Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
Thomasino 10.07.15 22:18
« Kupte si nový FASTER, stojí to za to !! :-)
Rozhodně DOPORUČUJI si koupit nové číslo časopisu FASTER, který je skoro takový RENAULT SPORT speciál !! :-)
Skvělý test Megana R.S. 275 Trophy-R od Jakuba Rejlka, srovnávačka R.S. 275 Trophy s Leonem Cupra PP na okruhu v Mostě, pak srovnávačka R.S. Trophy-R, R.S. Trophy a R.S. 265 Cup. K tomu test Clio Wiliams a test Megana GT 220 kombi. Zajímavý je také rozhovor s Romanem Sládkem z Renault ČR, jako projektovým manažerem Renault Sport pro ČR a SR. Čeká vás také rozhovor s Tomášem Engem, nebo článek o PRAGA R1R, mimochodem s motorem Renault Sport z Megana R.S.
Tady máte 3 rychlé náhledy ;-)
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
-
Covenant 10.07.15 19:09
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Konec hlasování, vyhlášení výsledků
Z čeho jsem byl ale překvapený i když se ty gumy přehřívaly, tak skoro neubyly...přeměřoval je v pneuservisu a pořád tam bylo cca 3-3,5mm a 6mm....myslel jsem, že to bude doleko horší, potom všem. -
Thomasino 10.07.15 16:56
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Konec hlasování, vyhlášení výsledků
To je celkem normální postup (pokud někdo jezdí jen občas na okruh), že se dají jen na předek gumy co zvládnou na okruhu mnohem více, zadek se u našich předokolek "jen tak vozí" a přehřívá se mnohem méně (ale když začneš honit vteřiny jako já, potřebuješ i vzadu dobré gumy! Zvláště zatáčka 6 "šnek" na SK Ringu).
Na GTI jsem také měl lepší UHP gumy Kumho taky jen vpředu a znám hodně lidí, co celý rok jezdí vpředu Advany AD08 nebo AD08R a vzadu postupně dojedou původní letní gumy na dvakrát >:-[]
Značka ideál je mít dvě sady kol, jedny běžné letní a druhé vyloženě okruhové s nějakými Toyo R888 apod. a před každým okruhem to vyměnit, ale popravdě většinu lidí tohle dlouho nebaví, nebo nemá čas či sílu jezdit pokaždé do pneuservisu to nechat vyměnit. Taky to něco stojí. Ale zase si nekazíš letní gumy a bordel co se na ně nabalí na okruhu a co se tam drží klidně několik týdnů, tak ten pak neřešíš ;-)
Taky jsem Covenantovi říkal, že je dobré mít pak druhou sadu na okruh >:D
Akorát že jak si člověk jednou zvykne na to, jak dobře drží lepší UHP gumy jako Advany AD08, nebo i ty SuperSporty, tak obyčejné letní gumy, byť nějaké CSC3, CSC5 atd., už prostě nechce! >:D >:D
P.S.: Ale na mě nekoukejte, já jsem v tomto extrém a raději koupím za jednu sezonu 2-3 sady pořádných gum, jen aby to kuwa drželo!! >:D
P.S.S.: Nezapomeňte si koupit nový FASTER, od včerejšího večera je k dostání a je tam skvělý test MRS Trophy, Trophy-R a Leonu Cupra :-) A další... -
Covenant 10.07.15 13:49
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Konec hlasování, vyhlášení výsledků
white label
Jojo máš pravdu špatně jsem to napsal..jen dvě další gumy.
Každopadně jsou to pořád ještě jen vylepšené UHP gumy, přeci jen na okruh nejezdím často jako Tom a chci se jen malinko vybláznit a auto vydrželo :-)
-
Covenant 10.07.15 13:27
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Konec hlasování, vyhlášení výsledků
Leg, Brandon Walsh
Zní to logicky a taky jsem to tak udělal. Zajel jsem nejdřív do pneuservisu a gumy dobře zkontroloval...po 8 tisících měly předky 3-3,5mm a vzadu 6mm a všechny čtyři byly perfektně zajeté, tak se mohl prohodit zadek za předek, než jsem vyjel na Slovakia ring.
Fungovalo to první půlhodinu, kdy mě učil a seděl vedle mě Jan Červenka a jezdilo se tak na 70%, pak půlhodina pauza a druhá půlhodina už v ostrém tempu za Thomasinem....gumy to vydržely tak 3 -4 kola a pak už předky dost klouzaly. Proto jsem koupil tyhle super sporty, které by mněly vydržet podstatně víc a nemělo by to být takové trápení.
7.8 jedem na Slovakiaring nespíš znovu...uvidím jak to bude fungovat, na zadku budu dojíždět ty původní sady....je možné že auto bude malinko přetáčivé, ale to by nemusel vadit..všechno je to o vyzkoušení, pokud uvidím, že i při běžném okreskovém ježdění zasahuje kvůli ulítanému zadku příliš stabilizace koupím přinejhorším ještě jednu sadu gum na zadní nápravu.
-
Leg 10.07.15 10:06
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Konec hlasování, vyhlášení výsledků
Cov - (asi blbá) otázka: prečo si obul len predné gumy? Nie je lepšie operatívne prehadzovať pneu medzi nápravami tak aby opotrebovávali +- rovnako a potom zasa kúpiť celú sadu? -
Covenant 09.07.15 14:56
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Konec hlasování, vyhlášení výsledků
Tak dnes obuty dvě nové přední papuče pro Cupru, michelin pilot supersport, bočnice jsou dost jiné a o něco vyšší než u klasických UHP...jsem zvědavý jak budou fungovat až se zajedou a budu na ně moct zatlačit ;-) -
white label 08.07.15 15:51
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Konec hlasování, vyhlášení výsledků
Jsem taky pro (pomalu tradiční) prázdninové spojení.
Buď dáme zase nějaké širší prázdninové téma, nebo obnovíme další z těch starších, teď by bylo na řadě "Auto a dítě/děti", přičemž dítě/děti tam může/mohou být i pouze nepřímo.

"Moje auto a prázdninový foto lov"