Leg 08.07.15 10:53
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Konec hlasování, vyhlášení výsledků
Gratulujem víťazovi fotosúťaže!
K tomu BMW: prvá vec čo som si všimol bol automat a Xdrive - hovorím si, to by určite iudex neakceptoval. >:D pre mňa by bol ideál touring, 320i, automat, zadokolka, modern line. Tú už ale po facelifte neponúkajú, tak neviem, možno sport line. Podobné auto by som ale rád mal ladené viac do elegantna a luxury line mi príde až moc, že si v nej človek pripadá ako vodič limousineservicu. Základ je zasa taký holobytový, aj keď by snáď išiel trochu vypiplať... No a mpaket sa mi vôbec na trojke nepáči, zbytočne agresívny, možno na 340i by som ho zniesol, ale aj tak by som asi preferoval čosi elegantnejšie. -
white label 06.07.15 22:32
« Reklama na FORDa...
Dnes jsem viděl reklamu na Mondeo s tím leteckým přistávacím manévrem v noci a ke konci tam problikl nápis, který jsem narychlo přečetl jako "Go Führer"! Tak si říkám, to si snad dělají pr.del..., tak jsem to přetočil zpět (O2 TV) a vyklubalo se z toho podstatně přijatelnější "Go Further"! :*) >:D -
iudex 05.07.15 14:50
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Konec hlasování, vyhlášení výsledků
Samozrejme je rozdiel, či chceš BMW ako v podstate rodinné auto, alebo iba pre seba a zamerané viac na zábavu. V prvom prípade je nejaký M paket úplne zbytočný a obdobne tak silný motor, tam by som volil 4er GC práve kvôli praktickosti liftbacku, kľudne slabší dvojliter, t.j. 420i a Sportline (čo je skôr vizuálna záležitosť). Naopak ak by to malo byť druhé auto do rodiny, t.j. nie primárne rodinné, tak je 4GC zbytočné, to by som uvažoval medzi klasickým sedanom 3er a 1er, u oboch 3,0 R6, teda buď 340i so Sportline, event. M paketom, alebo M135i (kde je M paket automaticky). Vždy však s manuálom a zadným pohonom a bez RFT.
P.S. Niečo pre Covenanta: v provnávačke Autoexpressu zvíťazila Cupra nad novým Civicom type R a porazila tiež MRS Trophy: [odkaz] -
Vranis 05.07.15 13:24
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Konec hlasování, vyhlášení výsledků
Tak mnoho krat byvaju predvadzacky velmi zvlastne nakonfigurovane ale tento pripad mi nepride az tak moc cez ciaru. Co sa tyka napr HUD alebo audia tak tam mas urcite pravdu avsak mne osobne by vobec nevadila kombinacia luxury line a adaptivneho podvozku. Neviem presne ako su tieto pakety momentalne cenovo pri 4GC ale ked som pozeral auto cca dva roky dozadu ja, tak stal M paket okolo 5K eur a ostate Line cca 2K eur co predstavuje celkom znacny rozdiel, hlavne pri xDrive kde clovek prichadza o hlavnu vysadu Mpacketu - podvozok. Kludne si viem predstavit napr seba, ako by som zobral radsej niektory Line s adaptivnym podvozkom. Usetrim a auto sice nebude agresivne vzhladovo, ale vdaka adaptivnemu podvozku bude jazdit lepsie.
Pri otakze kombinacie xDrive a automatu je to samozrejme o otazke preferencii. Mal som cest skusit 328i xDrive a automat mi tam urcite nevadil. Motor bol podla mojho nazoru naladeny skor na pohodu, samozrejem so znacnou vykonovou rezervou. Bol tam celkom znacny rozdiel oproti 35i, ktoru by som ja osobne radsej bral s manualom, aj ked 8ZF je asi vo vsetkych smeroch lepsia.
A pri xDrive sa da tiez povedat, ze je 90% ludom v 90% pripadov zbytocny, avsak niekomu prinasa pocit bezpecia istoty. Kebyze si konfigurujem auto, celkom vazne by som rozmyslal, ci by som ho chcel alebo nie. Ked si vsak predstavim to, ako som videl minuly rok v decembri skriabat sa 750i hore na chopok so zadnym nahonom tak by som nechcel zazit podobne faux pas >:D
Moja idealna kombinacia by zrejme bola 335i , respektve 340i s manualom a xDriveom s adaptivnym podvozkom. -
iudex 05.07.15 11:22
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Konec hlasování, vyhlášení výsledků
Vranis: To Grand Coupé nevyzerá zle, je to ale konfigurácia, ktorú by som určite nechcel, konkrétne x-drive a automat. Plus výbava je typická predvádzačka, kde sú bez rozmyslu nahádzané veci, ktoré spolu ani neladia, napr. Luxury line a k tomu príplatkový M podvozok či luxusné zbytočnosti typu Harman Kardon audio či HUD, vďaka čomu je potom cena skoro 70.000 eur.
