Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 20.08.15  17:17

« Re: Re: Re: Re: Házení klacků pod kola

Už slyším toho traktoristu za tebou, jak to večer vykládá v hospodě...
    "Proletěl kolem mě borec ve fungl novém GTIčku a najednou před ním dvě obroooovwské větve..., ale ON nehnul ani brvou, dokonce ani nebrzdil, větve rozrazil jako by byly z polystyrenu a jel, bez mrknutí oka, dál.... :-O Taky si jednou koupím nový Golf GTI a budu s ním stejně neohroženě jezdit!" :yes: >:D
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 20.08.15  16:57

« Re: Re: Re: Re: Házení klacků pod kola

w-.a
    Ad odkaz, letos se vám tam ti Lunetici pořádně přismahli a zřejmě už zase zpívají i v angličtině... >:-[]

P.S. Také jsem si (zatím pouze) slíbil...
    [odkaz]
    ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 20.08.15  16:11

« Re: Re: Re: Házení klacků pod kola

Emel: >:-[] Nj, vzhledem k tomu, že jsem se nenamáhal (čti: bál jsem se) zastavit a zkontrolovat auto, to tak mohlo i vypadat. Ještěže traktorista neviděl, jak tluču hlavou o volant. ;-)

PS: Já tedy nic zvlášť zajímavého nevyfotil. Bral jsem jako záchranu setkání s webpajou a XE S, ale nakonec jsme GTI nechali před marketem a jeli jenom Jagem. Ale nějakou fotku přihlásím. [odkaz] >:D >:D >:D
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 20.08.15  16:07

« Re: Re: Re: Házení klacků pod kola

double
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 20.08.15  16:03

« Re: Fotosoutěž

Tiež som si tento týždeň uvedomil, že nič nemám odfotené (hlavne, že som kúpil ďalší objektív). Nápad bol, chcel som cvaknúť meteoritický roj Perzeidy, ale nestihol som to a odvtedy stále prší, tak snáď ešte niečo cvaknem.
    Btw. ako presne znie téme? Neviem to nájsť.
  • 00 Reagovat !

foto Emel

Emel 20.08.15  15:12

« Fotosoutěž

Hoši, nerad ruším idylku... ale co fotosoutěž? Osobně jsem od dovolené už nic zajímavého nevyfotil, takže vyberu nějakou horskou asi.
  • « 00 Reagovat !

foto Emel

Emel 20.08.15  15:11

« Re: Re: Házení klacků pod kola

woody: tak traktorista tě asi pro změnu pasoval na velkého drsňáka... aspoň něco ;-) . Umím si to živě představit

iudex: to bílé GTI s červenou linkou vypadá dobře... teda ta linka vypadá dobře.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 20.08.15  13:53

« Re: Házení klacků pod kola

w-a
    Ten pocit: "Nechci to vidět, nechci to vidět, nechci to vidět....", dobře znám. 8-s
    Jsem rád, že to nakonec dopadlo, jak to dopadlo.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 20.08.15  13:46

« Re: Re: Házení klacků.....a úpravy

No je pravda, že ten zadní rádoby-difuzor u GTI VII se moc nepovedl. Jednak nevím, proč jsou na něm taky ty vystouplné šestiúhelníky (na čistění to musí být hrůza) a proč není více dolů :-(
    Takto má mimochodem vypadat dole zadní část auta a umístění výfuků ;-)
    [odkaz]
    ...nebo aspoň takto (ikdyž na 300 koní stačí 2 výfuky):
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 20.08.15  13:35

