Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 28.07.15  13:54

« Re: Re: Re: Re: Cat-back výfuk

Akorát že si taťka s rakví jel v ideální stopě kde trošku zavazel ;-) >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto Brandon-Walsh

Brandon Walsh 28.07.15  13:53

« Re: Re: Re: Cat-back výfuk

iudex firmy ama sa nemusis vobec bat, kamarat tam bol s octaviou 1,8 T, neviem presne co vsetko dal robit, auto mali dva dni no nevie si vynachvalit aky ma teraz motor hladky chod, aj s chipom dvihlo vykon o 50 koni
  • « 00 Reagovat !

foto AUDIRS6

AUDIRS6 28.07.15  12:44

Pozoooor, mozno to bol len nejaky "zodpovedny taťka", ktory si prisiel vyskusat limity svojho auta v pripade cesty na dovolenku do Chorvatska s pol tonou konzerv a haraburdim aj v tej rakve. >:-[]
  • 00 Reagovat !

foto Emel

Emel 28.07.15  11:48

« Fotka

Abychom se trošku vrátili k tématu, přidávám jednu fotku s názvem "na vyhlídce". Zatím mimo soutěž, uvidíme jestli se do uzávěrky neurodí ještě něco lepšího:

[odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Emel

Emel 28.07.15  11:44

« Re: Re: OT: porovnanie stredného mainstreamu

Covenant: docela jsem koukal, za kolik se dá Mondeo na OL koupit... zajímavá nabídka.
  • « 00 Reagovat !

foto Emel

Emel 28.07.15  11:43

« Re: OT: porovnanie stredného mainstreamu

Iudex: Je potřeba vzít v úvahu, že proti sobě stojí Passat s panoramou, 4Motion a DSG a Mondeo v manuálu... ale jo, ty dynamické disciplíny vypadají celkem pozitivně. Teď ještě vymámit z Forda nějaký silnější benzín s manuálem...
  • « 00 Reagovat !

foto Covenant

Covenant 28.07.15  11:36

Iudex

Pokud by ti šlo o zvu, tak jsem to tu kdysi už dával...tu je německá firma, které má několik stupňů hlučnosti (záleží co si vybereš od basového pro plně otevřený rallye zvuk) cena cca 250-350 Euro a použijí tvůj sériový výfuk.

Tady máš mraky videi
    [odkaz]

A tady jejich www
    [odkaz]

Umí udělat i výfuk na klapku...tzn když jedeš na delší cestu necháš seriový zvuku a zavřeš klapku.

• « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 28.07.15  10:22

« Re: Re: Cat-back výfuk

woody: ja paradoxne nedostatok výkonu nepociťujem, možno v priamom súboji s Cuprou nestíham, ale subjektívne je to pre mňa OK. Aj keď výkonu nie je nikdy dosť, ten MTM či Abt čip na 300 koní sa mi zdá pomerne dosť, je otázka, čo spraví 70 koní so zvyškom auta.
    Bully: dík, čítal som, rovnako ako Tvoju aktualizáciu recenzie, tiež som zvedavý, ako pochodíš na luxemburskej STK.
    Cov: ono tie ceny výfukov sú +/- rovnaké (platí pre Remus, Supersprint, Eisenmann, MTM a Abt), všade by ma cat-back vyšiel okolo 2000 eur. Výnimka je Akrapovič, ako píše Leg, ten si zapýta podstatne viac.
    Tom: ja práveže nechcem vyhodiť tlmič a nahradiť ho trubkou, zase nechcem vyzerať a znieť ako puberťáci na vytunenom Civicu r.v. 96, chcel som len trochu hutnejší, hrubší zvuk, skrátka ako ten Remus: [odkaz]
    Leg: možno sú tí chalani z Modry šikovní, ale je tu určitá nedôvera voči neznámym tunerom. Btw. na stránke ich ponuka pre Golf končí pri štvrtej generácii, čiže by to musel byť custom výfuk a robiť pokusného králika asi nemienim.
    Uvidíme, sú to len také teoretické úvahy z nudy, možno celý môj tuning skončí pri bavlnenom vzduchovom filtri K&N. ;-)
    EDIT: Leg: tak som písal tým chalanom v Modre a oni robia skoro všetko custom, cena je prekvapivo nízka, nejakých 600 eur (bez práce).
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 28.07.15  09:29

« Re: Cat-back výfuk

iudex: Akrapovič ponúka titánový výfuk s karbónovými koncovkami zladenými s karbónovým spodkom nárazníka. No a ak by sa ti zdalo 3000€ s DPH za komplet málo, dá sa kúpiť aj komplet výfuk od zvodov [odkaz] . Ja by som ale do toho nešiel, tie karbónové koncovky nie sú podľa môjho gusta. :-)

Ak by si ale mal chuť na niečo vyrobené na mieru podľa svojich požiadaviek a ešte podporiť domácich výrobcov, v Modre sídli malá firma AMA, ktorá sa zaoberá výrobou custom nerezových výfukov. Podľa niektorých referencií, čo na nich mám to rozhodne nie je nejaký Jožo s Ferom v garáži so zváračkou v ruke, ale už celkom sofistikovaná firma, čo vie čo a ako a aj v autíčkarskej komunite na Slovensku sú celkom známi. [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 28.07.15  07:00

