iudex 21.07.15 10:42
« OT: porovnanie stredného mainstreamu
Malý offtopic: na motoringu porovnávali nový Superb, Passat a Mondeo, a to spôsobom ideálnym pre danú kategóriu: cestou do Chorvátska: [odkaz]
A hodnotenie je pomerne zaujímavé, najmä vo vzťahu k Mondeu, ktoré nečakane vychválili. Obvykle sa totiž v testoch Mondea zvýrazňujú nedostatky ako dramatické a aj woody nad ním zlomil palicu, v kontexte triednych konkurentov sa to ale nejaví ako problém (interiér, úbytok priestoru), naopak komfortom poráža aj konkurenciu s adaptívnymi tlmičmi a niektoré ospevované vlastnosti konkurencie (napr. priestor vzadu v Superbe) sa tak nejavia. Hlavne prekvapilo Mondeo motoricky, keď aj s o 10k slabším motorom a 100kg nadváhou stíhalo konkurencii ako dynamikou, tak i spotrebou. Zaujímavé video (minimálne pre mňa, keď tieto autá prichádzajú do budúcna do úvahy). -
Brandon Walsh 20.07.15 09:48
« Re: Re: Re: Chvilka napětí
woody tak toto je svinstvo, merať na 30 ke >:-[]
nedávno som leštil superb combi,trochu sme sa naťahovali s majiteľom o cenu, nakoniec som mu prikívol , na druhý deň sme sa večer stretli , porozprávali sa a vravel mi, že ju bol trochu otestovať, predbehol slovenskú "cobru" a zaplatil 500 Euro pokutu >:D -
woody-alien 19.07.15 22:32
« Chvilka napětí
Tak zřejmě zítra přidám jeden nesoutěžní "foto lov". Určitě to bude hezká fotka, fajnový detail i s řidičem.....ovšem jsem docela napnutej, které moje auto to bude. Většina by možná vsadila na GTI, ale nevylučuji ani překvapení. Po ránu se stavím na poště, otevřu obálku a dramaticky pronesu "and the winner is...". >:D ;-) -
iudex 14.07.15 08:12
« Re: Nové téma
Dobrá, široká téma, to sa už nik nemôže vyhovoriť, že nemal žiadnu ideu.
Btw. škoda, že som tému nevedel cez víkend, mohol som mať už odfotené; bol som doslova na foto-love, konkrétne divých vtákov pri Neziderskom jazere (mimochodom veľmi odporúčam, také malé stredoeurópske Serengeti: [odkaz] ).
P.S. Včera sa moja petrolheadská istota otriasla v základoch: manželka mala z požičovne auto (nejakú mutáciu Fiatu 500, tuším X alebo niečo podobné) a veľmi si pochvaľovala, okrem obratnosti a manévrovateľnosti v meste prekvapivo aj motor, vraj bol živý a výkonný a po presadnutí do Mondea jej jeho motor pripadal lenivý, bez ťahu v nízkych otáčkach; zavŕšila to úvahou, že jej vlastne viac vyhovuje dízel a najbližšie auto by sme mohli kúpiť nafťák. No Sodoma Gomora. >:-[] -
woody-alien 14.07.15 05:20
« Nové téma
wl: OK. Takže vyhlašuji téma pro Červenec/Srpen 2015:
MOJE AUTO A PRÁZDNINOVÝ FOTO LOV
Zadání je prosté. Vyfoťte něco zajímavého se svým autem. ;-)
Přihlašování začne 15.7.2015 a potrvá do 25.8.2015. Kdyby čistě náhodou bylo už v průběhu července přihlášených "neúrekom", můžeme operativně vyhodnotit soutěž už za červenec a srpen dát zvlášť. Lovu zdar. ;-)

Taky jsem to v Motoringu sledoval...brácha uvažuje o tom Mondeu na operativní leasing.