Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 22.06.15  13:04

« Re: Re: Pár fotek ze SPA z Renault Sport Track Days

To dělají ty Falkeny na předku, které jsou užší než 235mm a které jsem dojížděl ve SPA a na RIngu. Působí to že jsou tam velké mezery a spousta místa. Každá guma vypadá jinak. Když koukneš na fotky kde mám vpředu Cup2, tak je to jiné a lepší ;-)
    [odkaz]
    - navíc mám vzadu stále 245mm Cup2 (místo 235mm) a jsou na těsno v blatníkách, takže to na některých fotkách vypadá taky jinak >:-[] A drží jako sviňa! ;-)

P.S: iudex, mě teď vydrží gumy tak půl sezóny, když chci nějaké hodně dobré a lepivé, tak si z toho nic nedělej! >:D
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 22.06.15  10:47

« Re: Pár fotek ze SPA z Renault Sport Track Days

Tom: po minulom defekte cestou za Covenantom už nehovorím nič na 100% ;-) , ale mal by som tam prísť. Inak cítim, že pre gumy to asi bude posledný okruh (a to som veril, že dve sezóny na letných dám). >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto Brandon-Walsh

Brandon Walsh 22.06.15  07:38

« Re: Pár fotek ze SPA z Renault Sport Track Days

teda keď som videl tu cenu benzínu [odkaz] len som sa zbytočne zrána nas.ral >:D
    svk včera 95 ka 1.409 E
    btw thomasino nejak je predok oproti zadku vysoko >:-[]
  • 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 21.06.15  20:58

« Pár fotek ze SPA z Renault Sport Track Days

Konečně jsem dodělal fotky ze Spa, tady odkaz na rajče:
    [odkaz]
    + video: [odkaz]
    P.S.: A doufám, že se s některými, spolu s Covenantem a iudexem, uvidíme za týden v neděli 28.6. na Slovakiaringu >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 19.06.15  12:25

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Test Audi RS3

Přesně..., "keby nevyzerala tak fantasticky". :-) ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 18.06.15  18:48

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Test Audi RS3

Tá Targa je dosť zaujímavá: podľa mňa extrémne zložitý systém na zloženie malého kusu plátna, navyše z praktického hľadiska je to asi dosť fail: oproti Cabrio menšia otvorená plocha, napriek tomu dnu údajne fučí viac. Navyše sa nedá otvárať/zatvárať za jazdy. Pri rovnakej cene ako za klasické kabrio by vlastne človek nemal dôvod nad ňou rozmýšlať, keby ... keby nevyzerala tak fantasticky.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 18.06.15  17:01

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Test Audi RS3

SOUHLAS !
    Sice jsem to neřídil, ale co jsem mluvil s lidma co ano, nebo četl řadu testů, je to sice rychlé a EFEKTIVNÍ, ale nezáživné a odměřené, takové o ničem :-( A takových aut je dneska bohužel hodně, jen rychlost a koně nestačí 8-s :-O
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 18.06.15  16:09

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Test Audi RS3

Žádná porce koní navíc neudělá z A45 AMG podstatně lepší auto. Kdyby tam raději dali výrazně lepší dvojspojku a podvozek, samotné koně nejsou to, co tomu autu chybí...
  • « 00 Reagovat !

foto AUDIRS6

AUDIRS6 18.06.15  15:49

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Test Audi RS3

len tak medzi recou - "Hviezda" chce korunu "brutal hatchu / kompaktu" nazad.
    Po tom, ako uz bolo spomenute, ze vraj M2 ma mat 375 PS, tak A45 AMG ma mat min. 381 PS:
    [odkaz]

a este posledny klinec do rakvy silnym atmosferam v D3:
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 18.06.15  14:25

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Test Audi RS3

Bohužel ne, stály tam naleštěné jako "dekorace", ale aspoň jsem si je prolezl a u Targy vyzkoušel to efektní stahování střechy.
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 18.06.15  13:37