Thom: Jakože okruhy jezděj roztodivný auta, to už jsem si zvykl. Ale ten frajer hned na začátku s rakví na střeše, ten mě dostal. >:D Už jenom čekám, kdy někoho napadne dát si pár koleček s přívěsným vozíkem. >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 28.07.15  00:38

iudex - stačí střední tlumič nahradit rovnou trubkou a máš to hodně muziky za málo peněz >:-[] >:-[] V mém původním šestkovém GTI to nový majitel udělal chvilku po tom co jsem mu to prodal a já si pak říkal, jak to že jsem to dávno neudělal. A on tam dal rouru od Remusu, já tam nechal dát nyní v MRS jen trubku stejného průměru jako je zbytek :-)

Jinak dneska jsme byli s kámošema na okruhu v Brně, 5 kol za sebou jsem se i v mírném provozu vešel pod 2:40 a hned ze začátku čas 2:38,4 a 2:38,3 >:-[] Ale půjde to pak snad i pod těch 2:37 co mám pro letošek cíl ;-) Dneska malé nahánění M6 a ruské 911-tky... Ikdyž Brno mě už moc nebaví, Slovakiaring je o hodně lepší, v neděli s Covenantem zase otestujeme.
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 27.07.15  22:13

« Re: Re: Re: Re: Cat-back výfuk

wl: >:D Tohle opravdu muslimové "neskousnou". >:-[] Proti tomu je severočeské "pejskaření" spíš žabaření. ;-) [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 27.07.15  20:25

Opět se ukázalo, že zásadní roblémy se obvykle vyřeší díky Valašsku. Právě tady byl totiž patentován proti muslimský plot:
    [odkaz]

• « 00 Reagovat !

foto Covenant

Covenant 27.07.15  17:31

iudex
    Než MTM nebo ABT tak bych řešil firmy co se specializují hlavně na výfuky

Akrapovič, MILLTEK, supersprint, klidně i ten Remus.....ale MTM a ABT to podle mne jen někde překupují.
  • « 00 Reagovat !

foto Bully-

Bully_ 27.07.15  17:02

iudex:
    uz jsem to napsal v jinem tematu, kde ses ptal: [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 27.07.15  16:51

Což o to, o nějakých drobných úpravách bych do budoucna uvažoval taky. Ale konkrétně třeba u MTM spíš o "našťouchnutí" motoru na 300 HP. To mi přijde za danou cenu lákavější než výfuk za (celkem s montáží) 2070 Euro. Jistě, zvuk GTI je spíš nezvuk, byť s DSG o malinko lepší, ale zajímavějšímu zrychlování bych dal přednost. GTI je civil všech civilů a podle mě to tak má být, já osobně jsem s tím dokonale spokojenej. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 27.07.15  13:40

« Cat-back výfuk

Je tu pomerne mŕtvo, tak snáď nebude vadiť off-topic na tému tuning. V rámci teoretických úvah som pozeral nejaké vylepšenie výfukového systému. Jednak je zvuk GTI pomerne civilný a utlmený, jednak ten zadný tlmič výfuku neesteticky vykúka spod nárazníka. Do úvahy prichádza nejaký cat-back výfukový systém; pozeral som osvedčené tuningové firmy Abt a MTM, obe majú cat-backy, tiež má výfuky pre GTI aj samotný Remus či Eisenmann.
    [odkaz]
    [odkaz]
    [odkaz]
    [odkaz]
    Pri niektorých ma prekvapil údaj "bez homologizácie", tiež som nenašiel oficiálne zastúpenie v SR. Čo si o takomto tuningu myslíte?
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 21.07.15  19:53

« Re: DSG 6 st. versus DSG 7 st.

Nebude se nic tahat. Meggie zůstane provozuschopna na silnice, Ikdyž to bude třeba více hardcore. Něco jako jízda v Exige S ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Bully-

Bully_ 21.07.15  18:35

« DSG 6 st. versus DSG 7 st.

A ten podval s Meganem budes tahat za 1,4-kou? :-)
  • 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 21.07.15  11:36

« DSG 6 st. versus DSG 7 st.

WL - vím, že 6-ti stupňová DSG je prý lepší, proto se dává do silnějších aut, ale jaký je problém u té DSG 7-st. ? Tak trochu přemýšlím, že se blíží doba na druhé auto, které by mohla občas řídit i drahá polovička a kvůli ní bych byl ochoten jít do DSG (MRS pak mohu postupně více radikalizovat na okruhy a později vyměnit za Alpinku nebo něco lehkého). Mé úvahy se motají kolem Leon FR 1.4 TSI ACT 150k DSG7 (ikdyž s tím ACT nevím, nevěřím tomu, to možná raději Leon FR 1.8 TSI 180k DSG7, ikdyž kvůli DSG je omezen krouťák jen na 250 Nm - přece si ku.wa nekoupím diesel!!??). Ale mě by třeba stačil i 1,4 TSI 125k s manuálem >:-[] , aspoň by to stálo málo peněz. Nebo Golf 5D 1,4 TSI či Kokta 1,4 TSI. Případně v Comfort Edition nabídce vychází dobře Golf Sportsvan 1,4 TSI 125 koní, jelikož do Golfa dávají jen 1,2 TSI v této akci. A 1,2 TSI fááákt nechci, to jsem kdysi řídil, to je málo, už jsem rozmazlený! :-)

U Golfa je to s DSG bohužel až: Golf Highline 1,4 TSI 7DSG od 580 tisíc v ceníkové ceně :-O
    Hmmm, to už mohu zrovna skončit u Kokty RS! ;-\
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…