« Re: Házení klacků.....a úpravy

Ad mračítka: tie sú samozrejme otras a v dnešnej dobe, keď si výrobca vytvaruje svetlá a LEDky v nich do akéhokoľvek mysliteľného tvaru, bezpredmetné. Mne šlo najmä o to decentné polepenie, ktoré pomerne vkusne opticky posunie auto ďalej od série, nie je to ale tuzerské ani vulgárne.
    PleaseSmile: neviem, či myslíš úplne sériové autá, alebo sériové HH. Lebo HH už sú väčšinou výrazne znížené oproti podvozkom bežných motorizácií. Moje auto má predný spoiler asi milimeter nad obrubníkom v meste, kde parkujem, takže ani ten milimeter zníženia neprichádza do úvahy. A ani nie je potrebný. Rovnako ani výmena diskov, naopak 18ky na GTI sú jedny z absolútne najkrajších diskov, čo som videl a žiadne tuningové aftermarkety ani tých najrenomovanejších značiek sa im vizuálne nevyrovnajú. Takže výmena vôbec neprichádza do úvahy. Celkovo je podvozok GTI nastavený ako dokonalé optimum pre denne používaný výkonný kompakt, preto doňho vôbec nemienim rýpať (nie je to sériové BMW >:-[] ). Rovnako ani do motora, výkon je pre mňa úplne dostačujúci a čipy na 300k sú pre mňa zbytočné (naviac tak razantné zvýšenie výkonu by si pýtalo i ďalšie úpravy). Preto jediné úpravy, o ktorých špekulujem, sa týkajú výzoru či výfukového systému. Ale ako písal wl, Golf osobitne vo verzii GTI je tak vizuálne čistý, že je problém niečo tam upraviť bez toho, aby to nenarušilo jeho dizajn, snáď jediné, čo si pýta zmenu, je zadný "difúzor" a tam tie tuningové náhrady vyzerajú lepšie, viď Oettingera. A v dôsledku filozofie univerzálneho auta aj zvukovo je možno až príliš utiahnutý, teda trošku výraznejšie znejúci výfuk by nebol na škodu.
    woddy: som rád, že GTI prežilo bez ujmy. :-)
  • « 10 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 20.08.15  12:25

« Házení klacků.....a úpravy

pleaseSMILE: Pokud se mám bavit konkrétně o GTI 7, tak ten systém mračítek z iudexových odkazů je opravdu strašidelnej. Ale vůbec se mi to celý zdá jako Humberto. Na druhou stranu je u GTI 7 "difuzor" podle mě dost nepovedenej [odkaz] a i u komplet standardního auta je to námět na úpravu, která by nepůsobila nepatřičně. Nicméně zase žádné čtyři koncovky.
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 20.08.15  11:45

« Házení klacků pod kola

Když pominu průtrže mračen posledních pár dní, v podstatě by tohle léto bylo na vyjížďky pro radost ideální. Kdyby.....se furt někde nevrtalo, nefrézovalo, neuzavíralo, neobjíždělo a nesklízelo. >:D

No a tak si minulý čtvrtek jedu poblíž Zahrádek u České Lípy a moje drandění v režimu Sport narušil traktor. Už jsem si začal zoufat, v daném úseku (úzká a hodně zatáčkovitá silnička, téměř žádná rovinka a kolem bujná vegetace, takže není do zatáček vidět) je předjíždění dost sebevražedná záležitost a navíc si to traktor nevzrušeně šinul po prostředku, když v tom se traktor i s vlekem nakýbloval ke kraji natolik až začal šimrat větve stromů. Nj, v protisměru jel další traktor. Když nás minul, počkal jsem, jestli mi to ten "můj" zase flákne na prostředek, ale on mě nechal předjet. Takže hezky plnej až gumy prohrábly, TSI zavylo jak bezdomovec, kterýmu došel "krabičák", a já v duchu pasuju traktoristu na dobráka všech dobráků a těším se na další zatáčky. Jenže jak známo, neříkej hop....

Nějak tak zhruba v momentě, kdy se na displeji vytočená S2 změnila na S3, vidím, že mi protijedoucí traktor nechal na silnici "dárek" v podobě dvou shozených větví napříč celé silnice. Brzdit už nemělo smysl a v hlavě mi prolétl titulek Dinarova seriálu o 5er s názvem Tak kterou. Ani nevím proč, ale vybral jsem si tu menší vlevo. >:D Ozvala se opravdu nehezká rána, křupnutí, pak další rána a následně mi část větvě přistála na čelním skle. Chvíli se zavrtěla a pak přes střechu odlétla kamsi do historie.