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Test Audi RS3

wl: aj si niektoré vyskúšal?
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 18.06.15  11:25

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Test Audi RS3

Připomíná a nejen tím....
    [odkaz]

P.S. Včera večer jsem byl pozván na slavnostní zahájení pobočky Porsche v Ostravě (po Praze a Brnu (ode dneška) třetí u nás. Kromě Cayennu a Macanu tam byl i Boxster, Cayman GTS, 911 GTS a 911 Targa GTS. Sklápění střechy v Tarze je pěkné divadýlko nejen na Pařížskou... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 18.06.15  08:15

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Test Audi RS3

Tom: tak zrovna pri M2 nejaké prekvapenia nečakám, i bez bližších info viem povedať, že to bude mať 3,0 R6 turbo s výkonom na polceste medzi M235i (240 kW) a M4 (317 kW), teda odhadom 280 kW a cenu rovnako niekde medzi (46t a 74t, tipujem 59t eur).
    Z áut dostupných aj pre nás plebs pribudol nový hotheč Peugeot 308 GTi, ktorý má dve výkonové verzie (184 a 200 kW), pričom silnejšia má samosvor, väčšie brzdy (nepripomína vám to niečo?) a gumy Michelin Super Sport.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 17.06.15  22:49

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Test Audi RS3

Tohle na Nordschleife vypadá ještě zajímavěji ;-)
    A pokud mě má chabá paměť neklame, myslím že to zajímá i White Labela >:-[] >:-[]
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto AUDIRS6

AUDIRS6 17.06.15  22:12

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Test Audi RS3

bohuzial ani RS3 "poriadny diferak" nema... :-!
    Vsetko riesene cez ESP, pardon - torque vectoring 8-s
    Preto sa tesim na nove S4 / RS4, S5 / RS5 - min. uz len koli nizsej hmotnosti, klasickemu stredovemu a za priplatok ( pripadne v RS tipujem v serii ) "chytry dieferak" vzadu. ;-) :yes:
    Ano, povies si ze je to uz velke, ale aj tak - su sice väcsie, ale rozlozenie hmotnosti bude lepsie, hmotnost celkova nebude o moc vyssia ak vobec proti RS3. ( ak, tak urcite len z marketingovych dovodov - MLB-evo v kasni kupe by uz s quattrom kludne mohlo mat do 1,5 tony EU hmotnost ! )
    Ja sa skor bojim, ze ked niekto bude mucit RS3ku na okruhu, ze dopadne ako to TTS... :-!

PS: Tak uz aj S5 bola nacapana na Ringu !!!!
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 17.06.15  21:17

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Test Audi RS3

Nedávno jsem jezdil asi 2 hodiny s novým TT 2.0T Quattro a kromě zpracování, TFT displeje mě ničím moc nezaujalo :-( A řízení fakt bída :-( Jako jooo, nový Haldex je o velký kus dále než dříve, ale není to ono. Do auta na každý den bych to bral, ale ne do auta na okruh nebo na zábavu ;-) To je ten zásadní rozdíl. Kazí to zábavu a zvyšuje váhu :-O
    P.S.: Ale možná mě RS3 s pořádným diferákem překvapí, ale stejně je to zbytečně těžký..
  • « 00 Reagovat !

foto AUDIRS6

AUDIRS6 17.06.15  21:13

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Test Audi RS3

Thom:
    Tak takuto zvratenost v suvislosti s Audi pocujem prvy raz v zivote a este k tomu od cloveka co jazdi okruhy ! 8-s
    Ked Audi, tak quattro !!!! O inom ani nemoze byt debata !
    No chalaaaaaan... :-! drzim palce, nech sa velmi rychlo naide niekto kto ti da pod zadok tu RS3-ku, aby si prisiel na spravne myslienky, lebo takto mi pripada ako by si zisiel z cesty... 8-s
    teda...: "A raději než čtyřkolku Audi spíše schopnou předokolku " - ak rozmyslam a myslel si ze miesto Audi ( hocijakej ) dobru predokolku...tak teoreticky...noooo...
    Ale vyskusaj nieco aktualne v quattre s budto chytrym diferakom vzadu, alebo tu RS3 a uvidis, ze ta tie kacirske predokolkove myslienky prejdu. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Covenant

Covenant 17.06.15  21:09

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Test Audi RS3

Thomasino
    Hele ty koncernisto... >:-[] mrkni sem, díky delším převodům DSG je ve větších rychlostech v průžném zrychlení rychlejší manuál...

