Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
AUDIRS6 17.06.15 16:14
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Test Audi RS3
:-)
Mam 100 chuti stavit flasu Becherovky, ze R5 bude aj v S4, RS4, S5, RS5 !
Ten motor je proste genialny, vdaka E-Laderu by uz bol aj dost silny pre tieto RS modely, ktore vdaka MLB-evo uz budu na 48V pripravne ( podmienka pre E-Lader ), podanie vykonu bez turbodiery by bolo bezkonkurencneeee......
Jedine co ma trapi, ci sa tam zmesti ... ;-\
Defakto by to bol krasny navrat ku korenom! ;-) -
iudex 17.06.15 16:04
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Test Audi RS3
Keď budem veľký, pekný a bohatý, chcel by som mať R5. ;-) Ten v dvojkovom Focuse som nestihol, ale Audi stále dáva šancu. Ten zvuk samotný skrátka stojí za to, to by som rádio ani nezapínal. O R6/V6/B6 radšej ani nesnívam, tie miznú ako novoročné záväzky, resp. sú cenovo nedostupné, ale ten R5 snáď ešte chvíľu bude. -
AUDIRS6 17.06.15 15:24
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Test Audi RS3
joooo, ved vtedy aj hovorili, ze on ma byt predobrazom RS3. 525 PS, 600 Nm - mal.
Lenze vtedy este o sedane len potichu spekulovali, dnes o nom hovoria pomerne nahlas hlavne koli Amikom. A trend sa ma potom presunut aj na dalsie modelove rady... ;-)
Zeby ma este pred koncom kariery sucasnej RS6 vyslisali a urobili jej nielen verziu Plus, ale aj sedan ? Ak ano, rozbijam prasiatko a skladam zalohu ;-) :yes: :yes: :yes: :yes: -
woody-alien 17.06.15 15:19
« Re: Re: Superb rýchlejší ako tajpár?
Leg: :yes: Bombastický titulek, to je oč tu běží. Plus na Jandofóru oblíbené "čůrání proti větru".
Zajímavá je též skutečnost, že DSG, v GTI odsouzená coby vrah dynamiky >:-[] , najednou dynamiku Superbu nějak nezabíjí a všichni už tedy moc dobře víme, které že auto si vybereme (nejen) pro výjezd na Ještěd. >:D -
AUDIRS6 17.06.15 15:04
« Re: Re: Re: Re: Test Audi RS3
Na mna je to sice male auto, ale tesim sa za Amikov, koli ktorym sa vraj pripravuje.
Otazka teda je, ci sa bude predavat aj u nas...
Je to sice stale este neoverena informacia, ale vela tomu naznacuje - bolo povedane, ze prijde este v 1 karosarskej variante. Takze ideme tipovat ci to bude 3D, kabrio, alebo sedan...? ;-)
Celkovo sa vraj v Quattro QmbH zamylseli, a vraj chcu predavat celkovo viac RS modelov. No a ked si pozrieme ze kde sa ake RS modely predavaju, a kde su ake kar. varianty oblubene, zistime, ze zrovna pre US a Cinsky trh by RS sedany boli to prave...RS3 sedan vraj ma byt po dlhej dobe "prva lastovicka" ;-) -
iudex 17.06.15 12:06
« Re: Re: Superb rýchlejší ako tajpár?
Leg: výstižne ako vždy. :yes: Ono už pohľad na papier ukazuje, že v tom zrýchlení nemôže byť dramatický rozdiel, CTR píše 5,7s na sto a Sup 5,8s, čo je na úrovni odchýlky merania, plus Tebou spomínané faktory ako aerodynamika a pod. Ide o to podanie, že najrýchlejší hotheč súčasnosti nie je vlastne o nič rýchlejší, ako auto strednej triedy NAŠEJ Škody a že Superb dá na frak aj kráľovi Nurburgringu. K tomu bulvárne podanie a je vymaľované. Teda všetci, čo na CTR jazdili na Slovakiaringu (na youtube je už kopec videí) a boli z CTR nadšení, sa mýlia, Rasťo Chvála ako majiteľ M RS uznávajúci, že CTR je lepším autom na okruh, je mimo, len autoforum fakticky tvrdí, že celý tajpár ja vlastne nap.d auto a lepšia je rodinná limuzína.