Btw. Mondeo zrejme tak skoro nástupcu nedostane; keď som pred manželkou nadhodil, že onedlho bude mať 4 roky, teda bude odpísané a mohli by sme uvažovať o výmene, tak sa začudovane opýtala, či chcem v najbližších 4 rokoch kupovať nové auto. Jej Mondeo ako "otloukánek", ktorému deti dávajú zabrať zvonku i zvnútra, aktuálne vyhovuje, keď ju aspoň netrápi každý ďalší škrkanec na karosérii. >:D -
Vranis 05.07.15 10:13
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Konec hlasování, vyhlášení výsledků
Ahojte,
v prvom rade dakujem vsetkym za hlasy a gratulujem dlasim trom vyhercom ;-) :yes: co sa tyka temy na dalsie kolo, kludne nieco vymyslite bezo mna, lebo mna nic nenapada a nebudem mat v najblizsich dnoch moc pristup na pc, respektive na tuto stranku -
Thomasino 02.07.15 16:01
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Konec hlasování, vyhlášení výsledků
No zadní sedačky mají tak 18 kg a Honza tak 85-90 kg >:D >:D No ještě mám o 15 kg lehčí kola, dobře ;-)
Ale je fakt, že kvalifikaci na Carbonii jsem jel jak bez spolujezdce (normálně tam mám z 90% drahou polovičku), tak bez zadních sedaček, bez rezervy a bez zvedáku >:-[] -
Covenant 02.07.15 15:55
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Konec hlasování, vyhlášení výsledků
Thomasino
Proto taky píšu přibližně jako Tomasino.... ale nemáš vzadu sedačky, tak to se váze Honzy Červenky vyrovná >:-[] ..... v některých pasážích jsem tě naopak dojížděl (nemyslím rovinku)...tzn těším se až to porovnáme a pojedeš si to svoje, bez toho aby tě koučoval Honza a volil ti jinou stopu ;-)
PS: Možná ty Cupy drží, ale až tak nevydržely, tzn pokud by Advany snesly víc, přijdou mi pro hoby ježdění jako lepší volba.
Thomasino 02.07.15 15:40
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Konec hlasování, vyhlášení výsledků
Covenant zapomněl dodat, že Thomasino tou dobou jezdil s Honzou Červenkou a jeli jsme jen na 90% >:-[] Ale jasně, zásádní rozdíl je v gumách, takže se Supersporty, alespoň zatím na předku, to bude držet o kousek lépe.
Covenant, tady jsou ty dvě hodně rychlé kvalifikační kola z CarboniaCupu, co jsem včera konečně "střihnul" ;-) Ale stále je tam spousta malých chybiček, z aktuálního času 2:37,3 by to mohlo časem jít po 2:35 :-) Ale mám dojem, co jsem koukal na časy na těch Advanech AD08R, že ty Cup2 drží o dost lépe! :-O
P.S.: gratulace pro WL za vítězství :yes: -
Covenant 02.07.15 15:29
« Re: Re: Re: Re: Re: Konec hlasování, vyhlášení výsledků
iudex
Když jsem jezdil tu druhou jízdu přibližně stejně rychle jako Tomasino, tak ty BRIDGESTONE dostaly dost za uši, po 3 kolech už dost tekly a musel jsem Toma dohánět na motor nebo jet úplně jinou stopu, jemu to krásně drželo, mě už ne....tak jsem se rozhod dvě pošetřit na zadní nápravu a na předek obuju ty M. Super sport...uvidím jak budou fungovat a pokud vydrží, dokoupím ještě dvě....pokud ne, tak ještě je možnost ty Advany co ma Tom na předku, ale ty mají hodně tvrdé bočnice a jsou to spíš už semi slic a přeci jen auto slouží spíš na denní ježdění, tak to bych ještě zvážil. -
iudex 02.07.15 13:59
« Re: Re: Re: Re: Re: Konec hlasování, vyhlášení výsledků
Blahoželám víťazovi i ostatným medailistom, good job. Palec hore všetkým zúčastneným už len za to, že ste sa na to nevyflákli (ako ja), ale i fotky samotné boli solídne a vzácne vyrovnané. Ja ako obvykle mám najlepšie úmysly nabudúce sa zúčastniť, tak snáď bude téma zaujímavá a zrealizovateľná.
Cov: ešte v nedeľu si hovoril o kúpe gúm na jar, čo to, že si kúpil rovno teraz? -
woody-alien 01.07.15 22:14
« Konec hlasování, vyhlášení výsledků
Hlasováním bylo rozhodnuto o tomto pořadí v červnovém kole Fotosoutěže:
1. white label - 36 bodů
2. Kubass - 20 bodů
3. Thomasino, Vranis - 14 bodů
--------------------------------------… />4. Emel - 0 bodů
Gratulace vítězi a díky všem za účast. A taky všem, kdo hlasovali. ;-)
První tři (čtyři) se dohodnou na novém tématu pro Červenec 2015.