DSG: [odkaz]
    manuál: [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 17.06.15  20:24

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Test Audi RS3

RS3 v sedanu by byla asi fajn na normální ježdění, ale já bych to nechtěl, na okruhu ty auta moc nefungují, jako většina čtyřkolek :-O To už raději chystanou M2, nebo nějaké lehké auto jako Alfa 4c (v neděli jsem v ní seděl), nebo chystaná Alpinka, nebo Cayman GTS apod. A raději než čtyřkolku Audi (s polomrtvým řízením, zklamání i u nového TT) spíše schopnou předokolku ;-)
    Ale svezení v RS3 mám slíbené, stejně jako Golf R (ještě jsem nestihl), ale asi bych šel raději do něčeho normálního a k tomu auto na okruh (ideálně na přívěs za to normální auto ;-) ).
    Iudex - s tím Fíkusem ST nebo RS s volváckým pětiválcem jsi zase o moc nepřišel. Sice famozní zvuk, dobrý zátah a slušný podvozek, ale umístění toho velkého těžkého motoru je špatně před přední nápravou, auto se na limitu hrne po čumáku ven :-( Ale tak jasně, chápu že spoustě lidem to stačí :-) Taky s MRS na okruhu vidím, když tlačím na pilu, že je to celé špatně, že je váha na předku a zadek se nadlehčuje, chce to lehké auto s dobrým vyvážením ;-\ Ale to už se bavíme o limitech, navíc se dá naučit tomu přizpůsobit jízdní styl atd. Když dokáži být stejně rychlý jako mírně upravené M3 E46.. Aneb viva Lotus EXIGE (pozdravuji Bullyho), Alfa 4c, Caterham, Alpinka, Cayman apod...
    P.S.: A teď to zase schytám od zdejších "koncernistů" >:D >:D Ale pusťte si na kanále A-M-S TV test FastLap Megana R.S. Trophy-R a taky vám tam závodník Ch.Menzel řekne, že ty nejlepší předokolky mají něco do sebe ;-) Na závěr ho tam porovnávali s Leonem Cuprou s DSG, díky dvojspojce Cupra celkem dobře zrychlovala, ale jinak byla o pár vteřin pomalejší. Ale zase byla o kousek rychlejší než standardní R.S. 265 Cup
  • « 00 Reagovat !

foto AUDIRS6

AUDIRS6 17.06.15  17:49

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Test Audi RS3

kompaktny je, lenze je to EA 888, a je teda o minimalne 88mm dlhsi ako R4 2.0 TFSI.
    na Wikine si najdes ich parametre. Blbe je, ze ked sa divam na odmaskovane Spy fotky z boku na predok a uvedomujem si kolko miesta je od prednej poloosy po predny naraznik, za ktorym este musi byt predna priecna vyztuha a chladice s ventilatorom... :-|
    Ano, poloosy budu asi zase trosku vyixne smerom dopredu, ale v pohode ( myslim lahko ) to asi nebude...
    No ale drzim im palce. Teoreticky...ale to je strasne na dlhe teoretizovanie...Totoiz, ak by mala byt A4 vnutri dost velka aby sa aj za mna niekto posadil, tak RS4 sedan s tymto motorom by mi kludne mohol hovorit pane ;-) Konecne by som mal nieco mrstnejsie a nie len same 2 a viac tonove tanky... >:-[]
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…