Btw. čo Ty, nemáš chuť ísť doraziť letné gumy na budúcu nedeľu na Slovakiaring? -
Leg 17.06.15 11:31
« Re: Superb rýchlejší ako tajpár?
Zdravím po čase všetkých!
Vidím, že tradične sa tu namiesto fotiek diskutuje o hothatchoch, tentoraz sa dokonca porovnávajú v maximálke so strednou triedou. No a keďže nechýba ani obľúbené autoforum, nedá mi sa nezapojiť.
Po zhliadnutí videa a prečítaní sprievodného článku sa celkom divím čomu sa vlastne divia. Superb na štarte nedostatok výkonu a prebytok hmotnosti kompenzuje rýchlou dvojspojkou a pohonom 4x4. Potom sa výhoda pohonu stratí a Civic získava náskok (napriek tomu, že Superb ide prvé dva km z kopca - síce nejakých 0,3% je pocitovo zanedbateľných, kto však jazdí na bicykli vie, aký je to rozdiel). S pribúdajúcou rýchlosťou sa pomali vytráca vplyv hmotnosti a nastupuje aerodynamika. No a tu bude asi vo výhode štíhla dlhá limuzína tvarovaná čo najviac v prospech efektívnosti v porovnaní s relatívne krátkym hatchbackom zameraným na prítlak a s žehliacou doskou a difúzorom vzadu, takže Superb sa dostáva pomaly vpred.
Na druhej strane Civic sa moc netvári, že by sa chystal pokoriť 270 kmh, čo je dekladovaná maximálka. Tu môže byť faktorom spomínaná teplota a riešenie medzichladiča stlačeného vzduchu.
Suma sumárum, sám by som si vsadil na väčší rozdiel v prospech Type-R, ten rozdiel ale nie je až taký dramatický, aby bolo okolo toho treba uverejňovať podobné články. A keď už silou mocou chceli podobné porovnanie spraviť, mali si počkať na zapožičanie na test a pri normálnych podmienkach porovnať trebárz s Cuprou v manuále. To už ale nebude Type-R taká horúca téma a ani nadpis nebude vyznievať tak bombasticky, ako keď napíšu že česká hyperkomfortná (wole) limuzína vyprášila kožuch rekordmanovi na ringu, takže z marketingového hľadiska job well done! -
Covenant 17.06.15 09:08
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: Civic tajpár
iudex
K tomu kurzu...my máme prodej nějakých 27,9Kč za Euro...tzn mi 860 tisíc vychází po převodu na 31 tisíc euro.
Já bych to Autoforum spíš chápal jako porovnání motorů a bude zajímavé až tu dynamiku porovnají například s Leonem nebo G7R.....řazení v Hodně se mi sakra líbí, ale co se týká pružnosti motoru, vsadil bych si na TSI...tak uvidíme. -
iudex 17.06.15 08:53
« Superb rýchlejší ako tajpár?
Inak dve videá, na ktoré nech si spraví názor každý sám. Autoexpress porovnával na okruhu CTR, Cupru a M RS Trophy a podľa očakávania najrýchlejší čas dosiahol tajpár: [odkaz]
Autoforum bol naopak z rýchlosti CTR sklamaný natoľko, že ho porovnával so Superbom 2,0TSI (sic!). A čuduj sa svete tá Škodovka bola podľa nich rýchlejšia (skôr dosiahla 250 km/h): [odkaz]
No comment, pre mňa je to ale posledný klinec do rakvy dôveryhodnosti Jandovho webu. -
iudex 17.06.15 08:48
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT: Civic tajpár
Tak u nás ešte ofiko cena nie je, ale 860t českých je cca. 33t eur, teda tá Antiho informácia o cene 34t nie je nereálna. Z môjho pohľadu to je pomerne dosť, chápem, že je to menej, ako Golf R, ale ten je štvorkolka plus Honda nemá u nás image na tak vysokú cenu. Čo sa týka zľavy, všeobecne u všetkých Japoncov dovážaných z JPN platí, že zľavy nedávajú (príp. len symbolické), radšej Ti dajú niečo navyše, ale dolu s cenou nechcú ísť.

I podélně by se tam 2,5 R5 měl vejít relativně v pohodě, je to poměrně kompaktní motor.