Nechci to vidět, nechci to vidět, nechci to vidět....ujel jsem ještě hezkých pár kilometrů než jsem se odvážil vylézt z auta a jít obhlédnout škodu. No já Vám nevím, možná se ještě něco malého najde, ale zřejmě jsem klikař, protože jsem se na tom náměstí v Žandově plazil kolem GTI dost dlouho na to, abych vzbudil pozornost kolemjdoucích >:-[] , ale žádné viditelné poškození jsem nenašel. ;-)

• « 10 Reagovat !

foto boost-

boost. 19.08.15  18:26

« Re: Re: Re: Re: Re: Malá upoutávka na nový SPEED

Mračítka nevypadaly snad nikdy dobře, nevím, proč je furt ABT někam cpe... Přídavný polepy podle mě na komplet standardních autech vypadají nepatřičně. Musí být už nějakým způsobem upravená (kola, snížení, aero), aby polepy fungovaly a zapadly do celku.

Základem jsou kola (příp. distanční podložky pokud auto má standardní disky) a snížení. Tyhle dvě věci dělají divy. Pak se můžeme bavit o "zbytečnostech" jako jsou splittery a difuzory. :-!
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 19.08.15  17:09

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Malá upoutávka na nový SPEED :-)

Já nakonec nejel, dvorní mechanik po instalaci většího intercooleru nedoporučil, dokud se to neodměří a nesladí >:-[] Taky počasí bylo riziko. Ke všemu budu potřebovat po roce zase nové přední kotouče a přední desky. Vše již objednáno, ještě řeším nějaké lepivé gumy na další závod CarboniaCupu co chci jet v půlce září ;-)
    Ale toho 29.8. to chci ještě zkusit na stávajících AD08R, abych viděl rozdíl před změnou intercooleru. A před tím ještě ve čtvrtek odpoledne jízdy v Brně 18-19 hod.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 19.08.15  16:14

« Re: Re: Re: Re: Malá upoutávka na nový SPEED :-)

Samozřejmě, že bez toho spojleru, ale hlavně bez těch disků, by to byl nesrovnatelně menší "kolotoč".
    Jinak ten systém "mračítek" s návazností na masku je kýčovitý, viz bílá verze Oett. Podobné pokusy o optický tuning GGTI dopadnou (skoro) vždy špatně...
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 19.08.15  15:53

« Re: Re: Re: Re: Re: Malá upoutávka na nový SPEED :-)

Ad SK Ring: nemám žiaden program, čiže by to šlo. Inak ako bolo v nedeľu?
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 19.08.15  15:39

« Re: Re: Re: Re: Malá upoutávka na nový SPEED :-)

Mě se líbí na tom bílým a původním tmavém, ten splitter dole :-) Hlavně by to bylo funční ;-)
    Boční linka mě taky moc nebere, to už raději ty polepy ala Porsche
    [odkaz]
    Ať už červené, nebo šedé či stříbrné. Záleží na vkusu každého ;-)

IUDEX - a kdy pokročíme v tom mizení tvého vzorku na Slovakiaringu? ;-) Za 10 dní v sobotu 29.8. ?
    Budu testovat nový setup auta..
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 19.08.15  14:28

« Re: Re: Re: Malá upoutávka na nový SPEED :-)

Predstav si to bez tých diskov a spoilera, teda len linka naboku. [odkaz] To mi naopak príde veľmi nevtieravé, také optické pokračovanie linky v maske. A na tom vytunenom GTI od Oettingera sa mi páči ten zadný nárazník z difúzorm a dvojité koncovky výfukov.
    Btw. ani v bielej to nevyzerá zle: [odkaz]
    Za "prelinkované" to považujem pri tuningu od ABT: [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 19.08.15  14:21

« Re: Re: Re: Malá upoutávka na nový SPEED :-)

double
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 19.08.15  14:12

« Re: Re: Malá upoutávka na nový SPEED :-)

Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…