaky) a teda nie optimálnej styčnej plochy, ale tiež aj vplyv zbrúsenej gumy. Btw. aj na autofore pri jazde na CTR písali, že deklarovanú maximálku nedosiahli zrejme pre vysoké teploty, ktoré fúkaným motorom moc nesvedčia.
  • « 00 Reagovat !

foto Bully-

Bully_ 16.06.15  15:55

Prodavam jak jsem nakoupil, neres to. Mozna Rasto ty bryle nepotrebuje, dockas se :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 16.06.15  15:52

Bully
    To je pravda, ale na rozdíl od CSC6 už se o nové CTR píše nejmíň 5 let. >:-[]
    Internet je nové CTR plný, ale o CSC6 nic. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 16.06.15  15:49

Cov
    To jsem četl, ale nepíší tam konkrétně o CSC6.
  • « 00 Reagovat !

foto Bully-

Bully_ 16.06.15  15:49

CTR 9G taky jeste nebude v prodeji driv jak v zari a uz existuje.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 16.06.15  15:47

Na stránkách Continentalu nic takového není. Zadal jsem i do vyhledávačů Continental CSC6 a nic. Volal jsem do značkového servisu Conti a taky nic neví. Pokud je to předběžně pro prvovýrobu CTR, tak je to "předprémiéra", ale zatím CSC6 nebyla oficiálně představena ani se normálně nenabízí/neprodává...
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…