Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
Thomasino 28.07.15 00:38
« Re: Cat-back výfuk
iudex - stačí střední tlumič nahradit rovnou trubkou a máš to hodně muziky za málo peněz >:-[] >:-[] V mém původním šestkovém GTI to nový majitel udělal chvilku po tom co jsem mu to prodal a já si pak říkal, jak to že jsem to dávno neudělal. A on tam dal rouru od Remusu, já tam nechal dát nyní v MRS jen trubku stejného průměru jako je zbytek :-)
Jinak dneska jsme byli s kámošema na okruhu v Brně, 5 kol za sebou jsem se i v mírném provozu vešel pod 2:40 a hned ze začátku čas 2:38,4 a 2:38,3 >:-[] Ale půjde to pak snad i pod těch 2:37 co mám pro letošek cíl ;-) Dneska malé nahánění M6 a ruské 911-tky... Ikdyž Brno mě už moc nebaví, Slovakiaring je o hodně lepší, v neděli s Covenantem zase otestujeme.
[odkaz] -
woody-alien 27.07.15 16:51
« Re: Cat-back výfuk
Což o to, o nějakých drobných úpravách bych do budoucna uvažoval taky. Ale konkrétně třeba u MTM spíš o "našťouchnutí" motoru na 300 HP. To mi přijde za danou cenu lákavější než výfuk za (celkem s montáží) 2070 Euro. Jistě, zvuk GTI je spíš nezvuk, byť s DSG o malinko lepší, ale zajímavějšímu zrychlování bych dal přednost. GTI je civil všech civilů a podle mě to tak má být, já osobně jsem s tím dokonale spokojenej. ;-) -
iudex 27.07.15 13:40
« Cat-back výfuk
Je tu pomerne mŕtvo, tak snáď nebude vadiť off-topic na tému tuning. V rámci teoretických úvah som pozeral nejaké vylepšenie výfukového systému. Jednak je zvuk GTI pomerne civilný a utlmený, jednak ten zadný tlmič výfuku neesteticky vykúka spod nárazníka. Do úvahy prichádza nejaký cat-back výfukový systém; pozeral som osvedčené tuningové firmy Abt a MTM, obe majú cat-backy, tiež má výfuky pre GTI aj samotný Remus či Eisenmann.
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
Pri niektorých ma prekvapil údaj "bez homologizácie", tiež som nenašiel oficiálne zastúpenie v SR. Čo si o takomto tuningu myslíte? -
Thomasino 21.07.15 11:36
« DSG 6 st. versus DSG 7 st.
WL - vím, že 6-ti stupňová DSG je prý lepší, proto se dává do silnějších aut, ale jaký je problém u té DSG 7-st. ? Tak trochu přemýšlím, že se blíží doba na druhé auto, které by mohla občas řídit i drahá polovička a kvůli ní bych byl ochoten jít do DSG (MRS pak mohu postupně více radikalizovat na okruhy a později vyměnit za Alpinku nebo něco lehkého). Mé úvahy se motají kolem Leon FR 1.4 TSI ACT 150k DSG7 (ikdyž s tím ACT nevím, nevěřím tomu, to možná raději Leon FR 1.8 TSI 180k DSG7, ikdyž kvůli DSG je omezen krouťák jen na 250 Nm - přece si ku.wa nekoupím diesel!!??). Ale mě by třeba stačil i 1,4 TSI 125k s manuálem >:-[] , aspoň by to stálo málo peněz. Nebo Golf 5D 1,4 TSI či Kokta 1,4 TSI. Případně v Comfort Edition nabídce vychází dobře Golf Sportsvan 1,4 TSI 125 koní, jelikož do Golfa dávají jen 1,2 TSI v této akci. A 1,2 TSI fááákt nechci, to jsem kdysi řídil, to je málo, už jsem rozmazlený! :-)
U Golfa je to s DSG bohužel až: Golf Highline 1,4 TSI 7DSG od 580 tisíc v ceníkové ceně :-O
Hmmm, to už mohu zrovna skončit u Kokty RS! ;-\ -
iudex 21.07.15 10:42
« OT: porovnanie stredného mainstreamu
Malý offtopic: na motoringu porovnávali nový Superb, Passat a Mondeo, a to spôsobom ideálnym pre danú kategóriu: cestou do Chorvátska: [odkaz]
A hodnotenie je pomerne zaujímavé, najmä vo vzťahu k Mondeu, ktoré nečakane vychválili. Obvykle sa totiž v testoch Mondea zvýrazňujú nedostatky ako dramatické a aj woody nad ním zlomil palicu, v kontexte triednych konkurentov sa to ale nejaví ako problém (interiér, úbytok priestoru), naopak komfortom poráža aj konkurenciu s adaptívnymi tlmičmi a niektoré ospevované vlastnosti konkurencie (napr. priestor vzadu v Superbe) sa tak nejavia. Hlavne prekvapilo Mondeo motoricky, keď aj s o 10k slabším motorom a 100kg nadváhou stíhalo konkurencii ako dynamikou, tak i spotrebou. Zaujímavé video (minimálne pre mňa, keď tieto autá prichádzajú do budúcna do úvahy).

Ak by si ale mal chuť na niečo vyrobené na mieru podľa svojich požiadaviek a ešte podporiť domácich výrobcov, v Modre sídli malá firma AMA, ktorá sa zaoberá výrobou custom nerezových výfukov. Podľa niektorých referencií, čo na nich mám to rozhodne nie je nejaký Jožo s Ferom v garáži so zváračkou v ruke, ale už celkom sofistikovaná firma, čo vie čo a ako a aj v autíčkarskej komunite na Slovensku sú celkom známi. [odkaz]