Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
kubass11111 24.06.15 20:44
« Re: Re: Re: Re: Re: Nová Alfa
Tak nemusí být notně z Itálie žeo :-), ale třeba taková Thema je paráda :-).
Já neříkám že HH jsou nenormální, sice nějak postrádám jejich smysl, a nepochopil jsem včem je lepší nějaká oturbená nákupní kabela než třeba Mazda MX5 nebo třeba Toyota GT86...
Já strávil v zadokolkách 8 let (ta poslední měla 220koní), teď sedlám předokoku a nic nudnějšího jak auto s hnanym předkem neznám ;-) , vím že na Nuerburgringu by ty HH spráskali kde co, ale stou zadokolkou je prostě taková zábava jako s ničím.
-
Bully_ 23.06.15 23:39
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Honda TYPE -R
Podle toho, co tu ctu.
Soucasnou generaci Exige S MkIII. s V6-kou jsme taky projizdeli na okruhu, je to celkem zajimave porovnani s mensim, lehcim a agilnejsim ctyrvalcem (moje MkII.). Kazdopadne perfektni stroj. Byl s nami celkem cerstvy majitel prave Exige S edice LF1, co si ho (pokolikate uz jsem se setkal s necim podobnym? >:D ) koupil na zabavu a na normalni jezdeni ma Carreru GT3 >:-[] Kdo nezkusil, nemuze vedet.. -
white label 23.06.15 18:48
« Re: Re: Re: Re: Re: Honda TYPE -R
Podle čeho soudíš, jak "ty testy žereme (i s návnadou)"? ;-)
Projev motoru STéčka chválí i v EVO, ale to je v podstatě všechno, nikde netvrdím, že musí mít 100%ní pravdu, jsou to jen citace, viz uvozovky.
Mimochodem zrovna EXIGE S (spolu s Caymanem) tam mimořádně chválí.
-
Bully_ 23.06.15 18:33
« Re: Re: Re: Re: Honda TYPE -R
Prekvapuje me, ze ty testy tak zerete (i s navnadou). V poslednim Sport-Auto (DE) zase zkouseli onen zatracovany FoFo ST dokonce proti Golfu GTI Performance a krome "laboratornich" testu casu zrychleni a pruznosti vysel FoFo dokonce vitezne na body. Predevsim za svuj projev, ne tak sterilni jako GTI. A to v nemeckem casopise!
Stejne tak uz mate jasno o nove generace CTR po precteni testu p. Jandy (ktereho jste jinak stacili uz totalne pohrbit), aniz byste v aute sami jeli, nebo ho vubec videli nazivo- abyste posoudili jeho design jinak nez z fotek. Stejne malokdo asi vubec dosahneme moznosti techhle stroju, prip. vubec budeme chtit, tak proc nehodnotit vozy jinak nez podle testu :no:
Tesim se na sobotu, kdy si novy CTR projedu. -
white label 23.06.15 17:29
« Re: Re: Re: Honda TYPE -R
Pokračování k EVO:
V duelu Polo GTI vs FieSTa zvítězila o půl hvězdy FieSTa s tím, že Polo GTI je spíš malé GéTéčko.
V dalším duelu nad FieSTou těsně zvítězila speciální verze P208 GTi 30TH se samosvorem.
A v podobné, také třicetileté verzi, se tu objevila také M5 30 Jahre (600PS/700Nm), která ve své skupině nenašla přemožitele:
RS7 3*
XFR-S 4*
VXR8 GTS 4*
E 63 AMG S 4,5 *
Panamera GTS 4,5 *
M5 30 JAHRE 5*
A další atraktivní skupina menších kupé, kde bylo vyzyvatelem TTS, dopadla následovně:
AR 4C 3*
TTS coupé 4*
M235i 4,5*
370 Z Nismo 4,5*
RCZ R 4,5 *
Cayman 5*
EXIGE S 5*
Myslím, že stojí za to si tohle číslo přečíst. -
white label 23.06.15 17:11
« Re: Re: Re: Honda TYPE -R
Jo, pěkná "shrnovačka"... >:-[]
Jsem zvědavý co řeknou na CTR v EVO. Poslední číslo je zase pěkně našláplé, jako vyzyvatel je tam benzínový FocuST hb po faceliftu a moc teda neuspěl, přitom mu to ulehčili a nasadili proti němu (kromě dalších) GGTI bez Performance, ale ani na ten nestačil. Výsledky:
FoST 4*
Ceed GT 4*
Mini Cooper S 5D. 4*
Astra VRX 4*
Leon Cupra SC 280 4,5*
Golf GTI 220PS (NP) 4,5*
MRS 275 Trophy 5*
K Focusu ST : "Postrádá trakci nejlepších aut v této skupině, což se dalo vzhledem k absenci samosvoru čekat, ale tahání za volant při akceleraci a útržkovitost při zatížení jsou zklamáním. Kam se poděla zábava a obratnost FieSTy? Nečekal jsem, že bude Focus ve světle svého vyvinutějšího příbuzného tak nabroušený a odhodlaný jako Mégane, ale že se nechá Ford tak naprosto zastínit Golfem (220PS bez perform.), to je nejzajímavější zjištění celého testu." -
woody-alien 23.06.15 16:07
« Re: Honda TYPE -R
Cov: Docela chvála...řeknu k tomu heslovitě pár věcí.
1. Type-R se zdá se povedl a jednou se v něm velice rád projedu.
2. Trochu závidím (pokud to tak je) popisovanou větší "řidičskost", v rámci HH nižší stupeň izolace řidiče od dění. Na druhou stranu - pokud své auto beru jako daily car a já ho tak musím brát, protože jím je, pak se ta moje "závist" vztahuje výhradně na chvíle "volných jízd". A i když je GTI (ale ať se na mě nikdo nezlobí - Cupra taky) z jiného těsta, pořád ještě je pro mě dostatečně jízdně zajímavé, abych se s ním pobavil. Ať si na diskusích říká kdo chce co chce.
3. Cenově to tedy na velký jásot není. Reálně je to prostě o cca 200 až 250 tisíc víc než třeba u koncernu, a to není málo. Člověka to donutí pořádně se zamyslet nad tím, jestli se "nespokojit" s 95% rychlostí a 200% denní použitelností (jak píše Janda ;-) ) anebo se už rovnou poohlédnout po něčem, co kompromisy praktického hatchbacku s předním náhonem nemusí mít ve vínku.
4. Vzhled C-TR je pro mě nezkousnutelný. Můžete mě mít za malicherného, věřím, že co do funkce to funguje, ale tohle snad museli u Hondy udělat naschvál. Nebo to nechápu.